רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 17 תגובות
- 16.6 אלף צפיות
חג שמח אנשים, בזמן האחרון פנו אליי הרבה אנשים ושאלו לגבי מערכת גז,איך עובדת,כמה עולה,איך משתמשים? צריך גם דלק? טוב אז נתחיל מההתחלה: * גז בישול זה לא גפ"מ ,גפ"ז שמתמשים ברכבים הוא אוטומאטיבי (מוסב לשימוש ברכב). * הנעת הרכב מתבצעת כאשר הרכב במצב דלקני ,לאחר שהרכב התחמם והגיע ל60 מעלות,המערכת תפעיל את עצמה לבד. *צריכת הדלק היא 10% לרעת הגפ"מ, גפ"מ זה חומר יותר קלורי במונחים של אנרגיה (ולכן יותר אנרגיה (דלק) נשרף). * אנחנו התקנו את המערכת על מנוע של קאוואליר,מנוע מיושן מאוד גל זיזים יחיד, השפעת המערכת לא הורגשה בכלל. * שכן שלי,התקין מערכת כזו על סובארו B4 2006 והמנוע שלה די מתקדם יחסית,השפעת המערכת מאוד מורגשת... * מחיר ליטר גז כיום עומד ע…
הודעה אחרונה מאת Max.M, -
- 5 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אני רוצה לרכוש פיאט גרנדה 2008 ידנית וראיתי אחת שנראת יפה בתמונה לפחות עם 60 אלף ק"מ במחיר ממש טוב והרצתי קצת חיפוש וראיתי ש"טרייד אין חולון" לא ממש אנשים חביבים על הרוכשים ורציתי לדעת אם הדבר באמת נכון כי לא מצאתי את הרכב הזה עם ק"מ כזה ומחיר כזה נמוך איך אני יכול לבדוק אם למכונית לא הורידו ק"מ ? (פשוט לבקש ספר טיפולים?) וממה כדי לי להיזהר ? חשוב לי להדגיש שאני הולך עם אבא שלי והוא מבין במכוניות ובכל סוכני הרכב האלה
הודעה אחרונה מאת eransh1, -
- 15 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שימו לב לחדשות האלה: קיה פיקנטו חדשה תגיע לישראל, הפעם בתצורת 3 דלתות, תיבה ידנית, אותו מנוע 1.0 3 צילינדרים רק שהפעם ישדכו לו חבר העונה לשם "שבלולי" (מגדש טורבו..) ההספק יעמוד על 103 כ"ס מכובדים מאוד. אני מריח שוק אפטרמרקט "חריף" (תרתי משמע) ?
הודעה אחרונה מאת VW130071, -
- 12 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום אני רציתי לדעת האם תוכלו להגיד לי איזה דלק צורכת האיביזה קופרה שנת 2010 95/98? כי חלק אומרים לי 98 וחלק 95 אז אני לא יודע מה התשובה תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת kremi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם מישהו שמע מחקר או מאמר בנושא? אני שוקל את האפשרות להקחשת הרכב לאחיזת כביש טובה יותר, אבל אני נוסע הרבה, ואיכפת לי מבריאות הגב שלי... אתם יודעים, שיבושים בכביש ופסי האטה עם רכב קשיח... למישהו יש נסיון מסויים שיכול להוכיח תשובה לכאן או לכאן?
הודעה אחרונה מאת yosle, -
-
ברשותי גולף דור 5 עם קודן פשוט שצ'מפיון שמים והאימובילייזר המקורי של הרכב. לאור הסיפורים הלא מעטים על גניבות רכבים תוך דגש על רכבי VAG (הרכבים הכי גניבים חוץ מ"סובארו פשע"?) אני שוקל להתקין מיגון נוסף לרכב. מתוך חיפוש בפורום נראה שכספת למחשב רכב היא הפתרון המועדף. האם יש פה אנשים שמותקנת אצלהם כספת? בעיקר מטריד אותי "סיבוך" ההתקנה - אני מעדיף כמה שפחות התעסקות ע"י "מומחים" במכלולי הרכב וכן עניין ההתחממות המוגברת של המחשב. האם יש המלצות לדגמים או מתקינים? ברור לי שמי שירצה את הרכב יצליח לגנוב אותו למרות שלל הגנות אבל סה"כ לא מדובר ברכב מיוחד או נדיר ואני מקווה שהגנה נוספת תגרום לגנב פשוט לעבור לרכב הבא. אגב, האם יש טעם להתקין איתוראן/פויינטר למ…
הודעה אחרונה מאת dani s, -
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, הזמנתי את הקיה פיקנטו הידנית. מישהו יכול להגיד לי כמה יעלה לי ביטוח חובה כולל מקיף (ביטוח לגניבת הרכב) כולל הכל שיהיה ביטוח רק לי ולבת זוג? חשוב לציין שנינו מתחת לגיל 24 ולכן זה נחשב נהג צעיר. תודה
הודעה אחרונה מאת idanboko, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב חברים, אחותי מתחתנת, היא החליטה שהיא רוצה שהרכב לצילומים יהיה קרייזלר קרוזר (עדיפות לשחור...) בתור הנהג הוטלה עליי משימה לחפש את הרכב הנ"ל מישהו יודע אצל איזה חברה ניתן למצוא? תודה,
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 5 אלף צפיות
הייתי רוצה לדעת מהי דרגת הזיהום לרכב הנ"ל כי הבנתי שרק היבריד שהוא מדרגת זיהום 1 או 2 זוכה להטבת מס משמעותית ובכלל היתי רוצה לדעת מה העלות של כל עניין המכס והמע"מ במידה והרכב כולל הובלה עולה באזור ה 21 אלף דולר (יד שנייה ארה"ב) תודה ***עריכה: מה ההבדל בין מס קנייה למכס אני פשוט רואה הבדל בינהם שהמס קנייה הוא 30 אחוז על רכב היבריד מדרגה 1 או 2 ואילו המכס הוא 51 או 61 אחוז לרכב כזה
הודעה אחרונה מאת Uri Dror, -
-
שלום לחברי הפורום. בהמשך לחשיפת תחנות ההחלפה ופריסת התשתיות בחודש שעבר ולרגל חשיפת מחירי המכונית החשמלית Fluence Z.E וחבילות השירות, ובעקבות השאלות הרבות שעולות סביב הנושא יגיעו נציגי חברת Better Place לדיון פתוח בפורום 'רכב כללי' ויענו על שאלות חברי הקהילה. זהר באלי, 20 שנה בענף הרכב, שימש במגוון תפקידים, מאיש מכירות עד ניהול מותג רכב בישראל, משמש היום כסמנכ"ל המכירות של Better Place, יענה על שאלות העוסקות בתחום חבילות המנוי והשירות אותן מציעה החברה. ולדי ריידר, בהכשרתו מהנדס מכונות במגמת רכב, שימש כמנהל טכני אצל יבואן הרכב הגדול בישראל כ-15 שנים וכיום מנהל טכני בחטיבת השירות של אגף הרכב, יענה על שאלות טכניות העוסקות במרכיבי…
הודעה אחרונה מאת SubaMan, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני יודע שהנוסע די חרוש בפורום אבל לא מצאתי שום הזכר למיצובישי לנסר. אם יש פו אנשים שהתקינו ערכת כזואת על מיצובישי לנסר קלאסיק ההיתי רוצה לישמוע דגובות מהם. כמה זה משפיע על הבלאי של המנוע ו על הרכב עצמו. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת natan_k, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם בבקשה תתחשבו בי אני מתחיל עוד מעט לילמוד אצל מורה שאני לא מכיר חיפשתי באינטרנט רציתי לדעת האם מישהו מכיר אותו ויכול להגיד לי עליו דברים לטובה ולרעה??? קוראים לו מישל לוי וזה האתר שלו : http://mishel.dpages.co.il/apage/67723.php ובעיקרון איך אני יודע אם הוא מורה טוב או לא לפי מה ??
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 0 תגובות
- 490 צפיות
שלום, קוראים לי קודי, אני בן 16 ואני גר בארה"ב, קליפורניה. אבא שלי רוצה לקנות לי רכב חדש בגלל שיש לי רישיון מחר והוא נתן לי טווח של 100-150 אלף דולר לקנות רכב חדש. עכשיו הבעיה היא שאני לא מבין גדול במכוניות אז אבא שלי הציע לי לקחת Audi S5 או 7 וכשראיתי את הרכב הוא היה נראה לי דיי גדול אז ירדתי מהעניין. בבקשה תעזרו לי כי אני כבר לא יודע.
הודעה אחרונה מאת CodySmith, -
- 1 תגובות
- 524 צפיות
הרבה חברות השכרה מפרסמות כביכול מחיר זול יותר לרכבים ידניים ...שמתקשרים אז הם אומרים לא נשאר ,אזל וכו . ו"נשאר רק רכבים אוטומטים". הכוונה להשכרה. מישהו מכיר חברה עם רכבים ידניים ? או שזה גם נהיה נדיר.
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
מבלי לקבוע מי אשם איך עושים לדבר הזה סוף??????
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי מרצדס 190e במצב נפלא,אך לצערי זהו רכב עם שוק מאוד מצומצם,ואני מרגיש שיקח לי הרבה זמן למכור את הרכב,או שיגיע בכלל קונה רציני. לא אכפת לי להפסיד מספר אלפים בעבור מכירה מהירה בשל הרצון להשרדג,בשבועיים הקרובים. רציתי לדעת האם מגרשים בכלל מתעסקים עם רכבים כמו שלי? במידה וכן איך זה עובד? האם אני פשוט מגיע למגרש ושואל אם בא לו לקנות ממני את הרכב? האם אתם מכירים מגרש שיותר מתמצא ויותר יגלה עניין ברכב כמו שלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת dani s, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
זה כבר גובל בחוצפה. אני טס לאיטליה לשבוע ורציתי לשכור רכב + GPS. המחיר של GPS לשבוע הוא כמו המחיר שהוא עולה בארץ - לרכישה לצמיתות! מה קורה פה?
הודעה אחרונה מאת Bersi, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום. אני שוקל לקנות את הרכב. לצערי לא הספקתי עדיין לעשות נסיעת מבחן. קראתי / שמעתי שגיר ה-DSG הוא בעייתי בתוך העיר. האם מישהו נתקל בבעיה? בכל מקרה אעשה נסיעת מבחן בקרוב...
הודעה אחרונה מאת יניב921, -
- 0 תגובות
- 12.9 אלף צפיות
אחרי שחרשתי את האינטרנט לא מצאתי שום חוזה להשכרת מספר מונית אשמח עם מישהו יעזור לי תודה
הודעה אחרונה מאת yaron hadad, -
- 36 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
לפי מה שהיא אומרת היא נוהגת בסדר. שבוע הבא גיסי יעלה איתה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- 1 תגובות
- 657 צפיות
שמעתי שיש מפגשים שמתקיימים בהיכל נוקיה בת"א עכשיו המפגשים הם רק לרכבי אספנות ? ואם אפשר לדעת פרטים מתי זה מתקיים, באיזה שעות וכן האלה וכן הלאה :]
הודעה אחרונה מאת ליאור קלה, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, ראיתי את התוספת המגניבה הזו באינטרנט. האם מישהו התנסה עם זה? כמה זה פרקטי? האם זה נמכר בארץ?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם קיים מנשא ל5 זוגות אופניים?
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בוקר טוב, מזה כמה זמן אני מחפש מנשא אופניים לגג של פיאט\ אבארט 500. מחיפושים באינטרנט כמו כן באתר הרשמי של פיאט לא הצלחתי למצוא את המוצא המתאים. לרכב שלי יש גג פנורמי מזכוכית . שמתי לב שישנם בתוך מסילות הדלתות מלמעלה מעין נקודות עיגון, האם משם אני אמור לחבר את הגגון? אציין גם שביקרתי במרכז המכירה של "טולה" בשכונת מונטיפיורי בתל אביב וגם להם לא היתה תשובה. מישהו הצליח להתקין מנשא כזה על הגג או שהפתרון הוא רק תפוח עם מתקן יעודי? תודה מראש לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Caveman, -
-
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
היי, יש ברשותי רכב עם גיר DSG6 כבר שנה רביעית וזה גיר מושלם, באמת, מתפקד כמו שצריך, בחיים לא הייתה לי בעיה איתו. טפו טפו טפו, בזמנו ב2007 כל רכבי VAG לדעתי היו עם DSG6 . היום עוד מאט קרוב לוודאי שאני יעשה טרייד אין נגיד לאותו דגם, או משהו בסגנון, למרות שהבחירה מצידי זה גיר רגיל, אך הלחץ מהמשפחה זה רק יהיה עוד פעם DSG אבל הבעיה שהפעם זה יהיה DSG7 ואני כלל וכלל לא שומע תגובות חיובות מה DSG7, למה אני צריך 7 הילוכים?, מה זה עוזר לי? ואני מסיק מכך שה DSG6 הרבה יותר מוצלח כי ברכבים היותר יקרים מקבוצת VAG כמו ה GTI והפאסאט וכדומה משתמשים ב DSG6 למה?
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 743 צפיות
שלום. כולם כאן מדברים על הממל"ז ואני חושב שלא ראיתי דיון אחד שמזכיר את ה"דבורה". מישהו יכול לפרט על מד המהירות הזה? האם הוא אמין יותר מהממל"ז וכו'?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לילה טוב חברים, בזמן האחרון התחלתי לחפש אחרי אופנוע ים (עשיתי רישיון משיט) וחשבתי האם חייב ג'יפ כדי להוריד את האופנוע למים? ברשותי isuzu d-max שנת 07 עם הנעה של 4*2 האם אני אוכל להיכנס לחוף עם חול ים ולהוריד את האופנוע או שזה מתכון להתחפר שם בחול? די מתלבט מה לעשות ואיזה עוד אופציות בעצם קיימות כדי להתקרב לשפת המים בכדי להוריד את האופנוע? אשמח אם תעזרו לי בפתרונות יצירתיים.. (לא ממש בא לי להחליף רכב אז אני חוסך מכם תשובות כמו "תקנה ג'יפ").
הודעה אחרונה מאת ESTK, -
- 30 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, הרכב שלי טויוטה יאריס 100 חנתה שמאחוריה יש מדרכה במצב אלכסוני, שבאתי ראיתי חצי גלגל האחורי הימני על המדרכה והסמל קפץ החוצה ולוחית הרישוי מקדימה התעקמה. הרכב היה עם בלם יד מורם ומוט ההילוכים היה במצה E. איזה נזק יכול להיגרם מדחיפה שכזו? חוץ מהסמל שמקדימה ולוחית הרישוי (ושריטות ממש קטנות) לא רואים נזק בעין.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לפני כמה ימים נפתח בכביש 4 , ממורשה לגהה בכיון דרום, נתיב חדש ליציאה לצומת גהה (ומשם לר"ג/פ"ת). הוא מיועד לשרת גם את אלו שיגיעו אי פעם מכיוון קניון איילון (יש כביש כבר כמה שנים אבל הוא לא נפתח מסיבות שרק מדינת ישראל יודעת להמציא כמותן). הנתיב "החדש" באיכות גרועה ביותר: 500 המטרים הראשונים שלו מלאים מהמורות, תעלות ברוחב של 20-30 ס"מ, אחר כך יש קטע טוב, ואז תפרי חיבור לא חלקים, הפרשי גובה בחיבורים. ולא נשכח תמרורי אזהרה זמניים (?) וברזלים שנשארו במקרה או בכוונה. ברוב שעות היום מגיעים לנתיב במהירות חוקית גבוהה. נהג לא מנוסה או שאינו במלוא העירנות - יופתע ויהיה בסיכון. רוכבי דו גלגלי חייבים זהירות - וכל זה רק קילומטר אחרי המקום בו היתה התאונה המחרידה של טל שביט ז"ל…
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
שלום לכולם! האם יש מידע כלשהו על סדרה של לוחיות עם סיומת 78? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת itsik170,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 442 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Matanb1998
- Avia
- FROGIE
- דאבל קלאצ
- שביט
- Aviady001
- mikk
- malcishua
- phpclub
- Night Driver
- לירון .ה.
- Mr.Hybrid