Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5530 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית - הודע לביטוח על הארוע. אם הנזק גדול (ואני מעריך שכן) תאלץ להפעילו או לשלם סכום נכבד תמורת התיקון. לפי התאור שלך כנראה קיבלת מכה חזקה בפגוש הקדמי, סביר מאוד שיש לך פחחות די עמוקה למרות שמדובר באזור נסתר. החלק החיצוני של הפגוש גמיש ונראה טוב אבל הנזק נמצא בחלקו הפנימי ואף יותר עמוק.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אוקיי תודה רבה.

במקרה והנזק הוא אכן גדול (כספי) ואני אכן מפעיל את הביטוח, זה אומר שהביטוח הבא שלי יהיה יותר יקר?

פורסם

כאשר אתה עושה את התחשיב עליך לחשב שתי אפשרויות:

1. תשלום למוסך מכיסך - לפי דרישת המוסך. השאלה היא האם המוסך יכול להעריך את הנזק מראש או רק לאחר פירוק חלקים ובחינה יותר עמוקה. עצם הפירוק עולה כסף, כך שעלולות להיות הפתעות. אני מקווה שהפחח שלך מספיק ישר כדי לתת לך טווח מחירים לנזקים שטחיים או עמוקים יותר. כמוכן - יתכן שלפי אופי המכה והסימנים החיצוניים הוא יוכל להעריך את מידת הנזק.

2. הפעלת הביטוח - כאן נכנסת הוצאה נוספת, והיא עבודת השמאי, שתסתכם בכמה מאות שקלים. יתכן שהשמאי יצטרך לבדוק את הרכב יותר מפעם אחת - לפני הפירוק ולאחריו (וכמובן לאשר את העבודה). כמובן שעבודת השמאי תשולם על ידי הביטוח, אלא אם אתה רוצה חוות דעת נגדית של שמאי מטעמך. בנוסף יהיה עלייך לחשב את ההשתתפות העצמית ואבדן הנחת העדר תביעות למשך 2-3 השנים הקרובות. לכן עליך להוועץ בסוכן הביטוח. למעשה - במקרה הפעלת הביטוח ההוצאה שלך היא סכום של ההשתתפות העצמית ואבדן הנחת העדר התביעות.

ד"א - בכל מה שכתבתי התיחסתי לנזק אפשרי לחזית הרכב, אבל אל תשכח שגם הגלגל האחורי ספג מכה מהמדרכה, צריך לבדוק אם אין נזק בגלגל או בחלקים הצמודים אליו.

לאור כל האפשרויות לנזק בהחלט הייתי שוקל גרירת הרכב למוסך ולא נסיעה עצמאית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
היי,

הרכב שלי טויוטה יאריס 100 חנתה שמאחוריה יש מדרכה במצב אלכסוני, שבאתי ראיתי חצי גלגל האחורי הימני על המדרכה והסמל קפץ החוצה ולוחית הרישוי מקדימה התעקמה.

הרכב היה עם בלם יד מורם ומוט ההילוכים היה במצה E.

איזה נזק יכול להיגרם מדחיפה שכזו?

חוץ מהסמל שמקדימה ולוחית הרישוי (ושריטות ממש קטנות) לא רואים נזק בעין.

אם הרכב שלך קיבל כזו מכה שהצליחה להתנגד לקלאץ' המשולב כנגד כיוון התנועה ועוד להרים את הרכב על מדרכה (:shock: ) אני חושב שהתיבה שלך ספגה נזק מכני-וייתכן שגם הפגוש ו/או הקורה הקדמית (אינני שמאי רכב, זו דעתי האישית). יתכן וגם הציריה קיבלה זעזוע עקב דחיפת הרכב על המדרכה עצמה. בנוסף, יכול להיגרם נזק לבלם היד. גרור את הרכב למוסך וקבל חוות דעת (אם הרכב עדיין באחריות הם יכולים לבצע לך התחברות למחשב תיבת ההילוכים ולבדוק התראות על פעולה לא תקינה-בחינם).

בכל מקרה, אם הנזק גדול מסכום ההשתתפות העצמית, אני ממליץ לך להפעיל את הביטוח. אל תמשיך לנסוע עם הרכב במצב שכזה.

אלכס, להחנות את הרכב תמיד על מצב "E" או מצב "P" זוהי טעות,

בחנייה במישור יש לשים את הרכב במצב "N"(ניוטרל) והרים את מעצור היד טוב.

בעלייה בשביל שהרכב לא יתדרדר אחורנית יש לשים את הרכב במצב "E"(הילוך ראשון) כמו בגיר ידני אשר מתנגד לירידה

ובירידה בדיוק הפוך, לשים את הרכב במצב "P" הילוך רוורס אשר מתנתד לירידה.

אני ממליץ בכל זאת לבדוק את הרכב במוסך מיכוון שכשהוא זז הרכב היה בהילוך משולב ויתכן כי נגרם נזק מסויים,

אם הרכב היה במצב ניוטרל לא היה חשש.

לגבי הפסקה הראשונה שלך-לצערי, התשובה היא לא. בספר הרכב רשום שחור על גבי לבן (בתוספת איורים :wink: ) שכאשר מחנים במישור או בעלייה, הילוך R חייב להיות משולב. כשמחנים בעלייה, הילוך E צריך להיות משולב. ה N משמש אך ורק להתנעה- כי אם התיבה משולבת לכל מצב חוץ מ N, הרכב לא יניע. אני ממליץ לך להסתכל טוב בספר הרכב שלך במידה ויש לך יאריס רובוטית.

פורסם

הייתה לי קורולה רובוטית ורק במקרים קיצוניים של עלייה או ירידה הייתי מחנה אותה עם הילוך נגדי, E או R, בדיוק כמו בגיר ידני,

עם גיר ידני אתה מחנה לרוב על ניוטרל נכון? אז למה לא לעשות זאת בגיר הרובוטי? הרי שזה גיר ידני לכל דבר.

פורסם

אז זהו, שלא. הוא לא גיר ידני במובן המכני המלא שלו.

אם אתה רוצה הוכחה לגבי שילוב הגיר בהתאם לצורת החנייה, אשמח להעלות לכאן סריקה של ספר הרכב שלי.

למיטב זכרוני, גם בקורולה הרובוטית זה ככה-כי התיבה היא רובוטית בדיוק כמו ביאריס.

פורסם

אז רגע, במצב מישורי לשים על ניוטרל או לא?

ודרך אגב, לקחתי את הרכב לסיבוב ולא הרגשתי שום דבר שונה, אין רעידות, אין רעשים בקיצור הרכב מתנהג כרגיל.

אולי קצת הגזמתי בפירוט אבל הרכב "כולה" הוזז באיזה 10 סנטימטר (גג), אבל אמנם היה צריך הרבה כח כדי להרים גלגל על המדרכה, למרות שהמדרכה די נמוכה.

פורסם

רוב התשובות שקיבלת זה חתיכת סמטוחה רצינית :-) ובילבולי עיגולדים (ביצים של בת יענה).

לא נגרם שום נזק לתיבה, סע לשלום לפחח לתקן את נזקי הפגיעה.

איזה כייף לי :)

פורסם

אין ממש פגיעה, הסמל קפץ החוצה אבל החזרתי זה בסה"כ כמה קליפסים ולוחית הרישוי קצת עקומה... חוץ מזה אין אפילו שריטה.

פורסם

גם בגרנדה פונטו רובוטית צוין שאסור להחנות את הרכב ב-N בשום מצב. כנראה שזה משותף לכל התיבות הרובוטיות. רק שאצלי אין לניוטרל שום שימוש, אני מתניע בלי להעביר ל-N, לא יודע למה המצב הזה קיים בכלל.

מעניין מה הסיבה לאיסור הזה, אני אבדוק בספר הרכב שלי בהזדמנות.

פורסם
רוב התשובות שקיבלת זה חתיכת סמטוחה רצינית :-) ובילבולי עיגולדים (ביצים של בת יענה).

לא נגרם שום נזק לתיבה, סע לשלום לפחח לתקן את נזקי הפגיעה.

סוף סוף :mm_yeah:

התיבה הרובוטית לא תינזק כיוון שהיא תסובב את המנוע וכך תספוג את תנועת הגלגל.

בתיבה אוטומטית רגילה ישנו פין נעילה שמונע ממנה להסתובב במצב P, הפין הזה יכול להשבר באירוע כמו שלך (שאיננו רלוונטי לגביך).

מצד שני, קיים סיכוי סביר שמתחת לפגוש ישנו נזק משמעותי נסתר מהעין - גש לפחח.

פורסם

בפשטות, בגיר רובוטי אין מנגנון חניה אלא שילוב להילוך נמוך (ראשון או רוורס) והמנוע שמחובר אל הגיר הוא שמייצר את ההתנגדות לסיבוב הגלגל.

אין מנגנון נעילה שיכול להשבר ממכה חזקה.

אם הרכב נדחף אז אחת מהשתיים:

- הגלגלים יחליקו על הכביש.

- הגלגלים יסתובבו, יסובבו את הגיר וזה בתורו יסובב את המנוע כנגד ההתנגדות שהוא מייצר.

פורסם

תודה רבה על צפירת ההרגעה.

ושוב קראתי את הספר של הרכב ומצויין שם שבמצב עלייה יש לשים את הגיר ב E (ז"א הילוך ראשון) ובמצב ירידה או מישור יש לשים ברוורס.

לא רשום שאם תשים בניוטרל ייגרם נזק כלשהו אבל מזהירים מפני תזוזה של הרכב שיכולה לגרום לתאונה, כך שהדבר אפשרי אבל אם עד היום התרגלתי לשים בהילוך אז אני אמשיך לשים בהילוך.

• תוכן חדש...