Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום.

בהמשך לחשיפת תחנות ההחלפה ופריסת התשתיות בחודש שעבר ולרגל חשיפת מחירי המכונית החשמלית Fluence Z.E וחבילות השירות, ובעקבות השאלות הרבות שעולות סביב הנושא יגיעו נציגי חברת Better Place לדיון פתוח בפורום 'רכב כללי' ויענו על שאלות חברי הקהילה.

זהר באלי, 20 שנה בענף הרכב, שימש במגוון תפקידים, מאיש מכירות עד ניהול מותג רכב בישראל, משמש היום כסמנכ"ל המכירות של Better Place, יענה על שאלות העוסקות בתחום חבילות המנוי והשירות אותן מציעה החברה.

ולדי ריידר, בהכשרתו מהנדס מכונות במגמת רכב, שימש כמנהל טכני אצל יבואן הרכב הגדול בישראל כ-15 שנים וכיום מנהל טכני בחטיבת השירות של אגף הרכב, יענה על שאלות טכניות העוסקות במרכיבי הפתרון של Better Place- תשתיות, המכונית והסוללה, תחנות ההחלפה ועוד.

האירוח יתקיים ביום ב ה- 23.5 בין השעות 17:00- 19:00

אז לכל מי שיש שאלה שלא קיבל עליה תשובה עד היום מוזמן לשאול.

אנו מבקשים להקפיד על שני כללים עיקריים:

1. להקפיד על כללי הפורום ולשמור על שפה נאותה, תרבות דיון וכיו"ב.
  2. אין לנהל דיון בשרשור זה, המטרה שלו היא לקבל תגובות מאנשים מטעם בטר פלייס.

betterplace_logo.jpg

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה שאלות משלי -

1. בעולם מוצגות מכוניות חשמליות עם טווח נסיעה הגדול משמעותית מ-160 הקילומטרים של הפלואנס Z.E. מתי לדעתכם, אם בכלל, נראה שיפור בטווח הנסיעה של הפלואנס?

2. המכוניות החשמליות עוד רגע עולות הכביש, אבל עוד לא ראיתי "מוסך" אחד שיטפל בהם. היכן ימוקמו תחנות השירות, הטיפול והתיקון? האם הרכב דורש תחזוקה שוטפת? אם כן, באיזו תדירות?

3. מתי יפתחו תחנות החלפת מצברים נוספות, והיכן ימוקמו? האם יהיה מענה גם לציבור המטיילים ויותקנו תחנות החלפה גם בצמוד לאתרי בילוי?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

האם ישנה הגנה על הנוסעים במושב האחורי שיושבים גב אל גב עם הסוללה והשפעותיה?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

1) למה אין חבילות מנוי לאנשים כמוני שנוסעים בעיקר בעיר בערך 10,000 ק"מ בשנה ?

2) כמה תעלה תחזוקה של רכב חשמלי (טיפולים שוטפים) ?

3) האם יהיה פתרון למכירת הרכב בעתיד מבלי לכבול אנשים לחבילה שלך?

4) מה עושה אדם כמוני שאין לו חנייה פרטית וחונה ברחוב כל פעם במקום אחר ? איך אני אמור להטעין את הסוללות ?

פורסם

1. מי מבטח את הרכב ? יש הסכמים עם חברות ביטוח ? תעריפים זהים לרנו בנזין מקבילה ?

2. תחזוקה - היכן ? האם מחוייבים לטפל במוסכים מסויימים גם בתחומים שאינם קשורים ישירות במנוע החשמלי ? (נניח פחחות) ?

3. מהו משך הטיפול ברכב ? עיכובים עקב מלאי חלפים ? רכב חלופי במקרה שתיקון התקלה מתארך ?

4. האם יש התייחסות לבטיחות ? נעשה מבחן בטיחות הבודק השלכות משקלה הכבד של הסוללה על התנהגות הרכב ? השפעה ופגיעה חס וחלילה במקרה של תאונה ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני מודאג בעיקר בקשר לשני דברים: טווח נסיעה וקרינה אלקטרומגנטית/איכות הסביבה.

1. טווח נסיעה: מוצהר 160 קילומטר. פורסם בYNET לחשמלית של ניסאן שטווח הנסיעה היה קצר משמעותית: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4059345,00.html שהסתכם בממוצע של 11 קילומטר בלבד.

א. האם הנתון הזה נבדק בארץ בתנאי הנסיעה שלנו (מזגן, פקק, נסיעה עיר ובכביש בין עירוני)?

ב. כידוע לסוללות יש אורך חיים ועם הזמן הקיבולת יורדת. בתחנות החלפה מחליפים לרכבים את הסוללות בטעונות (משומשות).

האם מובטח שסוללה שתוחלף תתן את אותו טווח המוצהר על ידי היצרן?

ג. האם תחנות החלפה ימוקמו לפי טווח נסיעה מינימלי בין עירוני (מזגן, פקק),

כלומר לבעל הרכב לא יהיה חשש להתקע ביום חם של 40 מעלות באמצע כביש בין עירוני ללא חשמל?

הרי לאומת רכב שעובד על מנוע בעירה (דיזל, בנזין) שתדלוק נעשה אצלו אחת ל-500ק"מ בערך,

רכב חשמלי ידרוש החלפת סוללות יותר תדירה, כלומר לכל היותר אחת ל-160 קילומטר.

ד. כידוע לי ספק עיקרי של מתכת המשמשת לייצור הסוללות זה סין. אך סין הגבילה את היצוא של אותה המתכת.

דבר שמשפיע באופן ישיר על מחירי הסוללות שהביקוש להן גם ככה עולה עם השנים. כיצד מתכוונים להבטיח שלא יהיה מחסור?

2. קרינה אלקטרומגנטית/איכות הסביבה: כידוע בזמנו הייתה פרשה לרכבים היברידיים.

א. לרכב חשמלי מערכת החשמל צריכה להיות יותר חזקה מרכב היברידי שכן כל המערכות עובדות מחשמל.

האם נמדדה רמת הקרינה של רכבים החשמליים על ידי גורם בלתי תלוי, למשל משרד הבריאות?

ב. האם תהליך מחזור הסוללות הוא נקי לסביבה?

ג. הרבה מכוניות חשמליות עשויות ליצור עומס על תחנות הכוח שגם ככה נמצאות קרוב לסף עליון של התפוקה ולעיתים אפילו באופן ייזום מכבים באיזורים מסויימים את החשמל. כיצד טעינת הסוללות תשפיעה על עומס ברשת החשמל ותחנות הכוח?

ד. חשמל מופק על ידי תחנות כוח שעובדות על גז ופחם.למכוניות מודרניות רמת פליטת מזהמים נמוכה וכל הזמן יורדת, מותקנים ממירים קטליטיים וכד'. עומס על מערכת החשמל ייצור דרישה להפיק יותר חשמל. הדבר הזה עשוי להשפיעה לרעה על הסביבה. כיצד מכונית חשמלית משפיעה על הסביבה והבריאות באופן ישיר (קרינה אלקטרומגנטית) ועקיף (בעירת פחם, מחזור סוללות ועוד)?

אשמח מאוד לקבל את התשובות לשאלות שלי מהנציגים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אשמח לראות מפת פריסה של כל תחנות ההחלפה המתוכננות ומתי כל אחת מהן צפויה להתחיל לעבוד.

ראיתי שעובדים על בניית תחנת החלפה בצומת מחניים, האם צפויה תחנה צפונית יותר ואם כן איפה ומתי?

פורסם

1. מעלויות החבילות שפורסמו, נראה על פניו שללקוח הפרטי זה לא משתלם, האמנם? האם בטר-פלייס מכוונים אך ורק לציי רכב?
  2. החבילה היא ל-3 שנים, מה לגבי תנאי היציאה (אחרי שנה וחודשיים אני אגיע למסקנה שזה לא זה...)?
  3. האם מובטחת פריסת תחנות החלפת סוללות שתאפשר נסיעות ארוכות (אילת, מטולה וכד')?

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

אולי זה רק אני שלא שמתי לב, אבל: בהינתן מחיר של 123 אש"ח עבור המכונית, ועוד החל מכ-1000 ש"ח עבור שימוש חודשי, היכן בדיוק החסכון לעומת בנזין?

אינני רואה כל תועלת כלכלית ברכב החשמלי עבור נהג שעושה כ-1,000 ק"מ בחודש (ויש לא מעט כאלה: פנסיונרים, אמהות שלוקחות את הילדים לגן וכו').

האם מתוכנן להיות בלו על החשמל שישמש להטענת הרכב? אם כן: מה שיעורו? האם הממשלה תתן התחייבות להשאירו על רמתו ההתחלתית, או שבעתיד הלא רחוק הוא צפוי להתייקר, בדומה למה שהיה עם הגפ"מ?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אך בדיוק באה לידי ביטוי הגדרת הרכב כרכב "ירוק" והוזלת המס אליו. לפי ההשואה ניתן לראות שהמחיר של הרכב נישאר זהה והמחיר של ליטר דלק בהשווה לחבילות המוצעות לרכבים החשמלים ניראה כימעט זהה איפה בדיוק החיסכון פה?

פורסם

איזה הגיון כלכלי יש לאזרח מהשורה לקנות רכב כזה?

בחישוב כללי זה לא חסכוני יותר ממשפחתית רגילה 1.6, רוב המשפחתיות המודרניות היום צורכות בממוצע 11\1 ויש אפילו כאלו שצורכות 20-30 אחוז פחות מזה (מנועי TSI של VW) וזה עוד לפני שנגענו ברכבים שמוסבים לגז שעלותו היא חצי מעלות הבנזין או לחלופין במנועי דיזל מודרניים סופר חסכונים וכמובן רכבים היברדים שמציגים ממוצע של צריכת דלק של 20\1 בפועל ואפילו טוב מזה לעיתים.

זאת אומרת העלות החודשית של 1090 ש"ח למי שנוסע 20 אלף קילומטר בשנה פשוט לא כדאית, זה יוצא בדיוק כמו לשלם על דלק ברכב 1600. 1090 ש"ח זה בערך 145 ליטר דלק מה שאומר טווח של 1600 ק"מ ברכב משפחתי ממוצע שהוא לא מאוד חסכוני.

עמדת הטענה בבית - לא רלוונטי עבור רוב אוכלוסית גוש דן והערים הגדולות, אין להם חניה פרטית. הפריסה של תחנות ההחלפה לפחות כרגע היא אפסית לעומת תחנות דלק - מה שאומר הרבה רונדלים וביזבוז ק"מ יקר במציאת תחנת החלפה.

הטווח של הסוללות נבדק בתנאי מעבדה או בתנאים אמיתיים בפועל? מה לגבי עומסים על המערכת כמו מזגן\חימום\ מערכת סטריאו הכל הרי ניזון מאותה סוללה ואני מניח שזה מקצר אותה באופן משמעותי, מה שאומר להיכנס פעמים תחופות לתחנת החלפה לעומת רכב משפחתי רגיל שהטווח שלו על מיכל דלק באופן ממוצע עומד על 500 ק"מ לפחות (מיכל של 45-50 ליטר זה בערך הסטנדרט). כיצד החום הישראלי הכבד משפיע על חיי הסוללה?

מה קורה אם לא ניצלתי את כל החבילת ק"מ שלי?, זאת אומרת שילמתי על חבילה של 20 אלף ופועל נסעתי רק 15 אלף ק"מ האם אני מקבל החזר?

הרי אף פעם אי אפשר לדעת במדיוק כמה ק"מ השנה ומה עלול להשתנות, ברגע שאני על חבילה מסויימת וחרגתי ממנה אני בעצם משלם שקל על כל ק"מ נוסף, זאת אומרת חריגה של 1000 ק"מ תוסיף למחיר עוד 1000 שקל, קשה לי לראות איך בדיוק זה יוצא כדאי כל העסק הזה.

בעצם כפי שאפשר לראות כל היתרונות פשוט הולכים לרכב הבנזין הסטנדרטי והמוכר, כל העניין כרגע ניראה מאוד מסורבל והתוכניות מחירים והתחיייביות האלו פשוט לא כדאיות (כאילו שלישראלי הממוצע חסר התחיבויות, כבלים, פלאפון, משכנתא, הלוואה לרכב ועכשיו גם להתחייב על התידלוק העתידי שלו) ולא מצדיקות את המעבר לרכב חשמלי.

אה כן זיהום אויר, רכב חשמלי לא מזהם זה נכון - אבל התחנות כוח שמשם מגיע החשמל כן מזהמות, הסוללות האלו לייצר אותם ולכרות את כל המתכות הכבדות שבתוכם מניב יופי של זיהום אויר, מה בדיוק יעשו שהסלולות האלו יסיימו את החיים שלהם? הן לא בדיוק עשויות מחומרים ידידותיים לסביבה.

לסיכום, כלכלית זה לא כדאי, מעשית העסק מאוד מסורבל וצולע ומבחינת זיהום כנראה שגם לא פתרנו כלום. אז איפה הכדאיות פה?

מי שרוצה לחסוך ולזהם פחות שיקנה היברידי או דיזל או יסב את הרכב לגז.

פורסם

מספר שאלות:

1. האם בהמשך ימכר שנאי/התקן שיאפשר להטעין את הרכב בבית בדיוק כמו מוצרי חשמל ואלקטרוניקה שונים אחרים?

2. האם באמת נבדקו ההשלכות הבריאותיות/מחזוריות של הסוללות?

3. האם זה לא מונופול בעצם? שכל המכוניות החשמליות של בטר פלייס יכלו להיטען אך ורק בתחנות שברושתן,

כלומר לא היה היצע של חברות (כמו בבנזין/סולר) שאני בוחר איפה הכי טוב לי להטעין - אלא רק בתחנות של בטר-פלייס?

4. איפה החיסכון בעצם? בבנזין? הרי את המחיר שנשלם על בנזין נשלם על חשמל? זה לא אמור לעניין אותי כלקוח המשאב

ממנו אני נוסע, זה אמור לעניין רק המחיר הסופי של כמה עלתה לי הנסיעה, אני טועה?

5. בטר פלייס מצהירה על טווח נסיעה של כ160 ק"מ מטעינה לטעינה, האם זה נבדק ששום מכלול חשמלי פרט

למנוע עובד? והאם זה נבדק כשהרכב בתפוסה מלאה עם תא מטען מלא, כאשר המזגן, הרדיו, המגבים, הפנסים,

ומפשיר האדם החשמלי עובדים בו זמנית? ואם כן, מה הוא טווח הנסיעה בעומס מלא? (כולל נסיעה בעליות ובלימת

מנוע במורדות) האם נבדקו כל התנאים? האם במהירות תלת ספרתית (110 קמ"ש - כביש 6) הצריכת החשמל

עולה, (בניגוד לבנזין שבשיוט הצריכה יורדת)

5. טווח הנסיעה של הונדה סיוויק מיושנת מתחילת שנות ה90 הוא כ450 ק"מ (בדוק!) ורכבים מודרניים מציעים טווח נסיעה

הרבה יותר ארוך למיכל, האם מכונית חשמלית בעלת טווח של 160 ק"מ היא באמת פיתרון לאנשים שנוסעים הרבה?

אשמח אם נציגי בטר-פלייס יתייחסו לכל שאלותי ויענו עליהן ברצינות.

בתודה:

Kenworth Man

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

• תוכן חדש...