Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
saar5555-

שים לב לפלואנס Z.E מומנט של 23 קג"מ שזה פחות או יותר דומה לביצועי מנוע 2.4 מודרני. אנחנו ממליצים לך לבדוק את הנתון הזה ביחס לנתונים דומים של מכוניות פופולאריות שמשווקות בישראל. באופן טכני ניתן להוסיף שלמנוע חשמלי יש עקומת מומנט רציפה לאורך על טווח סיבובי המנוע (יתרון ניכר ביחס למנוע בנזין)

אם כבר, זה דומה למנוע 1.4 מודרני כמו שיש ב-TSI לסוגיו. כנ"ל "עקומת מומנט רציפה" (מן הסתם הכוונה למומנט קבוע).

אבל, כידוע למומנט ללא סל"ד אין שום משמעות. באתרים שונים מופיעה הטענה שלמנוע החשמלי הספק של 70KW, או בערך 95 כ"ס - שזה ממש לא "דומה לביצועי מנוע 2.4 מודרני". לשם השוואה: מנוע הונדה 2.4 מוציא אף הוא כ-23 קג"מ, אבל ההספק שלו הוא 200 כ"ס - יותר מכפול. כאשר מוסיפים את ההערה הבאה, המתייחסת לשאלה מה התאוצה מ-80 ל-120:

הנתון שאתה מבקש אינו מסופק ע"י היצרן

המסקנה שלי היא שכל ההערות על מומנט, ההשוואות למנוע 2.4, ו"יתרון ניכר" - כל אלו הערות לא מדוייקות ואף מטעות.

ממחקרים שעשינו ונתונים שצברנו, עולה כי 90% מהאוכ' לא נוסע יותר מ100 ק"מ ביום... המכונית בהחלט מתאימה לרוב המוחלט של האוכ'

בהחלט לא. זה כמו להגיד שאם רוב כלי הרכב נוסעים בדרך כלל עם נהג בלבד, אז רכב חד-מושבי "בהחלט מתאים לרוב מוחלט של האוכלוסיה". בהחלט לא מתאים, כי אנחנו קונים את הרכב לכל הנסיעות שלנו ולא לרוב הנסיעות.

כמובן שמובטחת פריסת תחנות מדן ועד אילת... לכן אין לנו ספק שהפריסה מובטחת

החזרה הזו על המילה "מובטחת" גורמת לי לכל מיני מחשבות. מחשבות כאלו, שלאור ההערות של מנהלי הפורום בשרשור הקודם, אני מעדיף לשמור לעצמי.

רק אני חושב שלא ענו פה על אף שאלה קשה?

לא רק אתה.

הרושם שלי, וכפי הנראה לא רק שלי, הוא שכמו בסיבוב הקודם (הדס ושו"ת), יש בעיקר ססמאות ("פריסה ארצית נרחבת") ומעט עובדות ברורות.

דני

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יחצני בטר פלייס כתבו שהם אכן לא ענו לכל השאלות ושיתאמו עם הנהלת האתר מועד מאוחר יותר.

הייתי מבקש מבעלי האתר שיצרו קשר עם עובדי החברה שיענו על השאלות.

פורסם
amiger- אני לא מבין איך הגעת למסקנות האלה. אחת החבילות שנחשפו על ידינון ביום א שעבר מציעה מנוי ל- 3 שנים ללא חיוב ומכונית במחיר של 157,500 ש"ח. חשוב לציין שמכוניות היברידיות הן בהחלט צעד קדימה אל מול השאיפה להתנתקות מנפט. אולם היום אנו מציעים את הדבר האמיתי, מכונית משפחתית 100%חשמלית ברמה הגבוהה ביותר. להזכירך מכוניות היברידיות יקרות יותר, בעלות מנגנוני הפעלה כפולים המייקרים את עלויות האחזקה, אינן מוזילות את עלויות הביטוח ובשורה התחתונה מציעות עסקה משתלמת פחות.

.

מכאן:

http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3517670,00.html

לפי דבריהם רכב היברידי זול בצורה משמעותית מרכב חשמלי באחזקה שוטפת, אשמח אם תסביר את ההבדל בין דבריך לדבריהם.

פורסם

עם כל הכבוד לבטר פלייס, אני חושב שהשרשור הזה רק עשה להם נזק.

הם לא נתנו תשובות מספקות, רוב התשובות מתחמקות ופוליטקאיות וזה לא משהו שאנחנו הצרכנים מחפשים, בייחוד פה בפורום שיש פה מביני דבר.

במקום לשלוח נציגים מקצועיים שיתנו תשובות מספקות, שלחו נציג שכנראה יש לו ידע בסיסי בלבד ועוד שלחו אותו לשעתיים בלבד.

זאת לא התנהלות נכונה ובטח לא התנהלות נכונה של חברה שאמורה לשנות את פני התעשייה כמו שהם טוענים.

אני אישית התאכזבתי (אפילו שלא שאלתי שום שאלה, רק מלקרוא את התשובות לשאלות שהגולשים שאלו, והם שאלו שאלות מצויינות).

פורסם

כל הכבוד לבטר פלייס שהיגיעו לכאן לענות על שאלת.

נראה לי הם לא ידעו שבפורומים הסגנון הוא טוקבקיסטי ומקניט.

לאמרות זאת הם שמרו על הנימה החיבויות/עניינית ונתנו כמה תשובות.

בכל מקרה כנראה הם לא יכולים לספר לנו משהו ממשי על כדאיות החבילה - פשוט כי לפי כל מה פורסם עד כו החבילה אינה אטרקטיבית מבחינה כלכלית.

זה שהם רוצים להרוויח וכו' - זה בסדר אחרת החברה לא תתקיים.

לדעתי לא יהיה מנוס והם יצטרכו לעשות בדק בית ולתת לציבור הנהגים חבילות יותר משתלמות - גם בעלות רכישת הרכב וגם בשתלום על השרות/שימוש.

תחרות זה שם המשחק.

ברגע שיקומו עוד ספקים/אופציות אחרות אז הכל יראה אחרת.

אני מקווה שמדינה לא נתנה להם מונופול כלשהי ולא נותנם להם מתנות חינם.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
מספר שאלות:

1. האם בהמשך ימכר שנאי/התקן שיאפשר להטעין את הרכב בבית בדיוק כמו מוצרי חשמל ואלקטרוניקה שונים אחרים?

2. האם באמת נבדקו ההשלכות הבריאותיות/מחזוריות של הסוללות?

3. האם זה לא מונופול בעצם? שכל המכוניות החשמליות של בטר פלייס יכלו להיטען אך ורק בתחנות שברושתן,

כלומר לא היה היצע של חברות (כמו בבנזין/סולר) שאני בוחר איפה הכי טוב לי להטעין - אלא רק בתחנות של בטר-פלייס?

4. איפה החיסכון בעצם? בבנזין? הרי את המחיר שנשלם על בנזין נשלם על חשמל? זה לא אמור לעניין אותי כלקוח המשאב

ממנו אני נוסע, זה אמור לעניין רק המחיר הסופי של כמה עלתה לי הנסיעה, אני טועה?

5. בטר פלייס מצהירה על טווח נסיעה של כ160 ק"מ מטעינה לטעינה, האם זה נבדק ששום מכלול חשמלי פרט

למנוע עובד? והאם זה נבדק כשהרכב בתפוסה מלאה עם תא מטען מלא, כאשר המזגן, הרדיו, המגבים, הפנסים,

ומפשיר האדם החשמלי עובדים בו זמנית? ואם כן, מה הוא טווח הנסיעה בעומס מלא? (כולל נסיעה בעליות ובלימת

מנוע במורדות) האם נבדקו כל התנאים? האם במהירות תלת ספרתית (110 קמ"ש - כביש 6) הצריכת החשמל

עולה, (בניגוד לבנזין שבשיוט הצריכה יורדת)

5. טווח הנסיעה של הונדה סיוויק מיושנת מתחילת שנות ה90 הוא כ450 ק"מ (בדוק!) ורכבים מודרניים מציעים טווח נסיעה

הרבה יותר ארוך למיכל, האם מכונית חשמלית בעלת טווח של 160 ק"מ היא באמת פיתרון לאנשים שנוסעים הרבה?

אשמח אם נציגי בטר-פלייס יתייחסו לכל שאלותי ויענו עליהן ברצינות.

בתודה:

Kenworth Man

דווקא על שאלות מקשות הם לא ענו? גם ראיתי כל מיני דברים דיביליים שהם רשמו

כגון שמכונית בנזין פולטת יותר קרינה, (כן בטח! אני אתן לילדים שלי לשבת על מצברים!?) והשטוט עם המומנטים,

לדעתי הם מנסים להצדיק את המיזם שלהם, בנתיים ע"פ מה שקראתי (ועברתי על כל האשכל) אין באמת

חלופה אמיתית למכונית בנזין/דיזל, צריך שתהיה קפיצת מדרגה של כמה דורות בסוללות כדי להצדיק

קניה של רכב כזה,

לא יודע מה איתכם - לא השתכנעתי מניסיון השיווק הזה (שבין הייתר עיגל הרבה פינות)

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

קראתי את כל השרשור ובהתחלה ראיתי את היוזמה של בטר פלייס לבוא לפורום ולענות על שאלות כדבר חיובי.

רק שאז שמתי לב שהשאלות הקשות והנוקבות של חברי הפורום נותרות ללא מענה, ושכמה תשובות מנוסחות בצורה מתחמקת משהו.

באסה :roll:

V5

פורסם
עם כל הכבוד לבטר פלייס, אני חושב שהשרשור הזה רק עשה להם נזק.

הם לא נתנו תשובות מספקות, רוב התשובות מתחמקות ופוליטקאיות וזה לא משהו שאנחנו הצרכנים מחפשים, בייחוד פה בפורום שיש פה מביני דבר.

במקום לשלוח נציגים מקצועיים שיתנו תשובות מספקות, שלחו נציג שכנראה יש לו ידע בסיסי בלבד ועוד שלחו אותו לשעתיים בלבד.

זאת לא התנהלות נכונה ובטח לא התנהלות נכונה של חברה שאמורה לשנות את פני התעשייה כמו שהם טוענים.

אני אישית התאכזבתי (אפילו שלא שאלתי שום שאלה, רק מלקרוא את התשובות לשאלות שהגולשים שאלו, והם שאלו שאלות מצויינות).

אתה מדבר כאילו הם צריכים להביא נציגם מחול במטוס פרטי כדי לענות על שאלות,

הם בסך הכל צריכים להושיב נציג מול מחשב אני לא מבין למה הם לא יכולים לענות על שאלות באופן קבוע כמו גיל מאוויס ועוד ספונסרים.

פורסם

לא ראיתי כי חברות שמרוויחות מיליארדים כמו חברות הסלולר חברות האינטרנט הוט ו YES סובלות במחסור במשתמשים.

אף אחד לא מחייב אף אחד לרכוש מכונית חשמלית.

במקרה של סלולארי אין לך חלופה.

במקרה של מכונית חשמלית יש לך חלופה.

אתה יכול לקנות היברידת, דיזל או בנזין, וכל החלופות כרגע יותר משתלמות מבטר פלייס.

נראה לי שבטר פלייס הכוונה היא בטר פלייס לשי אגסי.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני לא מבין דבר אחד, לאיזה תשובות ציפיתם מנציג של בטר פלייס? :roll:

הרי היה ברור שהוא לא יגיד שבטר פלייס רוצה למקסם את רווחיה ולכן "נבחר" המחיר שפורסם.

הרי היה ברור שהוא יגיד שטווח הנסיעה המפורסם הוא עובדה חקוקה בסלע ונבדק בתקן אירופאי כלשהו (לשם דוגמא הרכב שלי גם נבדק בתקן אירופאי כלשהו ואמור לעשות 1:16 מחוץ לעיר ובמקרה הטוב אני מגיע ל 1:11).

הרי היה ברור שהוא לא יגיד שנכון להיום אין שום הגיון ירוק למיזם בארץ.

וכו..

פורסם

הם לא לוקחים את הפורום ברצינות, ברור כשמש: מהנדס מכונות שרושם שצריכת החשמל של המזגן היא 1 קוט"ש? סטודנט שנה א' לא יגיד שטות כזו - לבלבל הספק עם אנרגיה. כמו כל הדיוט ברחוב.

אם תגידו שהתבלבל - מסופקני, ואם כן זה מראה על חוסר רצינות והשקעה.

וההצמדות הזו לנתון הטווח האופטימלי שברור לכל בר דעת כי הוא רחוק מאוד מהמציאות.

מה שעדיין לא ברור זה איך הם חשבו למכור את החבילות הללו לציבור...אני עדיין מחכה לאיזה קלף

תקנו אותי אם אני תועה

פורסם
במקרה של סלולארי אין לך חלופה.

במקרה של מכונית חשמלית יש לך חלופה.

אתה יכול לקנות היברידת, דיזל או בנזין, וכל החלופות כרגע יותר משתלמות מבטר פלייס.

נראה לי שבטר פלייס הכוונה היא בטר פלייס לשי אגסי.

מה עשית לפני שהיה סלולארי? לא חיו בעולם חיו אולי יותר טוב .

ותחרות בין מפעילים הורידו את מחירי הסלולארי

אז גם כאן תהיה תחרות , והיא קיימת מעצם זה שיש תחליפים.

וכמו מי שכתב כאן בצדק

הם חיפשו את המחיר המקסימאלי שאפשר לגבות ועדיין לדעתם יהיה מספיק אטרקטיבי לצרכן כנגד החלופה הקיימת היום.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
אתה מדבר כאילו הם צריכים להביא נציגם מחול במטוס פרטי כדי לענות על שאלות,

הם בסך הכל צריכים להושיב נציג מול מחשב אני לא מבין למה הם לא יכולים לענות על שאלות באופן קבוע כמו גיל מאוויס ועוד ספונסרים.

אין לי מושג איך הגעת למסקנה הזאת מהדברים שרשמתי :shock:

• תוכן חדש...