Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5518 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטר פלייס לא דאגו לאיזה הנחה נאה בשווי שימיש כדי שיקחו את הרכב בליסינג? :)

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ?

כן, כמו שאמרתי, השינוי, אם יגיע, יגיע כשהמכוניות האלו יגיעו לשוק הרכב המשומש.

עד כמה שאני מבין את הסיפור, בטר פלייס מתחייבת לbuyback של הרכבים מחברות הליסינג לאחר תקופת הליסינג.

במצב כזה ובעקבות המרווח הגדול שיש בין העלות האמיתית של הרכב ולמחיר בו הם מכרו אותו אני מאמין שאפשר יהיה לייצר עסקאות שיהיו אטרקטיביות לשוק המשומש.

לדעתי אפשר לגזור מזה את כל האסטרטגיה של המהלך :

1. נפרסם את עצמינו ונעשה הרבה רעש סביבתי
  2. ניכנס קודם לחברות הליסינג כי זה יותר קל וגם נכניס את המותג פלואנס חשמלית למודעות העדר כי הרי כמעט כל רכב שמגיע לחברות הליסינג בסופו של דבר הופך לרצון העדר.
  3. בינתיים ניצור תשתיות שיהפכו אותנו למונופול.
  4. עד שנצטרך למכור את הרכבים כמשומשים נוכל לעשות את זה במחיר אטרקטיבי יותר והכבשים יהיו מוכנות ברמת המודעות לקנות אותם.

מי נדפק מכל זה ? כמובן שהצרכן הפרטי .

הוא יקבל תנאים הרבה פחות טובים מחברות הליסינג בקניית רכב חדש.

סביר מאוד להניח שהוא יוגבל בצורה כזו או אחרת אם ירצה לקנות רכב חשמלי רגיל שמתחבר לתקע.

הוא יאלץ לאכול מהשאריות של חברות הליסינג בעתיד.

המסקנה שלי מכל המהלך הזה היא שאין לנו כצרכנים פרטיים מה לחפש במיזם הזה כרגע וחבל.

פורסם

כרגע באתר של רשות המיסים מצויין רק הנחה של 530 ש"ח בשווי המס לרכב היברידי

אין התייחסות כרגע לרכבים חשמליים.

צריך לקחת בחשבון שהחישוב מתבסס תמיד על המחיר לצרכן כלומר אם בטר פלייס קובעים מחיר של 123K לצרכן

אפילו אם ימכרו ב 50K לחברות הליסינג , עדיין השווי ללקוח הסופי יהיה לפי 123K

ולענין זה כיום 2.48% ממחיר הרכב (לפני הנחה לרכב היברידי) לחודש

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
כן, כמו שאמרתי, השינוי, אם יגיע, יגיע כשהמכוניות האלו יגיעו לשוק הרכב המשומש.

מעניין באיזה מצב מכני הרכבים האלה יגיעו לשוק המשומשות. רכב עם מצבר במשקל של 300 קילו מתחת לגחון הוא לא בדיוק רכב שטח או רכב שניתן לעלות ולקפוץ ממדרכות כמו שרוב נהגי הליסינג נוהגים לעשות.

מעניין מאוד מה עלות הטיפול בתקלות ברכב שכולו מערכות חשמל מתקדמות.

בקיצור אני לא רואה את עצמי בשנים הקרובות עובר לרכב חשמלי של שי אגסי.

איזה כייף לי :)

פורסם

דווקא מבחינת תחזוקה/תקלות נשמע שזה אמור להיות הצד החזק של הרכב הזה.

תחשוב על רכב מזדקן (בן 4, או בן 7, או בן 12) שלעולם לא צריך לשפץ בו גיר, לא צריך להחליף רדיאטור, לא לרדוף אחרי נזילות של נוזלים שונים ומשונים, וכו' וכו'.

המנוע החשמלי עצמו הוא יחידה פשוטה ואמינה מאוד ולא אמור לדרוש שום תחזוקה.

המערכות שכן ידרשו תחזוקה הן דווקא המערכות שדומות לרכב "רגיל" - צמיגים, בלמים (כולל נוזל בלמים), פילטר מזגן, ו...זהו בערך.

מעניין מה שגרת הטיפולים של פלואנס ZE, נניח עד 5 שנים או 120K ק"מ.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

WIL, אמור זה שם של באג

(שיפצור של אמור זה שם של דג)

יכול להיות שאתה צודק, אבל עדין הרכב לא נמצא במסה על הכביש ואין שום הוכחה לזה שהאמינות שלו טובה ממגאן בנזין.

סתם מחשבה, אם הוא שוקל 200 קילו יותר ממגאן רגילה (אני לא יודע אם כן, לא ראיתי נתון משקל עדין) אולי הברקסים עובדים קשה יותר ודורשים החלפה תכופה יותר ?

אולי המשקל על המתלים גומר אותם מהר יותר ?

אולי מזגן החשמלי לא כזה יציב בנפשו ? (ואולי דווקא יותר, מי יודע)

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

זה לא כזה מדויק לומר שמנוע חשמלי אינו מתבלה. בהשוואה למנוע בערה פנימית הבלאי שלו כנראה יהיה באמת נמוך יותר, אך עדיין גם לו יש תוחלת חיים מסויימת שלאחריה צריך לחדשו (סלילים, פחמים וכו').

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

חברים, בלאי או לא בלאי לצערינו רוב הבעיות ברכבים מודרנים מגיעות דווקא ממערכות חשמל ואלקטרוניקה המתקדמות ולא מהחלקים המכניים וגם המחיר בהתאם.

נסה להחליף מחשב רכב או ABS ותגלה שהעלות היא בין 5-10K.

צעד אחד קדימה...במקרה של הפלואנס אני מאמין שמערכות הבקרה והניטור גם הם עלולות לעשות בעיות לכן שאלתי מהו טווח המחירים של החלפת מחשב רכב או מחשב טעינה ואלוהים יודע רק איזה מערכות מתוחכמות קיימות ברכב זה.

מנוע חשמלי גם מתבלה/נשרף ובמיוחד הדרייברים.

איזה כייף לי :)

פורסם
דרור, כל מילה בסלע.

איפה כל עיתונאי הרכב?

עיתונאי רכב לא צריך רק לקחת מכוניות למבחן. הוא צריך גם לחשוף שחיתויות (או סתם עוולות שנעשות לציבור), ולהעלות נושאים חשובים על סדר היום הציבורי (ורוב הציבור אינו חובב רכב מובהק).

זה קורה לנו כאן, זה קרה לנו עם עליות המס במחירי הדלק, זה קורה עם התשתית הדפוקה.

ולא, טור במגזין זה ממש(!) לא מספיק.

חלק מהעיתונאים תלויים בחברות שהעיברו להם מוצרים לסקירה (נראה לך שכל סקירה סלולארית/רכב

מצריכה מהעיתון לרכוש מכשיר/רכב?עכשיו תחשוב מה ההשלכות של קטילת מוצר או חברה פעם הבאה לא יהיה שיתוף פעולה מצד החברה

פורסם

משהו שחשבתי עליו, אשמח לקבל "input" מחברי הפורום:

המכונית החשמלית של בטר פלייס, במתכונתה הנוכחית לא נראית כמו שוס גדול. הוסיפו לכך את התשובות הלא מלאות, שגבלו בססמאות, ותגלו שמשהו מסריח בממלכת דנמרק. הצרכן הנבון, כרגע, ובחבילות שפורסמו, לא יזדרז להחליף את מכוניתו במכונית החשמלית - מיותר לציין שמושפעים / פריקים של איכות הסביבה ירוצו על המיזם (בלי לשים לב שיש רכבים היברידים שגם עושים ת'עבודה); אז מה בדיוק הפואנטה של המיזם?

ובכן, לדעתי יש שתי דרכי פעולה אפשריות:

דפ"א א' - הסבירה:

המכונית החשמלית תוצע בעיקר לשוק הליסינג, והמחירים שפורסמו, נקבעו כך שלבטר פלייס יהיה מרווח תמרון גדול יותר מול חברות הליסינג, כאשר אלו יקנו מסות של חבילות וידרשו הנחה. בנוסף, המכונית החשמלית, בשל מגבלותיה, תוצע לעובדים בדרגים הנמוכים (שנאמר: "יש דרג ויש זרג"). מנהלים ועובדים בכירים יזכו למכונית "רגילה".

דפ"א ב - מסוכנת:

המכונית החשמלית תדחף קדימה ע"י פעולות מסריחות של האחים עופר בשוק הדלק, בהכשר של השלטון, זאת במטרה לדחוק את חברות הפצת הדלק לפשיטת רגל, ולסגירת הענף. כשענף זה יסגר, ובהנחה ויבואני הרכב וחברות הדלק לא יצליחו לגייס לובי נגדי חזק (ראו הערה), הרי שיבואני הרכב ימשכו אחריהם, מה שישאיר למעשה את השוק עם חברה אחת - למעשה ידחפו לנו את המכונית החשמלית בגרון.

הערה: אני מנסה לחשוב על לובי נגדי, ואיך הוא יציג את עצמו. הרי חברות הדלק מספקות מוצר מזהם - שנתפס מיידית כמזהם, בניגוד לסוללה, שאנשים לא תופסים שתהליך הייצור שלה לא נקי במיוחד - וכנ"ל יבואני הרכב. אלו ינסו לטעון שביכולתם לשווק רכבים היברידיים (אך אם רצחו את חברות הדלק, הרי שהם מיותרים) ורכבים חשמליים כדוגמת הניסאן ליף והשברולט וולט - אלא שרכבים אלה, עקב לחץ של בטר פלייס, לא יזכו לתקינה בארץ.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

המתחרה הגדולה בינתיים הגיעה לצורך תקינה http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4073330,00.html

האם לחבר פורום י.ל. יש מידע לגבי מחיר משוער? :wink:

עוד שאלה מעניינת, האם היא תגיע במצב מקורי, או שיחליפו לה חיבור לחשמל רגיל באיזה פלאג תוצרת דמיון של משרד התחבורה? :)

פורסם

YNET, כמה טיפשות. 231 ק"מ לליטר בכותרת, אליבא דאמריקאי אחד. שכחו לכתוב כמה פעמים הטעין באמצע...

לפי זה אגסי יכה אותם שוק על ירך, שלו עושה אינסוף קילומטר לליטר

תקנו אותי אם אני תועה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אגסי היה מתמחר את הפלואנס הנטענת שלו כמו שצריך ובלי תוכניות קבועות מראש הוא היה נוחל הצלחה אדירה בארץ.

אבל אם כאלה תנאי עסקה גרועים, עדיף לשלם על בנזין.

הוולט לא תהיה זולה במיוחד, כי יקר לייצר אותה (קראתי בכתבה אחרת).

לדעתי יש לה פוטנציאל גדול מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

נחשפו המחירים לליסינג - 2952 ש"ח לעומת כ-2400 לרכב בנזין רגיל...

הצליחו למכור לנו רכב שנקנה עם 10% מס, ללא בטריה, טווח נסיעה מצחיק, שוק לא ידוע, ביותר יקר.. מי בתור?

דה מרקר

• תוכן חדש...