Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5520 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
עד כמה שאני יודע, יש פרמטרים נוספים שיכולים להשפיע על טווח הנסיעה של המכונית. משקל, יעילות המנוע החשמלי וגם המבנה האווירודינמי של הסוללה. אני מניח שרכב שתוכנן מראש להיות חשמלי (ולא הוסב להנעה חשמלית, כמו הפלואנס) יציג נתונים טובים יותר בשלושת סעיפים אלו. לכן, שאלתי היא - האם נראה בעתיד הקרוב מבחר של רכבים חשמליים "טהורים"? אם כן, האם יש צפי? מה לגבי גרסאות חשמליות נוספות של רכבי רנו, כמו הקנגו המסחרי או הקליאו הקטנה?

על רובן הגדול - כן. תודה רבה!

בשנה הבאה רנו תשווק בישראל גם את הזואי (בעלת סוללה מתחלפת), את הקנגו (בעלת סוללה קבועה) ואת הטוויזי (רכב עירוני קטן בעל סוללה קבועה).

מעבר לכך כל יצרני הרכב עתידים להציג בתקופה הקרובה דגמים חשמליים.

תרשה לי להסב את תשומת ליבך למהפכה שקורת בסין בכל בנוגע למעבר לתחבורה חשמלית. השילוב שבין זיהום אוויר ברמות הגבוהות ביותר, התמחות בסוללות, רצון להוכיח לעולם כי הם יכולים והחלטת ממשלה יביאו כבר בעתיד הקרוב את סין להציג ליין רחב מאד של מכוניות חשמליות (עם סוללה מתחלפת) שישווק במערב ויביא את סין להוביל את העולם בכמות ייצור המכוניות.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני מודאג בעיקר בקשר לשני דברים: טווח נסיעה וקרינה אלקטרומגנטית/איכות הסביבה.

1. טווח נסיעה: מוצהר 160 קילומטר. פורסם בYNET לחשמלית של ניסאן שטווח הנסיעה היה קצר משמעותית: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4059345,00.html שהסתכם בממוצע של 11 קילומטר בלבד.

א. האם הנתון הזה נבדק בארץ בתנאי הנסיעה שלנו (מזגן, פקק, נסיעה עיר ובכביש בין עירוני)?

ב. כידוע לסוללות יש אורך חיים ועם הזמן הקיבולת יורדת. בתחנות החלפה מחליפים לרכבים את הסוללות בטעונות (משומשות).

האם מובטח שסוללה שתוחלף תתן את אותו טווח המוצהר על ידי היצרן?

ג. האם תחנות החלפה ימוקמו לפי טווח נסיעה מינימלי בין עירוני (מזגן, פקק),

כלומר לבעל הרכב לא יהיה חשש להתקע ביום חם של 40 מעלות באמצע כביש בין עירוני ללא חשמל?

הרי לאומת רכב שעובד על מנוע בעירה (דיזל, בנזין) שתדלוק נעשה אצלו אחת ל-500ק"מ בערך,

רכב חשמלי ידרוש החלפת סוללות יותר תדירה, כלומר לכל היותר אחת ל-160 קילומטר.

ד. כידוע לי ספק עיקרי של מתכת המשמשת לייצור הסוללות זה סין. אך סין הגבילה את היצוא של אותה המתכת.

דבר שמשפיע באופן ישיר על מחירי הסוללות שהביקוש להן גם ככה עולה עם השנים. כיצד מתכוונים להבטיח שלא יהיה מחסור?

2. קרינה אלקטרומגנטית/איכות הסביבה: כידוע בזמנו הייתה פרשה לרכבים היברידיים.

א. לרכב חשמלי מערכת החשמל צריכה להיות יותר חזקה מרכב היברידי שכן כל המערכות עובדות מחשמל.

האם נמדדה רמת הקרינה של רכבים החשמליים על ידי גורם בלתי תלוי, למשל משרד הבריאות?

ב. האם תהליך מחזור הסוללות הוא נקי לסביבה?

ג. הרבה מכוניות חשמליות עשויות ליצור עומס על תחנות הכוח שגם ככה נמצאות קרוב לסף עליון של התפוקה ולעיתים אפילו באופן ייזום מכבים באיזורים מסויימים את החשמל. כיצד טעינת הסוללות תשפיעה על עומס ברשת החשמל ותחנות הכוח?

ד. חשמל מופק על ידי תחנות כוח שעובדות על גז ופחם.למכוניות מודרניות רמת פליטת מזהמים נמוכה וכל הזמן יורדת, מותקנים ממירים קטליטיים וכד'. עומס על מערכת החשמל ייצור דרישה להפיק יותר חשמל. הדבר הזה עשוי להשפיעה לרעה על הסביבה. כיצד מכונית חשמלית משפיעה על הסביבה והבריאות באופן ישיר (קרינה אלקטרומגנטית) ועקיף (בעירת פחם, מחזור סוללות ועוד)?

אשמח מאוד לקבל את התשובות לשאלות שלי מהנציגים.

אני מקווה שענינו על שאלתך במסגרת תשובותינו על שאלות דומות שעלו כאן בדיון

פורסם
אשמח לראות מפת פריסה של כל תחנות ההחלפה המתוכננות ומתי כל אחת מהן צפויה להתחיל לעבוד.

ראיתי שעובדים על בניית תחנת החלפה בצומת מחניים, האם צפויה תחנה צפונית יותר ואם כן איפה ומתי?

XENON- אתה מוזמן להיכנס ל http://www.bplc.co.il/ ולצפות במפת הפריסה המלאה

פורסם

תודה על התשובות. עדיין חסרה לי התשובה לשאלה הבאה (במיוחד בהיבט של עומס על מערכת החשמל לטעינת הסוללות) :

ד. חשמל מופק על ידי תחנות כוח שעובדות על גז ופחם.למכוניות מודרניות רמת פליטת מזהמים נמוכה וכל הזמן יורדת, מותקנים ממירים קטליטיים וכד'. עומס על מערכת החשמל ייצור דרישה להפיק יותר חשמל. הדבר הזה עשוי להשפיעה לרעה על הסביבה. כיצד מכונית חשמלית משפיעה על הסביבה והבריאות באופן ישיר (קרינה אלקטרומגנטית) ועקיף (בעירת פחם, מחזור סוללות ועוד)?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני אשמח אם תוכלו להתייחס לנושא מצוקת החשמל בישראל.

בקיץ שנה שעברה ביקשו מאיתנו לסגור מזגנים בשיא החום כי לא היה מספיק חשמל. זה אומר שהשנה יבקשו מאיתנו להשאיר את הרכב החשמלי בעבודה ולנסוע באוטובוס?

קראתי גם באחת הכתבות שיכול להיות שהמכוניות שמחוברות לעמדות טעינה ימסרו חשמל לרשת במקרה של עומס. זה אומר שיכול להיות מקרה בו אגיע למכונית ולמרות שחיברתי אותה לעמוד הטעינה היא לא תיהיה טעונה כי החשמל נילקח למטרות אחרות?

תודה,

מני (שגר בבית פרטי ובעבודה שלו כבר מדברים על מעבר למכוניות של בטרפלייס).

פורצה יובה!

פורסם

אני מצטער, אבל לא עניתם על אף שאלה משאלותי (חוץ מהשמינית).

אני אנסה לחדד:

1. לגבי טווח הנסיעה - אין לי ספק שלרוב המוחלט של האוכלוסיה הטעינה בעמוד הביתי תספיק לכל הנסיעות היומיומיות (לעבודה, לסופר, וכו'). השאלה שלי מתמקדת בנסיעות הארוכות, עבורן נדרש כל פתרון תחנות ההחלפה מלכתחילה.

לא עניתם האם תוקם תחנה בין מצפה רמון לאילת. זו שאלה פשוטה וממוקדת. אמנם אף אחד לא נוסע את הקטע הזה כל יום, אבל יש רבים שנוסעים אותו פעם בשנה. גם מי שעושה 15000 ק"מ בשנה.

2. ההשוואה לחברות הסלולר לא מלאה (וטוב שכך). העניין הוא החבילה כמודל חיוב, בניגוד לתשלום לפי שימוש.

ברור לחלוטין שאתם לא מוכרים חשמל. גם פזגז לא מוכרים גז בישול. פזגז מוכרים שירות של אספקת גז, כולל תיקונים למערכת המרכזית שלהם בבניין, כולל החלפת בלונים לפי הצורך, כולל טיפול בדליפות וכו'. הפתרון הזה מתומחר כ-X שקלים לחודש +Y שקלים לקוב גז. הם לא מוכרים לי "30 קוב גז בשנה ב69 שקלים לחודש". תסביר לי מה ההבדל המהותי ביניכם לפזגז. שניכם מוכרים פתרון כולל.

3. כלומר בשלב זה מכירת הרכב לאדם שאין לו חניה בטאבו תהווה הפרת החוזה ותחשוף את הלקוח לתביעה. זה מגביל מאוד את אפשרות מכירת הרכב ומעלה דאגה מבחינת ה"שוק" העתידי.

4. לא התייחסתם כלל לנושא הביטוח. באיזה מסגרת מבוטחת הסוללה (שבבעלותכם)?

5. המומנט שציינת נאה מאוד. בעזרת נתונים נוספים (העקומה המלאה מומנט כפונק' של הסל"ד, יחס ההעברה הסופי, ומשקל הרכב) אפשר לנסות לחשב את נתוני הביצועים. אבל אם אתם טוענים שהביצועים (למעט מהירות סופית) הם הנקודה החזקה של הרכב הנ"ל, צריך לגבות את זה במספרים. למשל נתון ה 80-120 שביקשתי ולא קיבלתי.

6. לא התייחסתם כלל לנושא הפיקוח הממשלתי. אני מניח שאין כזה ולא מתוכנן כזה.

7. לא התייחסתם כלל לשאלה על משך הטעינה (20% --> סוללה מלאה). זו שאלה די פשוטה.

8. תודה על ההבהרה לגבי מחירי הנפט.

(הערה: אני שומר על המספור המקורי כדי שיהיה אפשר לעקוב אחרי ההודעות שלי בקלות ולהבין מה שייך למה)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
  1. מעלויות החבילות שפורסמו, נראה על פניו שללקוח הפרטי זה לא משתלם, האמנם? האם בטר-פלייס מכוונים אך ורק לציי רכב?
  2. החבילה היא ל-3 שנים, מה לגבי תנאי היציאה (אחרי שנה וחודשיים אני אגיע למסקנה שזה לא זה...)?
  3. האם מובטחת פריסת תחנות החלפת סוללות שתאפשר נסיעות ארוכות (אילת, מטולה וכד')?

1. אנו רואים חשיבות רבה בפנייה ללקוחות הפרטיים. הלקוח הוא זה שבפועל עושה את השינוי אליו אנו מכוונים. כמו שאמרנו אנחנו מציעים מכונית משפחתית 100 % חשמלית המובילה את הקטגוריה שלה, מגדירה מחדש את סטנדרט האבזור, לצד מעטפת שירותית עשירה. כל זה מביא את הלקוח הפרטי לחווית נהיגה אחרת, משודרגת, מקסימלית ולעסקה משתלמת.

מעבר לחיסכון בעלות הישירה שאתה משלם על דלק, אנחנו מציעים חיסכון נוסף של כ- 2,000 ש"ח בשנה על הוצאות אחזקה וביטוח. סה"כ ללקוח שנוסע כ20,000 ק"מ המעבר למכונית החשמלית יחסוך - 4000 ש"ח בשנה וכ- 16,000 ש"ח ב4 שנים. אם יש לך ציפיה לעליה במחירי הדלק, הרי שהחיסכון רק יילך ויגדל

2. אתה מתאר סיטואציה בלתי אפשרית :wink: . ברצינות- אין התחייבות. תוכל להפסיק את המנוי ללא כל בעיה. כמו שכבר ענינו, אנחנו היחידים שמחוייבים לך בחוזה

3. כמובן שמובטחת פריסת תחנות מדן ועד אילת. תחנות ההחלפה הם אלו שמבדילות אותנו מאחרים ומאפשרות נסיעה חופשית, בכל עת וללא כל הגבלה עם המכונית החשמלית. לכן אין לנו ספק שהפריסה מובטחת

פורסם
תודה על התשובות. עדיין חסרה לי התשובה לשאלה הבאה (במיוחד בהיבט של עומס על מערכת החשמל לטעינת הסוללות) :

כידוע להבדיל מהנעת המכונית באמצעות בנזין, חשמל ניתן להפיק ממקורות אנרגיה מתחדשים. לצערינו בשלב זה במדינת ישראל חשמל אינו מיוצר עדיין באמצעים פוסיליים. עדיין יש הבדל מהותי בין זיהום אוויר המתרחש ב 4 נק' ברחבי הארץ (תחנות הכוח) בגובה 300 מ' מ2,000,000 ארובות (אגזוזים) המעשנים לך בגובה האף. ד"א אחותינו Better Place דנמרק נשענת על ייצור חשמל באמצעות מקורות טבעיים.

לעניין השדה האלקטרומנגטי, ענינו בדיון ונשמח לחזור גם עבורך. הנושא נבדק ונמצא כי רמת הקרינה של השדה האלקטרומגנטי בפלואנס החשמלית נמוכה מהרמה במכונית הבנזין

פורסם

האם העלות לקוט"ש בעמדת הטעינה שלכם תהיה זהה לעלות קוט"ש בבית

odednovo

חברת Better Place אינה מוכרת חשמל. במסגרת חבילת השירותים אותה יקבלו לקוחותנו, כלולה גם עלות השימוש בחשמל

פורסם

אם עוד כמה דקות נישארו, יש לי שאלה בנושא בטיחות אקטיבית. ככל שאני מבין רכבים חשמליים שקטים לחלוטין. האם ברכבים חשמליים יותקנו מנגנונים שעושים רעש המדמה מנוע כדי שסובבים ישמעו שהרכב מתקרב?

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

לאחר עיון באתר שלכם, ומציאת הקישור למפת תחנות ההחלפה (שזמין רק מ http://www.bplc.co.il/ ולא מהאתר הראשי http://www.betterplc.co.il/ ) - אני אענה לעצמי על שתיים מהשאלות:

1. במפה שלכם מופיעה תחנת החלפה בצומת שיזפון, כ90 ק"מ דרומה ממצפה רמון. אני מקווה שביצעתם בדיקה שאישרה שגם נהג עם רגל כבדה ומזגן פועל מכסה את הדרך הזו עם סוללה מלאה ללא קושי.

7. באתר גם מצויין שמשך הטעינה הוא 6-8 שעות. זה עונה על שאלה 7 שלי.

אני עדיין ללא תשובה לשאלות 2,4,5.

(2- החבילות, 4- כיסוי ביטוחי לסוללה, 5- נתון 80-120)

ואגב - הפאנל הזה יותר מועיל ממה שחשבתי שהוא יהיה מלכתחילה.

כן קיבלנו תשובות מעניינות לחלק מהשאלות, אני מקווה שתמשיכו לענות על השאלות שנותרו פתוחות, כי הפצת מידע ופיזור הערפל יועילו מאוד גם לכם אם אתם באמת מאמינים בפיתרון שלכם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני מצטער, אבל לא עניתם על אף שאלה משאלותי (חוץ מהשמינית).

אני אנסה לחדד:

1. לגבי טווח הנסיעה - אין לי ספק שלרוב המוחלט של האוכלוסיה הטעינה בעמוד הביתי תספיק לכל הנסיעות היומיומיות (לעבודה, לסופר, וכו'). השאלה שלי מתמקדת בנסיעות הארוכות, עבורן נדרש כל פתרון תחנות ההחלפה מלכתחילה.

לא עניתם האם תוקם תחנה בין מצפה רמון לאילת. זו שאלה פשוטה וממוקדת. אמנם אף אחד לא נוסע את הקטע הזה כל יום, אבל יש רבים שנוסעים אותו פעם בשנה. גם מי שעושה 15000 ק"מ בשנה.

2. ההשוואה לחברות הסלולר לא מלאה (וטוב שכך). העניין הוא החבילה כמודל חיוב, בניגוד לתשלום לפי שימוש.

ברור לחלוטין שאתם לא מוכרים חשמל. גם פזגז לא מוכרים גז בישול. פזגז מוכרים שירות של אספקת גז, כולל תיקונים למערכת המרכזית שלהם בבניין, כולל החלפת בלונים לפי הצורך, כולל טיפול בדליפות וכו'. הפתרון הזה מתומחר כ-X שקלים לחודש +Y שקלים לקוב גז. הם לא מוכרים לי "30 קוב גז בשנה ב69 שקלים לחודש". תסביר לי מה ההבדל המהותי ביניכם לפזגז. שניכם מוכרים פתרון כולל.

3. כלומר בשלב זה מכירת הרכב לאדם שאין לו חניה בטאבו תהווה הפרת החוזה ותחשוף את הלקוח לתביעה. זה מגביל מאוד את אפשרות מכירת הרכב ומעלה דאגה מבחינת ה"שוק" העתידי.

4. לא התייחסתם כלל לנושא הביטוח. באיזה מסגרת מבוטחת הסוללה (שבבעלותכם)?

5. המומנט שציינת נאה מאוד. בעזרת נתונים נוספים (העקומה המלאה מומנט כפונק' של הסל"ד, יחס ההעברה הסופי, ומשקל הרכב) אפשר לנסות לחשב את נתוני הביצועים. אבל אם אתם טוענים שהביצועים (למעט מהירות סופית) הם הנקודה החזקה של הרכב הנ"ל, צריך לגבות את זה במספרים. למשל נתון ה 80-120 שביקשתי ולא קיבלתי.

6. לא התייחסתם כלל לנושא הפיקוח הממשלתי. אני מניח שאין כזה ולא מתוכנן כזה.

7. לא התייחסתם כלל לשאלה על משך הטעינה (20% --> סוללה מלאה). זו שאלה די פשוטה.

8. תודה על ההבהרה לגבי מחירי הנפט.

(הערה: אני שומר על המספור המקורי כדי שיהיה אפשר לעקוב אחרי ההודעות שלי בקלות ולהבין מה שייך למה)

WILL, אתה מאתגר... :wink: בוא ננסה לענות שאלה שאלה

1. תרשה לי להפנות אותך לקישור הבא בו תוכל להתרשם בעצמך ממפת הפריסה המלאה- http://www.bplc.co.il/

בכל מקרה ניתן לנסוע בשתי דרכים- גם דרך מצפה וגם דרך ערד

2. אנחנו מסכימים שמודל פז גז קרוב יותר למודל שלנו מאשר חברות אחרות, אולם אנחנו בחרנו בפיקס פרייס חודשי לפי כמות ק"מ (שים לב שמכסת הק"מ בין חבילה לחבילה היא נמוכה- כ 3000 ק"מ מה שמאפשר דיוק בבחירת החבילה ע"י הלקוח)

3. המכונית היא בבעלותך ועל כן אתה רשאי למכור אותה לכל מי שחפץ בכך. יחד עם זאת הלקוח הסביר ירצה גם לעשות בה שימוש ועל כן סביר שיפנה אלינו לצורך התקשרות לקבלת השירות. שים לב, הסוללה היא בבעלות Better Place.

אנחנו מניחים שהדינמיקה שבין קונה למוכר מייצגת אינטרסים הדדיים והם אלו שימנעו מקרים מסוג זה.

לעניין שוק יד 2, הרי שזהו אינטרס ראשון במעלה של חברתנו ואנחנו נפעל להקמת מערך טרייד אין שיעזור לכל לקוח למצוא קונה למכוניתו (להבדיל מיבואניות אחרות לנו יש אינטרס עסקי בכך שהמכונית "עובדת")

4. כעיקרון, הסוללה תהיה בבעלות החברה. פרטים נוספים בנוגע לאפשרויות הביטוח שלה יפורסמו בהמשך

5. הנתון שאתה מבקש אינו מסופק ע"י היצרן

6. Better Place הינה חברה פרטית וככל שידוע לנו, אין פיקוח בשלב זה

פורסם

חברים,

זמננו תם.... אנחנו מקווים שהצלחנו לענות על מרבית השאלות

לגבי השאלות שלא הספקנו לענות, ננסה לתאם עם מנהלי הפורום עוד סבב של תשובות

תודה,

ולדי וזהר, Better Place Israel

פורסם

כאחד שלא קיבל תשובה על שאלתו אני מאוכזב :-(

בכל מקרה תודה לכם על התשובות שניתנו ונשמח לקבל את התשובות החסרות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰