Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5508 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חג שמח אנשים, בזמן האחרון פנו אליי הרבה אנשים ושאלו לגבי מערכת גז,איך עובדת,כמה עולה,איך משתמשים? צריך גם דלק?

טוב אז נתחיל מההתחלה:

* גז בישול זה לא גפ"מ ,גפ"ז שמתמשים ברכבים הוא אוטומאטיבי (מוסב לשימוש ברכב).

* הנעת הרכב מתבצעת כאשר הרכב במצב דלקני ,לאחר שהרכב התחמם והגיע ל60 מעלות,המערכת תפעיל את עצמה לבד.

*צריכת הדלק היא 10% לרעת הגפ"מ, גפ"מ זה חומר יותר קלורי במונחים של אנרגיה (ולכן יותר אנרגיה (דלק) נשרף).

* אנחנו התקנו את המערכת על מנוע של קאוואליר,מנוע מיושן מאוד גל זיזים יחיד, השפעת המערכת לא הורגשה בכלל.

* שכן שלי,התקין מערכת כזו על סובארו B4 2006 והמנוע שלה די מתקדם יחסית,השפעת המערכת מאוד מורגשת...

* מחיר ליטר גז כיום עומד על 3.21 ש"ח.

*לא מרגישים שמותקנת ברכב מערכת, לא מרגישים את תוספת המשקל של מיכל הגז מאחורה, ובאמת שקשה להבדיל .

המלצות חשובות :

* התקנתם את המערכת? מזל טוב.

עכשיו זה הזמן להחליף את כל המסננים,וכל השמנים,וכמובן שמצתים!

* נכון שאתם משלמים עכשיו פחות על נסיעה בגפ"מ ,אבל עדיין מומלץ פעם-פעמיים בשבוע לתת למערכת הדלק להתרענן קצת.

*לבדוק את כל הכיוונים לאחר ההתקנה של מערכת הגפ"מ, לנו פעם נכבה הרכב במהירות 90 קמ"ש בירידה!

*לבדוק את איכות ההתקנה, שלא גרמו נזק לתא המטען, ובטח ובטח שלא הפריעו לגישה לגלגל החלופי !

* לבדוק בשבע עיניים את תא המנוע שלכם, שימו לב שנוספו לכם צינורות ושאר "תוספות"...

* שוב פעם, לבדוק! לבדוק! לבדוק! כיול המערכת, בכדי שלא תגיעו למצב שהרכב נכבה לכם מכיוון שכיילו אותו לא נכון!

אם יש לכם עוד שאלות,

בכיף

(קמתי נמרץ על הבוקר). :wink:

פורסם

כל הכבוד על ההשקעה. לי אישית היה מאוד מעניין לקרוא.

אתה יכול בבקשה להסביר, מה הכוונה "השפעת המערכת מאוד מורגשת"? אני מתכוון: איזו השפעה יש לו על הרכב?

* שכן שלי,התקין מערכת כזו על סובארו B4 2006 והמנוע שלה די מתקדם יחסית,השפעת המערכת מאוד מורגשת

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מה קורה כאשר רוצים לצבור קצת מהירות (לחיצה מסיבית על הגז כמובן) האם המעבר לגז מורגש במהירות לרעה או לטובה? (ואני לא מדבר על 80 קמ"ש...)

פורסם

אהלן,

קודם כל אין הבדל בביצועים.

בקאוואליר דווקא שיש לה מזרקים מאוד רגישים,תגובת הדוושא בגז הייתה יותר טובה ממש במעט.

בסובארו B4 המנוע הרגיש על גז ממש שונה, אבל יכול להיות גם התקנה לקויה (קשה להאמין הרכב הגיע ככה מהחברה ,והותקן בחברה).

וכמובן שצריכת הגז בסובארו הייתה משו קרוב יותר ל20 אחוז יותר גבוהה מצריכת הדלק.

אין הבדל ממשי בביצועים,בקאוואליר יש תחושת טובה יותר דווקא על גז.

ברכבים עם מנועים קטנים,ומשקל קטן,למשל יונדאי גטס מוסבת לגפ"מ עם מיכל 80 ליטר מאחורה - הורגש הבדל ממש בביצועים.

בעיקרון,מיכל דלק מספיק לכמעט 4-5 חודשים אתם רק מתניעים על דלק. ומייד עוברים לגז.

בפועל,אנחנו שורפים בעיר 20-30 קילומטר על בנזין,ומחוץ לעיר מרביצים ולוחצים קצת על דלק רק כדי לתת למזרקים ושאר מרכיבים שיעבדו.

אבל זה פשוט כי ככה אבא שלי מאמין,ועדיין מיכל דלק מספיק לחודשיים-שלוש.

אגב,אצלינו היה קצת כאב ראש עם המתקין בגלל המסמכים לקח לו כמעט 4 חודש לשלוח מסמכים (עדי שעלו לי הפיוזים).

מסנן גפ"מ - צריך להחליף כל 30000 ק"מ (אנחנו מחליפים כל שנה גם אם זה פחות מהקילומטראז').

נ.ב

עדיין צריך לעשות טיפולים לרכב!

וד"א, שמן מנוע למשל נראה הרבה יותר טוב מאז שהתקנו מערכת גפ"מ,אין פיח במנוע בכלל,ממש המנוע עובד יפה וחלק.

200 אלף ק"מ יש למנוע :)

פורסם

כשאני רציתי להתקין מע' גז ברכבי, התייעצתי עם המוסך המרכזי שם רכבי טופל מיום היוולדו.

תשובת מנהל המוסך היתה שאם תהיה איזו תקלה ברכב, המחשב שלהם תמיד יקבע נתון בהתעלם מכך שיש מערכת גז והם יכולים לתקן כאילו אין מערכת גז. סביר להניח שלאחר תיקון שלהם מע' הגז תזייף, ואז אאלץ לקחת את הרכב לתיקון או כיוון מחדש אצל מומחה הגז. אם הוא יתקן ושוב תהיה בעיה ברכב, הם שוב יתקנו כאילו אין מע' גז וחוזר חלילה.

גם כשהייתי מוכן להתקין את מע' הגז דרכם, התשובה היתה שאין להם התוויה של יצרן הרכב למע' תואמת ולכן אינם יכולים לעזור.

מבחינתם, זה יהיה ככל שיפור שאדם יכניס ברכבו ונעדר הכוונת יצרן הרכב, מה שאומר שבעל הרכב יצטרך להתמודד בכוחות עצמו עם אופציה של בעיות שהמוסך שלהם לא יוכל לתת מענה הולם.

ויתרתי.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אהלן,

איזה בעיות שקשורות לרכב,מערכת הגפ"מ יכולה להפריע לפתור?

אנחנו מייד בהתקנה,הופיע נורת CHECK ENGINE - אין בעיה!

החלפנו מאז המערכת מספר דברים ברכב,בחלק מהפעמים לא שמו לב שקיימת מערכת גפ"מ :shock::wink:

למשל,רדיאטור,מדחס מזגן,משאבת דלק,תושבת מנוע,תושבת גיר... שום דבר לא הפריע למערכת,והמערכת לא הפריעה לשומדבר.

חוץ מזה שהיא גנבה לנו את הבגאז' :lol:

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מה שיותר מעניין אותי, זאת העלות של הערכה , כולל הכל.

לדוגמא:

1. עלות הערכה/מערכת כגון: הבלון, רכיבים, וכו' וכו'

2. עלות התקנה + מסמכים למינהם ואישורים

3. עלות כיול אצל מומחה, תיקוני מערכת גז

מכיוון שאם לתת 7-10 אלף שקל על מערכת שכזאת, ההחזר הכספי... יהיה מאוד מאוד איטי, בתנאי שנוהגים קצת, אני מאמין שבתור מישהו שנוהג המון מחוץ לעיר או עשרות ק"מ ביום בתוך העיר, המערכת תחזיר ההשקעה תוך מספר שנים.

אחרת... די קשה לי לתת 10K על מערכת, שבכל מקרה, אצתרך להתמודד עם בעיות שונות ומגוונות שעלולות לצוץ במהלך חיי הרכב.

כמובן בתור מישהו שנוהג בסדר גודל של כ 10,000-13,000 ק"מ בשנה, שזה ממש "כלום" ולדעת שאני אחזיר את ההשקעה רק בעוד 5 שנים... במקרה הטוב.

הרי בכל מקרה הבחור מציין, כי הוא מתדלק בכל כמה חודשים, בלי קשר לתדלוק בגז, ככה שעדיין, הוא מוציא 3-4 מיכלי דלק מלאים בשנה ללא קשר למערכת הגז.

אשמח פירוט, כיצד בן אדם ממוצע מן השורה, מחזיר ההשקעה הלא קטנה בזמן של X שנים + התמודדות עם בעיות משונות במערכת שעלולות לצוץ.

פורסם

מעניין גם לשמוע על נתונים כמו EGT וקידום/איחור הצתה. והאם יש האצת בלאי בגלל התיבשות גומיות שסתומים או השפעה על מצתים ועל זיהום אוויר.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

נשמח לתשובה ולעדכון לגבי 2 השאלות האחרונות.

פורסם

אתם בטוחים שהוא עדיין חי, שאתם מפנים אליו שאלות? (אני משער שכן, ומאחל לו חיים ארוכים ומאושרים)

נחמד להצטרף לדיון בכזו טבעיות 3 שנים אחרי שהוא הסתיים...

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

היי

לגבי החזרת ההשקעה.

פרסנו את המחיר של המערכת ל3 שנים -משמע יורד חיוב של 300 שקל בחודש על המערכת מהויזה.

ומתדלקים בגז ולא בדלק וזה מורגש הרבה יותר.

המנוע של הקאוואליר הוא מאוד פרימיטיבי (שסתומיים עיליים) ככה שלא היו לנו בעיות מיוחדות.

במנועים היפניים הבנתי שהבלאי הוא יותר גבוה, צריכת הגז גם גבוהה ב 10 אחוז!

במנועים היפניים והאירופאיים המתקדמים יותר ישנו צורך גם במשמרת שמן, בגדול אנחנו מאוד מרוצים - אגב אנחנו נוסעים כ 40 אלף בשנה.

מה שכן תענוג לראות זה את מצב המצתים שנראים מעולה גם אחריי 100 אלף ק"מ.

ובכלל יש תחושה שהמנוע עובד יותר חלק (אולי פסיכולוגי... 8))

רוב האנשים לא שמים לב בכלל שהם נוסעים על רכב על גז עד שאתה לא אומר להם.

אפשר גם לעשן באוטו :wink:8)

פורסם

לדעתי יקרה עם הגז כמו שקורה כיום עם הדלק, ככל שהצריכה תעלה גם המחיר יעלה.

אני זוכר את הימים שליטר גז היה עולה 1.20 היום הוא עולה כמו ליטר בנזין מלפני 25 שנה.

מה הלאה? לדעתי זאת השקעה מיותרת, כי גם ככה גם דרך הגפ"מ ידחפו לנו ידים לכיס.

אני לא יודע, אני רואה את כל העסק ככרטיס הנחה זמני עד שמחיר הגז יעלה כליטר בנזין.

לא חסרים משוגעים בממשלה שינהיגו "רפורמות" בגז כפי שעשו לבנזין ולסולר.

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
היי

לגבי החזרת ההשקעה.

פרסנו את המחיר של המערכת ל3 שנים -משמע יורד חיוב של 300 שקל בחודש על המערכת מהויזה.

ומתדלקים בגז ולא בדלק וזה מורגש הרבה יותר.

המנוע של הקאוואליר הוא מאוד פרימיטיבי (שסתומיים עיליים) ככה שלא היו לנו בעיות מיוחדות.

במנועים היפניים הבנתי שהבלאי הוא יותר גבוה, צריכת הגז גם גבוהה ב 10 אחוז!

במנועים היפניים והאירופאיים המתקדמים יותר ישנו צורך גם במשמרת שמן, בגדול אנחנו מאוד מרוצים - אגב אנחנו נוסעים כ 40 אלף בשנה.

מה שכן תענוג לראות זה את מצב המצתים שנראים מעולה גם אחריי 100 אלף ק"מ.

ובכלל יש תחושה שהמנוע עובד יותר חלק (אולי פסיכולוגי... 8))

רוב האנשים לא שמים לב בכלל שהם נוסעים על רכב על גז עד שאתה לא אומר להם.

אפשר גם לעשן באוטו :wink:8)

יש לי שאלה בעניין הפלגים.

נכון שהם נראים נקיים יותר וללא פיח. עד כאן הכל טוב. העניין שלי מפריע הוא שתפקידו של הדלק בתא הוא גם להוריד במעט את הטמפרטורה. כשיש חוסר דלק בתערובת אפשר לראות את הפלג בצבע לבן. מצב זה יכול לתגן מעט את השסטומים (תלוי בחוסר דלק בתערובת). איך הגז משפיע על העניין והבלאי?

• תוכן חדש...