Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום. אני שוקל לקנות את הרכב. לצערי לא הספקתי עדיין לעשות נסיעת מבחן.

קראתי / שמעתי שגיר ה-DSG הוא בעייתי בתוך העיר. האם מישהו נתקל בבעיה?

בכל מקרה אעשה נסיעת מבחן בקרוב...

פורסם

לא נהגתי באיביזה 1.2, אך באוקטביה DSG 1.2TSI 2011 כן נהגתי, ומאוד התאכזבתי מתפקוד התיבה בדגם הזה.

ברשותי איביזה קופרה 2011, ואני יכול לומר בוודאות מוחלטת שהתיבה אצלי עובדת טוב שבעתיים מאשר באוקטביה 1.2TSI.

המלצתי לך היא לעשות נסיעת מבחן מגוונת ככל שניתן לפניי שתחליט.

פורסם
לא נהגתי באיביזה 1.2, אך באוקטביה DSG 1.2TSI 2011 כן נהגתי, ומאוד התאכזבתי מתפקוד התיבה בדגם הזה.

ברשותי איביזה קופרה 2011, ואני יכול לומר בוודאות מוחלטת שהתיבה אצלי עובדת טוב שבעתיים מאשר באוקטביה 1.2TSI.

המלצתי לך היא לעשות נסיעת מבחן מגוונת ככל שניתן לפניי שתחליט.

קרוב לוודאי שאצלך בקופרה יש DSG6 כמו אצלי, שהגיר הזה הרבה יותר מוצלח.

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם

אולי אני לא כל כך מבין , אבל מה הקשר בין DSG7 לנסיעה בעיר , למה בעיר למרות הDSG אין סיכוי שהוא מגיע להילוך 7.

לי יש איביזה 2010 DSG7 וזה כמו גיר רציף אצלי גם בעיר וגם מחוצה לה, לא מרגיש שום בעיות .

פורסם
אולי אני לא כל כך מבין , אבל מה הקשר בין DSG7 לנסיעה בעיר , למה בעיר למרות הDSG אין סיכוי שהוא מגיע להילוך 7.

לי יש איביזה 2010 DSG7 וזה כמו גיר רציף אצלי גם בעיר וגם מחוצה לה, לא מרגיש שום בעיות .

לא יודע איזה גיר יש לך.

אבל האוטו שלי מגיע להילוך 7 בכיף ב 50-60 קמ"ש ב D

פורסם

דווקא לא!

בקופרה מותקן בוודאות ה DSG 7

פורסם

בקופרה יש DSG7 - גם היא לא מבריקה, וסובלת מאותה השהייה מעיקה בתחילת נסיעה, רק שבה העסק מרגיש נעים יותר כי הוא מכוייל מעט שונה.

באיביזות ה"רגילות" העסק עובד בצורה שונה מאוד. הרבה פחות נעימה. יותר מידי התעסקות בהעלאות / הורדות הילוכים. בנהיגה עירונית התיבה מגלה רצון עז לדלג מעלה בהילוכים, ובעת הצורך היא משתהה מאוד בהורדת ההילוכים. כנראה שהגרמנים חשבו שזה טוב עבור צריכת הדלק, רק שהם פספסו וזה פשוט מעיק, מעצבן ומטריד עד מאוד. לשם השוואה, ה-DSG6 תיבה ה-ר-ב-ה יותר מוצלחת, מכל בחינה ובחינה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

רשמים מנסיעת המבחן:

הרכב עצמו מדהים, באמת מרגיש כמו משפחתית קטנה ולא סופרמיני (הרכב שלי כרגע הוא מאזדה2 שאני צריך להחזיר).

מגיב מהר להאצה ובלימה. החלפת ההילוכים נעשית בלי להרגיש כמעט שזה מגניב. אבל באמת בנסיעה בכביש המנוע מרגיש עצל כזה... כאילו שהוא משועמם (בניגוד למשל המאזדה2 זום זום). אני מוכן לסלוח בשביל הביצועים והיציבות היפהפייה על הכביש. מרגיש מאוד בטיחותי, וגם שילוב האותיות XDS נשמע משכנע.

קנייה שבוע הבא.

תודה על הטיפים!

פורסם

המנוע מרגיש עצל? אולי ה-1.6. ה-1.2TSI רחוק מהלרגיש עצל, הוא מרגיש מאוד נמרץ וחי ליד ה-1.6 הותיק אותו הוא מחליף, רק השילוב בינו לבין ה-DSG7 מעט מהוסס בהתחלות נסיעה.

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

XDS ב 1.2? אתה בטוח ? אם זכור לי נכון ה XDS מגיע רק ב FR ובקופרה.

בכ"א, תיבת DSG6 היחידה שיצא לי להכיר מקרוב היא של אודי A3 1.8 טורבו משנת יצור 2008 (היום הן כבר מגיעות עם תיבת ה DSG7)

למיטב זיכרוני וניסיוני, היא אינה מתנהגת טוב יותר מתיבת שבעת ההילוכים שברשותי, לא באופן משמעותי בכ"א.

מה שכן, היא שקטה יותר (ה 7 מרעישה מעט בהעברת שלושת ההילוכים הראשונים, ובעיקר ע"ג כביש משובש או באמפרים)

ישנו היסוס קל בתחילת הנסיעה, אך לדעתי הוא קשור למערכת ה HILL HOLD ולא לתיבה עצמה.

יש הטוענים שתיבת ה 6 הילוכים חזקה ועמידה יותר, אך לא ראיתי אישור רישמי לכך משום מקור, למרות שאכן הקונצרן כולו משתמש ב 6 הילוכים לכל הדגמים המוגדשים מנפח 2.0 ליטר ומעלה.

פורסם
XDS ב 1.2? אתה בטוח ? אם זכור לי נכון ה XDS מגיע רק ב FR ובקופרה.

בכ"א, תיבת DSG6 היחידה שיצא לי להכיר מקרוב היא של אודי A3 1.8 טורבו משנת יצור 2008 (היום הן כבר מגיעות עם תיבת ה DSG7)

למיטב זיכרוני וניסיוני, היא אינה מתנהגת טוב יותר מתיבת שבעת ההילוכים שברשותי, לא באופן משמעותי בכ"א.

מה שכן, היא שקטה יותר (ה 7 מרעישה מעט בהעברת שלושת ההילוכים הראשונים, ובעיקר ע"ג כביש משובש או באמפרים)

ישנו היסוס קל בתחילת הנסיעה, אך לדעתי הוא קשור למערכת ה HILL HOLD ולא לתיבה עצמה.

יש הטוענים שתיבת ה 6 הילוכים חזקה ועמידה יותר, אך לא ראיתי אישור רישמי לכך משום מקור, למרות שאכן הקונצרן כולו משתמש ב 6 הילוכים לכל הדגמים המוגדשים מנפח 2.0 ליטר ומעלה.

ידוע לי שבאירופה יש XDS גם ב-1.2. אין לי מושג אם גם לארץ הן מגיעות מצויידות בו. מעניין...

ה-DSG6 מוצלחת יותר. עמידה יותר (התיבה המשודכת למנועים החזקים יותר בהיצע), נעימה יותר, זריזה יותר ואפילו שקטה יותר (רק עכשיו, כשציינת זאת, נזכרתי כי ב-DSG6 אין את אותם "קליקים" / רעשים מוזרים בהעברות הילוכים הראשונים). ב-DSG6 היו בעיות עם גלגלי התנופה ששבקו מוקדם מהצפוי תחת עומס - והוחלפו במשודרגים בשלב מאוחר יותר. כך או כך שתי התיבות המדוברות סובלות מבעיות כאלה ואחרות בקלאצ'ים ובמכטרוניק.

הייתי אומר לך - קח את הקופרה שלך מול גולף GTI - ותשווה.

נכון שזאת לא ההשוואה הכי ישירה ונכונה, רק תנסה לראות כיצד מתפקדת ה-DSG6 מול ה-DSG7, גם במסלול / כביש מהנה וגם בנהיגה רגועה. ה-6 פשוט נעימה וזריזה יותר. אין השהייה מעיקה - היא מרגישה חדה ומהירה יותר.

ההשהייה אינה נוגעת במערכת ה-Hill Hold. בפביות המקומיות אין מערכת כזו, לכן זה פוסל אופציה זאת.

היא פשוט מהוססת מעט תחילה - יתכן וזה איזה מנגנון הגנה מסויים על הגיר / קלאצ'ים. צריך לקור את הנושא בכל הספרות הטכנית ולראות האם זאת באמת הסיבה. בהחלט שווה הצצה...

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ה1.2 מגיע עם XDS בוודאות.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם
בקופרה יש DSG7 - גם היא לא מבריקה, וסובלת מאותה השהייה מעיקה בתחילת נסיעה, רק שבה העסק מרגיש נעים יותר כי הוא מכוייל מעט שונה.

באיביזות ה"רגילות" העסק עובד בצורה שונה מאוד. הרבה פחות נעימה. יותר מידי התעסקות בהעלאות / הורדות הילוכים. בנהיגה עירונית התיבה מגלה רצון עז לדלג מעלה בהילוכים, ובעת הצורך היא משתהה מאוד בהורדת ההילוכים. כנראה שהגרמנים חשבו שזה טוב עבור צריכת הדלק, רק שהם פספסו וזה פשוט מעיק, מעצבן ומטריד עד מאוד. לשם השוואה, ה-DSG6 תיבה ה-ר-ב-ה יותר מוצלחת, מכל בחינה ובחינה.

הגיר של האיביזה 1.2 TSI מצוין ! לא משתהה ולא נעליים. נכון שהוא מעלה הילוכים למעלה, אך לא שמים לב לזה בלי להביט בלוח המחוונים. ההעברה כה חלקה והמנוע כה חזק, אז למה לא לחסוך בדלק ?

יש כאלו שמשכנעים את עצמם שהרכישה שהם ביצעו היא טובה יותר:wink: . אבל לכל האחרים, הגיר הזה מעולה באיביזה בדיוק כמו בפולו.

אגב היתרון הגדול של ההילוך השביעי זה החיסכון במהירות גבוהה. במהירות 140-150 קמש נמצא מחוג הסל"ד על לא יותר מ 2.4K

• תוכן חדש...