Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התקנת כספת למחשב רכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5495 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי גולף דור 5 עם קודן פשוט שצ'מפיון שמים והאימובילייזר המקורי של הרכב.

לאור הסיפורים הלא מעטים על גניבות רכבים תוך דגש על רכבי VAG (הרכבים הכי גניבים חוץ מ"סובארו פשע"?) אני שוקל להתקין מיגון נוסף לרכב.

מתוך חיפוש בפורום נראה שכספת למחשב רכב היא הפתרון המועדף.

האם יש פה אנשים שמותקנת אצלהם כספת?

בעיקר מטריד אותי "סיבוך" ההתקנה - אני מעדיף כמה שפחות התעסקות ע"י "מומחים" במכלולי הרכב וכן עניין ההתחממות המוגברת של המחשב.

האם יש המלצות לדגמים או מתקינים?

ברור לי שמי שירצה את הרכב יצליח לגנוב אותו למרות שלל הגנות אבל סה"כ לא מדובר ברכב מיוחד או נדיר ואני מקווה שהגנה נוספת תגרום לגנב פשוט לעבור לרכב הבא.

אגב, האם יש טעם להתקין איתוראן/פויינטר למרות שאין דרישה של חברת ביטוח?

כמה זה באמת יעיל? נניח והרכב נגנב באזור חיפה, יש למשטרה מספיק זמן לפעול לפני הגעתו לכפר של בני דודינו (בהנחה שלא ניתקו את המשדר)?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשרכשתי לפני כשנה גולף דור 6, הביטוח דרש עלוקה+כספת ואיתוראן.

את ההתקנה עשיתי באמצעות היבואן, עוד לפני קבלת הרכב. אני מניח שזה בוצע ע"י A Class.

לגבי האיתוראן, איתרתי סוכן שלא דרש ממני איתוראן וביטחתי אצלו.

אין דבר שעוצר את הגנבים, אולי רק מעכב אותם קצת.

פורסם

בכל הרכבים שלנו במשפחה יש כספת למחשב הרכב.

איתוראן, מנסיון, לא שווה הרבה- לרוב הם מתקשרים אחרי שהרכב כבר בשטחים או חצי מפורק בחניה (שאז באמת כבר עדיף שהיו גונבים וזהו).

הכספת יעילה- היו מס' פריצות אצלנו, וברגע שראו את הכספת (תוצרת בית עם מנעול שבחרנו) הם היו נוטשים את הרכב וממשיכים הלאה (הרכב היה נשאר פתוח לרווחה עד הבוקר). לגבי ההתחממות- הבנתי ממוסך שזה לא משהו שישנה (אא"כ הכספת ממש עבה וחוסמת איוורור ושומרת חום) כי ממילא תחת מכסה המנוע יש טמפ' גבוהות בגלל עבודת המנוע.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

גם כספת שווה כבר לכפרות.

ממה שראיתי אצל כנופיה של גנבי רכב שתפסו לא מזמן, יש להם מחשב מוכן עם מפתח מקודד שהם מכניסים לשקע התקשורת וזה איכשהו עובד.

פורסם

אבל זה מה שכספת באה למנוע, לא?

ממה שהבנתי, הם מתחברים עם מחשב רכב "פרוץ" ומפתח תואם כדי לעקוף את האימובילייזר המקורי.

אם יש כספת, אין אפשרות לחבר מחשב חליפי ללא פתיחתה. או שאני טועה?

האם יש אפשרות לחתוך את החוטים המובילים למחשב, להכין חיבור חדש ולחבר למחשב אחר (ובכך לעקוף את הכספת)?

האם למישהו יש נסיון עם התקנה כאן: http://uzeb.co.il/search.asp?MakerID=15 ?

אין דבר שעוצר את הגנבים, אולי רק מעכב אותם קצת.

כמו שאמרתי, המטרה היא לגרום לגנב לעבור לרכב הבא.

קשה לי להאמין שמישהו ממש יתאמץ בשביל גולף פשוטה כשיש עוד כמה כאלו בהמשך הרחוב ועם פחות הגנות.

פורסם
המטרה היא לגרום לגנב לעבור לרכב הבא.

זה יישמע מצחיק, אבל מנעול הגה נראה לי עושה את העבודה יופי אם זו המטרה. זה אולי נראה מביך, אך עצם העובדה שכמעט ולא רואים רכבים עם מנעולי הגה בימינו, אמורה לעודד את הגנבים לעבור לרכבים אשר כרוכים בכמה שפחות התעסקות.

פורסם
אבל זה מה שכספת באה למנוע, לא?

ממה שהבנתי, הם מתחברים עם מחשב רכב "פרוץ" ומפתח תואם כדי לעקוף את האימובילייזר המקורי.

אם יש כספת, אין אפשרות לחבר מחשב חליפי ללא פתיחתה. או שאני טועה?

האם יש אפשרות לחתוך את החוטים המובילים למחשב, להכין חיבור חדש ולחבר למחשב אחר (ובכך לעקוף את הכספת)?

ממה שהבנתי יש להם מחשב עם מפתח מוכן והם מתחברים לשקע דיאגנוסטיקה.

מסרטון של גניבה שראיתי הצליחו להעלים מזדה 5 בחצי דקה.

זה יישמע מצחיק, אבל מנעול הגה נראה לי עושה את העבודה יופי אם זו המטרה.

מנעול הגה מפרקים תוך 5 שניות ע"י חיתוך ההגה או עיקום והסרה שלו.

פורסם

או שפשוט מורידים את ההגה עם המנעול.

בכל מקרה אני לא מחפש פתרון שיצירך ממני יותר מדי מאמץ "בשגרה".

שקע דיאגנוסטיקה=החיבור לכבל VAG COM?

אפשר לבטל אימובילייזר ע"י התחברות פשוטה לזה?

גם אם כן (וממש לא נשמע לי הגיוני שכן), תמיד אפשר לנתק אותו "בצורה יפה" ולחבר חזרה במקרה הצורך.

פורסם

הם מבינים בחיווטים ה ר ב ה יותר מכם ..

הדרך הכי טובה היא אקטיבית : פרוגקטור שנדלק עצמאית , אזעקה מקורית מאוד שצועקת : גנב גנב (וכן יש דבר כזה )

כלב שלא אכל יומיים או סתם כלב תוקפני במיוחד , מחשב עצמאי .

דרך בינונית (מעכבת) : יותר משתי קודנים ( זה מסבך את החיווט לאללה ) , מנעול הגה , כספת ..

דרך לומר לו בוא גנוב לי את הרכב : איתוראן , קודן שמותקן בעוד מיליון רכבים , מגורים בשכונה מבוססת יחסית ..

נ.ב -

אתם פשוט יכולים לסנדל את הרכב ..

שימו לב : (המחיר יורד ! )

למכירה נעלי (ריצה ) מיזונו wave rider 14 !

פורסם

אין צורך להגזים. כנראה שהגנב הממוצע לא כזה חכם ופועל לפי שיטות קבועות שהוא למד ממישהו.

תן לו משהו לא סטנדרטי ובתקווה הוא יוותר (או יחזור עם החבר "התותח" עוד כמה ימים).

מסתבר שבאמת ניתן לבטל את האימובילייזר דרך החיבור VAG COM

http://autokeydevices.com/vag-immo-bypass-device

ברגע שיהיה לי קצת זמן, הדבר הזה יורד. כמובן בצורה שתאפשר החזרה קלה במידת הצורך.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

בהמשך לעניין הזה, גם אני הייתי עד היום בדיעה שאף חברת ביטוח לא תכתיב לנו מה להתקין ועוד על חשבוננו ושמי שרוצה לגנוב את הרכב יגנוב אותו בכל מקרה.

אז חשבתי.

היום בלילה גניבת אחד מרכבי המשפחה (גולף דור 5 1.6) נמנעה תודות לכספת, הגנבים לא הצליחו לפרוץ אותה והשאירו את הרכב עם המחשב זרוק.

מצ"ב תמונה.

אגב, הרכב הזה אצלנו בסה"כ שבועיים והכספת הותקנה לפני ימים ספורים.

הרכב שקדם לרכב הזה, גם הוא VW, נגנב (לא היתה לו כספת)

לדברי המשטרה אלו הרכבים הכי מבוקשים והכי נגנבים.

ואני טוען :לגנבי רכב צריך לכרות את הידיים והרגליים כמו באיראן.

אני כבר אובד עצות, למישהו יש פתרון יצירתי מה עושים למנוע גניבת הרכב? הוא נמצא בחניון תת קרקעי מאחורי שער חשמלי ועדיין הגיעו אליו...

IMG_0531.jpg

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

במקרה ניסיון גניבה של הרכב שלנו התקשרו מאיתוראן עוד כשהגנב התעסק ברכב, ומה שעיכב אותו היה הכספת... אז לא בכל המקרים זה מיותר

פורסם

אייל תשמור על הרכב הרבה יותר בימים הקרובים כדי שהם לא "יחזרו עם החבר התותח שלהם".

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הם לא יחזרו,לא חסר רכבים בלי כספת והם מעדיפים שלא להתעסק.

יש 2 דרכים לעקוף כספת,לחתוך אותה או לחתוך את הקונקטורים שמתחברים למחשב ולחבר בחזרה.

בשני המקרים אין להם מספיק זמן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

• תוכן חדש...