Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5505 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם מישהו שמע מחקר או מאמר בנושא? אני שוקל את האפשרות להקחשת הרכב לאחיזת כביש טובה יותר, אבל אני נוסע הרבה, ואיכפת לי מבריאות הגב שלי... אתם יודעים, שיבושים בכביש ופסי האטה עם רכב קשיח... למישהו יש נסיון מסויים שיכול להוכיח תשובה לכאן או לכאן?

פורסם

אני כמעט בטוח שלא נעשה מחקר רציני בנושא, כי לא עולה בדעתי מי ירצה לממן מחקר כזה.

אני יכול להגיד לך מנסיון שזה כמעט בלתי אפשרי לנסוע לאורך זמן על בולמים מאוד קשיחים. בזמנו התקנתי KONI צהובים מתכוונים באסטרה 1994.

במצב הכי קשיח (ברז סגור לגמרי) לא הצלחתי לנסוע יותר מעשר דקות. לכן נראה לי שהעצבים יישברו הרבה יותר מהר מהגב. :wink:

במצב הכי רך הם היו יותר קשיחים מהבולמים המקוריים. לא הייתי אומר שהרגשתי שיפור גדול באחיזה, אבל הרגשתי תגובה טובה יותר בהגה בסיבובים. הרכב נהיה יותר צפוי בסיבובים ומורגש מתי מתחיל לאבד אחיזה.

פורסם

נהוג לומר שמתלים מוקשחים מפחיתים את רמת האחיזה ותורמים דווקא בהיבטים דינמיים (העברות משקל מצד לצד). הקשחת המתלים תבוא על חשבון יכולתם להצמיד את הגלגל לפני הכביש, וגם הפחתת זווית הגלגול תגדיל את כוח הצד שגורם לצמיגים להחליק הצדה. הגברת אחיזה תבוא רק כאשר שני חסרונות אלו יתקזזו על ידי סלילת אספלט טובה ועל ידי שדרוג הצמיגים במקביל להקשחת המרכב.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא יודע על מחקר כולשהו.

אבל אין כל ספק שמתלה קשיח גורם לכבאי גב, ראש וכדו'.

הכל תוי בתדר של המכה, ברגע שהתדר מעל התדר העצמי הוא יפריע ויפגע.

מה שניתן לעשות זה מתלה משולב, כמו 2 קפיצי עלים, אחד קשיח ואחד רך אחד מתחת לשני.

כשהראשון הוא מתלה רך, אז בעת הצורך הוא הופך לקשה כשהקפיץ השני נלחץ ומצטרף לכוח הקפיץ עלים העליון וכן להפך.

הדבר ישים בכול מיני צורות אחרות בסוגי קפיצים שונים, לפי השקולים של היצרן וכדו'.

קובי

פורסם

אם הרכב עבר 230,000 ק"מ, האם סביר שהבולמים גם פחות אוחזים בכביש, וגם פחות נוחים? המכונאי אמר שהבולמים קצת שחוקים.

פורסם

אהלן יוסי,

אני החלפתי בולמים וקפיצים והנמכתי את הרכב שלי לא מזמן,

הבולמים המקוריים שירדו מהרכב היו גמורים כך ששינוי בנוחות לא הורגש כל כך.

הרכב כרגע עם בולמים של בילשטיין B8 וקפיצים של אייבך מדגם ספורטליין.

אני יכול להגיד שהנוחות נפגמה, אבל לא ברמה שוברת גב.

על איזה רכב אתה רוצה לעשות את השינוי?

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם
אם הרכב עבר 230,000 ק"מ, האם סביר שהבולמים גם פחות אוחזים בכביש, וגם פחות נוחים? המכונאי אמר שהבולמים קצת שחוקים.

א. לא כתבת על איזה רכב מדובר.

ב. עם כזאת נסועה תחליף לבולמים הרגילים. רוב הסיכויים שלא תצטרך אחרי זה שום הקשחה.

פורסם

תפקיד הבולמים והמתלה זה להקנות לרכב יציבות ואחיזה של ארבעת הגלגלים עם הכביש.

בולם עייף אכן יגרום לאחיזה פחותה.

אבל קשה לי להאמין שבכל הזמן הזה לא החפלת בולמים פעם אחת.

קובי

פורסם

בנוסף לגב גם הכליות מקבלות זעזועים ואיתם הבעיה יותר גדולה, הכליות מטלטלות בתוך הגוף ללא הגנה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אוקטביה אין לאן להנמיך אותה יותר גם ככה, אולי עדיף אפילו להגביה :-)

אני לא הייתי מחליף לבולמים קשיחים יותר, אולי הייתי מחליף במקרה שלך לבולמים טובים יותר,

אבל לא קצרים\קשיחים יותר, למשל בילשטיין B4 שהם בולמים תואמי מקורי, אבל יותר טובים ובעלי אורך חיים טוב יותר

מהבולמים המקוריים של הרכב שלך.

HU: JVC KDBT1 AMP:JBL Cs50.4

COMP: MTX RTS652 SUB: Magnat Xpress 1200

פורסם

בקשר לשאלה שלשמה נפתח השרשור, מניסיון שלי כן זה גורם לכאבי גב ולעתים די עזים, כל העניין מתחיל להימאס עליי, וזאת מבלי להזכיר את הנזקים לדשבורד, קרקושיפ שמתחילים, אבל יכול להיות שזה רק אני.  

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

גם אני על בילשטיין B8+אייבך ומתחילות להתעורר תהיות אם זה היה שווה את זה. הם די נוחים וגם בבורות אבל עד גבול מסוים. ברגע שהמהמורות קשות מדי או שיש יותר מדי ברצף אז מתחילות המכות והקרקושים בדשבורד.

אם אין כוונות ספורטיביות אז חבל על הכסף לדעתי. בולמים מקוריים או B4 כמו שאמרו + צמיגים איכותיים וזהו. תבדוק אם גם צריך להחליף קפיצים, כריות בולם וכו'.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

• תוכן חדש...