Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הכנת מתאם משקע צבאי ( 24V ) לשקע מצת ( 12V )

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

יש לי שאלה לכל מומחי האלקטרוניקה פה.

יש לי בקרוב מילואים, ואני מעוניין להיות זמין בפלאפון בכל התקופה.

רציתי לדעת האם יש דרך עצמית להכין ממיר למתח מ 24 ל 12 וולט כדי שאני אוכל לחבר את המטען מצת של הרכב לשקע זרקור בהאמר?

ראיתי את המוצר הזה - http://www.e-shetach.co.il/pl_product~24to12~34~0.htm

ואני יודע שזה אפשרי, אך האם ניתן להכין בעצמי?

תודה

פורסם

התכנון החשמלי ממש לא מסובך. העניין הוא שלדעתי אם אין לך תקע זכר לחיבור זרקור "מיותר" במגירה, ההתרוצצות והעלות של שקע כזה תגיע קרוב מאוד לעלות של המוצר המוכן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני אשיג תקע של זרקור בלאי ברגע שאגיע למילואים. ( ואז אני אחבר אותו לחיווט המוכן ).

ואם לא, הבנתי שאפשר פשוט לחבר את החוט של הפלוס לחור של שקע הזרקור.

ואת המינוס מחברים לחלק ההקפי החיצוני של שקע הזרקור.

כמו שמוסבר באתר הזה:

http://iandroid.co.il/forum/topic24920.html

פורסם
אני אשיג תקע של זרקור בלאי ברגע שאגיע למילואים. ( ואז אני אחבר אותו לחיווט המוכן ).

ואם לא, הבנתי שאפשר פשוט לחבר את החוט של הפלוס לחור של שקע הזרקור.

ואת המינוס מחברים לחלק ההקפי החיצוני של שקע הזרקור.

כמו שמוסבר באתר הזה:

http://iandroid.co.il/forum/topic24920.html

קוראים לזה אילתור.

תקע בלאי? ואיך תחבר אליו את החוט? אני בטוח שאתה יוצא למילואים עם מלחם, כולנו ככה. זה בהחלט חשוב כדי לחבר את חוט ה+ באופן איכותי. אבל אתה יוצא למילואים גם עם בנד מיוחד לחיבור ה- ? עם בקשל ייעודי? עם זנב סיכוך?

אה, אין לך מושג מה זה?

אז בסדר, לא צריך תקע. תתקע את החוט של ה+ לחור, את ה- לגוף, מה כבר יקרה? יישרף הכלי בגלל קצר? מה, לא ידעת שהשקעים האלו לא מוגנים בפיוז? אז יישרף. חפיף, יש עוד הרבה. טנקים, ג'יפים, האמרים, נגמש"ים. לא חסרים.

רוצה להתאמץ קצת יותר? אני יכול לכתוב לך כאן מק"ט של התקע. עולה בסביבות ה 30 דולר בלי אביזרים שאתה חייב כדי לחבר אליו את החוט של ה-, ובלי הבוט המתכווץ שמונע מהכל להתפרק. (אני יודע כי אני מוכר אותם). אבל אתה רוצה לחסוך. כי 170 שקל זה הרבה מדי, אפשר לאלתר ואולי זה אפילו יעבוד בסדר.

אילתורים, תעשה ברכב שלך. אם הוא יישרף - לא נורא. ברכב שלא שייך לך, אלא לצה"ל - עשה לי אישית טובה ואל תאלתר. ראיתי יותר מדי כלי רכב נגמ"שים וטנקים שעלו באש בגלל אילתורי חשמל. יכול להיות שזה שכתב בפורום ההוא איך לאלתר, אחרי שבועיים גרם להאמר שעולה 70 אלף דולר להישרף, אתה לא יודע (גם אני לא). אני כן יודע שיש סיבה לזה שיש חיבורים תקניים בחיווט צבאי.

המתאם שבקישור הוא לא ממיר מתח, אלא מעביר בלבד. רוב המטענים של רוב הטלפונים הם 12-24 ולכן אין עם זה בעיה. אני משתמש במתאם כזה כבר כמה אימונים בהצלחה.

***גילוי נאות - אני מוכר לe-shetach את התקע והשקע של הריתמה*** המוצר הזה נולד ב e-shetach, חנות ששייכת לשני מילואימניקים שהחליטו שצריך כזה מתאם בשביל שמילואימניקים שלחוצים על הסלולרי לא יאלתרו וייקחו סיכונים מיותרים.

אסף.

• תוכן חדש...