Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

קרה מקרה מעצבן היום בלילה (בין רביעי לחמישי). תוך כדי נסיעה בדרך עכו בקריות (לכיוון חיפה) נכנסתי לבור רציני, לצערי הרב לא שמתי לב בזמן למכשול.

התוצאה היא עיוות של הצמיג (הופיעה בליטה די רצינית על דופן הצמיג, אין נזק נראה לעין לחישוק).

משמעות הדבר היא זוג צמיגים חדשים + כיוון, בדיקת פרונט ובדיקה של תקינות\שלמות המתלים. כאשר זוג צמיגים חדשים אמור לעלות לי באיזור 1200-1400 ש"ח, בדיקת פרונט בין 250 ש"ח ל500 ש"ח ובתקווה שהמתלה תקין.

צילמתי את הנזק שנגרם לצמיג ואת הבור שגרם לנזק כמו גם את מיקומו.

אוסיף רק שהכביש נמצא בדיוק בין 2 רשויות סמוכות ולכן רוב הסיכויים שהאחת תאשים את השנייה והדבר יהפוך ללולאה אינסופית של האשמות הדדיות.

מספר שאלות לגבי התמודדות מול הרשויות :

1. האם עליי לפנות לשמאי טרם ביצוע פעולת תיקון כלשהי?

2. במידה ורשות כלשהי מבין השתיים (מדובר על ק. ביאליק וק. מוצקין) אכן תישא באחריות למחדל, האם יש טעם לפנות אליהם במכתב בצירוף החומר הרלוונטי (מכתב המתאר את פרטי המקרה, צילומים רלוונטיים, חשבוניות\קבלות עבור הצמיגים\פרונט\כל דבר אחר הקשור באירוע הנ"ל)? או שעדיף לפנות לבית משפט ישירות?

3. כפי שכנראה יקרה, כל אחת מ-2 הרשויות הרלוונטיות תאשים את השנייה, כיצד יש לפעול במקרה כזה?

מודה מראש

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

סלח לי שאני מתעלק על הנושא שלך, אבל ! :

בכניסה לראשון בדרך המכבים- מה שהופך להיות הרצל, עשו שיפוצים בזמן האחרון ואני מזהיר את כולם מהנתיב הימני הרשע ! יש שם 2 בורות בעומק של 30 ס"מ לדעתי, קשה מאוד לראות אותם, גם מדרגות לא חסרות בכביש הזה, והצמיג של ה 205 שלי אמר לי שכאב לו לדרוך שם וגם לחבריו הבולמים ובכלל- למאפרה של הרכב שנפתחה בגלל זה .

אז סעו שם בזהירות.

לפותח הנושא, מעבר לקבלת מידע מייעץ מחברי הפורום , תוכל גם לקבל מידע מיעץ מכוון בתת פורום "פורום משפטי - דיני תעבורה, נזקי גוף, ביטוח ושמאות רכב ".

לי- אין מידע בנושא :)

:evil:אחינו הנהג:evil:
פורסם

עליך לברר למי משתי הרשויות הדרך שייכת.

עליך לפנות בכתב אל הרשות ולדרוש את עלויות התיקון.

לא תוכל לקבל עלות של זוג צמיגים במידה ורק אחד נפגע.

רק לאחר שמיצית את ההתכתבות עם הרשות, ונענית בשלילה, תוכל לפנות אל הרשות השופטת.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

Kompy, מודה לך על ההתייחסות.

למזלי (?) היה צריך להחליף צמיג אחד בלבד כיוון שהבלאי עדיין נמוך מאחר וארבעת הצמיגים עדיין חדשים יחסית. כיוון המתלה מתבצע ברגעים אלו ממש...

האם יש ראיות או מסמכים אחרים שעליי לאסוף מעבר לצילומים שעשיתי וקבלות עבור כל תיקון\החלפה בעקבות האירוע?

בברכה

פורסם

אולי זה בכלל בהחזקת מע"צ?

חוץ מזה, נראה לי די ברור איזה צד שייך לאיזו קריה, אם זה מתחלק ביניהן...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

סוף טוב הכל טוב :) לפעמים קורים ניסית במדינת ישראל...

היום הפקדתי שיק על סך 1,000 ש"ח לח-ן הפרטי.

1. יום למחרת המקרה נסעתי על מנת לבצע את התיקונים הנדרשים. לבסוף הוחלף צמיג אחד (+ איזון) עקב היות הצמיגים חדשים,

בנוסף בוצע כיוון פרונט. העלויות הישירות (צמיג חדש והרכבתו + כיוון פרונט אחורה\קדימה) 950 ש"ח כולל מע"מ.

2. הכנתי את כל החומר הרלוונטי אשר היה ברשותי : מכתב תקיף (אך לא מתלהם :)) לעיריית ק. מוצקין, צילומים רלוונטיים (מקום המפגע, המפגע עצמו, הנזק אשר נגרם לצמיג) והעתקים של החשבוניות הרלוונטיות. במכתב עצמו דרשתי פיצוי עבור הנזקים הישירים + אובדן יום עבודה. שלחתי את המכתב לעירייה.

3. קיבלתי טלפון מהעירייה כעבור כשבועיים. הודיעו לי כי עליי לפנות לחברת "יפה נוף" - החברה האחראית על ביצוע העבודות באותו איזור.

4. יצרתי קשר עם "יפה נוף". המענה התקבל כעבור כשבועיים והופנתי לקבלן המבצע "אחים אנטון". העברתי פעם נוספת את כל החומר אשר הוזכר בסעיף 2 לאותו קבלן.

5. כעבור כשלושה שבועות עד חודש יצר עמי קשר עורך דין של אותו קבלן. הוצע לי להתפשר ולקבל 1,000 ש"ח אשר מכסים את הנזקים הישירים ולוותר על הפיצוי בגין אובדן יום עבודה. שקלתי את הדברים והסכמתי לקבל את הפשרה, אחרת היה עליי לפנות לבית המשפט וכתוצאה מכך להאריך ולסרבל את כל התהליך עוד יותר.

6. התבקשתי להכין מספר מסמכים נוספים ומכתב אי הגשת תביעה מחברת הביטוח אשר מבטחת את רכבי. עניין זה לקח טיפה זמן (חברת ביטוח בכל זאת...) אך לבסוף החומר הושלם במלואו והועבר לאותו עורך דין.

7. היום התקבל השיק והופקד לחשבון הבנק.

פורסם

לא יודע אם זה מצחיק או עצוב שזה תהליך שלקח מעל ל4 חודשים, לפחות זה נגמר בטוב ושאפו על הסבלנות שהיתה נגמרת הרבה קודם אצל הרבה אחרים.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
סוף טוב הכל טוב :) לפעמים קורים ניסית במדינת ישראל...

היום הפקדתי שיק על סך 1,000 ש"ח לח-ן הפרטי.

1. יום למחרת המקרה נסעתי על מנת לבצע את התיקונים הנדרשים. לבסוף הוחלף צמיג אחד (+ איזון) עקב היות הצמיגים חדשים,

בנוסף בוצע כיוון פרונט. העלויות הישירות (צמיג חדש והרכבתו + כיוון פרונט אחורה\קדימה) 950 ש"ח כולל מע"מ.

2. הכנתי את כל החומר הרלוונטי אשר היה ברשותי : מכתב תקיף (אך לא מתלהם :)) לעיריית ק. מוצקין, צילומים רלוונטיים (מקום המפגע, המפגע עצמו, הנזק אשר נגרם לצמיג) והעתקים של החשבוניות הרלוונטיות. במכתב עצמו דרשתי פיצוי עבור הנזקים הישירים + אובדן יום עבודה. שלחתי את המכתב לעירייה.

3. קיבלתי טלפון מהעירייה כעבור כשבועיים. הודיעו לי כי עליי לפנות לחברת "יפה נוף" - החברה האחראית על ביצוע העבודות באותו איזור.

4. יצרתי קשר עם "יפה נוף". המענה התקבל כעבור כשבועיים והופנתי לקבלן המבצע "אחים אנטון". העברתי פעם נוספת את כל החומר אשר הוזכר בסעיף 2 לאותו קבלן.

5. כעבור כשלושה שבועות עד חודש יצר עמי קשר עורך דין של אותו קבלן. הוצע לי להתפשר ולקבל 1,000 ש"ח אשר מכסים את הנזקים הישירים ולוותר על הפיצוי בגין אובדן יום עבודה. שקלתי את הדברים והסכמתי לקבל את הפשרה, אחרת היה עליי לפנות לבית המשפט וכתוצאה מכך להאריך ולסרבל את כל התהליך עוד יותר.

6. התבקשתי להכין מספר מסמכים נוספים ומכתב אי הגשת תביעה מחברת הביטוח אשר מבטחת את רכבי. עניין זה לקח טיפה זמן (חברת ביטוח בכל זאת...) אך לבסוף החומר הושלם במלואו והועבר לאותו עורך דין.

7. היום התקבל השיק והופקד לחשבון הבנק.

שמח לשמוע, אבל זה קרה בעיקר משום שהם מבינים לבד שאם תלך לבית משפט תקבל את אותו הסכום בתוספת, אז כדי שזה יהיה משתלם לך (לא להיטרטר לבית משפט), ולהם (לשלם סכום מוסכם אבל לא בשמיים), הוצע מה שהוצע.

פורסם

Yony_S, תודה. רק אוסיף ואומר שלפעמים דברים שמשיגים בצעקות ומאמץ רב, ניתן להשיג אף יותר מהם בשקט.

nahum123, אתה צודק בהחלט וזה היה לי ברור מלכתחילה. אך האם היית פועל אחרת?

אמנם הייתי יכול להתעקש ללכת לבית משפט ואולי לקבל את כל הסכום שדרשתי. זה היה גורר את כל הסיפור עוד כמה חודשים טובים, האם זה שווה את זה? לא בטוח. הדבר היחיד שאולי ניתן היה לעשות הוא להתמקח עם אותו עו"ד, כלומר למצוא איזושהי נקודת אמצע בין הסכום שהוצע לי לבין הסכום שדרשתי. כך או כך אני מרוצה בשורה התחתונה וזה מה שחשוב.

פורסם
Yony_S, תודה. רק אוסיף ואומר שלפעמים דברים שמשיגים בצעקות ומאמץ רב, ניתן להשיג אף יותר מהם בשקט.

nahum123, אתה צודק בהחלט וזה היה לי ברור מלכתחילה. אך האם היית פועל אחרת?

אמנם הייתי יכול להתעקש ללכת לבית משפט ואולי לקבל את כל הסכום שדרשתי. זה היה גורר את כל הסיפור עוד כמה חודשים טובים, האם זה שווה את זה? לא בטוח. הדבר היחיד שאולי ניתן היה לעשות הוא להתמקח עם אותו עו"ד, כלומר למצוא איזושהי נקודת אמצע בין הסכום שהוצע לי לבין הסכום שדרשתי. כך או כך אני מרוצה בשורה התחתונה וזה מה שחשוב.

נו, אז מה אמרתי? סכום הפיצוי ששולם מאזן בין האפשרות שתיטרטר בבית המשפט והסיכון שתביעתך תדחה, לבין הסיכון שלהם שיאלצו לשלם הרבה יותר.

• תוכן חדש...