Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

חבר שלי טוען שכאשר אני מפעיל את הבקרת שיוט ברכב שלי, צריכת הדלק עולה .

יש משהו בזה?

פורסם

הפוך. כשאתה מפעיל בקרת שיוט, המחשב שולט על המצערת ומזין את הכמות המינימלית והמדוייקת על מנת לשמור על המהירות אשר נקבעה. כאשר אתה שולט במצערת בעצמך, קיימות תנודות גדולות יותר מעלה ומטה וזה צורך יותר דלק.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

צריכת הדלק לא טובה כשמפעילים בקרת שייוט אלא אם אתה נוסע במישור ובמהירות שבה הגיר נמצא במצב אופטימלי.

ישנה כל הזמן פעילות של לחיצה על הגז ושחרור ובעליות ההילוך לא מתחלף עד שממש המנוע נחנק.

אפשר להגיד שזה נוח אבל לא חסכוני.

פורסם

כמו שזה שמעליי אמר.. בקרת השיוט יעילה במישור אופקי. בעליות וירידות בקרת השיוט לא תעביר להילוך המתאים וכך תבזבז יותר דלק

פורסם

בקרת שיוט חוסכת דלק כשאשר אתה מפעיל אותה במישור וכשהכביש פחות או יותר פנוי.

אם הוא לא פנוי סביר להניח שכל שניה איזה דביל עוקף אותך ואז מאט את המהירות שלו ואז או שאתה בולם או שאתה עוקף.

כנ"ל לגבי כביש הררי.

EX : Chevrolet epica X 2009 2.5L

Toyota avensis 2016 1.8L

suzuki celerio 2017 1L

יש כאלה שחיים את הרגע, אני חי את הסל"ד 8)

פורסם

בקרת שיוט לרוב לא מפעילים בעיר אלא בכביש מהיר ולרוב הוא יחסית מישורי ולכן נסיעה עם בקרת שיוט תהיה חסכונית יותר.

בעלייה בקרת השיוט מנסה לשמור בקירוב על מהירות קבועה ולא להאיץ. אם מדובר על תיבת הילוכים אוט' כנראה שהיא תוריד הילוך גם אם לא נוסעים עם בקרת שיוט מופעלת (בהנתן עלייה מספיק תלולה). אם מדובר על ידני, אז לפחות בחלק הרכבים השליטה האוט' על המצערת תתבטל ממילא.

Ceyal, אני מניח שאתה מדבר על רכב אוט' אך איני יודע על איזה רכב מדובר. בכל אופן, מנסיוני אין זה המצב. התיבה תוריד הילוך בזמן סביר ולא "תחנוק" את המנוע באופן קיצוני (אלא אם כן מדובר על ידני ואז אין לה כל כך ברירה עד שלא תעשה זאת בעצמך).

בכל אופן מדובר על משתנים רבים: סוג תיבת ההילוכים, התכנות של בקרת השיוט (וסנכרונה עם הגיר במקרה שמדובר על אוט'), זווית העליה, אופי הנהיגה ללא בקרת שיוט, כמות המומנט וזמינותו ובטח עוד כמה ששכחתי. קצת קשה לתת תשובה חד משמעית אשר תהיה נכונה לכל מצב נהיגה. יחד עם זאת בהתחשב בכך שבקרת שיוט תופעל לרב בכביש מהיר, מישורי ברובו, אז סביר להניח שבסכימה הכללית נסיעה עם בקרת שיוט תהיה יותר חסכונית מאשר בלי.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

אני לא חושב שיש אצלנו כבישים שהם ישרים ונמצאים במישור מספיק ארוך בשביל שהבקרת שיוט תחסוך דלק.

לדוגמה בכביש החוף יש המון קטעים של עליות שבהם אני יכול להרגיש את הדוושה ממש יורדת למטה בצורה גסה, מה שמגדיל את צריכת הדלק, ומה שאני לא הייתי עושה בעצמי.

אולי זה חוסך דלק באמריקה.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

הנסיון שלי עם מזדה מיצובישי וסיטרואן.

אוטומטיות.

יש איזשהם שוליים שבהם הרכב מאבד מהירות אבל הילוך לא יורד ובקרת השיוט מפצה בעוד ועוד דלק.

אם זאת עליה תלולה וארוכה, סביר שההילוך בסוף ירד, הדוושה תילחץ בחזקה כדי לחזור למהירות המקורית והופה, לא רק שלא חסכת דלק אלא גם קיבלת קיק עצבני.

אם זו עליה מתונה, יתכן מצב שבו הגיר יסרב להעלות הילוך לכל הדרך אבל בקרת השיוט תנסה לשמור על המהירות ותצליח, איכשהו, לא לרדת מתחת לרף אבל התוצאה, שוב, לחיצה בריאה על המצערת ובזבוז דלק.

ככל שהגיר קצר/בעל יותר הילוכים, התופעה תהיה פחות משמעותית.

אפילו בכביש מישורי לחלוטין כמו 6, מדדתי את המהירות עם GPS ותוכנת MY TRACK של גוגל ושמתי לב שיש תנודה של 3 קמ"ש בערך למעלה ולמטה, כל הזמן.

במיצובישי גרנדיס למשל צריכת הדלק הממוצעת ב 100 קמ"ש בכביש 6 עם בקרת שיוט נעה סביב 12 ק"מ לליטר

בלי בקרת שיוט הצלחתי להגיע ל 13.5.

לדעתי, שוב, בקרת שיוט נועדה לנוחות ולא לשיפור צריכת דלק.

מצחיק אבל דווקא הפעלת בקרת שיוט ב 150 קמ"ש חסכונית יותר :)

תיאורתית כמובן...

פורסם

מצחיק אבל דווקא הפעלת בקרת שיוט ב 150 קמ"ש חסכונית יותר :)

תיאורתית כמובן...

למה בעצם? ולגבי כל השאר - לגמרי נכון.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תוכן חדש...