Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סיכום חצי שנה ו35K ק"מ עם G35.


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני חצי שנה בדיוק הבאתי אותה הביתה, G35 סדאן לבנה ואוט', לא בדיוק הרכב בגללו התחלתי בחיפושים אחר רכב נוסף, הכל התחיל בגלל קורבט Z06 אוט' שראיתי אצל דילר, משם התחילו החיפושים אחר Z06 ידנית, אחרי 3 חודשים ושלל מכוניות מעניינות יותר ופחות חזרתי הביתה עם מכונית סדאן לבנה, זה היה קרב בין היגיון לרגש ואולי בפעם הראשונה היה זה ההיגיון שניצח.

 

את הרכב הנ"ל קניתי ללא נסיעת מבחן, בסה"כ בדקתי את מערכת השמע המצויינת (חבילת הפרימיום מגיעה עם BOSE מצויינת) וראיתי 2 סרטונים ביו-טיוב, כשהרכב הוצא לי בהתחלה אמרתי ישר לא, באותו היום נהגתי על S2000 וSL500 ולמרות שאהבתי לא יכולתי להחליט, במהלך התקופה שקלתי ונהגתי על כ"כ הרבה מכוניות, אפילו ביליתי סופ"ש עם E55 AMG שלא ממש כאב לי להחזיר לסוכנות, הייתה M3 ידנית אחת, אאודי S4 ידנית, בוקסטר S, קרוספייר SRT6, כמה מרצדסים SLK,CLK,SL CL וכמה בוואריות 330CI, 540, 850, 645 . אבל כל זה רק גרם לי לבלבול.

וכך בהחלטה רגעית, ישיבה במשרד ושיחה עם בעל המגרש שהוא גם חבר של אבא, משום מה היה משהו שלא ידעתי שאני רוצה אבל פיענחתי אותו באותה השיחה, ככה עמוק בפנים, רציתי משהו סולידי, משהו בוגר, אני נוהג המון, אני צריך משהו נוח ואמין, אני צריך להתפשר. וככה בלי לנהוג על הרכב, אמרתי לו - אני אקח את הG הלבנה שהגיעה אתמול, הוא פתח את המגירה וזרק אליי את המפתחות, אמר לי : לך תעשה סיבוב ואני עניתי שלא צריך, החלטתי כבר.

 

לא יודע מה נכנס בי אבל ברגע אחד פשוט נפלה ההחלטה, המראה של הרכב היה בוגר, הוא לבן (לא סובל מכוניות לבנות), הוא סדאן והוא אוט' (אחת הסיבות למה לא רציתי מרצדס).

אחרי כשעתיים מצאתי את עצמי נוסע הביתה במכונית החדשה שלי, היייתי מבסוט, לא משנה איזה רכב אתה קונה, תמיד תמיד יש משהו מרגש בלחזור הביתה עם משהו חדש.

 

היום חצי שנה אחרי אני יודע בוודאות שזאת הייתה הרכישה הטובה ביותר שעשיתי.

מה למדתי? שלשנת 2005 הרכב עבר רענון רציני, מעבר לשינוי במראה נעשה שימוש באלומיניום בחלקי מרכב רבים, מערכת הבלימה שודרגה והאופציה לברמבו שהייתה קיימת פשוט בוטלה מכיוון שהמערכת החדשה טובה יותר, חלוקת משקל של 53\47, המנוע מוציא 277 כ"ס בסדאן האוט' (298 בקופה ובידנית, אך זה טופל בעזרת מספר שינויים קטנים), ההגה מצויין, כ"כ קשה לאבד אחיזה עם החלק הקדמי, כשבקרת האחיזה מנותקת אז התחת משתולל אבל כמו שחבר שלי (שנוהג על IS250 AWD) אמר "הרכב יושב על הכביש כמו רכבת על מסילה". תאוצה של 5.6 שניות למאה ומרחק הבלימה הטוב בקטגוריה.

למדתי שלקסוס מתחרה ולפעמים מתעלה על מרצדס ושאינפינטי עושה את אותו הדבר לב.מ.וו, (בקאר אנד דרייבר של חודש מאי הם כתבו שב.מ.וו יכולים ללמוד משהו מאינפיניטי על כיול מערכת ההיגוי).

הרכב מצוייד בחבילת הספורט וחבילת הפרימיום (דיפרנציאל ויסקוזי מוגבל החלקה, כיול מתלים שונה, משענות מתכווננות המושב האחורי מפתח חכם ועוד קשקושים)

 

תיבת ההילוכים האוטומטית בעלת 5 הילוכים ותפעול ידני, בהתחלה חשבתי שהתפעול הידני גס מדי אבל לאחר תקופה הבנתי איך לעבוד עם התיבה, העברות ההילוכים חלקות ומהירות, אפשר למשוך כל הילוך עד לקו האדום שנמצא ב6800 סל"ד, התיבה תעלה הילוך רק בקו האדום ותוריד לראשון בעצירה.

 

אז 35K ק"מ או 22K מייל, ביקרתי במוסך פעם אחת לצורך קידוד מפתח חכם, על הדרך בוצע טיפול במסגרת ריקול לסנסור של כרית אוויר בצד הנוסע, הרכב חזר אליי מצוחצח ובזמן ההמתנה הוצע לי רכב חלופי והרבה קפה.

 

החלפת שמנים אמורה להתבצע בכל 7K מייל, אני מבצע בערך כל 3K, סינטטי מלא כמובן.

כשרכשתי את הרכב הלפתי את הרפידות הקדמיות, רכשתי סט של דיסקים מחוררים ורפידות קרמיות לכל ארבעת הגלגלים אך מפאת חוסר זמן לפני נסיעה ארוכה, פשוט החלפתי רפידות קדמיות, לפני כמה ימים התחילו לי רעידות קלות בבלימה והשבוע אפנה קצת זמן ואחליף את כל הדיסקים והרפידות.

 

את הצבע הלבן למדתי לאהוב, הוא נקרא שנהב פנינה, רק צריך לשמור על הרכב נקי, אז עשיתי מנוי חופשי חודשי בתחנת רחיצה ליד הבית בעלות של 4 רחיצות, מגיעה לי שטיפה אחת ביום ופעם ב3 ימים הרכב עובר צחצוח.

 

בתחילת יולי אני מתכנן טיול של 10K ק"מ עם הרכב, נסיעה של 5000 ק"מ לכל כיוון, המטרה היא לעשות כיוון אחד ביומיים ובדרך חזרה פשוט להתרפק על הנופים.

 

החסרונות של הרכב: מכיוון שהרכב שלי לא מצוייד במערכת הניווט המקורית אז אין מחשב דרך ואת צריכת הדלק אני מחשב בדרך הישנה של מילוי מיכל מלא וחישוב הנסועה, כדי להחליף את הפילטר של מערכת המיזוג אני צריך לפרק את תא הכפפות, את מפתן דלת הנוסע ועוד הרבה ברגים, מעצבן.

אי אפשר לקפל את המושב האחורי, המראות לא מתקפלות חשמלית, במהלך כל התקופה ממוצע צריכת הדלק עומד על 6.8 ק"מ לליטר, אני לא נוהג כ"כ רגוע, בנסיעה של 500 ק"מ על כביש מהיר עם קצת פקקים הגעתי ל7.6 ק"מ לליטר.

 

מבחינת אמינות, לגרמניות יש מה ללמוד, שקט נפשי לאדם שנוסע המון כמוני הוא הדבר הטוב ביותר, במיוחד כאשר הכל מלווה בחיוך ענקי וזריקות זנב.

 

הנה תמונה שלי מבסוט מהרכב :)

DSC_2116-1.jpg

 

DSC_2078-1.jpg

2408346_640.JPG

2408344_640.JPG

haters will hate

פורסם

יפה כתבת ונהניתי לקרא, אבל...

אחרי שנתיים עם האינפינטי g35 (מודל 2008) שהוחלפה עם B.M.W. 335IX שאמורה להיות מקבילה פחות או יותר מבחינת כח וביצועים, אני חייב לציין שההבדל בין שני הרכבים גדול והב.מ.ו מהנה אותי פי כמה וכמה מרוב הבחינות מלבד נוחות הכיסא ואמינות (כמו שציינת). כמובן שזו רק דעתי הצנועה.

פורסם

ה335 היא סיפור אחר, את הG הקודמת אפשר להשוות ל330.

הG הנוכחית, מעט רכה יותר ואני מתחבר פחות לעיצוב שלה שנראה קצת פחות אגרסיבי לטעמי.

haters will hate

פורסם

נהנתי לקרוא את הסיכום בנצי, הרכב נראה מצויין, ובמדינה אחרת סביר להניח שהייתי רוכש אחד ממיני הרכבים בסגמנט הזה (יש לי חולשה למכוניות יוקרה-משפחתיות :wink:).

איזה מודל הרכב? והאם הריקול לחיישן כרית האוויר (?) לא התקבל טרם הקניה? זכור לי שהוא פורסם מזמן.

 

 

מה שכן, חשקה נפשי בברווז הגומי הצהוב שתלוי ברכב :lol:

הבוז לך.

 

 

פורסם

כמה עולה בסביבתכם ליטר דלק ? סתם בשביל הסקרנות.

כולם בכפר עם AK ורק אתה עם קפצונים ?

 

זה לא קצת דפוק ?

פורסם

הרכב שנת 2006, אכן הריקול יצא טרם הרכישה, אך הבעלים הקודם לא ביקר במוסך זמן מה (מעניין למה?!).

אמנם היה לרכב מיילג' די גבוה לשנתון אך שאר הנתונים היו מצויינים:

 

יד ראשונה בעלות פרטית, נרכש במזומן, חנה בתוך גראז' כל חייו, מעולם לא עישנו ברכב, 102K מייל, מעולם לא היה מעורב בתאונה, הטמבון הקדמי עבר צבע וזהו, המקום היחידי שבו היו סימני שחיקה הוא אחד הכפתורים לפתיחת דלת הגראז'.

 

אני כבר הספקתי להפיל 2 סיגריות על השטיח וסיגריה אחת ללוח השעונים :) עוד חסרון ענקי הוא שהמאפרה מקדימה מאוד קטנה, אחרי 8-10 סיגריות חייבים לרוקן אותה, מאחור היא בגודל כפול.

 

ביום הראשון עם הרכב הספקתי לשרוט את הטמבון האחורי עם רכב אחר שלי (הקנאה אכלה אותו), וכל הזמן אני אומר : "אני צריך לשפשף את זה החוצה" אבל מתעצל, יש עיקום על הכנף הקדמית בצד הנוסע שנגרם מראש של בחור צעיר, כרגע למדתי לחיות עם זה, הרבה נקודות קטנות מחול ואבנים על הטמבון הקדמי והפיה של האגזוז משופשפת מאוד בחלקה התחתון אבל אין לי למה להחליף כי אני אשפשף את החדשה.

 

דברים שכן עשיתי ברכב:

 

Transmission Valve Body Upgrade של STILLEN, להבדיל מאנשים שמשפרים את החלק הקיים, אני ארגנתי אחד נוסף, ככה שיש לי את המקורי ספייר. - דבר שתרם לתיבת ההילוכים להגיב טוב יותר.

מערכת היניקה שונתה למערכת נוספת של STILLEN, זי טיוב, תוספת של 11 כ"ס.

בתוכנית :

להחליף את סעפת היניקה ואת כל הצנרת, מה שאמור להוסיף באיזור ה20 כ"ס.

ואם ממש ישעמם לי - סופרג'ארגר של STILLEN, תוספת של 101 כ"ס בגלגלים, דבר שידרוש החלפת מכסה מנוע - עלות משוערת 7K$ .

 

 

עריכה: עלות ליטר בנזין - קצת פחות מדולר נכון לרגע זה, אבל לא נכון לחשב את זה ככה, כאן אתה מרוויח בדולרים, מינמום לשעה באיזור ה8-9 דולר.

haters will hate

פורסם

רק בשביל להגן על כבודי :

 

n1000733012_30406850_5348404.jpg

 

משה פרץ היצור הזה, אם אמא שלי תשמע אותך....

 

בכל מקרה, לא נהפוך את זה לשרשור אוף טופיק אז הנה האינפיניטי השניה שלי שחוגגת שנה בבעלותי בדיוק מחר :

 

30299_1389495409673_1000733012_31103999_7533364_n.jpg

 

מדובר על M30, שנת 91 או 92 אני כבר לא זוכר, ייצור מצומצם מאוד, בזמנו היא הייתה המכונית הפתוחה שהוציאה את הציון הגבוה ביותר במבחני הריסוק, כרית אוויר אחת, ABS, הנעה אחורית, מנוע V6 3 ליטר ותיבה אוט' 4 הילוכים, יש בקרת שיוט, ריפודי עור, ח"ח, גג חשמלי, פתיחה לתא המטען מהשלט (אז זה היה משהו), מערכת מתלים מתכווננים חשמלית ע"י סונר או ע"י כפתור בתא הנוסעים. שנה שלמה, באיזור ה5000 ק"מ סה"כ, שום בעיה מכנית עד כה, היה צינור שמן הגה סדוק שהוחלף, מיכל נוזל שמשות סדוק שהוחלף וזהו. צריכת דלק של 7.5 ק"מ לליטר בבמוצע, ביצועים פושרים יחסית, אבל זאת מכונית לשיוט עם הגג למטה.

 

מכיוון שיוצרו כ5000 חתיכות סה"כ ומתוכם רק מחצית היו פתוחות, יש מחסור בחלקים, היה ריקבון מאחורי דלת הנוסע ולא היו חלקי פח בנמצא אז נתתי לאומן לבנות חתיכה, פשוט ככה, הרכב זכה בשנה האחרונה לגג חדש, מנועי חלונות חדשים, הד-יוניט של סוני ורמקולים של אינפיניטי, הכסאות עברו ריפוד מחדש ב2 גוונים, לבן בצדדים ושחור במרכז ואני מאמין שזהו.

 

בינתיים גם הספקתי לפרק 4 מכונית קופה לחלקים, וקבריולט אחת, לצערי הגג הושחת אך מצאתי חלקים רבים ברי שימוש.

בקושי רואים את הרכב על הכביש ותמיד אנשים מסתכלים.

 

היום הרכב בצבע פנינה עם פס שחור על חלקו התחתון, אבא שלי רצה להפתיע אותי כי הוא שמע שאני רוצה לצבוע את כל החלק התחתון של הרכב, הוא שכח שאני רוצה אותו כסוף וצבע בשחור מט, צבע אחר שאני אוהב, על זה הוא ביקש לקה שקופה מה שגרם לצבע לאבד את כל אפקט ה"מט". אני מאמין שאעשה לרכב צבע כשיהיה לי זמן.

haters will hate

פורסם

האינפייטי הפתוחה מזכירה מאוד סובארו בעיצובה (הלאגסי משנות ה90) כנראה זו הקו העיצובי היפני בתקופה ההיא.

מדוע רכשת רכב מסוג זה?

ישנן כ''כ הרבה אלטרנטיבות ביבשת בה אתה נמצא - אמריקאיות שריריות ,אירופאיות קלאסיות ובכלל רכב מעוצב ומאובזר.

 

בהצלחה עם 2 הרכבים בכל אופן

פורסם

לפני כמה ימים, יצא לי להסתכל ביוטיוב על סרטון של G35 Coupe שנת 05-06. האמת? קצת התרגשתי :). הרבה זמן לא יצא לי לראות כזו מכונית יפה. אם נתייחס להיבט הפיזי בלבד, היא אפילו יותר יפה מה-G37 :).

פורסם

בנצי כתיבה יפה !

אם להגיד את האמת אני קצת מקנא :roll:

הארץ שלנו כל-כך רחוקה מהמציאות בה אתה חיי, שזה פשוט עצוב.

ישראל זה לא מקום לחובבי ההגה, וכנראה שלא יהיה גם בעוד 20 שנה.

 

ה G35 מדהימה, רכב משפחתי-יוקרתי עם יכולות ספורטיביות זה משהו שאי אפשר להתעלם ממנו !

כיף גדול.

 

תמשיך לעשות חיים !

אבי.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם
החלפת שמנים אמורה להתבצע בכל 7K מייל, אני מבצע בערך כל 3K

 

רק בגלל שאתה גר באמריקה זה לא אומר שאתה צריך להאמין באמונות טפלות של אמריקנים :wink:

 

חוץ מזה - תתחדש על הרכב, נראה יפה מאד, והכי חשוב - מוצא חן בעיניך.

 

דני

פורסם

 

עריכה: עלות ליטר בנזין - קצת פחות מדולר נכון לרגע זה, אבל לא נכון לחשב את זה ככה, כאן אתה מרוויח בדולרים, מינמום לשעה באיזור ה8-9 דולר.

 

כאן הבחור צודק, אם ניקח לדוגמא, עלות ליטר בנזין שקול לשמינית מהמשכורת לשעה ( 1/8 )

 

בעוד שאצלנו, עלות מחיר הדלק לליטר, כבר חוצה את השליש למשכורת שעתית. כלומר מתחיל להתקרב לכיוון חצי ממשכורת לשעה בעתיד הלא רחוק. כיום נמצא ב ( 1/3 ) שזה פשוט מדהים, אמריקאי ממוצע יכול לקנות בשעה דלק בכיף בעוד שכאן, בעתיד הלא רחוק, ליטר אחד יעמוד על חצי ממשכורת שעתית.

 

ברגע שניקח בחור קצת יותר מהממוצע שמרוויח 10 דולרים לשעה, שזה כבר 1/10 מהמשכורת, ניתן להבין עד כמה זניח עניין הדלק שם. עדיין. גם אם יעלה עוד ועוד.

×
×
  • תוכן חדש...