Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5499 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא רואה שום דבר מיוחד.

עצרו,אכלו ונסעו. שום נזק לאף אחד.

מספיק לנפח כל דבר.

ועל תתחילו ב "אם" "ואולי"...

וכשאזרח מחנה בחניית נכים, הוא מהווה נזק למישהו?

אז הוא סך הכל עצר, הלך לשווארמה אצל עמי, דפק לאפה עם שווארמה.

שום דבר, סתם שוטרים מנפחים מכל דבר, ומביאים לך במקום 500 שקל!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני יושב משועשע מהמהומה שחוללתי ומשלל המחמאות להן זכיתי (חסר תרבות, אגואיסט, ברברי וסליחה אם שכחתי מישהו). אם הייתה טענה עניינית הייתי מתמודד איתה אבל יש פה סתם השמצות שאני לא רואה צורך להגיב עליהן.

טענה אחת עניינית כן מצאתי:

בלתי אפשרי להחנות זמן קצר בחניית נכה.

כי מר X יבוא יחנה 2 דקות, אחרי זה יבוא מר Y יחנה 2 דקות וככה הלאה במשך כל היום וכשיבוא הנכה להחנות שם הוא ימצא רצף של אנשים שחונים רק 2 דקות, אבל בעצם החניה הזאת תפוסה לאורך כל היום.

מעבר לזה, אין שם סטופר שמצלם מי חונה באמת 2 דקות ומי לא, איך נדע שחנית רק 2 דקות ולא שעתיים? מי יפקח אחרי אלה שחונים רק 2 דקות?

זה בדיוק כמו שבמהירות אתה נוסע כל הדרך לפי החוק, 2 דקות עברת את המהירות ונתפסת, אז מה תגיד שכל הדרך נסעת כחוק ולכן צריך לוותר לך? תוכיח! העובדה היא שבאותה נקודת זמן שנתפסת עברת על החוק והחוק מתיחס לאותה נקודת זמן ספציפי, לא רגע לפני ולא רגע אחרי.

ובכן, נראה לי שאתה היחיד שקראת את דברי והבנת שאינני מציע לחנות בחניית נכים מתוך מחשבה ש"מה, דקה אני חוזר, מקסימום שיחכו קצת", אלא הצעה פשוטה: לאפשר בחוק חניה של 2 דקות בחנית נכים לתועלת אלה שאכן זקוקים ל-2 דקות. מי שמאחר ישלם קנס, ואולי גבוה כדי למנוע בעיות. כמובן שזכות הקדימה היא לנכה כאשר יגיע. ההצעה באה לסייע לאותם 20 איש שכל אחד מהם נאלץ לבזבז 10 דקות במקום 2, בשעה שבכל אותן 40 דקות עומד מקום פנוי וממתין למישהו שאולי יבוא, במקום לחסוך מ- 20 איש כמה שעות במצטבר. בכל אופן אני לא בטוח שההצעה מעשית בגלל הקושי לאכוף אותה וציינתי זאת.

אני עדיין חושב שהצורך בחניית נכים הוא ענייני, הקלה על הקושי ממנו הוא סובל, ולא איזשהו פרס. לכן, ברשותכם (או בלעדיה), אני נשאר בעמדתי.

טוב, אני מתפתה בכל זאת כן להתייחס לגידופים: היום ב"ה כבר לא, אבל בתי סבלה תקופה ארוכה מבעייה בעצמות שמנעה ממנה ללכת. לא ניסיתי לארגן לעצמי תג נכה למרות שאני משער שהייתי מקבל. הטענות על חוסר הבנה לא במקומן. אגב, כמה זמן קרמבו מכיר אותי כדי לקבוע שאם הייתי רואה זקנה באוטובוס לא היתי קם מפניה?

בקשר לתחושתי שזיכתה אותי בדוחות מידי תומר-ר, (אתה שוטר מחשבות?) אני מצטער (בעצם שמח, שיהיו בריאים כולם), אבל רוב השנשים שאני רואה יוצאים מרכב מתוייג פוסעים ברגל ונראים אנשים בריאים לחלוטין. אולי צריך לדאוג שהתג יהיה בתוקף רק כשהנכה ברכב.

שבת שלום.

פורסם

פיני חד, להחנות בחניית נכים לשתי דקות, זה כמו להגיד שלא עצרת באדום כי מיהרת ("מיהרתי לאירוע, למה שאני יעצור וימתין 5 דקות כאשר אני מאחר, לא נורא שאלה שאצלהם אור ירוק ימתינו עד שאני יעבור, הרי גם ככה כולם חייבים לי ומגיע לי" - אותו דבר כמו 2 דקות בחניית נכים, רק תוצאות עלולות להיות אחרות). אם אתה חושב שמסיבה כלשהי מגיע לך תו נכה עם סמל של כיסא גלגלים, קבל אותו ותיהיה לך זכות חוקית לפי חוק להחנות בחנייה הזאת.

אין הצדקה לדברים האלה, לא דקה ולא שתיים ולא רק לרגע כדי לקנות סיגריות - זו ציניות. צר לי שאינך מתחשב בנכים ועוד יותר צר לי שאתה חושב שאתה צודק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני יושב משועשע מהמהומה שחוללתי ומשלל המחמאות להן זכיתי (חסר תרבות, אגואיסט, ברברי וסליחה אם שכחתי מישהו). אם הייתה טענה עניינית הייתי מתמודד איתה אבל יש פה סתם השמצות שאני לא רואה צורך להגיב עליהן.

ובכן, נראה לי שאתה היחיד שקראת את דברי והבנת שאינני מציע לחנות בחניית נכים מתוך מחשבה ש"מה, דקה אני חוזר, מקסימום שיחכו קצת", אלא הצעה פשוטה: לאפשר בחוק חניה של 2 דקות בחנית נכים לתועלת אלה שאכן זקוקים ל-2 דקות. מי שמאחר ישלם קנס, ואולי גבוה כדי למנוע בעיות. כמובן שזכות הקדימה היא לנכה כאשר יגיע. ההצעה באה לסייע לאותם 20 איש שכל אחד מהם נאלץ לבזבז 10 דקות במקום 2, בשעה שבכל אותן 40 דקות עומד מקום פנוי וממתין למישהו שאולי יבוא, במקום לחסוך מ- 20 איש כמה שעות במצטבר. בכל אופן אני לא בטוח שההצעה מעשית בגלל הקושי לאכוף אותה וציינתי זאת.

מזל טוב, הבנת שאין שום הגיון בדברים שאתה רושם וחוזר עליהם.

אני עדיין חושב שהצורך בחניית נכים הוא ענייני, הקלה על הקושי ממנו הוא סובל, ולא איזשהו פרס. לכן, ברשותכם (או בלעדיה), אני נשאר בעמדתי.

טוב, אני מתפתה בכל זאת כן להתייחס לגידופים: היום ב"ה כבר לא, אבל בתי סבלה תקופה ארוכה מבעייה בעצמות שמנעה ממנה ללכת. לא ניסיתי לארגן לעצמי תג נכה למרות שאני משער שהייתי מקבל. הטענות על חוסר הבנה לא במקומן. אגב, כמה זמן קרמבו מכיר אותי כדי לקבוע שאם הייתי רואה זקנה באוטובוס לא היתי קם מפניה?

בקשר לתחושתי שזיכתה אותי בדוחות מידי תומר-ר, (אתה שוטר מחשבות?) אני מצטער (בעצם שמח, שיהיו בריאים כולם), אבל רוב השנשים שאני רואה יוצאים מרכב מתוייג פוסעים ברגל ונראים אנשים בריאים לחלוטין. אולי צריך לדאוג שהתג יהיה בתוקף רק כשהנכה ברכב.

שבת שלום.

יש אנשים בארץ שמנצלים את התו חנייה של אבא/סבא וכו' מבלי שהוא יהיה ברכב. בסדר זה לא, לאכוף את זה כמעט בלתי אפשרי. התו נכה (וזה מצוין בדף שהוא מגיע עליו), לשימוש רק שהנכה נוהג ברכב או מסיעים אותו.

דרך אגב, רמז לאנשים שמשתמשים בתו נכה בצורה לא חוקית, הוא התו הישן הגדול (גודל נייר A4) שיצא מתוקף לפני כשנה. התוים החדשים בגודל של כרטיס מגנטי.

עוד דבר, החוק קובע שמספר חניות הנכים בחניון הוא 2% מסך כל החניות (לא תמיד זה בפועל ככה). זה הכל. חניון גדול = 500 חניות, זה סה"כ 10 חניות נכים.

פורסם
פיני חד, להחנות בחניית נכים לשתי דקות, זה כמו להגיד שלא עצרת באדום כי מיהרת ("מיהרתי לאירוע, למה שאני יעצור וימתין 5 דקות כאשר אני מאחר, לא נורא שאלה שאצלהם אור ירוק ימתינו עד שאני יעבור, הרי גם ככה כולם חייבים לי ומגיע לי" - אותו דבר כמו 2 דקות בחניית נכים, רק תוצאות עלולות להיות אחרות). אם אתה חושב שמסיבה כלשהי מגיע לך תו נכה עם סמל של כיסא גלגלים, קבל אותו ותיהיה לך זכות חוקית לפי חוק להחנות בחנייה הזאת.

אין הצדקה לדברים האלה, לא דקה ולא שתיים ולא רק לרגע כדי לקנות סיגריות - זו ציניות. צר לי שאינך מתחשב בנכים ועוד יותר צר לי שאתה חושב שאתה צודק.

אני לא ממש מבין את ההשוואה. הסיבה שאני עוצר באדום היא א.למנוע תאונה. ב. אני אזרח שומר חוק בדרך כלל. לא הצעתי שהנכים ימתינו עבורי, אלא שכשאין שימוש בחניה אני אנצל זאת מבלי לפגוע באיש. אם מישהו יגיע, הוא לכל היותר ימתין לי.

הצעתי לא תגרום לכלום ואם הייתה דרך ליישם אותה היא אמורה להיות חוקית לפי מה שכתבתי, אם טרחת לקרוא.

ציטוט - תומר R

פיני חד כתב:

מזל טוב, הבנת שאין שום הגיון בדברים שאתה רושם וחוזר עליהם. כתבתי קודם שההצעה היא תיאורטית ולמרות שהיא צודקת היא קשה ליישום. אלא שאתה לא טרחת לקרוא.

פיני חד כתב:

שבת שלום.

יש אנשים בארץ שמנצלים את התו חנייה של אבא/סבא וכו' מבלי שהוא יהיה ברכב. בסדר זה לא, לאכוף את זה כמעט בלתי אפשרי. התו נכה (וזה מצוין בדף שהוא מגיע עליו), לשימוש רק שהנכה נוהג ברכב או מסיעים אותו.

דרך אגב, רמז לאנשים שמשתמשים בתו נכה בצורה לא חוקית, הוא התו הישן הגדול (גודל נייר A4) שיצא מתוקף לפני כשנה. התוים החדשים בגודל של כרטיס מגנטי.

עוד דבר, החוק קובע שמספר חניות הנכים בחניון הוא 2% מסך כל החניות (לא תמיד זה בפועל ככה). זה הכל. חניון גדול = 500 חניות, זה סה"כ 10 חניות נכים. סופציטוט. - תומר-R

מבחינתי הנושא סגור. אני לא רואה סיבה להגיב על דברי מי ששבוי בקונספציה מסויימת ולא מוכן לדבר בהיגיון אלא רק רואה את השורה הראשונה של דברי ומתחיל לנסח השמצות. על טענות ענייניות כתבתי מה שהיה לי לומר ואין טעם לחזור שוב על אותן טענות.

שבת שלום!

פורסם

הצעתי לא תגרום לכלום ואם הייתה דרך ליישם אותה היא אמורה להיות חוקית לפי מה שכתבתי, אם טרחת לקרוא.

הצעתך אם תתקבל באופן חוקי, תגרום לכך שאנשים יחנו בחניות נכים ללא הגבלה. הרי אף אחד לא יעמוד עם סטופר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני לא ממש מבין את ההשוואה. הסיבה שאני עוצר באדום היא א.למנוע תאונה. ב. אני אזרח שומר חוק בדרך כלל. לא הצעתי שהנכים ימתינו עבורי, אלא שכשאין שימוש בחניה אני אנצל זאת מבלי לפגוע באיש. אם מישהו יגיע, הוא לכל היותר ימתין לי.

אתה קורא לפעמים את מה שאתה רושם?

"לא הצעתי שהנכים ימתינו עבורי" ובאותו משפט "אם מישהו יגיע, הוא לכל היותר ימתין לי" . מה ההבדל ?

ההודעות שלך חוזרות על עצמן וכנראה שאתה עדיין לא מבין את הניגודים שאתה רושם פה ברצף. אז נסכם:

א ס ו ר לך לחנות בחניית נכים. לא ל 2 דקות ולא לדקה. תחנה בכל זאת ואני יהיה בסביבה? אדאג שיגיע פקח/שוטר לרשום לך דוח על 1000 שח (כן, זה עלה)

פורסם

פיני - ההבדל הקטן ביננו שאתה יכול ללכת עם הילדה שלך - ואני לא .

אני נכה צה"ל ( פציעה מורכבת ברגליים ובגב )

יש לי רכב מהמדינה - הוא כ חדש אחרי שנתיים עם כ 14,000 ק"מ .

רוצה להכנס גם לזה - אין לי בעיה , קח גם את הרכב ל 2 דקות או 10 , כמה שאתה רוצה , בכייף :wink:,

ותן גם לי אפשרות קטנה כשלך , ללכת לטייל ולישון .

גם כך אין מספיק מקומות חנייה לנכים, אם כל אחד יקח רק 2 דקות, ועוד אחד 2 דקות , 10 אנשים = 20 דקות .

האומץ לכתוב את אשר אתה כותב , הוא הגרוע , גם אם אתה בפועל לא מבצע .

מספיק טיפש אחד שחונה בחניית נכה לרגע , ואני ממשיך הלאה ומוותר על התוכניות שלי .

אז כנראה שיש אנשים שהתוכניות שלהם, יותר חשובות משלי - הבנתי.

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

היתה כתבה קצרה באחר מערוצי החדשות על אכיפה של חניות נכים.

לפי הסטטיסטיקה נרשמים כ 2000 דוחות מסוג זה בחודש, גם לאלו אשר חונים ללא התו החדש שציינת (התו המגנטי).

tomerR הקנס על חנית נכים נשאר עדין על 500 ש"ח וללא נקודות.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
היתה כתבה קצרה באחר מערוצי החדשות על אכיפה של חניות נכים.

לפי הסטטיסטיקה נרשמים כ 2000 דוחות מסוג זה בחודש, גם לאלו אשר חונים ללא התו החדש שציינת (התו המגנטי).

tomerR הקנס על חנית נכים נשאר עדין על 500 ש"ח וללא נקודות.

ל'

מקפיץ:

ועדת הכלכלה אישרה: יוכפל הקנס על חניה בחניית נכים

הקנס על חניה במקום המיועד לנכה משותק רגליים יעלה מ-500 שקל ל-1,000 שקל ■ התיקון ייכנס לתוקפו כבר ב-1 בדצמבר השנה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000594786

פורסם

חדשות טובות! אני שמח לשמוע ומקווה שזה יגרום לאנשים לכבד קצת יותר מקומות המיועדים לחניית הנכים.

פורסם

הכי מעצבן זה שאין מספיק חניות נכים במקומות מסוימים ובאחרים יש יותר מדי, דוגמא:

במרכז העיר אני ואבא שלי מחפשים חניה, בכל גוש הרחובות שמלא באנשים שחונים אחד על השני יש חניית נכים אחת (לאבא ולאמא יש אחוזי נכות וכשאני נוסע איתם הם חונים בחניית הנכים כי החוק כמובן מאפשר להם).

מצד שני בסופר שאנחנו נוסעים אליו לעשות קניות יש מעל 10 (או אפילו 20, לא ספרתי אבל אני יודע שיש הרבה) חניות נכים כשבממוצע מגיע לסופר נכה אחד או 2. אז נכון שצריך בהחלט לשים חניות נכים מרובות אבל לא כל כך מרובות, ומצד שני במקומות שבהם בלתי אפשרי למצוא חניה (בסופר ההוא יש חניה ענקית ותמיד יהיה אפשר למצוא, גם בשעות העמוסות ביותר) תמיד ממעטים לשים חניות לנכים, ואז בא שוטר ו... :evil:

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
מקפיץ:

ועדת הכלכלה אישרה: יוכפל הקנס על חניה בחניית נכים

הקנס על חניה במקום המיועד לנכה משותק רגליים יעלה מ-500 שקל ל-1,000 שקל ■ התיקון ייכנס לתוקפו כבר ב-1 בדצמבר השנה

http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000594786

מעולה, משמח לשמוע.

לא שזה ימנע מהם לחנות, אבל זה יכאב יותר בכיס ובצדק מוחלט.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...