Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש קטע מאוד מפורסם בסרט BLACK DOG עם פטריק סוייזי (ז"ל) :

BUMP!

Randy Travis - What was that?

Patrick Swayze - A Mazda.

From the movie Black Dog

מתוך:
http://cartaste.com/drivers-safety/article-00683.html

אני מקווה שזה ממחיש לך SaarG על ההבדל בין רכבים גדולים לקטנים.

אני מאוד שמח שהייתה לי הזדמנות לנהוג ביוקון. עכשיו אני מבין עד כמה הנהיגה ברכבים האלו שונה מרכב פרטי. יש נהגים שלא מבינים שיכולת בלימה של רכבים כאלה שונה מרכבם הפרטי ומתנגים לצד רכבים האלה "כרגיל".

יש לנהוג בהתאם לרכבים שסובבים אותך, בין אם זו משאית, אוטובוס, רכב שטח גדול ולבין עם זה רכב רגיל. צריך לדעת את האפשרויות של הרכבים שסובבים אותך ולתת להם את המרווח לבצע את מה שהם צריכים. לרכב גדול להוריד רכב קטן זה כמו לעלות על בור בכביש.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תגיד לי כמה לעזאזל היוקון עשה? זה נשמע כאילו נכנסת כל בוקר לתחנת דלק לפני העבודה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

הכל תלוי ממהירות בכביש. 1 ל6 עד 1 ל3. מיכל הדלק גדול, בסביבות 120 ליטר, אין צורך להכנס כל שבוע לתחנת דלק. אבל צריך לתדלק קצת יותר תדיר מרכב רגיל. 1 ל3 בבין עירוני זה קצת הרבה. עם 1 ל6 אפשר לחיות, בעיני זה חסכוני. יוקון מאוד מושפע ממהירות, צריכת הדלק ברכב רגיל עולה עם המהירות, ביוקון בגלל אוירודינאמיות זה מורגש יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

120 ליטר? זה מטורף.

מיכל מלא יעלה לך 800 ומשהו שקל, ואמרת שזה פעם בחודש.

נראה לי שאפשר להכניס את הרכב שלי במיכל דלק שלך...

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני לא ממלא מיכל דלק מלא. בחודש היה יוצה לי בערך 700ש"ח~800 (עריכה: בכמה תדלוקים). עם וולוו בינתיים זה יוצא 500, אבל עדיין יש לי שליש מיכל - חסכוני :-D.

פורסם

היה פשוט להיפטר מהיוקון? יש לה שוק בכלל? במחירי הדלק של היום, גם ברכב שעושה 1/13 הוצ' הדלק כואבת בכיס.

קראתי שעשית עליה טרייד אין, אך גם הסוחר צריך להתפרנס.

פורסם
היה פשוט להיפטר מהיוקון? יש לה שוק בכלל?

לי היה פשוט. יש מגרש שכל עיסקאות הרכב אני עושה מולו. למכור באופן פרטי זה יותר קשה.

פורסם

תתחדש.

אמנם לא הייתי קונה לעצמי כזה רכב, בעיקר בגלל גיל וגודל הרכב.

אך ללא ספק מדובר במנוע שהוא פנינה אמיתית עם המון כוח.

תהנה!

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

xtract1, רכבים עם מנועים גדולים יותר ומשקל רב יותר באופן טבעי צורכים יותר דלק. כן, וולוו שותה פחות דלק מיוקון (הרי נפח מנוע כפליים צנוע יותר וגם יש פחות משקל על 1 טון, אוירודינאמיות טובה יותר, צמיגים מתאימים יותר לכביש, ככל שמהירות עולה כך הפרש בצריכה עולה לטובת הוולוו).

אני משאר שבממוצע צריכת הדלק תיהיה ברמה של BMW 730 שהייתה לי, בסביבות 1 ל8 (באותם ימים הייתי מתדלק 300~400ש"ח בחודש - היו ימים שהדלק היה זול, זה היה לפני כ-3 שנים אני חושב).

אייל, אני נוסע בשנה בין 3,000~6,000 ק"מ. לכן ההפרש בין רכב משפחתי שעושה 1 ל10 לבין וולוו פחות משמעותי ופחות כואב בכיס. :D

פורסם

תגיד לא שווה לך להתקין מערכת גז,

כך אתה נהנה משני העולמות גם בעל רכב עם מנוע חזק וגם מחיר הליטר יורד בחצי.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
xtract1,

אייל, אני נוסע בשנה בין 3,000~6,000 ק"מ. לכן ההפרש בין רכב משפחתי שעושה 1 ל10 לבין וולוו פחות משמעותי ופחות כואב בכיס. :D

מעשית לא משתלם לך להחזיק רכבי יוקרה/שטח מזדקנים שדורשים הרבה אחזקה בשביל קילומטרז' כזה.

עוד יותר לא משתלם זה להחליף רכב כל יומיים ככה אתה כל פעם משקיע מחדש ביישור קו.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

talroze, אתה שואל ברצינות? כמה עולה מערכת גז למנוע 6 צילינדר? בסביבות 8,000ש"ח לפחות.

יותר מזה, גז בוער בטמפרטורה גבוהה יותר וזה מנוע טורבו שגם ככה הטורבואים מבשלים אותו. אני גם ככה מתדלק אוקטן 95 במנוע טורבו, לרדת לגז זה אומר עוד יותר לרדת באוקטן. מערכות של גז תופסות מקום בתא המנוע שגם ככה צפוף בגלל המנוע הגדול.

גז לא בא בחשבון.

אייל, במקרה הזה אני לא משקיע כסף ביישור קו (אני עושה יישור קו בחינם). כל הליקויים שאני מוצא מטופלים.

לי בכלל לא משתלם להחזיק שום רכב, דווקא בגלל שאני נוסע מאט ההבדל לאומת רכב יוקרה לא גדול. אני מקווה שהרכב לא יידרוש הרבה אחזקה. יישור קו נמצא בסיומו (נישאר לטפל במנגנון של חלון חשמל אחד שמשמיע רעשים וגומיה של ציריה ואולי עוד משהו שאמצה בדרך).

• תוכן חדש...