Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5523 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תאמין תאמין,

כשאני נוהג ב 206 כולם נדחפים לפני ולא ממש סופרים אותי,

כשאני עם הראב4 אף אחד לא נדחף או מנסה להיכנס בכוח לנתיב.

עוד חוק לא כתוב אם הפיג'ו שלי לא שטופה כמה שבועות אז יש יתרון יחסי שלא מנסים לחתוך אותי באגרסיביות יתרה,

מה שכן היתרון של לנסוע על רכב קטן ישן בד"כ לא גורם לאנשים לצפצף שתיסע יותר מהר כי הם בטוחים שהרכב לא יכול לנסוע יותר מהר :lol:

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אשמח אם תרחיב לגבי זה כי אני לא שמעתי על זה. :shock:

Keyser, אתה לא צודק. זו לא המצאה פרטית שלי מלבד הניסוח.

SaarG, תאר לך סיטואציה: אני נוסע בנתיב שמאלי כי בצומת הקרוב יש לי פניה שמאלה. הכביש די עמוס, לכן יהיה קשה מאוד להשתלב מאוחר יותר. מאחורי נוסע רכב, אמבולנס חותך אותו. אני עובר לנתיב הימני כדי לפנות את הדרך לאמבולנס. אבל כאשר אני מנסה להשתלב חזרה, הנהג שהיה מאחורי לא נותן, אלא מאיץ כדי שחס וחלילה לא יתפוס את המקום שלו (בשביל זה הוא דופק קיק דאון ולמרות החלונות הסגורים אני סומע איך המנוע שלו צורח), הנהג שמאחוריו וכן הלאה עושים את זה, עד שלא מגיע נהג אחד נדיב שנותן להכנס. אם הייתי ביוקון הייתי משתלב ללא בעיה. פשוט עובר נתיב וזהו. אבל עם רכב פרטי, וולוו לצורך העינין זה בעייה, כי בזמן שאני עובר נתיב הנהג שהיה קודם מאחורי החליט שהוא לא נותן לי ומאיץ (אני כבר שליש בנתיב שלו ואני מאותת מסודר).

אז בגלל שנהגים לא מפחדים מרכב פרטי, הם לא נותנים לו להשתלב בבטחה. אם זה היה יוקון או מפלצת גדולה אחרת הם לא היו מתנגדים לכך. אני יכול לספר 1001 סיפורים כיצד רכב בזכות שהוא גדול יותר, נותנים לו לבצע את המהלך בכביש.

למשל בכיכרות, אנשים אין להם סובלנות להמתין ולתת זכות קדימה. אני נוסע בכיכר ברכב פרטי, אז מישהו באופן לא חוקי גם נכנס לכיכר מבלי לתת זכות קדימה. אבל כאשר הייתי עם היוקון, אני רואה שהוא מנסה להתחיל לנסוע ואז רואה מפלצת מתקרבת אליו ועוצר.

הכל מבוסס על פחד. אם יש לך רכב גדול ו/או מפחיד - אתה נוסע. אם רכב רגיל, הרי אתה ממתין. כלומר: זכות הקדימה לרכב הכבד.

מ.ש.ל.

אגב, בעייה נוספת בטורבו זה הלאג. ברכב אטמוספרי מה שיש לו הוא נותן מיד. בטורבו צריך להמתין עד שהגדישה עולה. לכן בסיטואציה שאתה מזדחל מאחורי רכב (עם גיר אוטומטי אם תגרום לגיר להוריד הילוך ולמנוע לעלות גדישה תכנס ברכב ממול) ורוצה לעבור נתיב שבו רכבים נוסעים מהר יותר - אתה בבעייה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הוספה: אותו אפקט ניתן לקבל גם עם אוטו קטן אם הותקן לו צבע שחור וסמל של בימר.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

DJI, בהחלט! מניסיון עם 730 שחורה (אחד הדברים שאני הכי מתגעגע להם בBMW שהייתה לי). פשוט פחדו ממנה בכביש. בפקק אפשר לעבור נתיבים ולהתקדם כאילו אין פקק. :lol: נותנים לך לעבור מבלי לצפור או לצייץ.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אנשים מתייחסים אחרת לרכבים גדולים בכביש, מנסיון.

אולי זה הגודל שמערער להם את הבטחון העצמי, אולי זה המשקל והידיעה שרוב הסיכויים שנהג הפריווט יחטוף יותר נזק,

פשוט לא מתעסקים עם רכבים גדולים, לא חותכים אותם, לא גונבים להם זכות קדימה, לא נצמדים אליהם.

את ההיכרות שלי עם הנהג הישראלי עברתי רק אחרי שעברתי לC1.

אכן. אותו דבר, אגב, תקף גם לרכבי יוקרה: באונו (ז"ל) ובפוקוס חותכים מימין ומשמאל, חוטפים זכות קדימה ומה לא. לא ראיתי דברים כאלו קורים לבמוו \ מרצדס. כנראה אותו חשש לחטוף יותר נזק (פיזי) מתורגם ברכבים אלו ללחטוף יותר נזק כספי.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

תתחדש. גם אני שקלתי רכישת רכב כזה זמן מה והספיק לי לשמוע מאנשים רבים לרדת מהעניין שזה ממש להכניס ראש בריא למיטה חולה.

מבחינת עלות תיקונים וביטוח,אחזקה וצריכת דלק.

אבל אכן אוטו מפואר מאוד ומדהים. תהנה כמה שתוכל

פורסם

נשמע יותר כאילו מדובר בעניין של ביטחון עצמי לנוהגים ברכבים הגדולים והמפוארים מאשר קטע של רספקט משאר הנוהגים בכביש. אני מתנהג אותו דבר לרכב קטן ולרכב גדול בכביש.

מרגיש לפי התגובות שלכם שכשאתם נוסעים ברכב "גדול" ו"מגניב" ו"מפחיד" אתם מרגישים יותר גברים ובהתאם לכך נוהגים יותר בפראות.

פורסם

יש לי שאלה בקשר לאבזור. ברכב שלי אין עץ, יש פסים בדלתות ודשבורד שניראה כמו אלומיניום (אני חושב שזה פלסטיק - לא בדקתי). המושבים אצלי מסביב עור, אבל באמצע זה בד קטיפה. מה זה רמת גימור המוזרה הזאת?

אני יודע בודאות שהדשבורד מקורי (מספר שלדה אליו תואם את המספר המוטבע על הרכב ופענחתי אותו - הוא תואם את סוג הרכב והמנוע, כך שזה לא רכב פשוט יותר שעבר הסבה לT6).

ללא ספק, לא מדובר על רכב פאר (בטח לא עם בידוד כזה). לא הייתי קורא לזה גם רכב יוקרה, אלא מנהלים/משפחתית גדולה. לא ברור כיצד וולוו רצו להתחברות עם BMW סדרה 5 או מרצדס E - הרכב לא באותה ליגה.

פורסם

מה בא לפני, הביצה או התרנגולת?!

או במילים אחרות, זה כנראה שילוב של שניהם, רכב כבד משפיע גם על הביטחון עצמי של הנוהג בו וגם על הביטחון העצמי של הנהגים מסביב

פורסם
נשמע יותר כאילו מדובר בעניין של ביטחון עצמי לנוהגים ברכבים הגדולים והמפוארים מאשר קטע של רספקט משאר הנוהגים בכביש. אני מתנהג אותו דבר לרכב קטן ולרכב גדול בכביש.

מרגיש לפי התגובות שלכם שכשאתם נוסעים ברכב "גדול" ו"מגניב" ו"מפחיד" אתם מרגישים יותר גברים ובהתאם לכך נוהגים יותר בפראות.

ממש לא.

אני ממש לא נוסע בפראות, לא עם רכב גדול ולא עם רכב קטן.

לא דיברנו על צורת הנסיעה שלנו אלא על צורת הנסיעה של הנוהגים מסביבנו.

תנסה לנסוע בצורה רגועה מאוד עם רכב גדול ואז בצורה רגועה עם רכב קטן ותרגיש את ההבדל מיד.

אנשים מפחדים לקבל את הבום מרכב גדול.

אותו דבר עם הבמוו השחורות בגלל שהם שייכות למשפחות פשע.

או עם רכב פאר כי למי שיש אותו יש כסף וקשרים.

כל אלה דוגמאות מוקצנות, אבל נכונות מאוד, זה נראה הרתעה וזה עובד יופי בכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

על הפורד F350 של אבא שלי אני נוהג כמו שאני רגיל לנהוג מימי הרנו מגאן שהייתה לי אחרי תקופת הצ'וחיות שחגגתי עם ה106 (הזדמנות טובה לבקש סליחה אם אי פעם פגעתי במישהו... :roll: ), רגוע. ברכבים גדולים האחריות שלך בכביש גדלה, הנזק שאתה יכול להסב עולה פי כמה מונים. אישית? זה מכריח אותי לשים לב עוד יותר למה שקורה. אני מודה ומתוודה שעושה קצת נעים באגו כשאתה נותן שני הבהובי אורות גבוהים ב100 קמ"ש לפרייבט על 90 בנתיב השמאלי לראות אותו בורח הצידה... אבל בין זה לבין להכליל על נהיגה פרועה? עולם ומלאו, לעומת הרבה ג'יפאי מדרכות אשר לפעמים משתייכים למגזר תרבותי מסויים, רוב נהגי הרכבים הכבדים יותר לדעתי דווקא נוהגים ביתר תשומת לב ואחריות, שוב, רוב, לא כולם.

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

פורסם
DJI, בהחלט! מניסיון עם 730 שחורה (אחד הדברים שאני הכי מתגעגע להם בBMW שהייתה לי). פשוט פחדו ממנה בכביש. בפקק אפשר לעבור נתיבים ולהתקדם כאילו אין פקק. נותנים לך לעבור מבלי לצפור או לצייץ.

כל מילה בסלע! לא מאיצים/לא מהבהבים/לא צופרים פשוט נותנים לעבור בלי הרבה דרמות :lol:

לגבי הרכישה תתחדש, לי יצא לנסוע על מודלים יותר חדשים ממה שיש לך אבל עם אותם מנועים שמשודכים לטורבו כנ"ל יצא לי גם לנהוג על ה-S80 מהדור החדש שהיה מצוייד עם המנוע V8 פשוט מפלצת.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
תודה.

אני מחליף רכבים לעיתים קרובות כי אחרי BMW סדרה 7 פשוט עוד לא מצאתי רכב מספיק טוב בשבילי. גולף V5 - אומנם אהבתי, אבל לא היה כימיה בינינו. יוקון אוהב מאוד - אבל זה שבני משפחתי צריכים לסבול כדי להכנס, זה לא סביר, גם צריכת הדלק הייתה מטורפת.

לפני חצי שנה, כשקנית את היוקון כתבת שהדלק זה חרטא, בסוף מכרת אותו כי הדלק שחט אותך (בין היתר), וקנית מכונית נוספת שהיא זללנית מאוד. סלח לי, אבל אני לא מבין את ההחלטה שלך בקניית רכב, זה נראה כאילו אתה לא חושב על זה לעומק.

בכל אופן, תתחדש ותהנה. המכונית הזו נותנת הרבה תמורה ביחס למחיר שלה.

פורסם

GOLF, צריכת הדלק של יוקון היא תופעת לוואי. לא החלפתי בגלל צריכת הדלק, אלא בגלל קושי להסיע בני משפחה. פשוט כבונוס קיבלתי צריכת דלק טובה יותר: כפליים בעיר ובכביש אני חושב פי 4. אם כבר מחליפים רכב, בשיקולים אפשר להתחשב בגורמים נוסים: צריכת הדלק למשל.

פורסם

לא יודע על מה אתם מדברים, בחיים לא יצא לי לראות רכב גדול שמקבל יחס שונה בכביש.

ואותו דבר כך אני מתנהג, על הכביש כולם שווים, וכדאי לנהגי הרכבים הגדולים לשים את האגו שלהם במקום.

רכב גדול לא מגדיל דברים אחרים.. :wink:

• תוכן חדש...