Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5524 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי כנראה לא ניסחתי את השאלה שלי כראוי,

התכוונתי גז ביוקון. [ראיתי לא מעט מפלצות אמריקאיות שעברו הסבה לגז].

ספציפית האדם האחרון שהסב רכש ג'יפ של חברת ג'יפ [גרנד צירוקי] מנוע המי 6.1 ליטר V8 ומאוד מבסוט מהמהלך . [הוא טוען שיש ירידה מאוד קטנה בהרגשת הכח ,אבל עם מפלצת כזאת הכח לא ממש חסר].

טוב שם טוב משמן טוב

• תגובות 69
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה מאוד בעייתי לעשות הסבה לגז ביוקון. במקרה שלי זה היה מנוע VORTEC בעל +58 סוסים ולא TBI הישן (הזרקה חד נקודתית). מנוע VORTEC לא עובד טוב על גז ויש בעיות רציניות. מומחה הציע לי אפילו לא לחשוב בכיוון הזה.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
מעשית לא משתלם לך להחזיק רכבי יוקרה/שטח מזדקנים שדורשים הרבה אחזקה בשביל קילומטרז' כזה.

עוד יותר לא משתלם זה להחליף רכב כל יומיים ככה אתה כל פעם משקיע מחדש ביישור קו.

משתלם זה בטוח לא, אבל הרבה דברים הם לא משתלמים ואנחנו עושים אותם כל אחד לפי התחביבים והאהבות שלו.

פורסם

תתחדש על ההרפתקאה :).

6000 קילומטרים הם זניחים, אפילו לעומתי ! (10000).

קראתי בעיון את תוספות האיבזור, שציינת, ובאמת הייתי קצת בהלם. תוספות מאוד מכובדות, למרות שזה לא חדש ברכבי יוקרה (תמיד אומרים שניתן להסתכל על מרצדס E ולראות את הרכבים, שיימכרו בעוד עשר שנים).

שורה תחתונה, לא ידעתי שוולבו יכולה להיות כזו מאובזרת ונחמד לדעת זאת עכשיו.

פורסם

וולוו מנסים עם S80 להתחרות בסגמנט של אודי A6, מרצדס E, BMW סדרה 5 ודומות עם מתן מחיר תחרותי.

S80 עם שלל דגמיו מהדור הראשון יצרו קצת יותר מ-300,000 יחידות. זה לא הרבה לאומת כמויות שמייצרים המתחרים. הרכב מפיתוח עצמי של וולוו ומראה למעשה את יכולת ההנדסה השוודית (לטוב ולרע).

חבל מאוד שהפלטפורמה שלהם היא הנעה קדמית והם שכחו את המשורת שלהם. בגלל זה הרכב הזה לא עושה פרסה במקומות שרכבים גדולים ממנו כן עושים - אין פשוט מקום לגלגלים להסתובב בתוך הכנף.

בידוד רעשים מהכביש לטעמי מבייש את הסגמנט אליו רכב הזה רוצה להשתייך (אני לא אמור לשמוע כביש בכלל ובמקרה שלי המצב קצת יותר טוב ממשפחתית ממוצעת - זה מקלקל מאוד את החוויה).

בסאלון איכות החומרים לא מי יודע מה. יש מסגרת שאמורה להוסיף הידור לפתחים של חגורות הבטיחות (מנגנון החגורה חבוי בתוך הקורה), המסגרת הזאת נפלה בצד הנוסע ובצד הנהג כבר לא קיימת מזמן. :cry: וזה למה? היא פאר הנדסה השודית מסתכם בכך שהם השתמשו בדבק (שכמובן התייבש, אין שם קליפסים שבהם בטח היו משתמשים הגרמנים), כאילו זה היה צעצוע סיני זול. הסאלון אצלי בגדול במצב סביר, כל הפלסטיקה שלמה וניראית טוב, הכל נקי - אבל הדברים הקטנים האלה לא אמורים להיות.

לטעמי אלטרנטיבה יקרה לרכבים כמו מזדה 6 בעלת מנוע חזק יותר ויותר אבזור. אני מוכן לקרוא לS80 רכב מנהלים, אבל בטח ובטח לא פאר או יוקרה וכמובן אין שום קשר לרכבים כמו A6, סדרה 5 וכד'. היום T6 חדשה עולה חצי מיליון. לא יודע איך הדגם החדש, אבל מניח גם ישן שלי לא היה זול בתור חדש.

אני אוהב את הוולוו שלי, אבל הרכב יוצר רושם של אחד כזה שלא סיימו את עבודות הפיתוח אליו וזה בדברים קטנים (גם ב940 שהייתה אצלי ואצל אבא שלי הייתה לי תחושה כזאת, בS80 עוד יחסית יש קידום רציני בדברים הקטנים). אולי אני מצפה יותר מידי ושוכח שזה לא BMW. אבל בגדול, זה הרכב הכי טוב שהיה לי עד היום וככל רכב יותר טוב והכל יותר קרוב לשלמות, ככה דברים קטנים יותר מפרעים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תתחדש ותהנה מהשוודית!

וולוו לא כאלה נפוצים בארץ, וחבל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
אני לא ממלא מיכל דלק מלא. בחודש היה יוצה לי בערך 700ש"ח~800 (עריכה: בכמה תדלוקים). עם וולוו בינתיים זה יוצא 500, אבל עדיין יש לי שליש מיכל - חסכוני :-D.

הלוואי שאצלי הייתי ממלא 500 שקל חודש שלם המצב אצלי הוא שאני ממלא טנק מלא כל שבוע בדיוק! לפעמים קורה שבשבוע יוצא לי לנסוע קצת יותר והרכב מתודלק אפילו פעמיים בשבוע, ככה שהרכב מאוד בזבזני ואוהב לשתות אבל גם אני אשם בזה כי יש לי רגל מאוד כבדה על הדוושה ומפה אפשר להגיד שלא רק האוטו אשם :lol:.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם
וולוו לא כאלה נפוצים בארץ, וחבל.

אני דווקא שמח. זה שיש מאט וולוו, זה מאפשר לי עם הרכב להיות יותר ייחודי. הבעייה שאין יום שאני לא רואה S80 כמו שלי, מנחם אותי לפחות שלא כולן T6.

י.ל1, מה צריכת הדלק אצלך? מניח שעם רגל כבדה על V8 הצריכה יכולה להתקרב ליוקון עם המנוע הקטן (יש גם גדול עם מנוע בנזין 7.4 :lol:).

פורסם
xtract1,

אייל, אני נוסע בשנה בין 3,000~6,000 ק"מ.

תגיד לא שווה לך להתקין מערכת גז,

אני חושב שיותר עדיף לו לקנות אופניים איכותיות או לנסוע במוניות, גם ככה בשקלול של עלויות הדלק וההפסד הכספי הכרוך בכל מכירת רכב הוא יכול לנסוע כל הזמן במוניות ולהיות מורווח.

:wink:

תתחדש ותהנה!

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

הלו? זה רדיו?

זה פורום חובבי רכב או חובבי אופניים לובשי טייץ?!

הבן-אדם אוהב להחליף רכבים. אוהב להיות בעלים של רכבים מיוחדים.

לי יש רכב שני (בנוסף לקליאו, רכב שטח דייהטסו פרוזה) שאני נוסע עליו בדיוק פעם בשבועיים. נכון, עדיף לקחת מונית ספיישל :roll:

היו לי מכוניות שהייתי נוסע איתן בדיוק פעם בשבוע (גרוטאות לנסיעות שטח).

אגב, אני גם אוהב להחליף מכוניות כמו גרביים. חוץ מהקליאו שאצלי 3 שנים (כי פשוט אין למה להחליף בלי להכפיל את התקציב) לא החזקתי אף רכב יותר מחצי שנה.

• תוכן חדש...