Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5519 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1.2 מיליארד שקל?!

על מה?

הם יכולים להכניס בסכום הזה עוד 10,000שוטרים ועוד כמה אלפי ניידות משטרה, אני מאמין שזה יוריד את התאונות לא רק ב5% אלא בהרבה יותר.(וגם ה5% האלה עם הסברה נכונה יכולים להימנע)

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
זה באמת חינוך דפוק, אם אתה יודע שכל הכביש מלא במצלמות ולא יודע בדיוק איפה, בפעם הזאת תיסע לאט יותר.

אותם אנשים נוסעים ובמקום להתרכז בכביש מתעסקים ב"איפה השוטר הבא שצריך להאט לידו"? כי זה יכול לקרות בכל כביש.

שוטר יש אחד או 2, או במקרים סופר קיצוניים, 5 על קטע כביש של כמה עשרות ק"מ. אתה אפילו לא יודע אם יש.

מצלמות אתה יודע שיש, ויש הרבה. נראה לך שהישראלי הממוצע יפסיק לנסוע במהירות גבוהה יותר?

הקטע הוא שהפרויקט הזה הוקם בגלל שהמשטרה והמדינה מצפים מאיתנו לנסוע בקטע הזה מהר יותר.

פורסם

מישהו יכול להעלות תמונה של מצלמה כזו ליד כביש?

פורסם
אופייני לו ,עברתי על מספר לא מועט של פוסטים שלו והוא די מתמיד בחוסר דיוקיו .

חבל .

איל

אתה בעד או נגד אכיפת המהירות ?

4 דפי שרשור ועדיין לא קלטת שמדובר בציטוט שנלקח מאתר מקו?

תמשיך לעבור על עוד פוסטים.

פורסם

אני חושב שזה ברור לכל אדם עם קצת משקל בקודקוד שזוהי העלאת מיסים נטו. הסיבה היחידה שזה לא מבוצע בדמות "חבילות מהירות" כפי שנכתב מקודם כיוון שזה לא "פוליטקלי קורקט". אולי לפחות יבטלו את עניין הנקודות על מהירות? ככה יוכלו לגבות יותר...

לכל מי שחושב שזה פרוייקט ראוי או לחילופין שהאשמה רובצת בעיקר על כתפיי הנהג :

ברור לכל אדם כי ה"גורם האנושי" יוצר במו ידיו את הרוב הגורף של תאונות הדרכים. באמת שאין על כך ויכוח, הרי אם לא ננהג אז לא יהיו הרוגים או פצועים. אך זוהי הסתכלות צרה ואינטרסנטית מצד הממשלה אשר מנסה להתנער מאחריות ועל הדרך להרוויח כמה ג'ובות. סכומים אלו ניתן להשקיע באפיקים היעילים פי כמה וכמה: תשתית סלחנית יכולה למנוע או למזער את נזקי התאונה, חינוך ראוי בהחלט יתרום לנו לתרבות הנהיגה ולצמצום הפצועים וההרוגים בכבישים וכו'.

ברגע שמשאשימים את האחר, את הנהג, את סבתא שלו, את חברה שלו רק לא את הממשלה, אין להם שום אינטרס לפעול. אין לממשלה שום סיבה להשקיע כספים, משאבים ומאמצים על מנת למנוע\למזער תאונות דרכים. פשוט יאשימו את הנהג. מדי פעם יש לחץ ציבורי או צורך להראות כי "הנה! אנו עושים משהו". מוצאים איזשהו "טרוריסט" בעל פורשה (מנקרת עיניים כמובן) ה"מסכן" את חיי כולנו ותופסים אותו במבצע מצולם. הופכים זאת לאירוע חדשותי שמצטלם יפה, טופחים לעצמם על השכם ובזאת זה נגמר.

זה מגוחך ועצוב ובעיקר זו התנערות מוחלטת של הממשלה מאחריותה כלפי אזרחיה. בשביל מה אנחנו צריכים אותם אם כך? עולה לנו יותר מדי כסף...

החלק השני בעייתי לא פחות. הממשלה החליטה להעלות מיסים? למה שרק בעלי הרכבים\נהגים, הגם שאלו מהווים אחוז משמעותי ביותר באוכלוסיה, ישלמו? למה שלא כולם ישאו בנטל המס? חסרים לנו "פרזיטים"? (זה נכון גם לגבי המיסוי הקיים על רכבים).

דבר נוסף לגבי ה"מס", אני לא כל כך בטוח שהיו מעלים את המע"מ\מס הכנסה בשיעור דומה לסכומים אותם הממשלה "תרוויח" אילו שיטת הקסם החדשה הזו לא הייתה עומדת לרשותם.

עכשיו תחשבו רק לרגע מה היה קורה אם המלחמה בטרור הייתה נראית כמו המלחמה בתאונות הדרכים...

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

מצלמות אתה יודע שיש, ויש הרבה. נראה לך שהישראלי הממוצע יפסיק לנסוע במהירות גבוהה יותר?

הקטע הוא שהפרויקט הזה הוקם בגלל שהמשטרה והמדינה מצפים מאיתנו לנסוע בקטע הזה מהר יותר.

אחרי השלילה הראשונה אתה תנהג כחוק, באחריות.

עצם המחשבה על היתניידות חודש שלם באוטובוסים תעשה את שלה...

כפי שציינתי, הפיתרון היחיד או דרישה להעלאה מדורגת של המהירות המירבית המותרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שלשום ראיתי את הפלאש הראשון בכביש 4 ,דרומית לחדרה...

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

פורסם

אני נוהג כחוק גם ככה, גם כי רוב הנסיעות שלי קצרות יחסית (20 דקות מינוס) על כביש בין עירוני פנוי ואין לי לאן למהר, גם כי הרכב שלי לא בדיוק חדש ואין לי חשק לגרום לו לבלאי מיותר, וגם בשביל לחסוך דלק. ומן הסתם, כדי לא לחטוף דו"ח (כבר 3 שנים על הכביש בלי אף דו"ח/הערה/עבירה טפו טפו)

אבל אני זה לא חצי מעם ישראל שיושב על ליסינג, עובדים בת"א וגרים צפונה יותר, ואחרי יום של 10 שעות טסים הביתה רק בשביל לראות כבר את הדלת.

כן, אתה צודק לחלוטין, הפתרון השפוי וההגיוני הוא העלאה מבוקרת של הגבלת המהירות בחלק מהכבישים ומי שעובר בעיה שלו.

אבל זה קצת מתנגש עם האינטרסים של המדינה, אם תעלה סתם לדוגמה את המהירות בכביש 2 ל 110 קמ"ש, (כלומר, בפועל 121 קמ"ש עקב הסטיה המחושבת בחוק של 10%) מעטים הם האנשים שיחטפו דוחות (ומי שחוטף- מגיע לו)

אבל זה לא יקרה,בעיקר כי אנחנו חסרי כושר התארגנות.

פורסם
המצלמות התחילו לפעול או שהן רק בהרצה כרגע? אני הייתי עד לפלאש של המצלמה המוצבת בצומת אחיהוד.

כעת מדובר על כך שהצבת 14 המצלמות הראשונות תסתיים בתוך שבועיים שלושה, ואז הן יתחילו לתעד עבירות מהירות אך ורק לצורכי ניסוי וכיול.

רק ביולי בקרוב יתחילו המצלמות להפיק דוחות אמת.

(מתוך הכתבה בממון)

פורסם
יש לי דרך יותר יעילה להפחית את מספר ההרוגים - בוא נאסור על נסיעה ברכב בכלל. יחסוך 100% מההרוגים.

אתה משווה הנאה/הגעה מהירה הביתה לחיים של בן אדם?

ולשאר, אולי זה עולה הרבה כסף, אבל גם אם זה יפחית בוודאות לפחות 5-10 אחוז מההורגים בכל שנה לדעתי, זה שווה את זה, כל הרעיונות האחרים שעולים פחות כסף צריכים להיות בנוסף לזה ובסדר עדיפות גבוה מעל המצלמות, אבל מה לעשות זה מה שהחליטו ומקווה שהמהפכה הבאה שיעשו בכביש תהיה הרבה יותר יעילה.

פורסם

אני לא משווה ביניהם, אתה השוות ביניהם זה אחד. שתיים זה לא הולך להפחית את מספר ההרוגים, אם כבר כנראה רק לעלות אותם וליצור עוד מפגעים בכביש עקב בלימות של נהגים מופתעים וכו'. כל זה תקף למצלמות מהירות כמובן, מצלמות רמזור מצידי שישימו תחת כל רמזור רענן.

בקשר להערה של חן - "עצם המחשבה על היתניידות חודש שלם באוטובוסים תעשה את שלה..." - אמנם זה לא קשור לנושא של השרשור אבל בגלל התנשאות כזאת בדיוק המדינה שלנו אכולת פקקים ואנשים מתוסכלים על הכביש, כי בישראל הכי נחשב זה לסוע כל יום באוטו לעבודה. לפחות פריסת המצלמות כנראה תיצור עוד כ"כ הרבה פקקים והאטות בצירים הראשיים מה שאולי יעודד אנשים לסוע יותר בתחבורה ציבורית.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

זה לא עניין של התנשאות.

התחבורה הציבורית בארץ לא ברמה טובה, בהרבה מקרים אתה מכפיל את זמן הנסיעה שלך כאשר אתה משתמש בתחבורה ציבורית (בינעירוני)

וזה גורם רק למי שאין לו ברירה להשתמש בה.

• תוכן חדש...