Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,

נשאלתי בשאלה והאמת לא ידעתי לתת תשובה משום שלא התעמקתי בנושא.

זכור לי שנשאלה שאלה כזאת בפורום אבל לאחר חיפוש לא נמצאה האבדה.

אז ככה, בגיר אוטומטי כאשר עומדים ברמזור או לחילופין בפקק(לא פקק עומד אלא נסיעה קצרה ושוב מעבר לעצירה לנניח דקה) מה מציק יותר לגיר?

עדיף להשאר בהילוך D ופשוט ללחוץ על דוושת הבלימה או להעביר ל N וכאשר יש צורך להמשיך בנסיעה להחזיר ל D?

אשמח לתשובה מקצועית(משמע מה בעצם קורה לגיר ולמה x עדיף מ y ולא להפך).

בתודה, בן.

Got To love It

פורסם

כבר היו דיונים כמה כאלה, עדיף להחזיק על D אם זה למספר דקות.

נתחיל מזה, כאשר הרמזור התחלף לירוק והעברת ל-D, ההילוך עדיין לא השתלב, אלא רק לאחר שאתה מרגיש תנודה קלה. אם אתה מתחיל לנסוע לפני, אתה שורף את המצמדים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

כשאתה נמצא בD המצב מרגיש לי לא טבעי משום שהרכב מנסה לנוע ואתה מונע ממנו את הפעולה, מרגיש לי כמו לנווט בחניה במכונית ידנית עם קלאץ' בנקודת חיכוך וברקס לחוצים בו זמנית.

פורסם

לנווט על קלאץ' וברקס? כאשר היה לי רכב ידני לא היה צריך לעשות ככה, היה מספיק לשחרר טיפה קלאץ'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אביתר, קודם כל, למען ההשוואה, גיר אוטומטי אינו גיר ידני! הוא כלל אינו דומה בפעולתו לגיר ידני.

אתה מדבר על ידני כאילו היה אוטומטי, פה זה לא המצב.

תיבה אוטומטית נוצרה ע"מ שהכל יהיה... אוטומטי! הרי בשביל זה היא נוסדה ואין צורך להעביר לשום N ולשום דבר אחר, רק לנהוג וזה הכל.

במדיה ולחיצה על ברקס בזמן D היה פוגע בצרוה כלשהי בתיבה ב 20-30 שנים האחרונות, יצרני הרכב היו מוציאים הודעה, זה היה ידוע לכל מוסך ולכל אחד.

רק בגלל שמישהו קם יום אחד והחליט להטיף לאחרים " תשמע, כשאתה לוחץ על הברקס בזמן שאתה ב D זה לא טוב" וככה שמועות מתגלגלות.

תיבה אוטומטית נוצרה בשביל שבבוקר תכניס ל D ובסיום הנסיעה תעביר בחזרה ל P. זה הכל ללא שום משחק.

באתר HOWSTUFFWORKS תראה בדיוק מה זאת תביה אוטומטית ותראה שאין שום בעיה בלחיצה ונייוט על ברקס בזמן D, הרי איך אתה רוצה שננווט, דרך N או R? ;)

פורסם

בכוונה כתבתי שאני מעוניין בתשובה מקצועית ולא במה מרגיש לאנשים.

הרגשה זה לא תשובה מקצועית.

הייצרנים לא היו מוציאים הודעה להוציא מהילוך בגיר אוטו' כי אז זה כבר לא היה נחשב "אוטומטי".

אני מעוניין לדעת מה בעצם יכול להנזק בגיר כאשר מעבירים ממצב d למצב n.

בתודה, בן.

Got To love It

פורסם

בגיר אוטומטי - עדיף להישאר על D ולא להוציא ל-N

בגיר ידני - עדיף להוציא לניוטרל מאשר להחזיק הרבה זמן את הקלאץ' לחוץ בהילוך ראשון.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5513 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...