Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5532 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן גם לנו הסטודנטים באפקה נודע לא מזמן שנפתח סוף סוף המסלול המיוחל. למזלי המחזור שלי יהיו הראשונים שנוכל להתמחות במקצוע.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
אני אשמח אם מישהו יפרט לי מה אופציות התעסוקה בזה בארץ? הרי אין פה בכלל ייצור רכבים

חיל החימוש מחפש מהנדסי מכונות בהתמחות רכב

יש את מפעלי נצרת

הייתי בכנס של אפקה לפני 5 והיו נציגים של יבואני הרכב שאמרו שחסר להם מהנדסים היה את הצבא.

תחום הרכב בישראל הוא בחיתוליו. אין חברת מכוניות בישראל אך זה לא אומר שאין תעשיית רכב פה.

פורסם

מעניין אם יכירו בקורסי בסיס מתמטיים ופיזקליים מהטכניון(סיימתי שם תואר בחשמל). אם כן אני ארשם ללימודי ערב של זה, זה ידרוש כנראה עוד כשנה של לימודים.

בדיוק דיברתי עם החברה על זה שבא לי ללמוד את תחום הרכב והאם היא תסכים לעבור לגור איתי באירופה בשביל זה :lol:

פורסם

לא התכוונתי לפתוח את זה סתם רציתי לדעת מה המצב שם של הדברים..

פשוט כי אני הנדסאי מכטרוניקה מאורט הרמלין, ואני כנראה ממשיך את הקבע שלי בתל השומר אז אני מתלבט אם להמשיך את הנדסאי למהנדס או ללכת לבר-אילן ולחפש לי משהו אחר ללמוד!

נראה דווקא מעניין ההתמחות רכב הזאת!

פורסם
מעניין אם יכירו בקורסי בסיס מתמטיים ופיזקליים מהטכניון(סיימתי שם תואר בחשמל). אם כן אני ארשם ללימודי ערב של זה, זה ידרוש כנראה עוד כשנה של לימודים.

בדיוק דיברתי עם החברה על זה שבא לי ללמוד את תחום הרכב והאם היא תסכים לעבור לגור איתי באירופה בשביל זה :lol:

אל תדאג יכירו לך בקורסים המתמטיים והפיזיקליים כל עוד הציונים נמצאים מעל לרף מסוים, אם אני לא טועה הציון בקורס צריך להיות מעל ל-70 או 75 .

אתה תצטרך לעשות השלמות של קורסים. באתר של אפקה יש את תוכנית הלימודים ותוכל להשוות למה שיש לך כבר.

לדעתי אתה תצטרך שנתיים לפחות בלימודי ערב לאחר קיזוז הקורסים.

פורסם

שאלה רצינית:

מה בידיוק זה יתרום לי?

איפה אני משתלב עם זה בענף הרכב בארץ?

מצטער, חיל החימוש לא מעניין אם הייתי רוצה הייתי הולך לשם כבר בשירות הצבאי שלי.

אני כרגע לומד הנדסאי רכב, אני יכול לומר שהמון מקצועות בתחום אני בכלל לא צריך בעבודה של ההנדסאים בארץ(ראית פעם הנדסאי יושב במוסך ומשתמש ומחשב דברים כמו חלקי מכונות וחוזק חומרים?), אז למה זה טוב מהנדס?

קובי

פורסם

קשה לי לחשוב על תפקיד מתאים באזרחות לתואר הזה. לעבוד במוסך? בזבוז 4 שנים. לעבוד אצל היבואנים? אין מקום (עובדים שם מקומבנים אחרים ). מה אפשר לעשות עם תואר כזה בארץ? :cry:

פורסם
קשה לי לחשוב על תפקיד מתאים באזרחות לתואר הזה. לעבוד במוסך? בזבוז 4 שנים. לעבוד אצל היבואנים? אין מקום (עובדים שם מקומבנים אחרים ). מה אפשר לעשות עם תואר כזה בארץ? :cry:

מדוע עבודה במוסך זה "בזבוז של 4 שנים"? אין תפקידים שדורשים 'מעבר' להשכלה הממוצעת של מוסכניק?

(שואל כי אין לי מושג)

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כי במוסך אתה לא צריך חצי(ואפילו מעבר) למה שאתה לומד.

אני כרגע בלימודי הנדסאי רכב, אני לומד מכניקה טכנית, חוזק חומרים, פרקי מכונות ועוד- שום מוסכניק לא משתמש בזה.

קובי

פורסם

אפשר לחשוב על מקומות בהם ידרש מהנדס רכב, אפילו בשממה המוטורית בה אנו חיים.

כמה דוגמאות שעולות לי בראש על הבוקר -

בקרוב יפתח כאן מסלול מרוצים, מישהו יצטרך לבדוק את הרכבים ולאשר שהם עומדים בתקנות. טבעי להניח שזה יהיה מהנדס רכב.

בטר פלייס הולכת לשווק כאן רכבים חשמליים, עם טריליון מערכות אלקטרו-מכאניות שצריך לכוון כדי להגיע לביצועים אופטימליים. טבעי להניח שמי שיטפל בזה יהיה מהנדס רכב. שלא לדבר על תחזוקה של רכב כזה, שדומה יותר לתיקון של אייפון ופחות לתיקון של סובארו DL מודל 88.

ומה לגבי חיל החימוש, שמפתח טנקים ורק"מ מסוגים שונים ומשונים? והחברה הזאת בקיבוץ סאסא שמפתחת כל מיני מפלצות על בסיס שלדות של פורד? והאלו בטומקאר?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...