Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תכלס? למי שיש כיס לקנות רכב "יוקרה", יש כיס לספוג ירידות ערך כאלו ואחרות.

אם זה היה מפחיד אותו היה קונה משומשת בת שנתיים , לא חושב שחסר כאלו בלוחות יד2

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

המכוניות האלה מתומחרות מלכתחילה עם הרבה מרווח להנחות. אף בסטונר בשוק לא קונה ב.מ.וו /מרס/אודי בלי להתמקח כמו שהוא רגיל.

ואם נפל במקרה נפל ייקה עם משקפיים עגולות שמשלם מלא - מגיע לו. זה לא מקומו. הוא שייקנה 1.6 יפנית ולא יישתחץ לעלות לליגת רכבי האלפרונים/שחקנים/ מוכרי חמוצים.

פורסם

meh, אז מורידים מחירים. זה שוק חופשי אחרי הכל.

ובכלל, מדוע להתמרמר אם הורדת המחיר מאפשרת למאן-דהו גם לקנות ולהנות מרכב שבמקרה אחר לא היה יכול לקנותו?

בנוסף, ההורדה מהווה איזשהו אינדיקציה (לדעתי) לגובה ההנחה שהיה ניתן לקבל מצ'מפיון בתקופה שלפני ההורדה, כך שאף אחד לא באמת נפגע כאן.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

ואם נפל במקרה נפל ייקה עם משקפיים עגולות שמשלם מלא - מגיע לו. זה לא מקומו. הוא שייקנה 1.6 יפנית ולא יישתחץ לעלות לליגת רכבי האלפרונים/שחקנים/ מוכרי חמוצים.

עצוב שהגענו למצב שמי שלא מנסה להיות טמא במדינה הזו חושבים שמגיע לו שישחטו אותו ככה. כלומר, אתה טוען שצרכן טוב צריך לדפוק. מדהים.

זה למה נותני השירות תמיד יסבלו מחרא של צרכנים, וזה למה הצרכנים, בין אם טובים או גרועים, יסבלו מזבל של שירות.

פורסם
עצוב שהגענו למצב שמי שלא מנסה להיות טמא במדינה הזו חושבים שמגיע לו שישחטו אותו ככה. כלומר, אתה טוען שצרכן טוב צריך לדפוק. מדהים.

זה למה נותני השירות תמיד יסבלו מחרא של צרכנים, וזה למה הצרכנים, בין אם טובים או גרועים, יסבלו מזבל של שירות.

אני רואה שהפעם אני הוא שנפלתי על ייקה עם משקפיים עגולות.

פורסם

ברמת העיקרון אתה צודק. אלא מאי, שהיבואן יוצא מראש מנקודת הנחה, שהלקוח יתמקח ויצפה להנחות, ומכאן הוא גוזר את מחיר ה"תצוגה" של הרכב (כלומר, יוצר לעצמו מרווח מלאכותי של הנחה). אם מגיע ברנש ש"שם ת'כסף ולוקח אוטו" הרי שהיבואן הרוויח גם את מחיר האוטו וגם את מרווח ההנחה שלו (ע"ע שיטת מצליח). כמעט בכל מוצר תמצא שישנו מרווח שהמוכר יכול לספוג, כביכול, על מנת לתת לך מחיר נמוך יותר (אני לא מדבר על קניית עפרונות באופיס דיפו). אותו דבר נהוג גם בחו"ל, כך שהנורמה הנ"ל לא שמורה למחוזותינו בלבד.

כ"כ, אין צורך ביכולות מיקוח של "הפרסי מהשוק" - לפעמים מספיקה ישיבה מול המוכר עם פרצוף רציני :lol:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כשהמחיר גבוה - באים בטענות למה בארץ המכוניות יקרות.

כשמורידים את המחיר - באים בטענות שמי שקנה במחיר הקודם נדפק.

פורסם

שיתעצבן עד מחר... וזה לא מעצבן שברגע שאתה קונה רכב חדש ויוצא איתו פעם ראשונה לכביש הערך שלו יורד ישר בממוצע ב 30 אחוז?

פורסם
ברמת העיקרון אתה צודק. אלא מאי, שהיבואן יוצא מראש מנקודת הנחה, שהלקוח יתמקח ויצפה להנחות, ומכאן הוא גוזר את מחיר ה"תצוגה" של הרכב (כלומר, יוצר לעצמו מרווח מלאכותי של הנחה). אם מגיע ברנש ש"שם ת'כסף ולוקח אוטו" הרי שהיבואן הרוויח גם את מחיר האוטו וגם את מרווח ההנחה שלו (ע"ע שיטת מצליח). כמעט בכל מוצר תמצא שישנו מרווח שהמוכר יכול לספוג, כביכול, על מנת לתת לך מחיר נמוך יותר (אני לא מדבר על קניית עפרונות באופיס דיפו). אותו דבר נהוג גם בחו"ל, כך שהנורמה הנ"ל לא שמורה למחוזותינו בלבד.

כ"כ, אין צורך ביכולות מיקוח של "הפרסי מהשוק" - לפעמים מספיקה ישיבה מול המוכר עם פרצוף רציני :lol:

מצד אחד, זה ידוע. בכל העולם לוקחים מרווח של 5% בשביל "לעגל פינות" בשביל הצרכן. יש הזדמנות למשוך הרבה לקוחות שיקנו יותר ממוצר אחד? מוצר אחד מוכרים בהפסד קטן.

בישראל לוקחים מרווח של 20% מעל הרווח הרגיל בשביל האפשרות לתת הנחה.

אבל למה המצב הזה נוצר? כי הצרכן הישראלי הוא חתיכת זבל ברוב המקרים, ולא ירגע עד שיראה הנחה במספר זוגי של אחוזים.

זה דבר שקרה בעיקר ב 15 השנים האחרונות אגב. חברי הפורום המבוגרים יותר גם יוכלו להעיד אני מניח.

משהו שמאוד מאפיין את הצרכן הישראלי אגב, הוא העקשנות להתלבש על משהו. כלומר, אם קיים מוצר שמוצע לו במחיר שלא מוצא חן בעיניו והמוכר אומר לו "אם לא מתאים לך אתה מוזמן לבחור במוצר אחר/מקום אחר", הישראלי הממוצע לא יעשה את זה, אלא יתלבש על המוכר, יחנוק לו ת'נשמה, ויצהיר- "לא, אני רוצה את -זה-, במחיר -הזה-.

לפעמים הוא יקבל את ההנחת 3 שקלים שהוא רצה, ולפעמים הוא לא יקבל, ויצא מאותו המקום ברצף קללות עסיסי וטענות על חרא של שירות.

פורסם
מצד אחד, זה ידוע. בכל העולם לוקחים מרווח של 5% בשביל "לעגל פינות" בשביל הצרכן. יש הזדמנות למשוך הרבה לקוחות שיקנו יותר ממוצר אחד? מוצר אחד מוכרים בהפסד קטן.

בישראל לוקחים מרווח של 20% מעל הרווח הרגיל בשביל האפשרות לתת הנחה.

אבל למה המצב הזה נוצר? כי הצרכן הישראלי הוא חתיכת זבל ברוב המקרים, ולא ירגע עד שיראה הנחה במספר זוגי של אחוזים.

זה דבר שקרה בעיקר ב 15 השנים האחרונות אגב. חברי הפורום המבוגרים יותר גם יוכלו להעיד אני מניח.

משהו שמאוד מאפיין את הצרכן הישראלי אגב, הוא העקשנות להתלבש על משהו. כלומר, אם קיים מוצר שמוצע לו במחיר שלא מוצא חן בעיניו והמוכר אומר לו "אם לא מתאים לך אתה מוזמן לבחור במוצר אחר/מקום אחר", הישראלי הממוצע לא יעשה את זה, אלא יתלבש על המוכר, יחנוק לו ת'נשמה, ויצהיר- "לא, אני רוצה את -זה-, במחיר -הזה-.

לפעמים הוא יקבל את ההנחת 3 שקלים שהוא רצה, ולפעמים הוא לא יקבל, ויצא מאותו המקום ברצף קללות עסיסי וטענות על חרא של שירות.

אני לא חושב שזה נכון. כלומר, אני לא חושב שההנחות נובעות מכך שהצרכן הישראלי הוא "זבל". המקרים שנתת הם בבחינת יוצאים מן הכלל - תמיד יהיו אנשים שלא יהיו מרוצים גם אם המוצר ינתן להם בחינם לגמרי ("למה נתנו רק חינם ולא קיבלתי גם כלב עם ראש מקפץ לדש?"), אבל מרבית האנשים באים, מסתדרים עם המוכר ויוצאים בהרגשה טובה. בנוסף - שוב, לדעתי - היבואנים רוצים ליצור איזו אווירה של עלאק משפחתיות עם הלקוח, כדי ליצור נאמנות למותג. והרי למשפחה עושים מחירים מיוחדים - והמחירים המיוחדים (שהם למעשה המחיר האמיתי של הרכב) גורמים לנאמנות ותחושת משפחתיות ("בXYZ נותנים לי הנחה יפה והנציג מתייחס אלי כאילו אני אחיו בלה בלה") כך שהיבואן מרוויח בכל מקרה. דהיינו, ההנחה לא נתנת כי הצרכן הישראלי מגעיל ת'שועלים, אלא כי ככה זו המנטליות של היושבים בציון (תקרא לזה משפחתיות / שבטיות / אחר - העיקרון זהה). בחו"ל אין את העניין הזה - או שהוא קיים ברמה נמוכה יותר - ולכן המחיר שם וגובה ההנחה שונים. אגב, לטובת הצרכן בחו"ל משחקת העובדה שאם בסוכנות X לא נותנים לו את מה שהוא רוצה, אז הוא פשוט חוצה את הכביש ונכנס לסוכנות Y. מה שלא מתאפשר אצלנו עקב היעדר תחרות בשוק יבוא הרכב (אמנם יבוא עצמי זו אופציה, אבל לא לכל אחד). אגב, אותו צרכן ממורמר כאן, יתמרמר גם על עודף התחרות לו המצב יהיה דומה למצב של חו"ל ("מה, קניתי אצלכם ובסוכנות ממול חבר שלי קנה וקיבל עץ ריח חינם עם האוטו").

סופו של דבר, היבואן מתמחר גבוה, כדי שתהא לו האפשרות להעניק ללקוח תחושה טובה. כ"כ שים לב למה שאמרתי מקודם: לא דרושה יכולת מיקוח טובה, או בכלל יכולת כזו. מרבית הסוכנים שיזהו אצלך רצינות לרכישת אוטו (ותהא זו רצינות אמיתית, או סתם פרצוף העסקים שלך) ימהרו להציע הנחות מעצמם רק כדי לסגור את העסקה ולגהץ את הכרטיס שלך.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
הורדת מחירים מסיבית לאודי.

אני מכיר אדם שקנה A4 לפני חודש במחיר מלא. הוא מאוד עצבני עכשיו...

http://www.themarker.com/cars/1.649155

ראשית, שיהיה ברור - הפחתת מחיר זה טוב. תמיד יהיה מי שרכש לפני.

שנית, ההפחתה הרשמית הינה נמוכה יחסית, ואם חבר שלך לא קיבל אותה, סימן שהוא לא ביקש, משום שאאודי ידועים בנדיבות ההנחות שלהם אם רק מבקשים (בדיוק כמו BMW, למשל).

מנהלים: נדמה לי שנושא השרשור צריך לעבור התאמה. אולי הפחתת מחיר באאודי, אולי האם הפחתת מחיר זה טוב, אבל הכותרת הנוכחית לא רלבנטית (גם אם לפעמים נכונה...).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...