Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5510 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם יש קשר בין גודשי התנועה לבין כישורי הנהיגה או הבנת התנועה של הנהגים?

האם תהיה הפחתה משמעותית בגודשי התנועה אם נהגים יתנו לרכבים להשתלב מימין בבטחה,יאותותו,יצמצו פערים,וההיו יותר מרוכזים בכביש ,ינסו להיות יותר קשובים לתנועת הרכבים שלידים?

כמובן שאני מבין שאי אפשר למנוע לחלוטין בעזרת נהיגה נכונה את הפקקים אך השאלה היא האם ניתן למצמם אותם באופן מורגש על ידי נהיגה נכונה?

Porsche 944 turbo

פורסם

יש קשר, אבל הוא הפוך ממה שתיארת.

כלל האצבע הוא שלוקח לתנועה פי 5 זמן להאיץ למהירות מסויימת מאשר לעצור.

כלומר, התור עצר מ 50 קמ"ש ל 0 בדקה, הוא יאיץ חזרה ל-50 בתוך כ-5 דקות.

ולכן הנהיגה המתבקשת בפקק היא מתונה, איטית וקבועה, עם מינמום שינויי מהירות (אם תאיץ סביר שתאלץ גם להאט אח"כ והכלל הנ"ל יכנס לתוקף).

לכן סע רגוע - שמור הרבה מרחק, סע רגוע והימנע מבלימה או האצה ככל הניתן.

פורסם

אני חושב שיש קשר, ואפילו חזק.

אחת הבעיות במדינות מפגרות מבחינת תרבות מוטורית, היא שלאנשים אין אפשרות לחזות בדיוק מה הנהגים האחרים עומדים לעשות.

ככל שהנהגים יותר הומוגניים בצורת הנהיגה שלהם, כך התנועה תזרום יותר, כיוון שיהיו פחות היסוסים והנהגים ירגישו יותר בטוחים.

נהגים לא מיומנים נוטים לפחד ולהגיב לאט מאוד, וזה יכול ליצור עומסי תנועה.

ניקח דוגמה טובה:

כביש החוף, שישי בצהריים.

בימין יש שיירה של 30 רכבים שנוסעים על 90 פחות או יותר.

בשמאל עוקפים אותם כל הזמן.

מישהו מהימין מחליט לעקוף אז הוא עובר לשמאל.

הוא מאיץ ל100.

פתאום, 10 רכבים שמאחוריו (בשמאלי) חייבים לבלום.

אז הראשון בולם ל100, זה שמאחוריו בולם ל90, זה שמאחוריו בולם ל70 והעשירי כבר על 20 קמ"ש, והכל כי בן אדם אחד החליט לעבור נתיב.

במקביל לאותן בלימות בשמאל, בימין גם מתחילים לבלום, אז בעצם עקיפה אחת לא במקום עשתה לך פקק אידיוטי ומסוכן, שישפיע על המהירות הממוצעת של כולם למשך 3 קילומטרים.

אז כן, המיומנות של הנהגים קשורה מאוד לשחרור ויצירת פקקים.

פורסם

האם תהיה הפחתה משמעותית בגודשי התנועה אם נהגים יתנו לרכבים להשתלב מימין בבטחה,יאותותו,יצמצו פערים,וההיו יותר מרוכזים בכביש ,ינסו להיות יותר קשובים לתנועת הרכבים שלידים?

לא. התרבות של נהגים בארץ כאן היא כיצד לא לתת. אם אתה נוסע על רכב פרטי אף אחד לא יתן לך להשתלב. הנה מקרה שהיה לי:

אני נוסע בנתיב השמאלי (יש לי פנייה שמאלה בצומת הקרוב), מאחור אני רואה אמבולנס ומפנה נתיב. לאחר מכן כמו ילד טוב אני מאותת ומנסה להשתלב. הרכב שנסע אחרי נתת קיק (שמעתי איך המנוע שלו צורח) רק כדי שאני לא ייכנס. הרכב אחריו עשה את אותו הדבר. בימים המאושרים עם היוקון כאשר אתה מנסה לעבור נתיב אתה עובר: זכות הקדימה לרכב הכבד - הכלל שתמיד עובד. עכשיו יש לי פרייבט ואני מרגיש כמו ג'וק על הכביש שכולם דורכים אליו. והרכב לא ממש קטן, אבל בגלל שזאת לא BMW שחורה אלא רכב כסוף לא ממש סופרים אותי (למי אכפת מה יש לי מתחת למכסה המנוע :?).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני חושב שיש קשר, ואפילו חזק.

ניקח דוגמה טובה:

כביש החוף, שישי בצהריים.

בימין יש שיירה של 30 רכבים שנוסעים על 90 פחות או יותר.

בשמאל עוקפים אותם כל הזמן.

מישהו מהימין מחליט לעקוף אז הוא עובר לשמאל.

הוא מאיץ ל100.

פתאום, 10 רכבים שמאחוריו (בשמאלי) חייבים לבלום.

אז הראשון בולם ל100, זה שמאחוריו בולם ל90, זה שמאחוריו בולם ל70 והעשירי כבר על 20 קמ"ש, והכל כי בן אדם אחד החליט לעבור נתיב.

במקביל לאותן בלימות בשמאל, בימין גם מתחילים לבלום, אז בעצם עקיפה אחת לא במקום עשתה לך פקק אידיוטי ומסוכן, שישפיע על המהירות הממוצעת של כולם למשך 3 קילומטרים.

אז כן, המיומנות של הנהגים קשורה מאוד לשחרור ויצירת פקקים.

זה בכלל לא מדויק מה שאתה אומר. הראשון בולם ל100 וכך גם כולם! בשביל זה אתה שומר מרחק שלא תצטרך לבלום ל70 ואז להאיץ שוב ל100

מגניב המכשיר הזה, תגיד לי משהו, בניתוח, הרדימו לך את הבולבול? כי זאת תחושה מה זה כייפית
פורסם

בנוסף יש לציין את הסוציומטיות או פשוט חוסר מודעות לאנשים הנחמדים שמחליטים לעצור בצד ברחוב עירוני ראשי ולחסום נתיב בשעת העומס ,כדי להביא משהו מהקיוסק,אז כן הוא לא חוסם אף אחד אבל יוצר בלאגן אדיר.

Porsche 944 turbo

פורסם

אז כנראה שהנהגים שבלמו ל70 גם אינם מיומנים ,כי לא שמרו מרחק וכי מהלחץ נותנים קיק על דוושת הבלמים ,לדעת לנהוג מהר זה לא רק לדעת ללחוץ על הדוושה הימנית זה גם לדעת לשמור מרחק ,להעמיד את עצמך במצב שיש לך שדה ראייה טוב,אחיזה של ההגה ,אומדן מרחקים ומהירויות של נהגים אחרים ,הכולת לצפות מהלך של נהג אחר עוד לפני שהוא חשב עליו בכלל ועוד מיליון ואחד דברים.

הנקודה של פרנקוס נכונה בהחלט אם כי מעט מוגזמת ,אבל זה בהחלט נכון שטמבל אחד יכול לגרום לאסון ולא צריך יותר מזה.

בקורס נהיגה מונעת נורא הפריע לי ש50% מהזמן המרצה ניסה להסביר לנו כמה שמהירות זה רע ולא הכי אהבתי את זה ,כי היו עוד 20 נושאים אחרים שעליהם התעכבנו דקות אחדות ,אך נושא המהירות עלה שוב ושוב.

בסוף שאלתי את הבוחן: "תגיד ,בשיא הרצינות ובלי לזלזל ,אתה באמת מאמין שהמהירויות בארץ מוצדקות לתשתיות ולכבישים?"

התשובה שקיבלתי הייתה: "לא, המהירות לא תואמת את הכבישים ,המהירות תואמת את הנהגים ,יצא לי להיתקל בהרבה נהגים מיומנים ונורמטיביים ,ועל כל אחד כזה נתקלתי בחמישה "נהגים ישראלים" ,ולכן אני לא חושב שרוב הנהגים בארץ מוכן למהירויות גבוהות יותר."

האמת ,מאוד הסכמתי איתו.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
זה בכלל לא מדויק מה שאתה אומר. הראשון בולם ל100 וכך גם כולם! בשביל זה אתה שומר מרחק שלא תצטרך לבלום ל70 ואז להאיץ שוב ל100

כן, בגלל זה אני שומר מרחק.

מי שחסר מיומנות לא עושה את זה וגורם לשטויות האלו.

פורסם

רוב הבעיות שיש בעולם נובעות מזה שלפחות 95% מהאוכלוסיה פשוט מפגרים, ואם עוד לא הכרתם בעובדה הזאת, אז אתם כנראה בתוך ה-95% האלו. ואם נשליך מכך למקרה הספציפי הזה, תמיד אבל תמיד אתה תראה אנשים בפקק, נצמדים לרכב מלפניהם, מאיצים ואחרי 10 מטר נעצרים לעמידה, במקום פשוט להתקדם לאט. ואם אתה לא תצמד גם אז אתה מסתכן בזה שמישהו ידחף בינך וזה שמלפניך. לפעמים המצב ממש אבסורדי, פעם צפרו לי בפקק של איזה 1-2 ק"מ כי היה 10 מטר (!!) ביני ובין זה שמלפני.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

אני חושב שכן - אני מאמין שאחוז מכובד מהעומסים נגרם כתוצאה מגורם אנוש ישראלי טיפוסי באוחז בהגה. אני אתן כמה דוגמאות כאלה.

כמובן זה לא יפתור הכל, כי בשורה התחתונה הכבישים שלנו מאוד עמוסים בגלל יחס כביש\רכבים.

סיבות לעומסים מיותרים:

- הסקרניקים. על כל רכב מצ'וקמק שנעצר על השוליים הנהג הממוצע חייב לדחוף את האף ולהתעניין. לא יודע איזה אינסטינקט בדיוק זה מעורר אצל הישראלי - אבל חייבים לעבור ליד, לבלום, להסתכל בדיוק מה קרה ומי נכנס במי וכו'. זה יוצר עומסים נוראים - ולזה יש הוכחות ברדיו - עומסים בגלל סקרנים בנתיב הנגדי לתאונה.

- חוסר יכולת\רצון להשתלב כמו בן אדם\נהג אינטליגנט. תשים לב שכאשר יש התשלבות לכביש מסוים תמיד אבל תמיד יהיה שם עומס. האטה בהשתלבות הגיונית בהחלט ומקובלת, אבל הנהגים פשוט נתקעים במקום מחוסר יכולת בסיסית להשתלב או להיות אדיב כשצריך.

אני תמיד רואה את זה - עומד בפקק 15 דקות, עד שאני מגיע לנקודה הקריטית הבעייתית ומשום מה כאשר מאפשרים לרכבים להשתלב בשיטת הריץ' ר'ץ - אחד מימין אחד משמאל - הכל עובר חלק וכולם מרוצים. בדרך כלל אם נוהגים חכם אפילו לא צריך לבלום כמעט, גם בהשתלבויות.

- האופורטוניסטים. זה עקב האכילס של הישראלי " אני יודע יותר טוב", אני אתחכם ואראה לכולם. יש עומס תנועה ויציאה למחלף או נתיב השתלבות. מה יעשה הנהג החמור? כמובן יעקוף על נתיב ההשתלבות, או יעלה על המחלף וינסה להשתלב בהמשך. הפלא ופלא, נקודת ההשתלבות לאחר המחלף עם כל אותם המתחכמים גורמת\מחמירה את העומס.

דוגמא חיה אפשר לראות בימי שישי (ואולי גם בשאר הימים) בכביש החוף, מחלף נתניה לכיוון צפון. התשלבות של 2 נתיבים ל3.

הנתיבים של ההשתלבות פנויים יחסית, אז כולם חותכים לשם - נוסעים כמו מטורפים עד שהנתיבים מצטצמצמים וננתקעים.

ואז יש לנו השתלבות של 5 נתיבים לתוך שניים, כש כל המתשלבים סובלים מחוסר יכולת לתקשר עם הסביבה על הכביש.

זו דעתי בנושא :) יש בטח עוד דוגמאות\תופעות ששכחתי, אבל זה העיקריות שקפצו לי לראש עכשיו ומטרידות אותי בדרך כלל. יש בטח עוד הרבה שכבר התרגלתי אליהם ונראות לי כמובנות מאליהן.

עריכה: נזכרתי בעוד אחד:

- אוי לא, סיבוב. משום מה הנהגים רואים סיבוב ונבהלים, גם כאשר הם נמצאים על כביש חדש ורחב, עם שלושה נתיבים ויש הטיה מהונדסת של הכביש לכיוון הסיבוב. עדיין משום מה זה נורא מפחיד וחייבים לדפוק ברקס. ברקס ועוד ברקס יוצרים עומס מיותר.

יואב

יואב :arrow:

פורסם
לפעמים המצב ממש אבסורדי, פעם צפרו לי בפקק של איזה 1-2 ק"מ כי היה 10 מטר (!!) ביני ובין זה שמלפני.

גם אני חושב שיש פקקים כי לאנשים פשוט אין סבלנות.

מקרה שקרה לי:

אני תמיד שומר בפקק מרחק כפול/משולש מהאוטו שלפניי, עניין של הרגל..

אף פעם לא צפרו לי, בדר"כ גם האוטו מאחוריי שומר מרחק גדול כנראה כי הוא רואה שהשיטה הזאת די מוצלחת.

נסעתי בגהה בפקק עצום ונהג מונית עושה לי עם האורות (מהירות 5 קמ"ש), כאילו מה זה יעזור לו, מה הוא רוצה שאני ימריא?!

זאת המנטליות המפגרת של רוב האנשים בארץ, בגלל זה גם אנחנו נראים כמו שאנחנו נראים.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

יש עוד דבר שה''ישראלים'' יודעים לעשות טוב

כשאני יוצא מהמושב שלי, יש קטע בכביש שיש 2 רמזורים צמודים

אולי 200 מטר ביניהם, כשהרמזור הראשון מתחלף לירוק, כולם ישר נותנים פול גז אפילו שהרמזור הבא עדיין באדום

ואם אני (כנראה החכם היחידי על אותו כביש), נותן לאוט ''לגלוש'' לרמזור הבא

כי הוא עדיין באדום, אז כולם מצפצפים מהבהבים עוקפים

כאילו מה.....? אם תתנו גז הרמזור יתחלף?

לא חבל לתת פול גז ואחרי שניה פול ברקס?

• תוכן חדש...