Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איחורי הרכבת בחסות החוק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5506 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

וואלה, מוזר, בשווייץ דווקא זה עובד יופי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
וזה גם בטוח יקרה :?

ברכבת, בניגוד לאוטובוס, אין דלת כניסה ודלת יציאה - כל דלת משמשת גם לכניסה וגם ליציאה.

מה קורה כשהרכבת מגיעה לתחנה? כולם מתנפלים על הדלתות, לא מאפשרים לנוסעים לרדת, וכך נוצר פקק (מי אמר שברכבת אין פקקים? :-P ). בגלל התרבות הזאת, הרכבת מתעכבת הרבה מעבר למה שצריך בתחנות. זה בתורו מוביל לאותם "מפגשי רכבת" שנוצרים בגלל חוסר תזמון בין הרכבות, אשר משתמשות באותה המסילה בחלק מהדרך.

וזה כי לכולם יש את החשש הזה של אם אני לא אכנס עכשיו היא תיסע בילעדי.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם
וואלה, מוזר, בשווייץ דווקא זה עובד יופי.

וביפן, למרות שאנשים נדחסים בהמוניהם, איכשהו רשת הרכבות המאסיבית הזו צוברת רק 6 דקות של איחור במצטבר לשנה (!!!)

ומדובר על מצטבר לכל הקוים, לא לקו ספציפי.

בישראל? קו נתניה-ת"א צובר מעל שעה של איחורים ביום.

פורסם

בישראל? קו נתניה-ת"א צובר מעל שעה של איחורים ביום.

מה שמזכיר לי, שאשכרה יש רכבת מת"א לכמעט כל חור בארץ, אבל לא לאילת. נחמד מצידם.:arrow::evil:

פורסם

קו רכבת לאילת:lol::lol::lol:

זה חוקי מה שאתה מעשן?

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לא מסכים, הוא צריך לחייב את התחבורה הציבורית בתקן מסוים של זמינים עם אפשרות לסטייה בזמן מוגדר מראש (כמו 10-5 דקות)

שמוסכם על ידי גוף התחבורה.

אין כזה דבר להגיד "כי בישראל כולם מאחרים" צריך למצוא פתרון

בברכה, שי

Clio B 1.4 manual בציר 99

פורסם
צביקה, חברות התחבורה לא עושות מה שבא להן, אלא עושות מה שיכולות לעשות.

אם היו להם יותר אנשים ויותר כלי רכב הם היו מוציאים בידיוק כמו שהיה כתוב

נו? וכל עוד אין אכיפה מצד משרד התחבורה הן יכולות לעשות מה שבא להן.

אם ואם ואם... אם היתה לנו דרך לעשות טלפורטציה לאוטובוסים בטוח הם היו מדייקים יותר. בתכלס, לחברות התחבורה הציבורית אין הצדקה כלכלית להחזקה של יותר נהגים ויותר אוטובוסים כי זה עולה להן הרבה כסף. מה גם שכיום יש ברוב החברות מחסור בנהגים, אבל כדי להביא עוד נהגים צריך להעלות את השכר וזה עולה עוד כסף.

אבל כל זה לא מזיז למשרד התחבורה, שרק מנסה להפריט עוד ועוד חברות כדי להוזיל עלויות. אני מציע להוזיל עלויות ולהוריד את חברי הכנסת, שרי הממשלה והשופטים ממכוניות השרד לאוטובוסים. שישבו קצת על המדרגות בקו 380 בדרך לב"ש, שיתמודדו עם עשרות הקבצנים של התחנה המרכזית (כל תחנה מרכזית), שיאחרו לעבודה בגלל שקר כלשהוא ברכבת ישראל.

מה שמזכיר לי, שאשכרה יש רכבת מת"א לכמעט כל חור בארץ, אבל לא לאילת. נחמד מצידם.:arrow::evil:

האמת העצובה היא שזה רק בזכות הבריטים והטורקים. את קו הרכבת מחיפה לנהריה (דרך חיפה) סללו הבריטים. את קו הרכבת לבאר-שבע ולירושלים סללו הטורקים. כל שאר התחנות פשוט צצו במקרה לאורך הדרך, לגמרי בטעות.

צביקה, שנמאס לו לשלם על דלק ועוד יותר נמאס לו שמשתינים עליו כמשתמש בתחבורה הציבורית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
יש תכנון לקו רכבת לאילת, וכנראה שמתישהו בכמה עשרות שנים הקרובות הוא באמת יוקם. :roll:

אני אתחיל לחסוך דמי נסיעה עבור הנינים שלי כבר מעכשיו :-P

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לפני שיתחילו עם הקו לאילת שיסיימו קודם את הקו המהיר בין י-ם לת"א. הבטיחו שב2017 אפשר יהיה להגיע מי-ם לת"א בפחות מחצי שעה.

אז אולי בסביבות 2025 זה באמת יקרה. :lol:

V5

פורסם

המהירות של הרכבות פה היא די ביזיון, אנחנו מבין המדינות המפותחות האחרונות שלא מפעילים רכבת מהירה (שרכבת מהירה= 160+ קמ"ש) ובשנת 2011 עוד סוללים תשתיות לרכבות שמוגבלות עד 140 קמ"ש, ובפועל זזות ב 110 בערך....

לפי תכניות המתאר של רכבת ישראל, עד סוף 2012 הפסים אמורים לעבור חשמול, ואמורים לעבור לרכבות חדשות, שעל הפסים הנוכחיים יוכלו לנוע במהירויות של עד 200 קמ"ש.

במדינה קטנה כמו שלנו אני מסכים שאין צורך לרכבת של 300+ קמ"ש (עד כמה שזה יכול להיות נחמד), אבל בהחלט הייתי רוצה לראות רכבת שזזה ב 160 קמ"ש, ועושה את חיפה-ת"א ב 50-55 דקות כולל תחנות, במקום 75-85 דקות.

עריכה- תיקון, לפי מה שאני רואה, זה נכון שהתשתיות החדשות יאפשרו נסיעה עד 200 קמ"ש, הציוד שרכבת ישראל הזמינה ב 2011 וצפוי להגיע בשנים הקרובות אלו שוב, רכבות עם מהירות מקסימלית של 160 קמ"ש, שתוגבל ל 140, מונעי דיזל.

פורסם
קו רכבת לאילת:lol::lol::lol:

זה חוקי מה שאתה מעשן?

תלוי. פאל-מאל אדום ואוויר בתי הזיקוק, נחשב חוקי?

יש תכנון לקו רכבת לאילת, וכנראה שמתישהו בכמה עשרות שנים הקרובות הוא באמת יוקם. :roll:

כן, רק ששכחת לציין עובדה קטנה אחת: "ביקום מקביל".

נו? וכל עוד אין אכיפה מצד משרד התחבורה הן יכולות לעשות מה שבא להן.

נסה גם "אכיפה של המשטרה". עדיין לא יצא לי לראות פעם אחת נהג אוטובוס ששוטר עצר על מהירות, אי ציות לעצור (תופעת טבע!) או כל דבר אחר.

אבל כל זה לא מזיז למשרד התחבורה, שרק מנסה להפריט עוד ועוד חברות כדי להוזיל עלויות. אני מציע להוזיל עלויות ולהוריד את חברי הכנסת, שרי הממשלה והשופטים ממכוניות השרד לאוטובוסים. שישבו קצת על המדרגות בקו 380 בדרך לב"ש, שיתמודדו עם עשרות הקבצנים של התחנה המרכזית (כל תחנה מרכזית), שיאחרו לעבודה בגלל שקר כלשהוא ברכבת ישראל.

מה קרה לך, השתגעת? השרים צריכים מאבטחים! אני מציע להוריד את כמויות השרים דווקא. פחות שרים=פחות מאבטחים=פחות בלגאן ויותר חנייה...

האמת העצובה היא שזה רק בזכות הבריטים והטורקים. את קו הרכבת מחיפה לנהריה (דרך חיפה) סללו הבריטים. את קו הרכבת לבאר-שבע ולירושלים סללו הטורקים. כל שאר התחנות פשוט צצו במקרה לאורך הדרך, לגמרי בטעות.

אולי הגיע הזמן שניכבש ע"י הצרפתים או משהו. מצד שני, צרפתים? הם ייכנעו לחום, לעייפות, למבטא, לשפה, להכל בדרך.:lol:

• תוכן חדש...