Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

קיבלתי הצעת עבודה הכוללת רכב - אך יש בה שלושה סעיפים שלא מוצאים חן בעיני כל כך - מה דעתכם?

1. העבודה במודיעין ואני מתגורר בכפר סבא - כלומר 45 קילומטר לכל כיוון כל יום, או בערך 2000 קילומטר בחודש רק לעבודה. בחישוב פשוט של 7 שח לליטר ועשר קמ לליטר (מאזדה 3) זה יוצא בערך 1400 שח בחודש רק על דלק מהעבודה - וזה עוד לפני שכללתי נסיעות פרטיות - שאני מניח שיהיו לפחות עוד 500 קמ בחודש, מה שמביא אותנו לאיזור ה1700 1800 שח בחודש. החברה מציעה לשלם על דלק רק עד 1200 שח. האם לגטימי לדרוש שיעלו למגבלה של 1700?

2. כדי להגיע למקום העובדה בצורה המהירה ביותר אצטרך ליסוע בכביש 6 שעלותו החודשית נעה לפי הבנתי באיזור ה - 800 שח בחודש ביעדים הללו. בחוזה העבודה מצויין שכבישי האגרה יהיו על חשבוני - האם זה הגיוני?

3. דבר נוסף- בחוזה כתוב שמקרה של תאונה באשמתי - יהיה עלי לשלם את עלויות הנזק והביטוח - כמה זה נהוג?

אציין כי מדובר בתפקיד בכיר בחברה - וכי הרכב משמש בעיקר לנסיעות אל העבודה וחזרה ממנה - ולא לשם העבודה עצמה

מה אתם אומרים?

פורסם

השאלה היא לדעתי, עד כמה המשכורת גבוהה (בלי לשאול כמובן כמה...) כדי לפצות על מה שאני קורא ה"חוסר בתשלום על הדלק".

את זה אתה יודע בוודאי (כמה נהוג לשלם בסקטור שלך, לפי איזה דירוג, וותק וכו' והאם המשכורת היא מספיק גבוהה יחסית למקומות מקבילים, ע"מ לפצות על כך).

לדעתי, ובלי קשר למה שרשמתי בראשית דבריי - נראה לי (לפחות הגיונית) שהחברה צריכה לממן את כל עלויות הדלק לנסיעה לעבודה לפחות (אבל ייתכן גם שאני טועה) למעט אולי נסיעות פרטיות. מאידך - יש חברות ש"מקצות" גם לעובד ק"מ מסויים על חשבונן לנסיעות פרטיות.

לגבי השתתפות בנזק וביטוח כאשר התאונה באשמתך - נראה לי קצת דרקוני (אצלנו בחברה נהוגה השתתפות עצמית כלשהי, אינני יודע כמה מפני שהחזרתי הרכב לעבודה. הרכבים אינם רכבי ליסינג, כי אם רכבים שהם רכוש החברה). יחד עם זאת, אני מנחש שהצעת העבודה היא מחברה קטנה (?) משום שאני מכיר מקרוב בחברות גדולות, אין אפילו השתתפות עצמית כלשהי בנזקים לרכבי ליסינג כתוצאה מתאונה שבאשמתך.

גם בעיניי סעיפים כאילו לא היו מוצאים חן, אך החיים הם פשרה. הלא כן ?

alfa 156 2.5.

פורסם

מה עם עלויות ביטוח? האם אתה משלם גם אותן? האם אתה משלם על הרכב סכום חודשי (או שיורד במשכורת?).

אם כן אז תחשב את העלות הכוללת ש"תבזבז" על הרכב הזה, ותשווה את זה לרכב פרטי שתקנה אתה, מה הכי משתלם?

אצלנו בחברה יורד סכום חודשי קבוע אחרי מסים על הרכב (סביבות ה3K) על הביטוחים והדלק והכל, ויש מספר קילומטרים

מוגבל אבל גדול מאוד, כלומר אחד כזה שעוברים פעם בשנה אם נוסעים כל יום לעבודה והמון נסיעות פרטיות (חופשות וכאלה).

פורסם

תודה על התגובות. אני אכן מסכים שפשרות הן חלק מהחיים - אך חישוב קצר שעשיתי גילה לי כי תוספת של עוד 500 - 600 שח על דלק בחודש + 800 שח בחודש על כביש 6 - אני מגיע לכ - 1500 שח בחודש, או במושגי ברוטו קרוב ל - 3000 שח. שלי אישית זה נראה די הרבה - ובדאי שהופך גם את ההצעה לפחות אטרקטיבית...

פורסם

אם אתה מוותר על לקיחת רכב ליסינג, כמה הם מוסיפים לך למשכורת?

בתנאים שציינת, עם מגבלת הדלק, רכב ליסינג לא ממש משתלם.

עדיף לקנות רכב פרטי בן 3-4 וזהו.

אם אתה בכ"ז מתעקש לקחת את הליסינג (למה?) אז:

1. הייתי יותר שם דגש על הטלת מגבלת הדלק בליטרים ולא בשקלים. בשקלים הכמות שתקבל כל חודש עשויה לרדת עם הזמן.

2. אני מכיר מקומות עבודה שמשלמים כביש 6 לעובד, במיוחד במקרים בהם זה בדרך מהבית לעבודה. אפשר לנהל מו"מ.

3. שיהיה מוגדר היטב שחור על גבי לבן מי הנהגים המורשים (רק אתה? אתה ואשתך? אתה אשתך והילדים? גם אחים שלך? כל נהג מגיל 21? כל נהג?) ומה ההשתתפות שלך במקרה תאונה (100$? 300$? 300$ לנהג זקן ו450$ לצעיר? 1000$?)

יש חברות בהן תאונה ראשונה בשנה חינם, אבל זה היוצא דופן. בד"כ כל התאונות ע"ח העובד.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ראשית - אתה מדבר על הצעת עבודה, והרכב הוא רק רכיב אחד בהצעה, וקרוב לודאי לא המרכזי. הרי הדברים החובים הם מה תעשה בעבודה ומה התמורה הכוללת.

לגבי הרכב הצמוד:

1. נסה לנהל מו"מ על מכסת הדלק והשימוש בכביש 6.

2. בקש (וסביר שתקבל) אישור להתקנת פס-קל, אשר חוסך חלק ניכר מעלויות אגרת כביש 6 (אאל"ט כ-50% בהשווה לנסיעה מזדמנת, וכשליש בהשוואה למנוי וידיאו).

3. לא ציינת אם יהיו משתמשים נוספים ברכב, ולמי יהיה מותר לנהוג בו. אם, למשל, יש לך בבית נהגים צעירים והנהיגה ברכב תותר להם מדובר הטבה של אי אילו אלפי ש"ח בשנה של עלות ביטוח שתחסוך.

4. לא סביר שכל עלויות תיקון הרכב במקרה תאונה יהיו על חשבונך. סביר שהרכב יהיה מבוטח ושתוטל עליך השתתפות עצמית במקרה תאונה, בדומה לביטוח פרטי. יש חברות ליסינג אשר אינן רוכשות ביטוח מחברת ביטוח אלא לוקחות על עצמן את הסיכון, עם השתתפות עצמית של החוכר בדומה לזו שבביטוח סטנדרטי.

5. אם הרכב ישמש מרבית הזמן אותך לבד, שקול בחירת רכב יותר קטן וזול - תחסוך הן בעלויות הרכב (תשלום שווי השימוש ברכב ומיסים) והן בעלויות הדלק.

6. בדוק מה החלופה לרכב הצמוד - יתכן שהוצאות הרכב שישולמו לך יסתכמו בהוצאות דלק בדומה למה שמוקצב לך עם הרכב בתוספת עלויות רישוי וביטוח - במצב זה קרוב לודאי שעדיף לקבל את הרכב שכן כך תוכל להשאיר את עלות הרכב בבנק ולקבל תמורתה רווחים או ריבית. אם מדובר גם בצמיחת הברוטו (שווי שימוש מבחינת המעסיק) התחשיב יותר מורכב ויהיה עליך להוועץ במחלקת השכר או ברואה חשבון שיחשב את העלויות. תביא בחשבון שלרכב חברה או ליסינג יש יתרון נוסף - אינך צריך לדאוג לאחזקתו ולהחלפתו מדי מספר שנים, הדבר נעשה על ידי החברה, כך שאפילו אם רכב החברה עולה קצת יותר מאשר רכב פרטי הדבר מקוזז על ידי הנוחיות של הטלת תפקידים אלה על המעסיק או המחכיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...