Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5542 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ונצואלה היא דיקטטורה קומיניסטית וספקית נפט.

דרך צלחה!

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ונצואלה היא דיקטטורה קומיניסטית וספקית נפט.

דרך צלחה!

אם לא היה להם נפט באדמה גם שם המחיר היה כמה שקלים במקום כמה אגורות.

בכל מקרה זה מצויין שיש מס כבד על הדלק, כבר דיברנו פה שיש מגזרים שלמים שלא משתתפים בנטל המס ולפעמים בלו דלק זה הדרך היחידה שלהם להשתתף בהכנסות המדינה. לדעתי אפילו צריך לעדכן כלפי מעלה את המס ובמקביל להוריד את המס הכנסה.

פורסם

הגיון כלכלי מוזר, להטיל מס בלתי רלוונטי על כלל האוכלוסיה, כדי שגם חלקים ממנה שלא משלמים מיסים ייאלצו לשלם משהו?

אתה חשוב שהוצאות דלק נוגעות רק לבעלי מכוניות פרטיות?

אתה לא מבין את השלכת ייקור הדלק על כלל הוצאות המשק?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

איך נמאס לי כבר מהכתבות הדמגוגיות האלה...

מישהו בממשלה משלם כסף טוב לעיתונות על מנת שתנסה להרגיע את הציבור.

תתחילו להשוות כוח קניה ולא מחיר פרטני של מוצר!

פורסם

הייתי מצפה לסקירה יותר כוללת והיבטים נוספים מבחינה כלכלית במיוחד מעיתון שכלכלה הוא הנושא הראשי שעליו הוא מבוסס. מהכתבה הבאה אנשים עוד עלולים לחשוב שהחיים בכויית, קטאר, ערב הסעודית או כל מדינה ערבית אחרת המוכרת נפט הם גן עדן. נהפוך הוא, הנה עובדה שרבים יתקשו להשלים איתה. איכות החיים של אזרח ישראלי עולה פי כמה וכמה על איכות החיים של כל אזרח שחיי בכל אחת ממדינות ערב שמוכרות נפט או שלא. נכון, ערב הסעודית מרוויחה מיליארדים של דולרים ממכירת נפט. אבל רק חלק קטן מזה הולך לרווחת האזרחים. רוב הכסף הזה הולך לכיסו הפרטי של המלך, הנסיך או משפחת המלוכה.

ישראל לפי הכתבה היא מס 12 בעולם מבחינת מחיר הדלק אבל מצד שני ישראל גם נמצאת במקום מס 15 בעולם מבחינת איכות חיים מכל המדינות החברות באו"ם.

למרבה הצער, תגובות הקוראים הלא מלומדים לא מאחרות לבוא שם.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
ישראל לפי הכתבה היא מס 12 בעולם מבחינת מחיר הדלק אבל מצד שני ישראל גם נמצאת במקום מס 15 בעולם מבחינת איכות חיים מכל המדינות החברות באו"ם.

מישהו אמר: ישנם השקר, השקר הגס והסטטיסטיקה. ובמה הדברים אמורים? הממוצע של הכנסות האוכלוסייה במדינה כוללת את כולם - גם את הטייקונים, גם את המאושרים ברעננה, גם את המסכנים בלוד, ואפילו את הקבצנים בתחנה המרכזית. וככול שהקיטוב בין האוכלוסיות גדול יותר - כך הסטטיסטיקה משקפת פחות את המצב בשטח. והאמת המרה היא שמצב האזרח בישראל אשר איננו איש עסקים ולא אחד שקיבל ירושות נדיבות, אלה סתם שכיר, אפילו בעל משכורת יחסית מכובדת הוא בכי רע מבחינת איכות החיים שזה כולל גם את איכות הסביבה, את הביטחון האישי, את הנגישות לתרבות, וכן הלה. ואז כמו שנוהג לאומר אחד הכתבים - שלא יעבדו עליכם.

פורסם

אני לא יודע - אני רק יודע שאנשים מתקשים לסגור את החודש,

אני יודע שמי שמספק את הסחורות לחנויות הן משאיות שמן הסתם עובדות

על סולר - ככל שהוא מתייקר כולנו אוכלים אותה, מספיק לראת את מחיר החלב

ל2008 ולראות את מחיר החלב כיום,

חלק נרחב מהמס שאנחנו משלמים זה הודות לאירגונים הירוקים, שמעודדים

תח"צ ורוצים להרוג כמעט את תרבות הנהיגה בישראל, יצא לי להתדיין איתם

בפורומים אחרים, ממש לדבר אל קירות, ומצידם, שמחיר הדלק בישראל יהיה

גם 30ש"ח לליטר, - ממש רואים אנשים ממורמרים שפורקים את המירמור

שלהם על בעלי הרכבים, בטענה כמובן שאנחנו רוצחי סביבה ופאשיסטים ועוד

כל מיני "ברכות" למיניהם, - לך תבין אותם???!!!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
הממוצע של הכנסות האוכלוסייה במדינה כוללת את כולם - גם את הטייקונים, גם את המאושרים ברעננה, גם את המסכנים בלוד, ואפילו את הקבצנים בתחנה המרכזית. וככול שהקיטוב בין האוכלוסיות גדול יותר - כך הסטטיסטיקה משקפת פחות את המצב בשטח. והאמת המרה היא שמצב האזרח בישראל אשר איננו איש עסקים ולא אחד שקיבל ירושות נדיבות, אלה סתם שכיר, אפילו בעל משכורת יחסית מכובדת הוא בכי רע מבחינת איכות החיים שזה כולל גם את איכות הסביבה, את הביטחון האישי, את הנגישות לתרבות, וכן הלה. ואז כמו שנוהג לאומר אחד הכתבים - שלא יעבדו עליכם.

הדבר עליו אתה מדבר נמדד במדד גיני, כאשר מדד של 0 הוא שיוויון הכנסות מושלם (לכולם בדיוק אותה הכנסה) ומדד של 100 הוא חוסר שיוויון מוחלט (לאיש אחד יש את כל ההכנסה ולכל השאר אין בכלל). מדד הגיני של ישראל הוא 39.2. בהשוואה אליה, לארה"ב 45, לאנגליה 41 ולצרפת 32.7. אז אולי אנחנו לא הצרפתים, אבל ביחס למדינות נאורות-מוטורית אנחנו בסדר גמור. המדינה עם שיווין ההכנסות הגבוהה ביותר, דרך אגב, היא דנמרק, עם מדד גיני של 24.7.

פורסם

אפילו הסטטיסטיקה שהיא משוכללת יותר איננה משקפת את המצב בפועל, ואני רואה זאת מבחינת מצבי האישי. אדם במעמדי באנגליה לא יגור במזבלה בה אני גר. הוא לא יכביד את עצמו במחשבות איך למנוע פגיעות ברכבו ובשאר רכושו בכל רגע נתון, וכן הלה וכן הלה. בתכלס, אם ארצה את איכות החיים של אנגלי כאן בארץ - יצטרך להרוויח פי כמה וכמה יותר ממנו. מה שכן - הוא יצטרך לשלם לא מעט כסף ע"מ לנפוש בים וליהנות מהשמש, דברים שבאים לי בחינם.

אבל מה שכן - לפני 20 ומשהו שנה הגעתי הנה עם 2 מזוודות של בגדים זולים, 40 דולר שהבנק המרכזי של ברית המועצות הסכים לפרוט לי והנייר "אישיות זו הינה חסרת אזרחות ורשאית לצאת את גבולות ברה"מ בכל מעבר גבול". והנה אני כבר מעיז להשוות את עצמי לאנגלי אשר איננו נמנע בין המעמדות הנמוכים :-)

פורסם
אפילו הסטטיסטיקה שהיא משוכללת יותר איננה משקפת את המצב בפועל

בגלל שסטטיסטיקה היא הסתכלות רחבה על כלל האוכלוסיה (או יותר נכון מדגם גדול של האוכלוסיה). מקרים אישיים לא יכולים להיות מיוצגים על ידי הסטטיסטיקה, ומעטים האנשים שימצאו את עצמם מתאימים אליה. ובכל זאת, השכר הממוצע בשילוב עם פיזור ההכנסות מהווים יחדיו מדד מהימן יחסית להכנסות הכלכליות של תושבי המדינה. מדד נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא של יוקר המחייה, שלמרבה הפליאה לא הצלחתי למצוא מדד עולמי-יחסי אמין בשבילו. כמובן ששמירה על הרכב מפני פגיעה של אנשים חסרי אכפתיות לא נכללת שם, וגם לא היחס המחפיר של חוקי הממשלה כלפי אנשים בעלי תשוקה מוטורית.

לאור העובדה שהדיון נסוב סביב כסף (מחיר הדלק במקרה הנ"ל), אני לא חושב שאיכות חיים צריכה להיות נושא לוויכוח. לדבר הזה יש מדדים אחרים (שגם בהם ישראל לא נמצאת בתחתית, כמו שאפשר היה להבין מדברי אנשי הפורום) שאפשר להציגם, ולהתווכח האם הם מייצגים את המצב בשטח או לא.

ולגבי נושא השירשור, אני אישית חושב שהתוכנית שהוצגה לפני שבועות מספר של הוזלה במס על הרכבים והעלאה במס על הדלק היא מהלך נכון. הוא ייטיב עם רוכשי הרכב החדש ויצעיר עד מאוד את גיל צי הרכב בישראל. כמובן שמהלך כזה יפגע (מאוד) באוכלוסיה החלשה, שלא תוכל במילא לקנות רכב חדש יותר שיהיה חסכוני בדלק וייאלצו לספוג את מחירי הדלק הגבוהים. לזה הפתרון יכול להיות תחבורה ציבורית יעילה וזולה יותר (זולה יותר - כי אפשר לפטור את התח"צ מתשלום מס על הדלק, וכך לפתור את סוגיית סבסוד הבלו לאוכלוסיות החלשות). האם זה יקרה? מסופקני. אבל אפשר לפנטז על מצב שבו פורשה קאיימן תעלה 200,000 ונסיעת התחרעות תעלה 1000...

פורסם
....לפני 20 ומשהו שנה הגעתי הנה עם 2 מזוודות של בגדים זולים, 40 דולר שהבנק המרכזי של ברית המועצות הסכים לפרוט לי והנייר "אישיות זו הינה חסרת אזרחות ורשאית לצאת את גבולות ברה"מ בכל מעבר גבול"....

בארה"ב אנשים כאלה שווים כבר כמה מליונים ולא בוכים על דלק או חלב

פורסם
אני מוכן להסתפק בכארבעה שקלים לליטר (ארה"ב) :).

נכון מה שגם שהמינימום שם הוא יותר גבוה מאשר בישראל

פורסם
בארה"ב אנשים כאלה שווים כבר כמה מליונים ולא בוכים על דלק או חלב

בארה"ב אפשר גם להגיע לאיגרא רמה אך גם לפול לבירה עמיקתא. והבירה העמיקתא שם היא כזאת שלא נדע.

ולעצם נושא השרשור. משום מה עניין של מחירי הדלק תמיד גולש לספרות אקזיסטנציאליות, ולדעתי לא ממש בצדק. בסה"כ ברוב המקרים לא מדובר בהוצאה העיקרית לא בהחזקת רכב וכל שכן לא בתקציב משפחתי.

• תוכן חדש...