Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי ישנן שלוש בעיות מרכזיות המקשות על תעשיית רכב אזרחית להתפתח בארץ:

בתחום הפיתוח- ישנו מחסור במהנדסים בעלי ניסיון בתחום הרכב, עקב חולשתה של המערכת האקדמית בישראל בתחום הנ"ל (אין פקולטות להנדסת רכב).

בתחום הייצור- יקר לייצר בישראל, המיסים גבוהים והמשכורות לעובדים יחסית גבוהות למדינות העולם השלישי בהן מתבצע מרבית הייצור של כמעט כל מה שאנו רוכשים (ע"ע made in china).

בתחום השיווק- שוק מקומי קטן וחלש מאוד, ההופך את הייצור לכדאי עוד פחות.

פורסם

1-לפתח מכונית מ 0,דורש משאבים רבים.

2-אנשיפ זוכרים את הרכב הראשון,ולכן יהיה קשה להתגבר על דעות קדומות.

3-שוק הישראלי קטן,וליצא לעולם,לא חושב שזה יצליח.

4-אתה היית קונה רכב תוצרת הארץ או מזדה "לא נכנסת למוסך"?

זאת דעתי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

בעקרון יש את הסופה 2 שמרכיבים ובונים כמעט את כל כולה (חוץ מהמנוע למיטב הבנתי) במפעל הרכב תע"ר בנצרת עילית.

במפעל הזה יצרו הרבה מאוד דגמים של רכבים, אוטובוסים, משאיות אבל בשנים האחרונות מייצרים שם בעיקר רכבים לתעשייה הבטחונית.

פעם ייצרו שם במפעל כל מיני דגמים של רכבים כמו פורד אנגליה וכו', ובאמת חבל שהיום אין שם אפילו פס ייצור קטן של איזה דגם רכב אזרחי כלשהו.

אם המדינה הזאת הייתה קצת יותר נורמלית, וקצת מתגמשת עם המיסים הלא נורמליים בעליל, אז אולי מישהו היה לוקח את העסק לידיים ומרים שם איזה פס ייצור. היום זה פשוט לא כלכלי.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

הסופה הוא רכב ישראלי כחול לבן לתפארת מדינת ישראל!

(חוץ מהמנוע, תיבת ההילוכים, הטרנספר והסרנים), בעצם אלו החלקים היחידים ברכב שמגלים אמינות...

שאלת שאלה וענית בעצמך- ידע, משאבים, שוק, ומסורת. בגדול כנראה היעדר התכנות כלכלית.

רכב אולי לא, אבל חבל לי שהנעה חליפית היא לא דבר שמקודם פה לפחות כמו כיפת ברזל.

Para comer bien hay que saber manejar

"Dona Rosa"

פורסם

חשוב לזכור גם שבשל המצב הפוליטי העדין ששורר באזורנו, כל מבצע צבאי בעזה או מלחמה בצפון עלולים לחסל את השוק הרעוע ממילא שיהיה למכוניות הללו ברחבי העולם, וזה עוד לפני שמדברים על כך שהן יצטרכו להתמודד בפלח שוק שממילא הוא די צפוף ושורץ כרישים.

למכונית הישראלית, בהנחה שאכן תהיה כזאת, צריך להיות טוויסט שאין בשום מכונית אחרת.

• פאר - יש בגרמניות, ואני לא ממש בטוח שאנחנו רוצים להיכנס לתחרות מולן.
  • עיצוב - איטליה, מישהו?
  • התנהגות - ראה שני הסעיפים הקודמים, וכן גם צוחפתיות קטנות וחצופות.
  • מחיר - לא נראה לי שיש מישהו שיכול לנצח את הסינים וההודים.
  • אמינות - לא נראה לי שאפשר להצביע על אמינות חריגה לכיוון מסויים כמעט אצל אף יצרן היום, מה שאומר שהמכונית הישראלית תצטרך לכל הפחות ליישר קו עם הסטנדרט העולמי.

בקיצור, במצב כזה אני מאוד אופתע אם מישהו אכן יתחיל לייצר פה רכב ישראלי מאפס, אלא אם כן הוא יצליח להעניק לאותו רכב ערך מוסף שלא ניתן למצוא אצל אף יצרן אחר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

כשהממשלה מרוויחה 180% מס על כל רכב שנכנס לארץ אין לה תוכניות לשנות את המצב.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

מאוד פשוט - אין כאן שוק פוטנציאל לשוק מקומי רציני וללא שוק מקומי אין למפעל רכב זכות קיום. עוד סיבות תמצא אם תעשה חיפוש לנושא טחון זה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5556 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...