Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היום נסעתי להנאתי ברחובותיה הציוריים של קרית אתא כשלפתע, באמצע עיקול ברחוב דו סטרי מופיע רכב בנתיב שלי

ומתקרב אלי במהירות, למזלי האשה סטתה בחזרה לנתיב שלה וחלפה על ידי.

טוב, חשבתי לעצמי. אולי היא לא ראתה את הסימון הדהוי על הכביש, הרי לא היתה לה סיבה להכנס לנתיב הנגדי, שהרי לא היו מכוניות אחרות על הכביש פרט לשתינו ולא היה איזשהו מפגע סביבתי בנתיב שלה (חוץ ממנה).

המשכתי לי בדרכי כשאחרי כמה דקות אני נוסע אחרי טוארג כשפתאום, נכון, הוא החל לסטות לנתיב הנגדי בכביש דו סטרי בעל נתיב אחד לכל צד, וזאת בסיבוב של כמעט אפס ראות קדימה במהירות גבוהה.

ושוב, בהמשך הכביש כיכר, אז הוא חזר לנתיב הימני, עשה את הכיכר ואיך שהוא יצא ממנה חזר לאמצע.

אני רגיל לנסוע אחרי אנשים שנדבקים לשמאלי כשיש שתי נתיבים, אבל להדבק לשמאלי כשיש נתיב אחד?

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

תופעה חדשה? לפני 21 שנה בדיוק נסעתי בשד' אבא חושי בחיפה - שעדיין היה חד מסלולי - מבית בירם לכיוון דניה. לפתע הופיעה מולי מכונית במהירות גבוהה מאד. בלמתי, ואותו רכב חלף על השוליים מצד ימין שלי ועצר לאחר כ-100-200 מ'. הנהג שנסע אחריו עצר לידי ושאל אם אני עדיין כאן.

אני מנחש שהסיבה לסטיות שתארת הן הסטת תשומת הלב על ידי התעסקות בטלפון או מערכת מדיה או בקרת אקלים או אחת המערכות הלא חיוניות האחרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

עכשיו אתה מודע לאחת הסיבות מדוע אנשים נהרגים בכבישים. עוד יותר מעצבן וממרמר כאשר אתה על דו גלגלי ונאלץ לסבול מזה.

אומנם אנחנו העם הנבחר שאמור להיות אור לגויים. אבל בכל מה שקשור לאדיבות, נימוסין ובכלל תרבות נהיגה על הכביש אז הישראלי המצוי על הכביש לא רק שהוא לא מהווה דוגמא ואור לגויים אלא אפילו מהווה חושך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
יש נהגים שמפחדים מהמכונית החונות בצד, לכן יש להם נטייה להתרחק מהם ולפלוש לנתיב הנגדי.

מסוג האנשים שיגרמו לסטיה בכבישים מהירים.

נהג שמפחד לפגוע ברכבים חונים בצד, יתרחק גם מרכבים אשר נמצאים במסלול נסיעה.

מי שיש לו פחד ולא יודע לאמוד את גודל הרכב שלא יעלה לכביש.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה בישראל, ועוד בקרית אתא. אם באמת חשבת שתראה שם אנשים נוהגים בצורה נורמלית אז הבעיה היא בך.:lol:

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא היו מכוניות בצד הכביש ואחד מהמקרים היה בכביש שבו אין מקום בשוליים בכלל (אני לא יודע אם הוא נחשב עירוני אפילו).

אני כבר רגיל לאנשים שנוסעים איך שבא להם ולא דופקים חשבון לאף אחד על הכביש, אבל כזאת רמה לא ראיתי בחיים.

זה לא סתם נסיעה פרועה, זה פשוט התגרות בגורל, לנסוע 50 קמ"ש בכיוון הנגדי בסיבוב שלא מאפשר לראות בכלל קדימה.

אפילו ליד הכפרים לא ראיתי אנשים עושים את זה, וראיתי שם בני 14 נוהגים לידי.

פורסם

ממש לא תופעה חדשה ובטח שלא באה לידי ביטוי רק במקרה שאתה מתאר.

לצערי, בישראל מלמדים אנשים לעבור טסט וממש לא מלמדים אותם לנהוג.

על מנת לאמת את הדברים הללו ניתן להריץ חיפוש מהיר אפילו כאן בפורום וללראות סוג שאלות שמפחיד לקרוא.

כמו כן אתה מתאר מצב בו הנהג הוא הגורם - תאר לך נהג לא מיומן שנקלע לסיטואציה שלך ? מפחיד...

והמחדל הכי גדול של מדינת ישראל - אזרחים מוצאים רשיון בגיל 17 ורק בגיל 60 נקראים לבדיקות בריאותיות שוב.

עצוב אבל זה מה יש

יום אחד שאהיה גדול גם לי תהיה מזארטי גראנד טוריסמו ....

פורסם

בעבר עבדתי בעפולה, והייתי על הקו בין חיפה לעפולה יום-יום. בדרך היו כמה עיקולים שבהם הייתי מופתע כאשר לא הגיח איזה דו"ג מולי, בנתיב שלי (במיוחד באיזור רמת ישי).

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
ממש לא תופעה חדשה ובטח שלא באה לידי ביטוי רק במקרה שאתה מתאר.

לצערי, בישראל מלמדים אנשים לעבור טסט וממש לא מלמדים אותם לנהוג.

על מנת לאמת את הדברים הללו ניתן להריץ חיפוש מהיר אפילו כאן בפורום וללראות סוג שאלות שמפחיד לקרוא.

כמו כן אתה מתאר מצב בו הנהג הוא הגורם - תאר לך נהג לא מיומן שנקלע לסיטואציה שלך ? מפחיד...

והמחדל הכי גדול של מדינת ישראל - אזרחים מוצאים רשיון בגיל 17 ורק בגיל 60 נקראים לבדיקות בריאותיות שוב.

עצוב אבל זה מה יש

מה שנכון נכון.

אני יצאתי לכביש אחריי קצת יותר מ30 שיעורים ושני טסטים, ואיזה ניסיון וידע היה לי? כלום. את הכול למדתי עם המלווה, או בעצמי, אין מה לעשות.

אני קראתי לשיעורי נהיגה, איך לעבור את הטסט, מורה לא נמדד לפי רמת הלימוד שלו, אלא לפי איזה טסט עוברים אצלו, דבר כל כך שולי ביחס לשאר הדברים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

הרבה מאוד אנשים לא יודעים לאמוד נכון את רוחב הרכב שלהם ,כולם בארץ יודעים להגיד טורבו ומומנט ,אבל בנאדם שלא יודע לשלוט ברכב שלו וברוחבו אינו יודע לנהוג טוב לא משנה מה.

דוגמה טובה לנהגים שמודעים לרוחב הרכב שלהם הוא נהגים שלא משנה באיזה נתיב הם נוסעים צמוד לימין של הנתיב עצמו.

פעם ראשונה שהסבירו לי את זה הופתעתי לגלות כמה הכביש פתאום נראה רחב.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

כן, ללמוד את רוחב הרכב זה דבר חשוב.

הבנתי את זה כשעברתי מהג'יפ שהיה לי במלווה לC1 שיש לי עכשיו.

פתאום לא צריך להזהר לא לצאת מהקווים :)

נראה לי שהבנאדם עם טוארג שנסעתי אחריו היום פחד מהמדרכה בצד ימין.

כשהוא נסע בכביש הוא נסע חצי על הנתיב הימני וחצי על השמאלי כשהיתה חנייה בגובה הכביש וכשהתחילה המדרכה הגבוהה בצד הכביש הוא עבר כולו לנתיב השמאלי.

פורסם

יותר גרוע, כולם בישראל חושבים שצריך לנסוע תמיד, אבל תמיד, במרכז הנתיב. בפועל, אפשר למקם את הרכב יותר שמאלה או ימינה בהתאם לצורך. למעשה, החוק עצמו מחייב אותנו להיצמד לצד הימני של הנתיב הימני, ויש לכך יתרונות רבים -- שמירת מרחק הצדה מרכבים אחרים, פתיחת מעבר לדו"ג, הקלה על כלי רכב עוקפים ועוד.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

איפה זה היה בקרית אתא?

וכן אני רואה הרבה אנשים בכבישים שנוהגים בפרעות (אני היתי עד לפני שבוע נהג בצהל).

• תוכן חדש...