Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הרבה שעושים את זה ואישית זה טיפה מלחיץ, יש מצבים שצריך לבלום ואני רואה מכונית דבוקה לתחת שלי כאילו לא יודע מה, אני נלחץ קצת מזה, מה דעתכם?זה בגלל שאני נהג חדש וצעיר, איך אתם מתמודדים עם דברים כאלה?בכלל, למה לעשות כאלו דברים?

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה היה הפתרון במידה והוא היה נוסע בנתיב השמאלי במהירות איטית יחסית, ועקב כך היו נדבקים אליו מאחורה (או עוקפים אותו מימין). אבל מי אמר שהוא נוסע כך ? אני בטוח שזאת לא כוונתו של פותח השרשור (ואם כן, הוא נוסע בניגוד לחוק), ולכן זה גם לא הפתרון בשבילו.

דבר ראשון, עצם העובדה שאתה מודע שהמכונית מאחוריך קרובה מדי זה דבר טוב, כך אתה יכול להיזהר עוד יותר מבלימות פתאומיות ולבלום באופן כללי יותר בעדינות.

בקשר למה לעשות, זה מאוד תלוי בסיטואציה, בתנאי הדרך ובסביבה.

אפשר לנסות "להעיר" לנהג שמאחוריך ע"י הדלקת מאותתי החירום, אולי יעזור ואולי לא.

אולי אפשרי להאיץ ולהתרחק ממנו, שוב, תלוי.

בכל מקרה, הדבר החשוב ביותר הוא להיות מודע לעובדה שמישהו מאחוריך נמצא בטווח מסוכן.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

הפתרון למציקים כאלה הוא להפעיל באותו הרגע פנסי ערפל אחוריים, הוא יחשוב שאתה בולם בפתאומיות וישר יתרחק ממך.

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

אם למרות הכל אתה לא מצליח להפטר מהקרציה והוא לא מבין רמזים וממשיך להידבק, תתחיל לשמור מרחק כפול מהרכב שלפניך כך במקרה של בלימה יהיה לך מספיק זמן לבלום בנחת ולקרציה מאחור יהיה מספיק זמן להגיב.

פורסם

אם מישהו נדבק אליי בימני (דבר שאישית אני לא מבין אותו - הנה השמאלי, תעקוף!) אני פשוט לוחץ (בעדינות) על הברקס ומאט עוד קצת, מה שמגדיל מאוד מאוד את הסיכויים שהבחור יעקוף ויעזוב אותי במנוחה.

פורסם

אם יש לך מגב על השמשה האחורית, אל תתביש להפעיל אותו ולהתיז מיים. זה ימלא לרכב מאחוריך את הרכב במיים עם סבון, הוא יקלוט תמסר ינקה תרסיסים מהשמשה שלו ויתרחק או יעבור נתיב.

לי זה תמיד עובד.

פורסם

אני אישית מאט יותר את מהירות הנסיעה כדי שיקפו אותי.אבל במצבים שאותו נהג לא יכול לעקוף,זה בעייתי העיינים כול הזמן על הנהג.ואז כאמור אני מנסה להבהב מפנס ערפל אחורי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תופעה ממש מעצבנת

אתמול אני עמדתי ברמזור, ורכב גדול מאחוריי פשוט נדבק אליי

אני מתקדמת טיפה, וגם הוא... עד שהחלטתי באמת לשמור מרחק גדול יותר מהמכונית שלפניי

ואז כשלקנו את הפנייה, אז הוא "עקף" אותי כדי ללכת לפניה אחרת ואני המשכתי ישר והוא הסתכל עליי במבט שאני הייתי לא בסדר

חוצפן .

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

תופעה מוכרת, לא נעימה כלל.

מעולה שאתה בתור נהג מסתכל על המראות ובודק מה קורה בסביבתך.

כמו שאמרו לך, להשאר בנתיב הימני, בשלב מסויים הנהג יצא לעקיפה, ואתה תהיה רגוע יותר.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
זה היה הפתרון במידה והוא היה נוסע בנתיב השמאלי במהירות איטית יחסית, ועקב כך היו נדבקים אליו מאחורה (או עוקפים אותו מימין). אבל מי אמר שהוא נוסע כך ? אני בטוח שזאת לא כוונתו של פותח השרשור (ואם כן, הוא נוסע בניגוד לחוק), ולכן זה גם לא הפתרון בשבילו.

דבר ראשון, עצם העובדה שאתה מודע שהמכונית מאחוריך קרובה מדי זה דבר טוב, כך אתה יכול להיזהר עוד יותר מבלימות פתאומיות ולבלום באופן כללי יותר בעדינות.

בקשר למה לעשות, זה מאוד תלוי בסיטואציה, בתנאי הדרך ובסביבה.

אפשר לנסות "להעיר" לנהג שמאחוריך ע"י הדלקת מאותתי החירום, אולי יעזור ואולי לא.

אולי אפשרי להאיץ ולהתרחק ממנו, שוב, תלוי.

בכל מקרה, הדבר החשוב ביותר הוא להיות מודע לעובדה שמישהו מאחוריך נמצא בטווח מסוכן.

מפאת השעה המאוחרת/מוקדמת שבה הגבתי לא כתבתי מגילה שלמה אלא רשמתי את מה שגורם בדרך כלל לתופעה לא טענתי שזה מה שקורה לפותח השרשור , לרוב אנשים נצמדים לרכב שלפניהם במידה והוא מפריע לעקיפה או מאט את התנועה ובנינו רוב האנשים בארץ לא שומרים על הימין וזוחלים בשמאלי רק כי בעוד 60 ק"מ יש פניה.

חלק מחוסר תרבות הנהיגה בארץ .

Peugeot 208GTI

פורסם

לחיצה על הבלמים כדי לאותת לרכב שמאחור היא מעשה מסוכן.

מאידך, הפעלת מאותתי החירום היא רמז די ברור.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

לא תעשה שום דבר אגרסיבי או מעצבן כמו חלק מאשנים מציעים לך כאן.

משחקים של אגו על הכביש זה לא מה שמביא לך בטיחות ושומר לך על החיים.

כמו שכבר אמרו:

- שמור על נתיב ימני

- הגדל מרחק מרכב מלפניך כדי שתוכל להאט בהדרגתיות

- תפעיל 4 איתותים כדי לסמן לרכב שמאחוריך

- במקרה קיצוני אפשר להאט (ואפילו לעצור) בשול הדרך כדי לתת לנהג נצמד לעקוף אותך - בדרך מהירה זה תרגיל מסוכן ולא מומלץ. בד"כ יספיק טיפה להאט, ךאותת ימינה וטיפה לקחת ימינה - הנהג הנצמד כבר ינצל את הזדמנות וישוט קדימה

מעולה שאתה שם לב למה שקורה מאחוריך!

למעשה בכל בלימה יש להעיף מבט לאחור כדי לוודא שאין מאחוריך מישהו שלא שם לב

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

מצטרף לרעיון של איתות חירום.

הרעיון של הדלקת פנס ערפל אחורי, נשמע נחמד, אבל אני מאמין שגם קצת מסוכן (סינוור?).

"הדבקות לתחת" קרה לכל אחד מאיתנו וגם ימשיך לקרות, כתוצאה מחוסר כבוד.

העצה הכי טובה היא לנהוג בזהירות ולא להלחץ ולעלות למהירות שאתה לא רגיל אליה, כיוון שזה מיותר לחלוטין.

בסופו של דבר, הנהג החוצפן יעזוב אותך לנפשייך.

נ.ב

אין דבר שאני יותר שונא מבריונות על הכביש.

פורסם

אני מזמין הפסקתי להתעצבן על מקרים כאלה.

אצלנו בעיר יש מלא כבישים משובשים, עקב כך אני נוטה לנסוע כמה שיותר לאט, אחרי הכל יש לי בולמים חדשים ולא רוצה להרוס אותם :lol:.

מי שלא מתאים לו, בבקשה, יכול לעקוף.

חוץ מזה, לא יזיק לי שמישהו ייכנס ברכב מאחורה ויוריד לי אותו טואלוס. אשמח לקבל עליו מחירון אחרי חצי שנה שאני לא מצליח למכור אותו:lol:.

שונא גזענים !.

• תוכן חדש...