Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מהירות הורגת ! אבל היא לא הגורם לתאונה , יש משהו שאנחנו מפספסים פה וזה הגורם לתאונה , וזו לא מהירות . אם תיסע על 200 בכביש ישר , בלי הפרעות אתה לא תמות (אלה אם כן יתפוצץ צמיג אבל מה הסיכוי שזה יקרה ) אבל אם אם נהג כישרוני יסתכל על האייפון שלו ופתאום יחתוך עם האוטו ימינה או שמאלה או מישהו שנוסע באדום או אלף ואחת דוגמאות לסיבות לתאונה הן אלה שיגרמו לתאונה המהירות תקבע אם תמות בסופה או לא , אבל יש עוד הרבה פאקטורים לאם תמות או לא ולא רק נטו מהירות .

עכשיו לגבי ההיבהובים , אתם (הנהגים שחוסמים שלא חוזרים לנתיב הימני שעושים דווקא ונשארים על השמאל ) חייבים להבין משהו , אתם לא יכולים לצבוט לצבוט לצבוט ואז שאתם מקבלים כאפה כי עיצבנתם אז לבוא בטענות לאמא ולהגיד לה הוא הרביץ לי , משזה אומר - אתם לא יכולים לעבור על חוקי התנועה לעכב את הרכבים להביא עצבים לגרום לפקקים לגרום לרכבים לבצע עקיפות מסוכנות , להסתכן בדוחות משטרה על עקיפה מימין , לגרום לכל אלה ובסוף להגיד אבל הוא היבהב לי עם האורות .

סעו על הימין ולא נרצה ממכם כלום, תתנו לנו לנהוג במהירות שאנחנו חפצים בה וכמו שאמרתי את הדין יתן לנו השוטר ולא אתם

נ.ב

אני לא נצמד רק מהבהב , אני לא צריך שהנהג המוכשר הזה יתן לי ברקס ואני יגיד שלום לאיביזה

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מהירות הורגת ! אבל היא לא הגורם לתאונה , יש משהו שאנחנו מפספסים פה וזה הגורם לתאונה , וזו לא מהירות . אם תיסע על 200 בכביש ישר , בלי הפרעות אתה לא תמות (אלה אם כן יתפוצץ צמיג אבל מה הסיכוי שזה יקרה ) אבל אם אם נהג כישרוני יסתכל על האייפון שלו ופתאום יחתוך עם האוטו ימינה או שמאלה או מישהו שנוסע באדום או אלף ואחת דוגמאות לסיבות לתאונה הן אלה שיגרמו לתאונה המהירות תקבע אם תמות בסופה או לא , אבל יש עוד הרבה פאקטורים לאם תמות או לא ולא רק נטו מהירות .

עכשיו לגבי ההיבהובים , אתם (הנהגים שחוסמים שלא חוזרים לנתיב הימני שעושים דווקא ונשארים על השמאל ) חייבים להבין משהו , אתם לא יכולים לצבוט לצבוט לצבוט ואז שאתם מקבלים כאפה כי עיצבנתם אז לבוא בטענות לאמא ולהגיד לה הוא הרביץ לי , משזה אומר - אתם לא יכולים לעבור על חוקי התנועה לעכב את הרכבים להביא עצבים לגרום לפקקים לגרום לרכבים לבצע עקיפות מסוכנות , להסתכן בדוחות משטרה על עקיפה מימין , לגרום לכל אלה ובסוף להגיד אבל הוא היבהב לי עם האורות .

סעו על הימין ולא נרצה ממכם כלום, תתנו לנו לנהוג במהירות שאנחנו חפצים בה וכמו שאמרתי את הדין יתן לנו השוטר ולא אתם

נ.ב

אני לא נצמד רק מהבהב , אני לא צריך שהנהג המוכשר הזה יתן לי ברקס ואני יגיד שלום לאיביזה

אנשים כמוך אני עוד איכשהו מבין..

אלה שנצמדים אלה פשוט אנשים שלא מרגישים שהם עוד רגע בתאונה ואם הם מרגישים זה פשוט לא מפריע להם והם לא קולטים שתאונה זה לא מוי כיף.

פורסם

נ.ב

יש לי איביזה בדיוק כמו שלך, ואני יודע טוב מאוד למה בחרתי בה - בשביל הכיף שבנהיגה.

אני מודע ליכולות ההאצה של האיביזה שלי, וגם אני מרגיש "גבר" כשאני משאיר לליסינגים שמאחורי אבק.

אבל מה? לי כיף גם על 120 מקסימום, והבעיה זה כשיש כאלה שחייבים להיות עבריינים ולא להסתפק במה שהחוק מתיר+-.

אני מאמין בחוק ושומר אותו מסיבה מסוימת, כי אני בכל זאת מאמין שיש בו איזשהו הגיון, אחרת מה הטעם בחיים ללא שום חוקים?

כשאתה רואה פושע שמסכן אותך ואת הסביבה שלך בוא נגיד רוצח או גנב, מה הדבר הראשון שתעשה?

אם אני לא יכול לעשות כלום, אני קורא למשטרה... ועכשיו תיקח את הרוצח עם האקדח, ותדמה אותו לעבריין שנוסע 150+ קמ"ש על הכביש. מבחינתי זה כמו רוצח עם אקדח. רק שכלי ההריגה שלך כאן זה המכונית עצמה. אותו דבר עם נהג עבריין, העבריינות שלו גורמת לאחרים להיכנס ללחץ תוך כדי נהיגה, ובמקרה של תאונה שלו, יש יותר סבירות לסביבה שלו להיפגע.

תכבד זכויות של אחרים בכביש, תתן זכות קדימה, ואל תנסה לעקוף בכל הזדמנות אלא תחכה שיתנו לך, ואם לא נתנו אז תנשום עמוק ותרגע. אל תסנוור את הנהג שלפניך כי זה יכול להוביל לתאונה, אם אחרי פעם או פעמיים שהבהבת לו הוא לא הגיב אז עזוב אותו, תחכה שהוא יחזור מעצמו לימין, או אם מדובר בכביש בעל 3 מסלולים אז תעקוף אותו כחוק מצד שמאל אם אתה עד כדי כך ממהר ומהירות הנסיעה שלו היא פחות מידי בשביל מהירות הטיסה שלך.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

ואפרופו יצירת פקק, הייתי מאוד רוצה להיתקע כל החיים ב"פקק" שנוסע במהירות של 80 קמ"ש!

פורסם
יש לי איביזה בדיוק כמו שלך, ואני יודע טוב מאוד למה בחרתי בה - בשביל הכיף שבנהיגה.

אני מודע ליכולות ההאצה של האיביזה שלי, וגם אני מרגיש "גבר" כשאני משאיר לליסינגים שמאחורי אבק.

אבל מה? לי כיף גם על 120 מקסימום, והבעיה זה כשיש כאלה שחייבים להיות עבריינים ולא להסתפק במה שהחוק מתיר+-.

אני מאמין בחוק ושומר אותו מסיבה מסוימת, כי אני בכל זאת מאמין שיש בו איזשהו הגיון, אחרת מה הטעם בחיים ללא שום חוקים?

כשאתה רואה פושע שמסכן אותך ואת הסביבה שלך בוא נגיד רוצח או גנב, מה הדבר הראשון שתעשה?

אם אני לא יכול לעשות כלום, אני קורא למשטרה... ועכשיו תיקח את הרוצח עם האקדח, ותדמה אותו לעבריין שנוסע 150+ קמ"ש על הכביש. מבחינתי זה כמו רוצח עם אקדח. רק שכלי ההריגה שלך כאן זה המכונית עצמה. אותו דבר עם נהג עבריין, העבריינות שלו גורמת לאחרים להיכנס ללחץ תוך כדי נהיגה, ובמקרה של תאונה שלו, יש יותר סבירות לסביבה שלו להיפגע.

תכבד זכויות של אחרים בכביש, תתן זכות קדימה, ואל תנסה לעקוף בכל הזדמנות אלא תחכה שיתנו לך, ואם לא נתנו אז תנשום עמוק ותרגע. אל תסנוור את הנהג שלפניך כי זה יכול להוביל לתאונה, אם אחרי פעם או פעמיים שהבהבת לו הוא לא הגיב אז עזוב אותו, תחכה שהוא יחזור מעצמו לימין, או אם מדובר בכביש בעל 3 מסלולים אז תעקוף אותו כחוק מצד שמאל אם אתה עד כדי כך ממהר ומהירות הנסיעה שלו היא פחות מידי בשביל מהירות הטיסה שלך.

מה שאתה אומר זה שכשאתה רוצה אתה שומר על החוק וכשאתה לא רוצה אז אתה הופך לעבריין.

ובקיצור- מה שמתחשק לך באותו הרגע

לגבי ה"להשאיר אבק לליסינג". ממש גבר גבר. תשאיר את המשחקים שלך לארגז החול בגן ולא לכביש הציבורי.

לפעמים אנשים שוכחים מה זה בעצם נהיגה והופכים את זה למלחמה.

שבוע טוב

פורסם

מה אתה לא מבין שגם אתה עבריין אם אתה נוסע 200 רצוף על הנתיב האמצעי או השמאלי , הם נתיבים לעקיפה בלבד ! רק הימיני הוא לנסיעה , אין לך שום סיבה בעולם להיתקע על האמצעי , אלה אם כן אתה עוקף מכוניות מימינך , אבל אם כמו שאמרתי אתה יוצר מצב של צוואר בקבוק ואתה נוסע על 81 והאוטו מצד ימין על 80 ואתה יוצר חומה , אתה העבריין פה עוד לפני שאני בכלל הפושע , ואתה תקבל דוח על זה אני מכיר לא אחד ולא שתיים שקיבלו דוח כי נסעו בנתיב השמאלי

פורסם
מה אתה לא מבין שגם אתה עבריין אם אתה נוסע 200 רצוף על הנתיב האמצעי או השמאלי , הם נתיבים לעקיפה בלבד ! רק הימיני הוא לנסיעה , אין לך שום סיבה בעולם להיתקע על האמצעי , אלה אם כן אתה עוקף מכוניות מימינך , אבל אם כמו שאמרתי אתה יוצר מצב של צוואר בקבוק ואתה נוסע על 81 והאוטו מצד ימין על 80 ואתה יוצר חומה , אתה העבריין פה עוד לפני שאני בכלל הפושע , ואתה תקבל דוח על זה אני מכיר לא אחד ולא שתיים שקיבלו דוח כי נסעו בנתיב השמאלי

אני לא מדבר על נסיעה רצופה, אלא על עקיפה במהירות סבירה, קאפיש?

ולא על מצב של צוואר בקבוק (כי אני בכל זאת נהג שאכפת לו משאר הנהגים בכביש ואני לא אחסום למישהו את הנתיב דווקא במשך 10 ק"מ), אלא על מצב שאתה יכול לעקוף אותי איפה שבא לך ובוחר במודע לסנוור אותי ולגרום לי להשלים את העקיפה "מהר יותר".

ואפרופו עבריין, תשאל כל שוטר, או כל נהג, מהי העבירה היותר קשה מבין השתיים: מהירות מופרזת או נסיעה בנתיב האמצעי. או שבעצם תשאל את עצמך כנהג שיש לו שכל על הכתפיים, מה יותר מסוכן לתנועה?

אם אני עוקף, זכותי לעשות את זה כחוק בדיוק כמו שזו זכותך לעקוף אותי, ולא כפי שהטייס מאחורי רוצה שאני אעשה, ואני מדבר על תרבות נהיגה של נהגים עצבניים על הכביש שמסכנים את כל השאר ומסנוורים כל הזמן אותי במראה ו100-120 קמ"ש שאני נוסע זה ממש לא לאט.

תבין, יש כלל שאומר שאתה צריך לתת זכות קדימה למי שלפניך, בין אם זה צומת, בין אם זה השתלבות לנתיב, ובין אם זה לתת לרכב שלפניך להשלים את העקיפה, זה הכלל הכי חשוב שיש בכביש!

אני אולי בורכתי שיש לי רכב טוב שיכול גם לנסוע מהר, אבל יש כאלה רכבים שפשוט לא מסוגלים לנסוע מהר יותר מ-100!

בצבא היו לנו מלא האמרים שהיו מוגבלים אלקטרונית ל-100 וטויוטות שהיו מוגבלות ל-90. אז מה? אין להם זכות לעקוף איזו משאית שזוחלת על 50 בצד הדרך? למה לא לתת להם זכות? למה אם בכביש בעל 3 נתיבים איפה שאתה יכול לעקוף אותם מצד שמאל אתה בוחר לסנוור אותם?

אתה מבין אותי? או שאולי לא הסברתי את עצמי טוב?

פורסם
מה שאתה אומר זה שכשאתה רוצה אתה שומר על החוק וכשאתה לא רוצה אז אתה הופך לעבריין.

ובקיצור- מה שמתחשק לך באותו הרגע

לגבי ה"להשאיר אבק לליסינג". ממש גבר גבר. תשאיר את המשחקים שלך לארגז החול בגן ולא לכביש הציבורי.

לפעמים אנשים שוכחים מה זה בעצם נהיגה והופכים את זה למלחמה.

שבוע טוב

אני מדבר על מצב היפוטתי, לא על נהיגה עבריינית, הכל במסגרת מה שהחוק מתיר ובהתאם לתנאי הדרך.

אני לא נלחם עם אף אחד על הכביש כמו שאתה מתאר.

שבוע מקסים, ונסיעה בטוחה.

פורסם

ציזי אתה משנה כרגע את דבריך במקום להגיד וואלה אני מבין מה שאתם אומרים ואתם צודקים , אתה משנה גירסאות , עכשיו אתה טוען שאתה נוסע באמצעי על מנת לבצע עקיפה , מקודם אתה טענתה שאתה נוסע באמצעי כי אתה על 120 קמ"ש שזה המהירות המקסימלית לנסיעה בכביש ולכן אם לצורך עקיפה ואם בכביש ריק ממכוניות אין שום סיבה שאני יהבהב לך כאשר אתה נוסע על 120 בנתיב האמצעי כאשר הוא ריק

אז בואו נסכם שאם אתה נוסע על האמצעי על מנת לבצע עקיפה ואתה מאותת אני לא יהבהב לך בחיים ! אבל אם אני שם לב שאתה פשוט תוקע אותי על האמצעי ולא מנסה לחזור לנתיב הימני כאילו אתה יוצא מנקודת הנחה שאתה אומר יש לו את הנתיב השמאלי שהוא יבצע את העקיפה שהוא ישבור את הראש אני לא חוזר לימין כי ככה בא לי , פה אתה טועה ! ולפי החוק אתה מחוייב לחזור לנהיגה בנתיב הימיני

כפיש ?

פורסם

cheesy (מתאים לך הכינוי שנתת לעצמך),

smallars ענה לך יפה ואתה מתקשקש.

הלוואי ואלה היו האמרים וטנקים שיוצרים את המכת מדינה הזאתי, המציאות היא שיש פי אלף רכבים שתוקעים את הכביש מאשר רכבים אשר מסכנים אותך או את הסביבה ע"י נהיגה במהירויות גבוהות.

בשורה התחתונה, אתה לא שוטר תנועה, אם באמת אכפת לך מהנהגים אחרים סביבך אז תתנהל בכביש בהתאם.

אני גם נוהג ברכב חזק (GTI) ועד שהוא מתחמם (כ7 דקות ארוכות) אני נוהג כמו סבתא אך בימני וכל מהלך מחושב כדי לא להפריע לתנועה (דורש ריכוז לא פחות משל הריכוז בנהיגה מהירה).

פורסם
cheesy (מתאים לך הכינוי שנתת לעצמך),

smallars ענה לך יפה ואתה מתקשקש.

הלוואי ואלה היו האמרים וטנקים שיוצרים את המכת מדינה הזאתי, המציאות היא שיש פי אלף רכבים שתוקעים את הכביש מאשר רכבים אשר מסכנים אותך או את הסביבה ע"י נהיגה במהירויות גבוהות.

בשורה התחתונה, אתה לא שוטר תנועה, אם באמת אכפת לך מהנהגים אחרים סביבך אז תתנהל בכביש בהתאם.

אני גם נוהג ברכב חזק (GTI) ועד שהוא מתחמם (כ7 דקות ארוכות) אני נוהג כמו סבתא אך בימני וכל מהלך מחושב כדי לא להפריע לתנועה (דורש ריכוז לא פחות משל הריכוז בנהיגה מהירה).

מה זה אמור להביע מתאים לך "הכינוי שבחרת"? מה זה סוג של ירידה עלובה?

ואתה גם לא יודע לאיית, לך תלמד אנגלית ואז תחזור לדיון שלנו, והפעם תנסה להיות ענייני.

סמולרס, אני מבין אותך ומסכים עם ההיבט החוקי, אבל עדיין לא ענית לי על שאלה אחת,

שזה גם בעצם מה שבאתי להגיד בתחילת הדיון:

למה שלא תעקוף מצד שמאל בעצם? כאילו מה? כואב לך?

מפריע לך שמישהו נוסע על 120 בנתיב האמצעי? זה המקסימום המותר בחוק!

זה איטי מידי בשבילך? אתה הרי תמיד יכול לעקוף אותו ובוחר שלא.

נכון, הוא לא אולי מכבד אותך בזה שהוא לא חוזר ישר לימין ונותן לך לעבור, אבל היי,

גם אתה כשאתה מסנוור אותו במראה אתה ממש לא מכבד אותו.

במקום להיות חכם אתה בוחר להיות צודק, וזה לדעתי ממש לא נכון בכביש!!

כשאתה אומר שהחוק מחייב אותי לחזור לימין, אני יכול להגיד לך שהחוק גם אומר שאסור לנהוג מעל 120

ככה שטכנית אסור לך לעקוף אותי במהירות שעולה על המהירות המותרת בחוק.

אז מבחינה חוקית, אתה מפסיד כאן ובגדול (מבחינת חומרת העבירות נטו).

אז בוא ונחזור לזירה של כללי הכבוד בכביש איש לרעהו, בוא נראה מה היה לנו: אי מתן זכות קדימה לרכב שלפניך להשלים את העקיפה שלו או סתם לנסוע בצורה בטוחה, סינוור הנהגים בכביש, וסיכון עוברי אורח אחרים על-ידי זה שאתה מלחיץ את הנהג שלפניך. מול מה? מול אי שמירה על הימין? מול "להכריח אותך לעשות עוד עקיפה?"

אני מאמין שמישהו שנוסע על 150+ לא אכפת לו ממש מנהגים אחרים בכביש, העיקר להגיע בזמן לאן שהוא רוצה.

פורסם

אז נכון שנסיעה על 120 וגם נסיעה בנתיב השמאלי או האמצעי הן לא חוקיות.

אבל ההבדל הוא שבעוד שלנהוג על 120 זו נורמה וחוק הגבלת המהירות הוא שרירותי, כשאתה נוסע בנתיב האמצעי או השמאלי בלי צורך, אתה מפריע לאחרים.

יותר מציות לחוק (שהוא לא ערך בפני עצמו כבר), המטרה היא להיות בן אדם מתחשב באחרים.

את זה אתה לא עושה כי אתה שם עלינו %D7%AA%D7%A6%D7%A4%D7%99%D7%AA%20%D7%91%D7%95%D7%9C%D7%91%D7%95%D7%9C%20%D7%91%D7%A7%D7%98%D7%95%D7%A8%D7%94.jpg

עריכה: אגב, זה בולבול.

פורסם

יוסי היקר, מצטער שאני לא לגמרי מסכים איתך, אבל...

"יותר מציות לחוק (שהוא לא ערך בפני עצמו כבר), המטרה היא להיות בן אדם מתחשב באחרים."

בשבילי ציות לחוק הוא הערך העליון, בלי חוק אני לא מסובב את המפתח בסוויץ'.

מי שלא מציית לחוק, לא מכבד אותי כבן אדם וכנהג על הכביש, ושלא יצפה ממני לכבוד הדדי.

נאמר בנביאים "מכבדי אכבד ובוזי יקלו", תסלח לי שאני לא שש לכבד פושעים על הכביש.

להשוות בין אי שמירה על הימין לבין נסיעה במהירות פושעת זה בערך כמו להשוות בין העלבת עובד ציבור לבין גניבה.

נסיעה בטוחה.

פורסם

אולי אבל לדעתי ההשוואה שלך צריכה להיות הפוכה.

אי שמירה על הימין:גניבה

נסיעה מעל המהירות המותרת: העלבת עובד ציבור.

פורסם
אתה לא תכתיב לי באיזו מהירות לעקוף! מצידי לעקוף במהירות של 80.00000001 קמ"ש את זה שנוסע על 80 בצד ימין... כאלה שלא מכבדים האחד את השני

מה שאתה אומר בקיצור זה שכאשר אתה מפריע לאחרים זה בסדר, אבל כאשר אחרים מפריעים לך זה לא בסדר. וגם כאשר אומרים לך שוב ושוב שאתה טועה, אתה לא מוכן לשמוע. חבל.

מי שלא מציית לחוק, לא מכבד אותי כבן אדם וכנהג על הכביש, ושלא יצפה ממני לכבוד הדדי

מה דעתך על גישה אחרת: אני מכבד אחרים לא בגללם אלא בגללי - כי אני מכבד את עצמי. וכן, יש כאלה שלא מכבדים את עצמם, ולכן גם אינם יכולים לכבד אחרים - אבל זו כבר הבעיה שלהם.

לעצם הענין, אני מסכים לגמרי עם פיש ואחרים שאמרו דברים דומים לשלו. גם אני מהבהב לפעמים לאנשים ששוכחים את עצמם בנתיב השמאלי - אבל רק כאשר יש להם אפשרות לעבור לימני. אם אין - אני מחכה, גם אם זה לא מוצא חן בעיני. מצד שני, אני תמיד בוחן את המראה כדי שלא להיות במצב שאני מפריע למי שרוצה לנסוע מהר יותר, גם אם זה אומר שאני צריך לחכות קצת לפני עקיפה.

את המהירות המספרית בה אני נוסע אינני מזכיר מפני שזה פשוט לא שייך לענין, כי תמיד - אבל תמיד - יהיו כאלו שיסעו מהר יותר, וכאלו שיסעו לאט יותר; ובכולם צריך להתחשב.

שמלוב הזכיר שגריר שנוסע מהר אבל חוזר לימין - זו נהיגה נכונה; כך מקובל במערב אירופה, מפני שאין שום קשר בין מהירות הנסיעה לבין הצורך לחזור לימין.

דני

• תוכן חדש...