Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא סוף העולם? בזחילה בפקק זה מסכן את המכונית שלי, בדרך מהירה את החיים שלי. בד"כ אותו נהג שלא שומר מרחק גם ידבר בטלפון או יתעסק עם החברה תוך נהיגה. יש לנו בעיה חמורה עם חוסר אכיפת נושא שמירת המרחק. אישית זכיתי בשנים האחרונות ליותר מדי נשיקות בישבן מנהגים כאלה.

השיטה שלי לנער נהגים כאלה - נהיגה מתונה. האצה מתונה, בלימה מתונה ותצפית רחוקה קדימה. מי שמאחורי נאלץ להסתגל לנהיגה כזו, ואני משתדל מאוד לא להפתיע אותו. כשהדרך פנויה - שיעקוף וייעלם לי מהעיניים.

להזכירכם - באוטובאהנים הגרמניים, שהם כנראה הכבישים הזוכים לנהגים התרבותיים ביותר בעולם ולנהיגה מהירה במיוחד, העבירה החמורה ביותר היא אי שמירת מרחק. הבאה אחריה היא הצמד של תפיסת נתיב לא ימני שלא לצורך עקיפה, ובת זוגה - העקיפה מימין. ונדמה לי שרשויות האכיפה הגרמניות מבינות משהו במשמעות של עבירות, העובדה היא שמדובר בכבישים המהירים בעולם וגם בין הבטוחים שבהם. נכון שלאיכות התשתיות חלק בכך, אבל הרבה בזכות המשמעת וההתחשבות של הנהגים.

ועדיין, אם תסע לאט על השמאלי, גם בגרמניה יצמדו מאחורה ויהבהבו באורות.

וזה לא עינינו של אף אחד באיזה מהירות אני נוסע, וזה בטח לא תפקידו של אף אחד להחליט לי שאני צריך להאט.

שרשור הזוי - ציפיתי ליותר מאנשים שכביכול אמורים להיות חובבי רכב.

VW Golf GTI 2006 Manual

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אתה יודע למה יש לגרמנים תרבות נהיגה נכונה ? כי אין להם נהגים שעושים דווקא ונוסעים בשמאל ומעקבים את התנועה כי הם נוסעים במהירות המקסימלית ואין לאף אחד זכות לנסוע מעל אז אני קובע עובדה וכולם יסעו אחריי ב110 קמש וזה במקרה הטוב יש את אלה שמדברים בטלפון ועם בת זוגם ונתקעים על 80 ואז הם מיללים בפורום על זה שנצמדים להם לתחת פשוט אירוני

כשהדרך של גרמני חסומה הוא מקבל את זה כמצב קיים ומחכה עד שהיא תתפנה או יעקוף כשזה יתאפשר בצורה בטוחה וחוקית, ולא מטריד נהגים אחרים ומהבהב, נצמד ומצפצף, גם אם אותו נהג שמעכב אותו הוא הכי לא בסדר שבעולם. תפסיקו כבר לחיות בסרט הזה. כולם לא בסדר. תפסיקו כבר להציג את הנוסעים בצד שמאל כבעיה העיקרית של הכל. הלחוצים, שלא יכולים לנשום ולהירגע, הם הם ההכי מסוכנים כי הם מלחיצים את כולם ולא רק את עצמם.

פורסם

מצטער לאכזב אותך, אבל כנראה שעדיין לא יצא לך לנסוע בגרמניה, או שלא נסעת מספיק, כי התמונה שאתה מצייר פשוט לא נכונה.

VW Golf GTI 2006 Manual

פורסם

תראו, אני מסכים עם העניין החוקי של לחזור לימין, אבל יש פה כמה אנשים שפשוט לא קלטו על מה כל התרעומת.

העליתם יפה את נושא הכבישים בגרמניה - איפה שבכלל אין הגבלת מהירות בחלק מהמקומות, ככה שבכלל מותר לטוס שם עם F16 אם תרצו.

ככה שלומר שזה קיים רק בארץ, להאשים את התשתיות או רק אוכלוסיה מסויימת של אנשים, זה לא נכון.

גם אם אני אסע כחוק, וגם אם אני אטוס יותר מהר מכל רכב שמאחורי, מי שלא ישמור ממני מרחק, וידבק לי לתחת, בסוף התאונה תהיה באשמתו בלבד, והסבירות שהיא תקרה לו מתישהו היא וודאית.

מי שיהבהב לי כמו ערס במראה בלי תרבות נהיגה ומבלי לחכות שאני אשלים את העקיפה שלי, נכון גם אם היא איטית ביחס למהירות שבה הוא נוסע, ומבלי לכבד אותי או כל נהג אחר שנוסע לפניו על הכביש, בסוף ימצא את עצמו במצב תאונה הרבה לפני.

אני יצא לי לנסוע פעם אחת בכביש אירופאי בין הונגריה לצ'כיה, נסעתי עם אופל אסטרה קטנה, חלק מהנסיעה גם בנתיב המרכזי, כי מה לעשות שאני לא מכיר את הדרך טוב כמו המקומיים ולא רציתי להדבק לנתיב השתלבות כלשהו בשביל להעמיס על נהגים שמנסים להשתלב או להפריע למי שממש ממהר ושיוכל לעקוף אותי מצד שמאל. ואתם יודעים מה? אף אחד לא סינוור אותי במראה, אף אחד לא צפר לי, ואף אחד לא נדבק לי לתחת. אז הכל מסתכם בתרבות נהיגה, וכבוד אחד לשני, שבארץ פשוט אין.

בארץ נהגים שנוסעים במהירויות שלא כחוק ומסכנים נהגים אחרים בכביש, דורשים שיכבדו אותם ואת זכותם לעקוף.

זה נשמע לי מאוד אבסורד, אבל כנראה שזה התרבות שמקובלת פה בארץ.

אף אחד לא "מחפש" להצמד למישהו לתחת, זה פשוט קורה מעצמו, כמו פיח במנוע אחרי נסועה גבוהה.

הפתרון הוא להשתמש באמצעי מניעה (כן, בוא נשתמש בקונדומים :-D ! SEX FOR PEACE):

צריך לשמור מרחק, להיות ערני לכביש ולנהגים האחרים, להוריד את הרגל מהגז קצת (זה יקר היום לא?),

ולכבד את הזכות של כל נהג אחר על הכביש שלפניכם לעקוף כחוק.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

תראה בארהב יש 6 נתיבים בכביש מהיר אני במשך ארבעה חודשים לא הרגשתי מזה פקקים אולי פעם אחת בירידה ממחלף אבל גם בכביש חוצה פלורידה בדאך לטמפה ממיאמי אני נשבע לך כולם על הימני ומי שעל השמאל נוסע ממש מהר מהירות לא חוקית ושהתפנה הנתיב הימני הוא נכנס ימינה , אני כמובן נדלקתי מהרעיון נסעתי מהר ועם מזל ישראלי מדופלם קיבלתי דוח על מהירות 250 דולר , בנאפה אלוהים ישמור כביש מהיר מהמלונות לפארק המים נתיב אחד לכל צד האיטים נוסעים על השול והטייסים על הנתיב זה באמת היה מלחיץ ומפחיד , אז פה בארץ באיילון או דרך נמיר או כביש 4 אתה נוסע לאט או אפילו במהירות המותרת כנס לימני למה ? ככה ! קבע לעצמך כעובדה ״סע בימין ויהיה לך מין״ ( אולי אני יכניס את זה בתור מדבקה על החלון) ושוב אני לא מדבר על מי שבאמצע עקיפה ואפילו אם איטית אני מדבר על הנהג הנרדם שחושב שהמזרון הכי נוח נמצא באמצע או בצד השמאלי

פורסם
תראה בארהב יש 6 נתיבים בכביש מהיר אני במשך ארבעה חודשים לא הרגשתי מזה פקקים אולי פעם אחת בירידה ממחלף אבל גם בכביש חוצה פלורידה בדאך לטמפה ממיאמי אני נשבע לך כולם על הימני ומי שעל השמאל נוסע ממש מהר מהירות לא חוקית ושהתפנה הנתיב הימני הוא נכנס ימינה , אני כמובן נדלקתי מהרעיון נסעתי מהר ועם מזל ישראלי מדופלם קיבלתי דוח על מהירות 250 דולר , בנאפה אלוהים ישמור כביש מהיר מהמלונות לפארק המים נתיב אחד לכל צד האיטים נוסעים על השול והטייסים על הנתיב זה באמת היה מלחיץ ומפחיד , אז פה בארץ באיילון או דרך נמיר או כביש 4 אתה נוסע לאט או אפילו במהירות המותרת כנס לימני למה ? ככה ! קבע לעצמך כעובדה ״סע בימין ויהיה לך מין״ ( אולי אני יכניס את זה בתור מדבקה על החלון) ושוב אני לא מדבר על מי שבאמצע עקיפה ואפילו אם איטית אני מדבר על הנהג הנרדם שחושב שהמזרון הכי נוח נמצא באמצע או בצד השמאלי

משפט טוב, צריך להוציא איזה סטיקר בנושא לא? =]

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

הבעיה עם אנשים שהם פשוט לא מבינים את מהות התנועה בכבישים.

בכל מצב נתון, מהות התנועה היא לזרום, ברגע שיש דגנרט שחוסם את הנתיב השמאלי הוא יוצר פקק.

ברגע שאנשים יתחילו להבין שהתנועה צריכה לזרום - החיים של כולם יהיו יפים יותר.

וזה לא משנה באיזה מצב\סיטואציה\ימין\שמאל\אמצע - התנועה צריכה לזרום!

• תוכן חדש...