Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תראה זה פשוט מאוד , כאשר שתינו על הכביש וכולם אמורים לנסוע על הימין אני יוצא לעקיפה ונוסע על האמצעי או השמאלי לצורך העיניין ואני נתקל בך נהג שפשוט עושה דווקא ונוסע על האמצעי , אתה גורם לי

א- לבלום את הרכב קרי לבזבז דלק על בלימה והאצה (דיברנו על זה כבר)

ב- לצאת לעוד עקיפה מסוכנת קרי מתחיל לבצע 2 עקיפות מנתיב ימני לאמצעי לשמאלי ושוב חוזר לאמצעי ואז לימיני מה שגורם לי להיות נהג מסוכן ולזגזג על הכביש

לסיכום - זה כל כך פשוט . שים לב שאתה נוהג, לכל המראות שלך ברכב תהיה ערני בסביבה שלך, אתה לא מבין כמה אני מסתכל במראות של הרכב בנהיגה אפילו בתוך העיר, כי אני מרגיש שאני חייב להיות מודע למה שקורה מסביבי ולא כמו משחק וידיאו רק לראות את מה שמולי . תתחשב באחרים ותן להם לעקוף אותך בבטחה גם אם אתה טס על 300 ואם טסים על 1000 , זה לא משנה בכלל המהירות , זה משנה העיקרון שתן לממהר למהר בבטחה ואל תעקב אותו או תפריע לו מתוך ערך מעוות של שמירה על החוק או אידיאולוגיה של לחיות תחת חוקים כי אתה בעצמך עובר עליהם ברגע שאתה נוסע רציף בימיני וכאן הפרדוקס שכולנו מנסים להסביר לך .

(אני לא מדבר כאן על תנועה פקוקה באמצע איילון שכל השלושת נתיבים מלאים ואתה צריך להיכנס בכוח לימני בשביל שאלה באמצעי יגיעו יותר מהר, ממש לא ! , אני מדבר על כביש לא מלא שיש בו סדר שרואים שרוב המכוניות נוסעות על הימיני ובשורה יפה ויש את האחד המעצבן שפשוט נתקע על השמאלי ונוסע טיפונת יותר מהר מהמכוניות מהנתיב הימיני כמו בכביש 4 לצורך העיניין מצומת רעננה צפון עד לחדרה שיש שתי נתיבים . )

• תגובות 98
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
תראה זה פשוט מאוד , כאשר שתינו על הכביש וכולם אמורים לנסוע על הימין אני יוצא לעקיפה ונוסע על האמצעי או השמאלי לצורך העיניין ואני נתקל בך נהג שפשוט עושה דווקא ונוסע על האמצעי , אתה גורם לי

א- לבלום את הרכב קרי לבזבז דלק על בלימה והאצה (דיברנו על זה כבר)

ב- לצאת לעוד עקיפה מסוכנת קרי מתחיל לבצע 2 עקיפות מנתיב ימני לאמצעי לשמאלי ושוב חוזר לאמצעי ואז לימיני מה שגורם לי להיות נהג מסוכן ולזגזג על הכביש

לסיכום - זה כל כך פשוט . שים לב שאתה נוהג, לכל המראות שלך ברכב תהיה ערני בסביבה שלך, אתה לא מבין כמה אני מסתכל במראות של הרכב בנהיגה אפילו בתוך העיר, כי אני מרגיש שאני חייב להיות מודע למה שקורה מסביבי ולא כמו משחק וידיאו רק לראות את מה שמולי . תתחשב באחרים ותן להם לעקוף אותך בבטחה גם אם אתה טס על 300 ואם טסים על 1000 , זה לא משנה בכלל המהירות , זה משנה העיקרון שתן לממהר למהר בבטחה ואל תעקב אותו או תפריע לו מתוך ערך מעוות של שמירה על החוק או אידיאולוגיה של לחיות תחת חוקים כי אתה בעצמך עובר עליהם ברגע שאתה נוסע רציף בימיני וכאן הפרדוקס שכולנו מנסים להסביר לך .

(אני לא מדבר כאן על תנועה פקוקה באמצע איילון שכל השלושת נתיבים מלאים ואתה צריך להיכנס בכוח לימני בשביל שאלה באמצעי יגיעו יותר מהר, ממש לא ! , אני מדבר על כביש לא מלא שיש בו סדר שרואים שרוב המכוניות נוסעות על הימיני ובשורה יפה ויש את האחד המעצבן שפשוט נתקע על השמאלי ונוסע טיפונת יותר מהר מהמכוניות מהנתיב הימיני כמו בכביש 4 לצורך העיניין מצומת רעננה צפון עד לחדרה שיש שתי נתיבים . )

אם אחרי מיליון ואחד הודעות לא הצלחתי להסביר את עצמי ועל מה אני מתרעם, יש 2 אפשרויות:

א' - אתם בכוונה מתעלמים מהבעייה שאני מעלה.

ב' - אני לא יודע להסביר את עצמי, אולי אני קצת דיסלקט ולא ידעתי את זה.

הבעייה במדינה זה אנשים חולי הגה לחוצים שלא יכולים לנהוג בצורה שקטה מבלי לעקוף כל מה שזז, ולנסוע במהירות סבירה.

הפרדוקס שאתה מוצא בדברי לא נותן לך לגיטימציה לסכן אותי בכביש במהירויות שעולות על החוק.

אני מאוד מודה לך ובעצם לכולם על הוויכוח הפורה, אבל כנראה שאין לי עוד מה לתרום בו.

תסעו מצידי גם על מיליון ואחד קמ"ש ותמשיכו לקרוא לזה "למהר בצורה בטוחה"

ואל תקבלו שום דו"ח ולא שלילה וחס וחלילה לא תאונה, כי אני לא מאחל את זה לאף אחד,

אבל לצערי הסבירות היא שזה יקרה לכם במוקדם או במאוחר עם התנהגות כזאת בכביש.

רק תעשו לי טובה כן? פעם הבאה שאתם רואים איביזה 2001 כסופה לפניכם שנוסעת במהירות נורמלית, בד"כ באזור ירושלים,

אז תחסכו את המאמץ שלכם לצפור ולסנוור אותי במראה, זה לא יעזור לכם.

בברכת נסיעה בטוחה.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
מה שאתה אומר בקיצור זה שכאשר אתה מפריע לאחרים זה בסדר, אבל כאשר אחרים מפריעים לך זה לא בסדר. וגם כאשר אומרים לך שוב ושוב שאתה טועה, אתה לא מוכן לשמוע. חבל.

מה דעתך על גישה אחרת: אני מכבד אחרים לא בגללם אלא בגללי - כי אני מכבד את עצמי. וכן, יש כאלה שלא מכבדים את עצמם, ולכן גם אינם יכולים לכבד אחרים - אבל זו כבר הבעיה שלהם.

לעצם הענין, אני מסכים לגמרי עם פיש ואחרים שאמרו דברים דומים לשלו. גם אני מהבהב לפעמים לאנשים ששוכחים את עצמם בנתיב השמאלי - אבל רק כאשר יש להם אפשרות לעבור לימני. אם אין - אני מחכה, גם אם זה לא מוצא חן בעיני. מצד שני, אני תמיד בוחן את המראה כדי שלא להיות במצב שאני מפריע למי שרוצה לנסוע מהר יותר, גם אם זה אומר שאני צריך לחכות קצת לפני עקיפה.

את המהירות המספרית בה אני נוסע אינני מזכיר מפני שזה פשוט לא שייך לענין, כי תמיד - אבל תמיד - יהיו כאלו שיסעו מהר יותר, וכאלו שיסעו לאט יותר; ובכולם צריך להתחשב.

שמלוב הזכיר שגריר שנוסע מהר אבל חוזר לימין - זו נהיגה נכונה; כך מקובל במערב אירופה, מפני שאין שום קשר בין מהירות הנסיעה לבין הצורך לחזור לימין.

דני

אתה לא הבנת אותי בכלל.

התכוונתי לזה שגם לי מותר לעקוף איך שבא לי כל עוד זה במסגרת החוק, גם אם מדובר במהירות עקיפה נמוכה משמעותית ממהירות העקיפה שלך. ואתה צודק בזה ש"תמיד - אבל תמיד - יהיו כאלו שיסעו מהר יותר, וכאלו שיסעו לאט יותר; ובכולם צריך להתחשב." ועל זה אני מתרעם בדיוק! על מי שלא נותן לי לעקוף במהירות שבא לי אלא מסנוור אותי מאחור כמו ערס.

כי מה לעשות? היום עקיפה על 120 קמ"ש בכביש 1 זה נקרא "עקיפה איטית", אז עכשיו אתה מבין?

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

השרשור הזה נפל עליי כמו כפפה ליד.

אתמול נסעתי בכביש בין עירוני בשעת הערב. מאזדה 3 החליטה להצמד אליי ושמתי לב שהיא מנסה לצאת לעקיפה.

זו הייתה הזדמנות מושלמת בשבילי, ורציתי לבחון עד כמה השיטה שדוברה פה אכן משפיעה.

כשהמאזדה אוטטה לצאת לעקיפה והייתה די צמודה לרכבי, הדלקתי פנסי ערפל אחוריים, והיא התרחקה ממני משמעותית.

אני מצטער שגרמתי לנהג בהלה, הייתי חייב לבדוק אם השיטה תועיל בעתיד. :)

The best car safety device is

.a rear-view mirror with a cop in it

פורסם

השני גרוש שלי.

גם אני מוצא עצמי בסיטואציות כאלה בגלל חמורים שנצמדים. וגם אני מביט במראות לפני כל עצירה (לקח שנלמד כמעט בדרך הקשה).

אני פשוט מחשב את מרחק העצירה שיש לי כולל מרווח שגיאה מינימלי של כמה סנטים בודדים, מעיק על הברקס, משחרר מעט, מעיק שוב (אם יש צורך) או ממשיך לבלימה רגילה בתקווה שהאדיוט מאחוריי הבין את הרמז.

זה קורה, זה מה יש, וזו הדרך היחידה להתמודד עם זה.

במקרה הכי גרוע, בשיטה הזו יהיו לך שריטה או שתיים חדשות על הטמבונים קדמי + אחורי, ולא "חדירה" לטמבונים, דהיינו תאונה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

לא עברתי על כל הנושא אבל הפתרון של התאוריה לבעיה הזאת הוא להאט (בהדרגה כמובן) כשנהג אחר נדבק אל התחת שלך כדי ש:

1. הוא יתעצבן ויעקוף אותך במידה והוא יכול, הרי הנהג הישראלי הממוצע יעדיף להדבק ולהתעצבן שההוא מקדימה לא נוסע מאשר לעקוף.

2. כדי שהוא יתעצבן ויגיד "מי זה האידיוט הזה שדופק ברקסים באמצע הכביש" ויזוז אחורה.

בשתי המקרים תחטפו קללות בכמה שפות שונות אבל לפחות לא ישב לכם אידיוט על התחת.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אתמול נסעתי בכביש בין עירוני בשעת הערב. מאזדה 3 החליטה להצמד אליי ושמתי לב שהיא מנסה לצאת לעקיפה.

כשהמאזדה אוטטה לצאת לעקיפה והייתה די צמודה לרכבי, הדלקתי פנסי ערפל אחוריים, והיא התרחקה ממני משמעותית.

וואו, אני לא מאמין על עצמי. אותתה*.

פורסם

אוטו בא לעקוף אותך והדלקת אורות ערפל בישביל שיחשוב שאתה בולם ??!?

חתיכת חוצפן, במצב כזה אני אישית הייתי רותח מעצבים בתוך האוטו, בטוח לוקח כמה נשימות ונרגע, אני מאחל לך מכל הלב, ובאמת מכל הלב, שיגיע היום ואדון ישראל ישראלי יפתח לך את ה*** על המשחקים שלך.

פורסם
אוטו בא לעקוף אותך והדלקת אורות ערפל בישביל שיחשוב שאתה בולם ??!?

חתיכת חוצפן, במצב כזה אני אישית הייתי רותח מעצבים בתוך האוטו, בטוח לוקח כמה נשימות ונרגע, אני מאחל לך מכל הלב, ובאמת מכל הלב, שיגיע היום ואדון ישראל ישראלי יפתח לך את ה*** על המשחקים שלך.

תודה. :)

פורסם
אתה לא הבנת אותי בכלל. התכוונתי לזה שגם לי מותר לעקוף איך שבא לי כל עוד זה במסגרת החוק, גם אם מדובר במהירות עקיפה נמוכה משמעותית ממהירות העקיפה שלך. ואתה צודק בזה ש"תמיד - אבל תמיד - יהיו כאלו שיסעו מהר יותר, וכאלו שיסעו לאט יותר; ובכולם צריך להתחשב." ועל זה אני מתרעם בדיוק! על מי שלא נותן לי לעקוף במהירות שבא לי אלא מסנוור אותי מאחור כמו ערס. כי מה לעשות? היום עקיפה על 120 קמ"ש בכביש 1 זה נקרא "עקיפה איטית", אז עכשיו אתה מבין?

אני מבין, אבל נראה לי שאתה קצת שוכח שבנוסף לחוק שאומר שאסור לנסוע יותר מכך וכך קמ"ש בכביש פלוני, יש גם חוק שאומר שאסור להפריע לתנועה. שים לב מה כתבתי לך בתגובתי הקודמת:

אני תמיד בוחן את המראה כדי שלא להיות במצב שאני מפריע למי שרוצה לנסוע מהר יותר, גם אם זה אומר שאני צריך לחכות קצת לפני עקיפה.

לי כמעט אף פעם לא קורה שאני מעכב את התנועה בעקיפה איטית, גם אם אני מוביל מטען על הגג ונוסע לאט במיוחד - כי אם אינני יכול לעקוף בלי להפריע, אני לא עוקף. לפי מה שכתבו אחרים כאן, מסתבר שאינני היחיד הנוהג כך.

דני

פורסם
תשאלו את עצמכם , למה נדבקים לכם לתחת , הרי למיטב ידעתי אנחנו לא כלבים ולמכוניות שלנו אין עץ ריח בבגאג'

חזק מאד :-D

צ'סי - לצורך העניין אם בן אדם היה עומד מאחורייך במדרכה צרה בהיסטריה מת לעבור, היית עושה לו דווקא ולא זז? כנראה שלא. אז כמו שאתה מכבד את הרצון של הבן אדם ברחוב ככה תכבד אותו גם בכביש בלי קשר לאם זה חוקי או לא - זה רק לטובתך.

תשחררו קצת לחץ מהבלון אגו. זה שנצמדים אליכם זה לא סוף העולם וכל הטכניקות שהעלתם פה רק יחמירו את המצב. לפחות זה שמאחוריכם מסתכל קדימה לכיוון הנסיעה ולא בלעשות מבטים מפחידים דרך המראה ולהדליק את האורות ערפל\וישרים\טילי לאו או מה שאתם לא עסוקים בו. אין יותר פשוט מלזוז מהדרך.

זה שחלקכם לא רוצה לזוז זה כבר בעיה לפסיכיאטר, לא לפורום.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

תשחררו קצת לחץ מהבלון אגו. זה שנצמדים אליכם זה לא סוף העולם

לא סוף העולם? בזחילה בפקק זה מסכן את המכונית שלי, בדרך מהירה את החיים שלי. בד"כ אותו נהג שלא שומר מרחק גם ידבר בטלפון או יתעסק עם החברה תוך נהיגה. יש לנו בעיה חמורה עם חוסר אכיפת נושא שמירת המרחק. אישית זכיתי בשנים האחרונות ליותר מדי נשיקות בישבן מנהגים כאלה.

השיטה שלי לנער נהגים כאלה - נהיגה מתונה. האצה מתונה, בלימה מתונה ותצפית רחוקה קדימה. מי שמאחורי נאלץ להסתגל לנהיגה כזו, ואני משתדל מאוד לא להפתיע אותו. כשהדרך פנויה - שיעקוף וייעלם לי מהעיניים.

להזכירכם - באוטובאהנים הגרמניים, שהם כנראה הכבישים הזוכים לנהגים התרבותיים ביותר בעולם ולנהיגה מהירה במיוחד, העבירה החמורה ביותר היא אי שמירת מרחק. הבאה אחריה היא הצמד של תפיסת נתיב לא ימני שלא לצורך עקיפה, ובת זוגה - העקיפה מימין. ונדמה לי שרשויות האכיפה הגרמניות מבינות משהו במשמעות של עבירות, העובדה היא שמדובר בכבישים המהירים בעולם וגם בין הבטוחים שבהם. נכון שלאיכות התשתיות חלק בכך, אבל הרבה בזכות המשמעת וההתחשבות של הנהגים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה יודע למה יש לגרמנים תרבות נהיגה נכונה ? כי אין להם נהגים שעושים דווקא ונוסעים בשמאל ומעקבים את התנועה כי הם נוסעים במהירות המקסימלית ואין לאף אחד זכות לנסוע מעל אז אני קובע עובדה וכולם יסעו אחריי ב110 קמש וזה במקרה הטוב יש את אלה שמדברים בטלפון ועם בת זוגם ונתקעים על 80 ואז הם מיללים בפורום על זה שנצמדים להם לתחת פשוט אירוני

• תוכן חדש...