רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הוצאתי לפני כמה זמן רישיון ואבא שלי נשבע לי באמא שלו שהוא יקנה לי מכונית בהתחלה לא האמנתי לא אבל וואלק הוא עמד בהבטחה שלו ויצא מלך איך כשחזרתי מהבצפר הוא הביא לי ת'מפתחות וחיכתה לי בחניה מכונית טוברו ! הרכב הוא פיאט מולטיפילה טוברו עם מנוע 1900 בצבע אדום פרארי מטוווווווווווס! אבל מה חברים שלי צחקו אלי שיש לו טאסות ואין לו ג'נטים מגנזיום אז הלכתי שמתי לו חדשים! עכשיו כדאי שהוא ייראה יותר טוב בראש שלי להשים לו בודי קיט כמו שכמה מחברים שלי שמו לאוטואים שלהם.. כמה זה אמור לעלות לי ? איך אני בונה אחד כזה לבד עם חצאיות והכל ? איך אפשר לשפר ת'אוטו מבחינת ביצועים ?! צריך עזרה ובדחוף!
הודעה אחרונה מאת בני ארוך, -
-
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום, מכיוון שאין לי המון מושג בג'נטים ואני מעוניין במשהו טוב ומקורי שלא יגדיל לי את צריכת הדלק ויכביד על הרכב אז אני שואל פה אם מישהו מכיר חנות שמוכרת ג'נטים מקוריים וטובים וכמה סט אמור לעלות בערך . אלה מידות הצמיג 205/55R16 תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ajax77, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כשאני מניע את רכבי לעיתים נשמע רעש לכמה שניות. המוסך המורשה מציע להחליף שמנים ולנקות את המנוע מבפנים בעלות של כ 1300 ש"ח, אך לא מבטיח שזה יעזור.. במידה ולא תפטר הבעיה המוסך ימשיך לנסות (נאמר לי שהם מנסים מהקל אל הכבד). האם אני אמור לשלם על נסיונותיהם במידה ולא יצליחו?
הודעה אחרונה מאת Haim_gds, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
רציתי לדעת מה סוג ההגה שיש במזדה 3 ומה סוג ההגה יש בהונדה סיויק שנת 97 ? כי לפי מה שאני יודע יותר קל לסובב את ההגה במזדה 3.
הודעה אחרונה מאת benjah, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו יכול להמליץ על חברת ביטוח שמבטחת בזול (יחסית) מקיף+חובה לנהג חדש על גראנד ויטרה החדשה ? עדיפות לאזור הצפון,תודה
הודעה אחרונה מאת nirsnik, -
- 3 תגובות
- 855 צפיות
אמא שלי מתכננת על אוטו חדש וחשבתי על האיביזה החדשה 1.2 עכשיו משום מה הביצועים של ה1.2 וה1.4 בכלל הרבה יותר טובים מה1.6. למה? O: האוטו אמין מבחינת טיפולים, והאם הטיפולים יקרים? איך הרכב שומר על המחירון שלו? ראיתי גם באתר של סיאט פרטים מוזרים על צריכת דלק וזה מה שרשום בעיר 7.0 מחוץ לעיר 4.4 זה לפי קילומטר לליטר? :? :? ושאלה אחרונה, היכן ניתן לראות מה כלול בSeat Ibiza 2011 Style 1.2 כל המפרט הטכני המלא ורמת האבזור שלה וכו'. תודה
הודעה אחרונה מאת iAmital, -
- 2 תגובות
- 922 צפיות
גמלה בליבי ההחלטה לרכוש מאזדה MX5, ככל הנראה 2006 (NC). קראתי הרבה בפורום על הספורטיביות של הרכב, שמתבטאת בין היתר בהיגוי יתר שמגיע מהר והתנהגות כביש שונה בגלל ההנעה האחורית. האם כדאי להתכונן לזה באיזהשהו אופן? קורס מעשי / עיוני / קריאת חומרים?
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 3 תגובות
- 713 צפיות
כשעובד של חברה טס לחו"ל, והחברה משלמת על הרכב השכור - האם העובד חייב להשאיר כעירבון כרטיס אשראי על שמו? תודה
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים האם בעת יבוא מערכת אגזוז יכולות להיווצר בעיות במכס? הייתי קונה בארץ אבל המחירים הרבה יותר מכפולים אשמח ליעוץ
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
לא מספיק שסבא שלי בבית חולים על מכונות הנשמה, חבורה של חיות שאני מאחל להם את כל הרוע שבעולם בערך הורידו לסיוויק את המכסה של הוו גרירה המתברג מהפגוש הקדמי, ואת התואם הבריטי שלו מהצד השני, בחניון של הבית חולים לא פחות ולא יותר! פשוט חבורה של מגעילים, ולא רק שהם הורידו אותם, הם תלשו אותם! החתיכת פלסטיק שמחזיקה אותם במקום נשארה! מסתבר שיש צרי עין שרכב שהוא לא מזדה 3 כסופה מגרה להם את הקטן! אחרי שפרקתי, חוץ מהונדה, יש איפה להשיג כאלה? (לא מצאתי באיביי) עלות משוערת? תודה! נ.ב. שחכתי לציין - סיוויק האצ'בק 2009 כחולה (אולי גם של הסדאן מתאים).
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 3 אלף צפיות
לפי כל הפרסומים התערוכה הבאה רק ב-פסח 2012 .. השנה לא תהיה שום תערוכת רכב בפסח בכלל ?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 1 תגובות
- 881 צפיות
שלום לכולם! ליום שלישי הקרוב מוזמנת אצלי התקנה של מערכת גפ"מ לרכב שלי באחד המוסכים,עקב כל הבעיות גז הפוקדות את מדינתינו הקטנה התחלתי להתלבט האם להתקין את המערכת או שלחכות עד שהמצב עם הגז יתייצב. פשוט זה יהיה טיפשי להתקין מערכת כל כך יקרה וחודש לאחר מכן הגז יעלה כמו דלק ואז לא מרוויחים פה כלום. מה אתם היתם עושים? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת gt11, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 860 צפיות
בתחילת העונה ה17, שהפרק האחרון שלה שודר ביום ראשון. זכור לי שג'רמי הציג בסרטון את מה שהיה בהמשך העונה הסרטון: http://www.youtube.com/watch?v=QgIMTgpu1lo בדקה 0:19 ו 1:12 רואים את ריצ'ארד נוהג במין משאית גדולה שבה הוא מרסק מכוניות ונכנס לתוך קיר. ראיתי את כל הפרקים של העונה ולא יצא לי לראות את הקטע הזה. האם פספסתי את זה איכשהו או שיש הסבר אחר?
הודעה אחרונה מאת MTKS, -
- 13 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אתמול (שישי) הגעתי לפתח תקווה כדי לשמור על הבנות של דודה שלי שכרגע נופשת. החנתי את הרכב ממול לבית שלה (לכולם כאן יש חניות פרטיות בתוך הגינה) ונכנסתי לבית. אחרי כמה שעות ניגש אלי אחד הילדים ששהו כאן ואמר לי שמישהו נכנס לי ברכב. יצאתי החוצה וראיתי סובארו (ליסינג לדעתי) צמודה טמבון לטמבון (אחורי) לגולף שלי. הזזתי את הרכב קדימה וראיתי שנשארו 2 שריטות קטנות על הטמבון אבל הוא יצא ממקומו בצד ימין וגם התוספת פיבר נדחפה החוצה מעט ממקומה (לא משהו שיקח לי יותר משעה של זיעה) על החלון מצאתי פתק "זו לא חניה עבורך" ומכיוון שלא הייתה לי אופצית חניה אחרת הגבתי לו שאני מצטער והשארתי לו את הנייד שלי למקרה הצורך. כמובן שעל הבוקר קיבלתי שיחה עם דרישה שתוך שעתיים הרכב שלי יתפנה מהמ…
הודעה אחרונה מאת kobic9, -
שלום, יש לי עבודה בבית ספר על נהיגה של צעירים בגילאי 17-24 ואני כרגע בשלב כלי מחקר ואני צריך מכם את העזרה שלכם, פשוט תענו על השאלון בכן או לא ואם אפשר הסבר או פירוט למה התשובה, תודה :] 1.כשאתה עם חברים, האם אתה נוטה לעבור על המהירות המותרת בכביש? (כן/לא) 2.כשחבריך נמצאים ברכב בו אתה נוהג, האם הם משפיעים עלייך להפר את חוקי התנועה? (כן/לא) 3.האם אתה מוצא את עצמך עובר על חוקי התנועה בזמן נהיגה עם חברים? (כן/לא) 4.האם נתקלת בנהג שהיה נתון ללחץ חברתי? (כן/לא) 5.האם לדעתך האכיפה של המשטרה מספקת? (כן/לא) 6.האם אתה מרגיש יותר ״משוחרר״ בזמן נהיגה עם חברים? (כן/לא) 7.האם יצא כך להשתתף או/ו- להיות עד למירוץ מכוניות עם חבריך? (כן/לא) 8…
הודעה אחרונה מאת רוכש טעמים, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שבת שלום חברים. יצאתי אל הרכב וגיליתי מחזה שלא אהבתי, אומנם לא טראומתי אך עדיין נוגע לליבי. שפשפו לי את הצד. דיברתי עם בעלה של המשפשפת(שטענה שזה בלתי אפשרי שזו היא וכ'ו וכ'ו) והוא הציע לי 50 ש"ח או תיקון בספריי צבע של טמבור בטענה שהרכב הוא ישן(ואכן הוא ישן אך עדיין זאת לא טענה). רואים את השפשוף בצורה טובה כי האיזור היה מלוכלך ופתאום התנקה בפלא, ישנן שריטות קטנות וגומי שנדבק שכן השפשוף נעשה ע"י הגומי שבפגוש של הפוגע. אומנם הנזק אינו גדול אך עוגמת הנפש ניכרת, מה ביכולתי לעשות בענין? ספריי בטח ישאיר כתם מגעיל, וצביעה אצל פחח עשויה לעלות לא מעט. מצד שני 50 ש"ח לא נראים לי בכלל. כל עצה תתקבל בברכה. מציב כמה תמונות לשיפותכם.
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם זו סופה של השושלת? Gayu Eusegi, מנהל פיתוח המוצר הגלובלי של המיצובישי הודיעה לכתב AutoCar, דMatt Prior, כי החברה תפסיק את ייצור הEVO 10 בסוף השנה ובכך תנטוש מיצובישי לגמרי את המשך פיתוח המותג EVO. הרעיון מאחורי המהלך הוא לאפשר שחרור משאבים לצורך פיתוח 8 רכבים חשמליים והיברידיים עד סוף 2015, ובכך לממש את חזונה החדש של החברה לעבור בעתיד הקרוב לייצור מלא של כלי רכב היברידיים וחשמליים מבוססי אנרגיה נקייה במקום מנועי בעירה פנימית. ציטוטים נבחרים - מקור: http://www.autocar.co.uk/blogs/autocarconfidential/archive/2011/03/01/the-mitsubishi-evo-is-no-more.aspx עצוב...
הודעה אחרונה מאת Echoes, -
-
שלום לכולם. הבוקר הוגשה לבג"צ עתירה נגד פרויקט המצלמות המפואר שמקדמים המשרד לבטחון פנים, משרד התחבורה ומשטרת ישראל. על העתירה חתומים רוני אהרנוביץ' - עורך Netcar ואנוכי. לאורך 24 עמודים די מעניינים לקריאה (לעניות דעתי) אנחנו מסבירים לבית המשפט כיצד המשטרה מבצעת מניפולציות בוטות בסטטיסטיקה ומביאה דיווחים חלקיים ומגמתיים מפרויקטים דומים בחו"ל כדי להצדיק את רישות הכבישים המהירים במצלמות. באתר נטקאר עלתה עצומה הקוראת להעלאת המהירות המותרת בכבישים המהירים (זה אחד הפרקים בעתירה). אתם מוזמנים להיכנס לדף העצומה ולחתום עליה. בדף העצומה יש גם עותק של העתירה. אחרי שתחתמו, שכנעו גם את חבריכם, משפחתכם, עמיתיכם לעבודה וכל אחד מ- 3.5 מליון הנהגים שמצלמות המה…
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 987 צפיות
היי אני מעוניינת ברכישת גולף 2004 ויש לי שתי שאלות: 1. לפי ה-NCAP נערך מבחן לגולף ב-2004 והיא קיבלה 5 כוכבים אולם בכמה פורומים באינטרנט וגם במחירון של יד2 נאמר כי יש לה 4 כוכבים בלבד. מה נכון? 2. אני גרה בחיפה ואמורה לעלות עליות רבות ולכן מעוניינת בגיר אוטומטי בלבד, שלא יווצר מצב שאני מידרדרת בעליה אם לא לחצתי על הגז מהר מספיק. האם לגולף בשנה זו יש גיר רובוטי או אוטומטי? אשמח לתשובות תודה
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
האם הן כל כך קשות לאחזקה? כל כך לא אמינות? האם יש בעיה של מלאי חלפים? האם כולם מוצאים סאאב ,וולוו בעלות סקס אפיל כל כך ירוד?
הודעה אחרונה מאת obarshad, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי היום קרה לי איזה מקרה בכביש שאני רוצה לשתף כי אני לא יודע אם עשיתי את ההחלטה הנכונה נסעתי על כביש של 3 נתיבים, במהירות של כ 80 קמ"ש על השמאלי ביותר (הייתה טיפה תנועה אז זה היה לגיטימי). נוסע לפני עיקול שמאלה כשאני יודע שכ 400 מטר אחרי יש רמזור. אחרי העיקול גיליתי שאמנם הרמזור ירוק אבל המכוניות עדיין עומדות (כלומר כנראה שהתחלף ממש לפני כמה שניות). אם הייתי בולם באותו רגע הייתי מספיק לעצור בעצירה רגילה לגמרי. העניין הוא שההמתנה הייתה בנתיב השמאלי והנתיב שמימין היה פנוי לכן רציתי פשוט לעבור לנתיב הימני, אז הסתכלתי במראה המרכזית - פנוי, מראה ימנית - רכב בנתיב הימני ביותר שנכנס עכשיו לאמצעי (זה שאני רוצה לעבור אליו). לקח לי חצי שניה לעבד את המידע והחלטתי לא לעב…
הודעה אחרונה מאת poleatsky89, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
סאנגיונג הגיעה לתערוכת ג'נבה עם ה-SUT-1, מחליפו של האקטיון ספורט, והצהרה יומרנית שמדובר בטנדר שתוכנן להיות הטוב בעולם. לפחות בנושא עיצוב החזית ומפרט האבזור נראה שהדגם החדש מציע שיפור ניכר. כדי להחליט על כל השאר נאלץ להמתין עד תחילת 2012, אז יגיע ה-SUT-1 לאירופה. כל הפרטים בקישור: סאנגיונג SUT-1
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הי, כצי שנה לאחר קבלת הרשיון קיבלתי פסילה לחודשיים. לאחר הפסילה קיבלתי רשיון חדש. לאחר שנתיים מקבלת הרשיון המקורי (מה שהיה אמור להיות סיום תקופת הנהג החדש) נתבקשתי לעשות שוב תיאוריה ע"מ לחדש את הרשיון. היום עברתי את התיאוריה. שאלתי היא: האם אני צריך ללכת למשרד הרישוי ע"מ לבקש רשיון מחודש, או שנשלח אלי אוטומתי כיוון שעברתי תיאוריה? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Yotamz, -
- 0 תגובות
- 657 צפיות
שבת שלום לכולם אוטוטו נגמר לי הנהג חדש, ורציתי לפנק את הרכב שלי בפנסים אחוריים שקופים, מישהו יודע היכן ניתן להשיג במחיר לא יקר? אפשרי יד 2 במצב טוב. אשמח לקבל פרטים,
הודעה אחרונה מאת Noa90, -
- 3 תגובות
- 926 צפיות
יש לי קופרה 07, היא כוללת צ'יפ ניהול, פילטר ופורק לחץ. אני מתדלק אותו ב95, כדאי לי לעבור ל 98 ?
הודעה אחרונה מאת edanj, -
- 1 תגובות
- 739 צפיות
שלום , ביצעתי טסט לאוטו ונרשם לי בטעות מספר קילומטרז שונה מאשר מה שכתוב לי במד עצמו , אמרו לי שכאשר אני אעשה טסט מחדש לאחר שנה הנושא יתעדכן מעצמו, לאחר שהבוחן יראה את המספר שכתוב. האם זה נכון? או שאני צריך ללכת למשרד הרישוי ולהוציא רשיון רכב חדש? תודה מראש , דניאל
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
קצת הוצאת קיטור: היום, אחרי העבודה אני מגיע לתחנת דלק הקבועה, עלמנת לתדלק ולחסוך כמה שקלים לפני העלאה מחר. כאשר לפני 8 ימים תדלקתי באותה תחנה ב-6.85 לליטר בנזין (שרות מלא/שרות עצמי) היה טור של מכוניות וכל העמדות היו תפוסות (מצב נדיר בתחנה הנ"ל). לאחר כמה דקות מעמיד את הרכב מול עמדת תדלוק, מדומם את המנוע, פותח מכסה של הדלק ויוצא כדי לתדלק. ולהפתעתי, על הצג בעמדה רשום כי ליטר בנזין הוא 7.02 ש"ח. רכבים מקדימה, רכבים מאחורה באין ברירה נאלצי לתדלק בתעריף זה. שאלתי את המתדלק שהיה במקום לגבי סיבת ביטול ההנחה, והוא אמר כי כך החליטה בעלת התחנה, עוד מלפני שבוע. לאחר בדיקה באתר http://fulltank.co.il/ShowFuelStationDetails.asp?id=450 - אכן מופיע תעריף של 7.02 ש"…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב, יש לי שאלה שמטרידה אותי מזה זמן רב: האם מתבצעת ברכבים חלוקה מכנית של משקל תא הנוסעים על ארבעת הגלגלים (באמצעות המתלים למשל)? אם לא, האם צפויה שחיקה מוקדמת של הצמיג השמאלי הקדמי מכייון שברוב הרכבים יש עליו את משקל הנהג ? אשמח אם מישהו יוכל להאיר את עיני בנושא זה? תודה !
הודעה אחרונה מאת pronella, -
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הכוונה לרכבים יוקרתיים בסגנון X5 X6 וסידרה 7 המטרה של ההשכרה היא לחתונה תודה
הודעה אחרונה מאת Fangio, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום רב! יש לי סוזוקי בלנו אוטומט שנת 2000, אני מבסוט מאוד מהרכב אך יש רק נתון אחד שמאוד מטריד אותי, לפי דעתי יש תקלה במד צריכת הדלק מפני שהוא מוריד בקצב של 8\1 מיכל כל 25 קילומטר, ואינו מראה את הצריכה האמיתית הצלחתי לנסועי בו 450 שקילומטר לפני שנדלקה הנורה האדומה, אבל לרבע מיכל הוא מגיע אחרי קילומטרז 220!! איך זה יכול להיות? האם לדעתכם יש משהו שביכולתי לעשות? חשבתי לתדלק פול טנק וליסוע מאה קילומטר ולתדלק שוב לפול לראות כמה הוא צורך למאה...
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 183 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פולו,גולף
- Gavrik
- Rongaflugen
- BoazB11
- sperial
- tuple
- garicho
- wncrazy
- baer
- Or05230
- natco
- Rשף