Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5603 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לשוודים יש ניסיון עצום ורב שנים בייצור ופיתוח מנועים מוגדשים, מאחר ותחום הגדשת הטורבו הגיע בעצם מתחום המשאיות, תחום חזק מאד אצל השוודים - וולבו וסקניה.

הבעיה העיקרית במכוניות הסאלון השוודיות האלו, ובעיקר בסאאב, היא שעלות הקניה היא כשל סופר מיני אבל התחזוקה עולה כבמכונית חדשה, וברגע שהמכונית מזדקנת תמחילים להתבצע "קיצורי דרך" בתחזוקה, מה שעלול לגרור תיקונים יקרים למדי.

הוולבו 850T5, באם טופלה היטב ולא נאנסה באכזריות סה"כ הפגינה אמינות טובה למדי, בעיקר עקב מנוע שפותח במיוחד למכונית הזו.

ללא ספק, ה T5 פחות מאוזנת מדגם ה GLT, אבל יש לה המון כוח, ויש בזה לא FUN לא קטן.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הבן שלי מפגין טעם פלצני משהו.

לפני שנתיים לערך, חיפשנו בעבורו רכב ואחת האופציות שבדקתי הייתה הסאאב 9-5.

ראיתי רכב שהיה שייך ליבואן ממתקים גדול ובין היתר הציגו בפני את קלסר הטיפולים שלו - מה קלסר? ספר, מלא וגדוש בדפים מלאים ברכיבים שטופלו/הוחלפו בבונבוניירה.

אז נכון, הרכב נמכר סביב במחיר שסביב ה- 50% מהמחירון, אבל רשימת החלפים שהוחלפו הדהימה אותי.

על כך אמר פעם איש חכם: את הלחם אתה מקבל בחינם, אבל הצימוקים שבתוכו יקרים-יקרים מאוד...

פורסם

הייתה לי 850 טורבו למשך שנה. ברכב הכל הוחלף. גם המנוע. אמינה - היא ממש לא. שתתה לי את הכיס עד שלא יכלתי. האמנתי שהיא תפסיק להתקלקל, אך התבדתי. בסוף נמכרה ה-ר-ב-ה מתחת למחירון, אחרי צבע, אובראול, ריפוד מחדש, ובקיצור האוטו היה חדש. כמה שידוע לי, הוא הספיק מאז להתקלקל לא מעט (ועברו רק 10 חודשים, הוא היה יד 2, עם 130 אלף קמ).

בקיצור, נבלה. מה שגם, הוא לא תוצרת שוודיה, אלא בלגיה.

והS40, כמו שיש לי עכשיו, הטורבו, בכלל תוצרת הולנד.

פורסם

הסאאב האמיתית האחרונה היא ה-900 של לפני 94'. השאר זה GM, רכבים טובים אך בלי מישהו שיודע לטפל וגם UMI לא ידעו למכור (י-ק-ר מדי).

וולוו תמיד הייתה רכב של זקנים, כשהוא ישן, זול והחלפים נשארו באותה רמה, לא ממש מבוקש.

אגב 850, ה2.3 הייתה הנעה אחורית.

משכנתא זה קל

פורסם

וולוו תמיד הייתה רכב של זקנים, כשהוא ישן, זול והחלפים נשארו באותה רמה, לא ממש מבוקש.

אגב 850, ה2.3 הייתה הנעה אחורית.

לא נכון.

כל דגמי ה 850 היו בעלי הנעה קדמית.

לזמנה, ה 850 היתה המכונית הטובה ביותר שייצרה וולבו - היא אמנם נראתה כמו וולבו טיפוסית, אבל היתה לה שלדה טובה מאד ויחידות כוח מצויינות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אתייחס , מניסיון אישי , לסאאב בארץ מבחינת שאלותיך :

האם הן כל כך קשות לאחזקה?

למכונאי UMI - מאוד קשות (מתמחים בדייהולט...) למכונאים טובים - ממש לא. הבעייה - יש רק 2 מוסכים מתמחים - לא מורשים אך מצויינים.

יש פורום בעלי וחובבי סאאב שעוזרים זה לזה בעיצות וחלקים. יש מספר מומחים "פרטיים" ברמה גבוהה לטיפולים ברכב.

כל כך לא אמינות? האם יש בעיה של מלאי חלפים?

סאאב באופן בסיסי אמינות ועמידות מאוד , בתנאי שטופלו נכונה וללא אילתורים.היו בעבר מספר נקודות כשל (כגון מערכת הנשם

במנוע ) שעפ"ר כבר טופלו . אין בעיה להשיג חלקי חילוף , אם כי במאמץ מסויים. המחירים לא עקביים - יש חלקים זולים , יש

בינוניים ויש במחירים אסטרונומיים. יש דרכים חכמות וטובות לחיתוך עלויות באופן ניכר.

האם כולם מוצאים סאאב ,וולוו בעלות סקס אפיל כל כך ירוד?

ראה את הסרטון - סאאב רכב לנהגים זקנים בלבד.

http://www.youtube.com/watch?v=o4oWt9dFNuw&feature=related דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
פורסם

חבר טוב וקרוב (שהוא גם ה"מכונאי" הספציאליסט שלי לעת מצוא) רכש לאחרונה סאאב 9000 דגם CSE נדמה לי.

הרכב מגיע עם מנוע 2.3 מוגדש, ואיפשהו סביב 200 סוסים, הנעה קדמית, והגה שמתנוסס עליו בגאווה הכיתוב "Scania"...

הרכב נוסע מצויין בקו ישר, מן הסתם פחות טוב בסיבובים (למרות שיש לו קוני צהוב), צריכת דלק סביב 1.8 ואפילו קצת יותר טוב.

זה נשמע כמו לא להיט, אבל בהתחשב בעובדה שהנינג'ה היפנית שלו עושה תצרוכת דלק של חצי מזה, זה דווקא חוסך לו המון כסף.

ברכב הוא מטפל בעצמו, חלפים הוא מזמין מחו"ל, ובינתיים הוא מרוצה עד הגג (סאנרוף, יש לציין) מהרכב בהתנהלות יומיומית מרובת ק"מ.

מבחן ארוך טווח ושימוש יפורסם מתישהו, בינתיים אני צוחק עליו שהוא נוהג בלבנת חבלה והוא מזכיר לי שהכינוי הוא "Flyin brick"...

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
לא נכון.

כל דגמי ה 850 היו בעלי הנעה קדמית.

לזמנה, ה 850 היתה המכונית הטובה ביותר שייצרה וולבו - היא אמנם נראתה כמו וולבו טיפוסית, אבל היתה לה שלדה טובה מאד ויחידות כוח מצויינות.

כמובן שהצדק עמך,

לי זה מוזר, כי אני זוכר שאבי חיפש 850 בזמנו וזכרתי שיש הבדל בין הGLT לT.

לי אישית, יש חולשה ל900T קלאסית.

img_08525_20101217_1507687330.jpg

משכנתא זה קל

פורסם
חבר טוב וקרוב (שהוא גם ה"מכונאי" הספציאליסט שלי לעת מצוא) רכש לאחרונה סאאב 9000 דגם CSE נדמה לי.

הרכב מגיע עם מנוע 2.3 מוגדש, ואיפשהו סביב 200 סוסים, הנעה קדמית, והגה שמתנוסס עליו בגאווה הכיתוב "Scania"...

הרכב נוסע מצויין בקו ישר, מן הסתם פחות טוב בסיבובים (למרות שיש לו קוני צהוב), צריכת דלק סביב 1.8 ואפילו קצת יותר טוב.

זה נשמע כמו לא להיט, אבל בהתחשב בעובדה שהנינג'ה היפנית שלו עושה תצרוכת דלק של חצי מזה, זה דווקא חוסך לו המון כסף.

ברכב הוא מטפל בעצמו, חלפים הוא מזמין מחו"ל, ובינתיים הוא מרוצה עד הגג (סאנרוף, יש לציין) מהרכב בהתנהלות יומיומית מרובת ק"מ.

מבחן ארוך טווח ושימוש יפורסם מתישהו, בינתיים אני צוחק עליו שהוא נוהג בלבנת חבלה והוא מזכיר לי שהכינוי הוא "Flyin brick"...

הסאאב המדובר זה ג'נקיה נטו ללא קשר להספק המנוע, להתניידות חסכוניתמשהו הייתי בוחר 100 חלופות לפני סאאב.

לגבי צריכת הדלק אתה אופטימי, בנסיעות משולבות הסאאב לא ישיג גם ליטר ל- 8 ק"מ.

אני עשיתי נסיעה בסאאב 9000 טורבו(לרכב לא היו 50K ק"מ על השעון) וזה היה אחד הכלים המאכזבים, מנוע חזק וכל היתר אבל הכל בלי יוצא מהכלל קקה.

Never drive faster than your guardian angel can fly

• תוכן חדש...