Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5587 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

היום קרה לי איזה מקרה בכביש שאני רוצה לשתף כי אני לא יודע אם עשיתי את ההחלטה הנכונה

נסעתי על כביש של 3 נתיבים, במהירות של כ 80 קמ"ש על השמאלי ביותר (הייתה טיפה תנועה אז זה היה לגיטימי). נוסע לפני עיקול שמאלה כשאני יודע שכ 400 מטר אחרי יש רמזור. אחרי העיקול גיליתי שאמנם הרמזור ירוק אבל המכוניות עדיין עומדות (כלומר כנראה שהתחלף ממש לפני כמה שניות). אם הייתי בולם באותו רגע הייתי מספיק לעצור בעצירה רגילה לגמרי.

העניין הוא שההמתנה הייתה בנתיב השמאלי והנתיב שמימין היה פנוי לכן רציתי פשוט לעבור לנתיב הימני, אז הסתכלתי במראה המרכזית - פנוי, מראה ימנית - רכב בנתיב הימני ביותר שנכנס עכשיו לאמצעי (זה שאני רוצה לעבור אליו). לקח לי חצי שניה לעבד את המידע והחלטתי לא לעבור נתיב אלא לעצור. הבעיה שפה כבר הייתי ממש קרוב ובמהירות של כ 60-70 קמש לרכב שמלפנים אז בלמתי בלימת חירום כמו שמלמדים בקורס, ואחרי שנייה-שתיים ראיתי שאני לא מספיק אז גם סובבתי את ההגה מעט ימינה ואני עצרתי כשהאף של הרכב שלי נמצא בדיוק מימין של הדלת האחורית של הרכב שלפני.

ברור לי שהיה לי יותר מזל משכל

אם לא הייתי יושב כמו שצריך בכסא ומתורגל בבלימות כאלה אני בטוח שהייתי נכנס בו (מהירות נמוכה אבל עדיין)

אני מודע לחלוטין לכך שהבעיה היא שלא האטתי בכל התהליך הזה של מעבר הנתיב ולא התחשבתי בכך שתהיה אופציה שלא אוכל לעבור ימינה (העניין הוא שאני כל הזמן מסתכל במראות וראיתי שבדקה האחרונה של הנסיעה לא היה רכב בנתיב הימני אז הנחתי ש 99% שהוא יהיה פנוי)

השאלה שלי היא, שבהתחשב במצב הנתון שאני עכשיו בנתיב השמאלי במהירות 60-70 קמ"ש, מרחק של כ 30 מטר (פחות או יותר, קשה לי להעריך) מהרכב שלפנים, ובמראה הימנית רכב בנתיב הימני עובר לאמצעי - בלימת חירום שלא בטוח שתסיימו בטוב או לעבור ימינה ולא ברור מה יקרה ?

פורסם

בלימת חירום קודמת לתמרון עם ההגה. הרבה אנשים גמרו לא טוב כי הם "שברו" הגה לפני הורדת המהירות. לא סתם בכל קורס נהיגה מתקדמת מלמדים בלימה עם התחמקות ממכשול ולא התחמקות עם הגה בלבד. למידע נוסף, בבקשה לקרוא:

http://www.jwwwt.co.il/subaru/newsletter/Article.asp?cID=39&arID=95

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

לא כדאי להגיע ש"בורחים" עם הרכב לנתיב אחר.

רכב באותו נתיב עלול להתנגש בך וזה יהיה תאונה יותר קשה מאשר להכנס ברכב מאחורה.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

הסיסמה השחוקה קצת "שמור על הימין", לא נועדה רק לכבישים עמוסים. היא כללית, עקרונית ואי הקפדה עליה היא מסוכנת, מהווה גם הפרת חוק, ודאי לא "לגיטימית", אפילו אם אתה חושב שאתה לבד בכביש.

פורסם

באמת נשמע כמו טעות של נהג חדש, אף אחד לא הפתיע אותך ואיכשהו סיבכת את עצמך לכדי בלימת חירום וכמעת תאונה.

כל מה שצריך לעשות זה לתכנן לפני ולא לחכות לרגע האחרון. ובכל מקרה להוריד מהירות כי אתה צריך להיות מוכן גם למקרה שמעבר הנתיב לא יתאפשר מסיבה זו או אחרת. זה רק מוכיח שלהיות בטוח ב99 אחוז לא מספיק בכביש. האחוז האחד הזה יכול לעלות לך ביוקר.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

קוראים לי מצבים כאלה ולאנשים מצבים כאלה על בסיס יומי בדרך כלל בכבישים מהירים, קורה לי אישית לפחות פעמיים בשבוע בדרך לעבודה או בחזרה שאני עובר לפני מחלף יבנה שאיזה שמוק חותך כרגיל את הנתיבים בהמשך לכיוון השמאלי ביותר מהימני ביותר, גורם להאטה פתאומית של כולם ושכולם דופקים ברקס להאט מ100 קמ''ש +- יוצא שאחד או שתיים פשוט שוברים לשוליים... אני אישית ירדתי פעמיים בערך לשוליים השמאלים כדי להימנע מלהיכנס ברכב שמולי.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם

אבל אף אחד לא חתך אותי, הרכב שעבר מהימני ביותר לאמצעי עשה את זה בתמימות כי הוא לא היה מודע אלי (אני הייתי באותו זמן בשמאלי ביותר)

הטעות שלי היא שלא האטתי כי הייתי בטוח שאני אעבור לנתיב האמצעי. לא הבאתי בחשבון את האופציה שלא יהיה פנוי.

אני שמח שזה נגמר ככה ולהבא אני אלמד ולא אקח סיכונים כאלה טיפשיים.

פורסם

רואים את הרמזור לפני העיקול?

אני שואל כי לי הרבה פעמים קורה שכאשר אני נוסע מהר ורואה שרמזור לפניי אדום ,אני מוריד מהירות ומשייט לי לאט כדי שהרמזור יתחלף ונהיגה תזרום ,הבעיה שיש נהגים שלא מבינים את זה ונותנים גז וממשיכים לטוס על הרמזור רק כדי לבלום חזק לפני קו העצירה ואין לי מושג למה ,הרי ראית שעקפתי אותך ואני נוסע יותר מהר ממך ואתה יודע שאחרי שהרמזור יתחלף לירוק אני עדיין אסע מהר ממך ,אז איזה סיבה יש לך לעקוף אותי? זה דברים שאני לא מבין לפעמים.

לכן במידה וראית את הרמזור\רכבים לפניך, אז הטעות שלך הייתה שלא האטת ובנית על זה שלא תופתע ,במידה ולא רואים כלום מעבר לעיקול ,אבל אתה מכיר את העיקול ויודע שיש אחריו רמזור, אז הטעות שלך הייתה שלא האטת לפני רמזור שאתה לא יודע מה צבעו.

בנוסף אם אינך מכיר את הכביש ולא ידעת שאחרי העיקול יהיה רמזור, אז הטעות שלך הייתה שלא האטת לפני עיקול שאתה לא יודע מה יש אחריו.

מזהה כאן דפוס? :)

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

אחרי העיקול יש מספיק זמן והרחק עד הרמזור, ואני מחשיב גם את הטור של המכוניות שמחכות לרמזור

אם הייתי מחליט פשוט לעצור אחרי הרמזור הייתי עוצר עצירה רגועה

פשוט ראיתי שנתיב ליד פנוי אז אמרתי בשביל מה עכשיו ברקס ולהאיץ אחרי שנייה, אני פשוט אעבור ימינה

אבל עד שראיתי שהנתיב מימין לא היה פנוי כבר לא היה מספיק זמן

הבעיה לא הייתה שלא האטתי לפני העיקול, ממש לא (זה גם לא עיקול חד)

פורסם

הבט נוסף - לאחר העיקול היה טור מכוניות, וקיימת אפשרות שיהיה טור ארוך יותר, כמעט עד העיקול, ואז היית נאלץ לבלום בלימת חרום ממהירות 80 קמ"ש בה היית לפני העיקול...? הטעות היתה להגיע לעיקול במהירות כה גבוהה, כשאין שדה ראיה לנעשה מעבר לו.

פורסם

מצד אחד אתה אומר:

"אחרי העיקול יש מספיק זמן והרחק עד הרמזור".

ושנייה אחרי זה אתה אומר:

"אבל עד שראיתי שהנתיב מימין לא היה פנוי כבר לא היה מספיק זמן".

כמה זמן לוקח להסתכל ולראות שהנתיב לא פנוי? שנייה? אז כנראה שהרמזור היה לא מספיק רחוק.

אני מקווה שהבנתי אותך נכון ,שלא תחשוב שאני בא לבקר אותך ,בדיוק כמוך אני מנסה לעזור לך להבין מה הטעות שלך.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

תראו, העיקול לא חד ויש מספיק זמן עד הרמזור (גם אם מביאים בחשבון טור ארוך של מכוניות) לכן אני לא חושב שבאתי לעיקול במהירות גבוהה.

הבעיה היא שלאחר העיקול התחלתי את העקיפה שזה להסתכל במראות ולעבד את המידע במוח שזה לוקח שניה אחת אבל בינתיים אתה מתקדם קצת מבחינת מרחק, התחלתי לסטות מעט ימינה אבל רק אז ראיתי את הרכב מהנתיב הימני ביותר נכנס לנתיב שאני רוצה לעבור אליו (שלדעתי אם המראה לי לא היתה מכוונת מספיק החוצה לא הייתי שם לב אליו בכלל) ולקח לי חצי שניה לחשוב ובנקודה הזאת הייתה לי את האופציה לעבור נתיב בכ"ז או לבלום - אבל מכיוון שבזמן העקיפה לא האטתי אז הייתי במהירות גבוהה יחסית למרחק מהרכב שלפני

המחשבה שבאתי לעיקול מהר מדי היא הגיונית ומתבקשת אבל אני אומר לכם שאני כן משתדל לסוע זהיר ואני עובר שם פעמיים בשבוע ו 80 קמ"ש זה בסדר גמור לעיקול שכזה

ההתלבטות שלי עדיין אם הייתי צריך פשוט להמשיך במעבר נתיב כשאני יודע שרכב בא להכנס לנתיב הזה, או לבלום בלימת חירום שלא בטוח שתסתיים טוב

אגב, ניידת משטרה הייתה איזה 100 מטר לפני והיא אפילו לא עצרה אותי או העירה לי, שזה די מקומם

פורסם

בלימת חירום לרוב פחות עדיפה מתתמרונים כאלה ואחרים אולי היה עדיף להאיץ קצת ובכל זאת להכנס. אבל זה רק אתה יודע.

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

• תוכן חדש...