רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם יש חיה כזאת השכרת רכב לנהג חדש גיל 18 באזור הצפוןן ?? תודה רבה לעוזרים : )
הודעה אחרונה מאת Punto_Space, -
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב אני מעוניין לרכוש לסיאט איביזה 2010 אורות בצבע לבן איזה דגם הכי מומלץ תודה מראש
הודעה אחרונה מאת mamzer2k, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש דבר כזה? היה פעם?
הודעה אחרונה מאת lior238, -
- 4 תגובות
- 993 צפיות
שלום לכל חברי הפורום. רכשתי לפני שבוע ב.מ.וו E36 קופה שנת 97, וחסרים לי מספר פלסטיקים בסלון. איכן אפשר להשיג את הפלסטיקים כגון קורה פלסטיק של הקורה הקידמית, ופלסטיקה של הדלתות? תודה על העזרה. (חוץ מ EBAY)
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני נוסע שם כל יום בסביבות 5-6 בערב. יש שם מליון נתיבים, ותמיד יש שם פקק מעצבן שנגמר בפתאומיות איפשהו בהמשך. אף פעם לא הבנתי למה זה ככה? ראיתי שעובדים שם בכביש לייד האם זה יפתור את הבעיה הזאת?
הודעה אחרונה מאת lackyLook2, -
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, היום בבוקר קיבלתי את הרכב הראשון שלי, פג'ו 306 שנת 2002. קיבלתי את הרכב במצב מצוין, והוא גם נראה ממש טוב. אני מעוניין לשפר קצת את הרכב, וכמובן ללמוד על המכניקה שלו, רציתי לשמוע מכם כמה טיפים בנוגע לתחזוקה של הרכב, למשל, באיזה נוזלים חשוב להשתמש, באילו כלים, מקומות מומלצים לתחזוקה ושיפורים של הרכב באזור המרכז? אני גם ארצה כנראה בעתיד לשפר קצת את המנוע, ולשדרג את הרכב במידת האפשר, אז אם יש כמה טיפים לגבי זה? תודה רבה על זמנכם!
הודעה אחרונה מאת benjah, -
אגרת רישוי
מאת lrl23-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי פיאט פונטו ספייס ELXטיפ 2002 היום קבלתי בדואר לשלם את רישיון הרכב. אגרת הרישוי היא 1113 ש"ח לאחר ששנה שעברה היא הייתה 1090ש"ח כלומר עלייה של 23 ש"ח. רציתי לדעת: א. האם אגרת הרישוי צריכה להיות נמוכה משנה לשנה? ב. איך מחשבים את אגרת הרישוי? ג. מצאתי באתר של משרד הרישוי את הטבלה הבא http://he.mot.gov.il/index.php?optio...v-c&Itemid=182 מה אתם אומרים? ד. במידה ולפי מה שרשום בטבלה והרכב שלי הוא מקבוצה 1 שנת ייצור 2002 אני צריך לשלם 886 ש"ח כולל רדיו. זאת אומרת הפרש של 227 ש"ח ממה שרשום לי ברישיון. תודה מראש לכל העונים והעוזרים lrl23 לירן
הודעה אחרונה מאת מיכאל86, -
-
- 3 תגובות
- 944 צפיות
שלום לכולם ! בידיי מיצובישי קולט שנת 1993,מי שיודע אני הרבה זמן מעוניין לעשות פרויקט עם הרכב , צמיגים יש קפיצים יש יישור קו יש , לאחר דיון רב בנושא החלטתי להחליף מנוע ל מנוע 4G93 עם הרחבת מעברים בעל 150 סוסים (לאחר בדיקת דיינו) , המנוע כרגע יושב על סופר לנסר (אשר בעלת אותו תא מנוע כמו הרכב שלי ) ומאושר ברישיון שלה , רציתי לשאול אם יהיה לי בעיה לאשר את המנוע ברכב שלי ? ומה התהליך הכרוך בכך ? (המנוע בעל שטר מכר)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
שברולט כל כך נוראה? 1 2
מאת Guest רונן יצחק-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
אני קורא יותר מדי עקיצות על שברולט בגלל קרוז שלה. היא כזו נוראה? זה נכון שנכנסים איתה למוסך יותר מאשר מכוניות אחרות? ולמה לא אוהבים שברולט בארץ? מה אמינותה של שברולט קוריאה?
-
-
השחתת רכבים
מאת EmptySoul-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
הנה נושא ערוך עם הסתרת מספרי הרכב. לדעתי זה השחתה כי הפס על הגג מעוקם ממש אם תשימו לב ובהמשל [לא צילמתי] המראה הצדדית [צד ימין] הייתה שבורה. עוד תמונה: מקווה שהפעם זה בסדר. האם אנשים שמשחיתים רכבים נהנים מזה?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמה שאלות שאני שואל עבור אבא שלי: לפני כמה חודשים הוא קנה רכב ממגרש ליסינג של היבואן. הרכב משנת 2008 עם פחות מ-40K על הספידומטר. עכשיו הגיע טופס חידוש רישיון הרכב החדש שבו כתוב קילמטראז' של 99K בדיוק (!). יש לציין שבעת הקניה הראו לו שבטיפול האחרון במוסך תועד קילמטראז' של כ-30K ושהרכב נראה במצב מצויין ולא נראה הגיוני שעבר התעללות של 60K בחצי שנה. 1. האם יתכן שיש טעות בטופס או שבהכרח "סידרו" את הספידומטר? 2. מה יקרה כשהוא ילך לעבור טסט ויראו שהקילמטראז' הנוכחי נמוך מזה שנרשם בטסט הקודם? 3. במידה והתשובה ל-1 היא שהתעסקו עם הספידומטר, האם מה שרשום בטופס מהווה ראיה מספקת לתביעה לביטול העסקה? נראה אם יעלו עוד שאלות בהמשך
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מכירים כזה?
הודעה אחרונה מאת אייזיק, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 740 צפיות
שלום , אני מחפש ספר רכב עבור קרייזלר נאון 96-99 איפה אני יכול למצוא דבר כזה ? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רציתי לדעת כמה יעלה לי ביטוח נהג חדש צעיר לרכב פורד פיאסטה שנת 1996 נפח 1400
הודעה אחרונה מאת lesles, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום אני מחפש להשכיר ג'פ ליום אחד לתאריך 06.03 יום זה יוצא יום ראשון, מי שהוא מכיר איפה ניתן לעשות את זה? בנוסף למישהוא יש הצעות לטיול בחוף ים? (מעוניין להציע נישויום לחברה) תודה מראש מיכאל
הודעה אחרונה מאת נטלוזי, -
Ford KA קבריולט 1 2
מאת chesh-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לאחרונה יצא לי לראות רכב מדהים ביופיו בקריית אונו Ford KA קבריולט בדיוק כזה בצבע כסוף מישהו יכול לשפוך לי קצת פרטים על הרכב? לא מצאתי אפילו לא אחת כזו ביד 2, גם לא קבריולט מה הסיפור של הרכב הזה והאם יש לו שוק בכלל?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
ברגעים אלו ממש נחשפת מחליפת היונדאי קופה בתערוכה שנפתחה היום. הנעה קדמית ובשלב הראשון מנוע 1.6 הזרקה ישירה שמפיק 138 כ"ס מכובדים, בשילוב עם גיר רובוטי כפול מצמדים או ידני, שניהם עם ששה הלוכים. בתפריט גם שתי דלתות בצד המדרכה ועיצוב מקורי ומעניין. לגלריית התמונות; http://www.roadandtrack.com/auto-shows/detroit/2012-hyundai-veloster/gallery
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש משהו שתמיד רציתי לדעת, וניראה לי שזה רק הפרעה אובססיבית שלי, אבל לא משנה יש רכבים שכשפותחים את הדלתות הם נפתחות ונסגרות בצורה חלקה כזאת, אבל יש רכבים שכשפותחים את הדלתות יש מעין תופסנים כאלה שבכול זווית מסויימת בפתיחה, פשוט נועלים בצורה חלשה את הדלת, וצריך להשקיע קצת יותר כוח על מנת לפתוח אותה(עד לנקודת נעילה הבאה,ועד לפתיחה מוחלטת, כנ"ל בסגירה), מקווה שהבנתם אותי... אותי אישית, זה משהו שיכול להטריף. למה לבנות את הפתיחה של הדלתות בצורה כזאת? למה זה טוב בכלל? אשמח לדעתכם וסתם להבהרות בנושא.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
לקראת תעורכת ז'נבה משחררת שברולט מכונית קטנה וחסכונית במיוחד (מבית דיהו). אורך הרכב יהיה 3,640 מ"מ בלבד עם בסיס גלגלים גדול באופן יחסי של 2,375 מ"מ. ה-SPARK תגיע לאירופה בתחילת 2010 ותשווק עם שני מנועים בדגש על חסכון בדלק: 1.0 ליטר ו1.2 ליטר 16V . מכוניות מהסוג הזה לא כלכך מצליחות בארצינו הקטנה משום מה לכן סביר להניח שהיא לא תגיע לכאן. אומנם ידיעה לא מי יודע כמה מרגשת, אבל הרכב חמוד.
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
משטרת התנועה הארצית אילת עצרה אמש 2 תיירים מצרפת , בעת שנהגו במהירויות מופרזות בכביש הערבה בדרכם לאילת , ועל כן החליט מפקד היחידה – רפ"ק מתי סופר , להביאם ללא דיחוי בפני שופט באילת , במסגרת הליך שיפוט מהיר . לציין, כי מדובר בכביש ארוך שבחלקו חד נתיבי וללא הפרדה בין המסלולים וכל סטייה , אפילו הקלה ביו...תר בשילוב מהירות מופרזת , עלולה לגרום לתאונה שתוצאותיה טרגיות ולפיכך – הוחלט למקד אכיפה בקטע כביש זה , במטרה להציל חיים ! התייר הראשון נתפס בשעת צהריים באמצעות מכשיר "הדבורה" (3-B), בעת שנהג במהירות 170 קמ"ש , בקטע כביש בו מותרת הנסיעה עד 90 . הנהג הסביר לשוטר בעברית קלוקלת : "הכל פה מדבר , אבל אני עכשיו לאט" .ואכן נלקח הנהג ע"י השוטר במהירות על רקע הנוף "המדברי" הי…
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 996 צפיות
שלום לכולם שאבתי בתוך הרכב ושכהגעתי לחלק מתחת למושבים הקדמיים הרגשתי שהשואב תפס חלק מסויים; בין הזבל שנאסף שם היה המון זבל שרדיו מילאנו השאירו בהתקנה של המערכת אז כנראה שזה חלק ששייך למערכת אבל אחכה לדעתכם: http://img508.imageshack.us/i/imag0208y.jpg/ http://img217.imageshack.us/i/imag0207v.jpg/ http://img19.imageshack.us/i/imag0209x.jpg/
הודעה אחרונה מאת Hatch_a, -
רנו רואה פחות מוסך 1 2
מאת shaulc-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
[לינק שבור] לפי הכתבה באמת זה נכון . אני אישית לא כל כך חסיד של רנו , סיטרואן ופזו עדיפות עליה בכל פרמטר , אבל הנתונים לא משקרים או שכן ? בכל מקרה בעברי נהגתי על רנו אקספרס, את האמת היתה מאוד רגישה ועדינה ונזקקה לטיפולים רבים עקב כך( מנוע/מזגן \פלסיטקה) כל השאר היה בסדר , אבל ברנו אקספרס אין כל השאר מדובר הרי בפח עם מנוע ו4 גלגלים. מי שקונה היום רנו קונה למעשה רנו/ניסאן , וכנראה גם ההפך אולי בגלל זה השיפור.
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי רציתי לשאול האם קיימות עדיין דייטסו שרייד מדגם 3 דל' למכירה? כי מחיפושים שחיפשתי באתרי אינטרנט ועיתונים למיניהם עולה שאין כאלה אולם ראיתי אחת פעם למכירה רק שלאחר שלוש שעות המודעה שלה ירדה... אני מאמין שהיא נמכרה.. יכול להיות שהדגם שלה הוא כזה פופולארי שאנשים לא מוכנים למכור את האוטו בשום מחיר? תודה רבה לעוזרים ותודה גדולה יותר לאלה שיעזרו לי למצוא דגם 3 דל' למכירה
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 955 צפיות
כך מבטיח ארגון הבטיחות הסיני C-NCAP, שהודיע כי יגביה משמעותית את הרף במבחני ריסוק של כלי רכב מתוצרת מקומית. בכך הוא עשוי להפוך לאחד מגופי הבטיחות המחמירים בעולם. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4030276,00.html ככה הם טעונים,אולי באמת יהיה עתיד לשוק הרכב הסיני?.
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
-
תחרות הנהג החסכוני 1 2
מאת Guest רונן יצחק-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז שיהיה במזל השיגו תוצאה של 22.56 ק"מ ל-1 ליטר. זה מרשים, ואם כך, הצהרת החברה די מדויקת (19 ק"מ ל-1 ליטר, בממוצע). אני מניח שאלה שמתלוננים על ביצועי שטח שונים מהצהרות החברה של המכונית שלהם, אינם יודעים כיצד לנהוג (תרתי משמע) על מנת לא לבזבז דלק מעבר למה שצריך.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש לי פורד KA משנת 1998 יובא אישית לארץ ע"י הבעל השני ,אני הבעלים השלישי של הרכב. עכשיו השאלה : כמה כאלה יש בארץ? אני יודע על עוד אחד "טרופי" למכירה בלוח פוקוס. (מבקש עליו 28000 שקל שזה מופרך!) למה אני שואל : אבא שלי עשה תאונה "קלה" מקדימה וחסרים לי חלפים (את כולם! ) רשימת חלפים שאני צריך >למטה. אם מישהו מכיר רכב כמותו שירד מהכביש שיגיד לי אני כבר חודש מחפש ולא מוצא! בבקשה אל תגידו לי "תמכור אותו כמו שהוא" או משהו כזה כי הרכב מתניע ו עשה רק 98000 ק"מ מ-1998!!!!! רשימת חלקים שאני צריך: פגוש קדמי רדיאטור מסנן מזגן גשר מחבר שלדות פח חזית מכסה מנוע שני פנסים קדמיים (אני חיפשתי חלקים ב אי-באי ומצאתי רק את הפנסים, אבל אם יש בארץ-חבל לייבא) תודה ל…
הודעה אחרונה מאת S_G, -
-
מקלארן חדשה
מאת Lowdez- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.uncrate.com/men/cars/exotic/mclaren-mp4-12c/ יצירת מופת אשר עושה מ0 ל100 ב3.2 שניות. איזה מכונה. מי מרים ת'כפפה ופותח סוכנות בארץ ?
הודעה אחרונה מאת Echoes, -
- 0 תגובות
- 950 צפיות
היום בבוקר אמא שלי יוצאת מהרכב ואומרת לי לבוא לראות איזה שריטה יש ברכב אני מסתכל ורואה שריטה באורך של 5 סנטימטר על דלת ימין אחורית ! המנוולים הגיעו כבר לפח של הרכב והשריטה יחסית עמוקה. אני גם ככה על הדרך צריך לצבוע עוד כמה דברים נקודתית ולתקן משהו , יש המלצות על מוסך פחחות וצבע טוב באזור המרכז או ירושלים שיכול לתקן שריטות נקודתית ועושה עבודה ברמה גבוהה ? קיבלתי המלצות על אוטופיקס מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת Yakird12, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
^^כותרת למישהו יש איזה שיטה/קומבינה להעלים את החורים שנוצרו? תודה
הודעה אחרונה מאת OriOri, -
אל תצפו לשמוע על שלדות והתנהגות, לא כאן, לא היום. נסיעה של 10 דקות בדיוק + התרשמות מפנים הרכב + התרשמות מהליכי המכירה של קרסו. אז ככה: 1. תא נוסעים: לא ברמה של GTI MK6, אבל זה לא מפתיע אף אחד. מרגיש פחות יוקרתי, פחות מיוחד ופחות איכותי. אבל, ממש ממש לא דיל ברייקר, בניגוד אולי לקודמת. זה בהחלט אוטו איכותי ונעים בפני עצמו. הייתי מסתדר עם זה. תנוחת הנהיגה אפילו מעט טובה מזו של הגולף, או לפחות נוחה באותה מידה (מאוד חשוב לי אישית). מאחורה המרחב סביר מאוד, לא כמו גולף אך יותר מבשירוקו. אני 1.87 וישבתי מאחורה בסדר. מה שכן, החלונות האחוריים סמליים ולא נעים לעשות ככה נסיעות ארוכות, אבל אין בעיה פרקטית להסיע אנשים. 2. גיר מצויין, מהלך קצר יחסית עם פעולה חיובית וקלא…
הודעה אחרונה מאת bar72,
-
מי מחובר 43 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 132 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Nakamichi
- פינדר
- אליה
- 3n
- eladts
- farkash7
- mcshmupi
- TomerP
- שביט
- פולו,גולף
- Shay_u
- 77gili