Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר DSG 7 הילוכים - וויכוח עם חבר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5571 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אתמול היה לי וויכוח עם חבר בנוגע לגירים, ובנוגע לגיר DSG שבעה הילוכים.

אני טענתי שהרכב עם ה-DSG יאיץ יותר מהר מידני ומאוטומט רגיל מ-2 סיבות:

1) הגיר בעל מצמד כפול שמאפשר העברה מהירה בין הילוכים. על זה לא היה וויכוח.

2) בגלל שלגיר יש שבעה הילוכים, האוטו יאיץ יותר מהר.

חבר שלי טען שהשבעה הילוכים האלה הם לא באמת שבעה הילוכים כמו בגיר ידני ("אחרת למה לא עושים גיר ידני עם 7 הילוכים?"), ושהסיבה היחידה שהרכב יאיץ מהר יותר היא בגלל המצמד הכפול.

מה אתם אומרים?

והאם באמת ה-7 הילוכים האלה בסה"כ מאפשרים לרכב להגיע למהירות גבוהה יותר, ולא משנים את התאוצה?

יום טוב

פורסם

כנראה לא הבהרתי את עצמי.

לא היה בינינו וויכוח על מהירות ה-DSG בגלל מהירות ההעברה.

הוויכוח היה יותר בנוגע לכמות ההילוכים.

כלומר, שהשבעה הילוכים האלה לא באמת משנים, וזו לא אחת הסיבות שגורמות לרכב להאיץ מהר יותר.

תנסה לקרוא שוב את מה שכתבתי

[חבר שלי טען שהשבעה הילוכים האלה הם לא באמת שבעה הילוכים כמו בגיר ידני ("אחרת למה לא עושים גיר ידני עם 7 הילוכים?"), ושהסיבה היחידה שהרכב יאיץ מהר יותר היא בגלל המצמד הכפול.]

פורסם

7 הילוכים ברכב אמורים לגרום לרכב לפעול בסל"ד נמוך יותר ולגרום למנוע להיות שקט יותר בעת נסיעה , וגם לחיסכון בדלק כתוצאה מנסיעה בסל"ד נמוך.

פורסם

שבעה הילוכים מאפשרים קיצור החורים בין יחסי ההעברה לטובת איבוד פחות כוח במעבר בין הילוכים, וכן מאפשרים יחס העברה אחרון ארוך יותר לטובת חסכון בדלק בשיוט.

כשלעצמם שבעת ההילוכים לא משפרים בהכרח את התאוצה. התאוצה יכולה להשתפר עקב השימוש ב-7 הילוכים רק אם הם מסודרים בצורה שיכולה למקסם טוב יותר את ביצועי המנוע ביחס לתיבה הקודמת, עם ששה הילוכים. זו התשובה שאתה מחפש.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

הרכב גם יהיה בסל"ד היעיל ביותר לעבודה (בין אם מעומצת או לאו), בגלל ריבוי ההילוכים.

בשיוט ניתן לשלב להילוך 6 לדוג' במקום ל5 וכך לחסוך בדלק, לעומת זאת בהאצה מהירה תפקוד המנוע יתבטא באופן יעיל יותר משום שהעברת הכוח תהיה קרובה יותר למיטבית.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
שבעה הילוכים מאפשרים קיצור החורים בין יחסי ההעברה לטובת איבוד פחות כוח במעבר בין הילוכים, וכן מאפשרים יחס העברה אחרון ארוך יותר לטובת חסכון בדלק בשיוט.

כשלעצמם שבעת ההילוכים לא משפרים בהכרח את התאוצה. התאוצה יכולה להשתפר עקב השימוש ב-7 הילוכים רק אם הם מסודרים בצורה שיכולה למקסם טוב יותר את ביצועי המנוע ביחס לתיבה הקודמת, עם ששה הילוכים. זו התשובה שאתה מחפש.

ההגיון אומר שכך זה באמת במציאות, לא? הרי לא ישמו תיבה 7 הילוכים שלא ממקסמת טוב יותר את ביצועי המנוע.

או שאולי לא כל כך הבנתי מה שכתבת.

פורסם

תלוי ברכב ומה היצרן ניסה להוציא ממנו.

יש כאלו ששמים גיר עם יחסים בשביל שיהיה יותר כוח, יש אחרים שרוצים חיסכון בדלק, ואחרים שצריכים 7 הילוכים כי המהירויות המקסימליות שלהם דורשות את זה.

פורסם

תחשוב על זה כך: (קצת מופרח, אבל העקרון זהה)

אופניים בעלי 7 הילוכים אל מול אופניים בעלי 21 הילוכים.

לך בתור רוכב, יהיה קל יותר למצוא הילוך שיתן לך את המירב מבחינת הכח שתשקיע ברכיבה, עבור כל שטח שתרכב עליו. בין אם תרצה להשקיע מעט כח כדי להתקדם בשיפוע תלול, או על מנת לרכב מהר בשטח מישורי.

בפשטות, תוכל לנצל את הכח שלך יותר טוב בכל מצב. בין אם זה לחיסכון בדלק, או תאוצה טובה יותר (אם נחזור רגע לרכב).

וכן, אלו 7 הילוכים כשרים למהדרין, בדיוק כמו בתיבה ידנית (שעליה מבוססת ה DSG, שהיא תיבה רובוטית כאמור).

למה אין כאלה בתיבה ידנית? שאלה טובה. אני מניח שלא יהיה נוח לתפעל "H" בעל 8 רגליים.

!AWDSOME

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
תחשוב על זה כך: (קצת מופרח, אבל העקרון זהה)

אופניים בעלי 7 הילוכים אל מול אופניים בעלי 21 הילוכים.

לך בתור רוכב, יהיה קל יותר למצוא הילוך שיתן לך את המירב מבחינת הכח שתשקיע ברכיבה, עבור כל שטח שתרכב עליו. בין אם תרצה להשקיע מעט כח כדי להתקדם בשיפוע תלול, או על מנת לרכב מהר בשטח מישורי.

בפשטות, תוכל לנצל את הכח שלך יותר טוב בכל מצב. בין אם זה לחיסכון בדלק, או תאוצה טובה יותר (אם נחזור רגע לרכב).

וכן, אלו 7 הילוכים כשרים למהדרין, בדיוק כמו בתיבה ידנית (שעליה מבוססת ה DSG, שהיא תיבה רובוטית כאמור).

למה אין כאלה בתיבה ידנית? שאלה טובה. אני מניח שלא יהיה נוח לתפעל "H" בעל 8 רגליים.

נסעתי על סופה ידנית עם H של 7 רגליים וזה סיוט לא קטן לשלב שם לרוורס וממנו לראשון.

אני חושב שיש בזה משהו כשיחס הרגליים הוא לא סימטרי לכל צד מהמרכז.

וחוצמזה אין על ההרגשה של העברה מראשון לשני ומשני לשלישי בשתי מכות =]

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

dsg למעשה שני גירים. ההילוך של גיר אחד משולב והאחר נימצא בהיכון. גיר אחד הילוכים זוגיים והשני אי זוגיים. לכן יש שני מצמדים, אחד לכל גיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

יש מצב טוב שגיר עם 6 הילוכים יהיה מהיר יותר מ7 הילוכים {בהנחה ששניהם כפולי מצמדים כבר ראיתי זאת בהפרשי ביצועים מ-0-100 אצל אחד היצרנים התיבה בעלת 6 ההילוכים היתה מהירה יותר} וגם אותו המצב לגבי 8 הילוכים שגם קיים היום ברכבי פאר . זה בהחלט תלוי בסידור יחסי העברה בין ההילוכים וגודל {הבורות בין ההילוכים } צריך גם לקחת בחשבון שהילוך ראשון ושני קצרים מאוד גם יהיו בעיתיים מאחר ויש גבול כמה כוח אפשר להוריד לכביש בתחילת נסיעה אם רוצים למקסם את יכולת התאוצה של הרכב ביציאה מהמקום

לטעמי האישי גיר עם יותר מ6 הילוכים ברכב עם מנוע מוגדש {מודרני } בעל מומנט גבוהה בסל"ד נמוך מספיקים בהחלט , החסרון המשמעותי בגיר עם הרבה הילוכים {7-8}הוא לפעמים קיק דאון שדורש הורדה של 3-4 הילוכים ש לוקחים יותר מדי זמן או קיק דאון נוסף מאחר ובראשון התיבה ירדה רק להילוך 5 במקום ל3 או 4 ...

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

• תוכן חדש...