Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5593 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שעצוב, אם יתנו יד חופשית הקומבינטורים החאפרים וכל החכמולוגים ינצלו את זה. אנשים עוברים טסטים בקומבינה כי הם מכירים את הבוחן, אז מה יפריע להם לשפר את הרכב שלהם בצורה חאפרית, אם זה היה מותר? הרי זה חוסך להם כסף. סדר העדיפויות לא נכון, וצריך לשנות את צורת החשיבה הישראלית הזאת.

ברור שלא כולם כאלה, אני לא מאמין שפותח השרשור הוא כזה, אבל בגלל האנשים האלה אוסרים עלינו הכל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 127
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא נירא לי, יצא לי לראות יותר מידי פעמים בסופי שבוע בלילה ששוטרים מחפשים שתיה (חריפה) ברכבים של אנשים.

או נוסעים נוספים אשר נמצאים בתא המטען מכיוון שהנהג חדש ואינו מורשה להסיע רכב מלא.

(פורסם כאן בעבר על ידי נהג חדש שנתפס מסיע את חבריו בתא המטען).

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
מבחינה חוקית מותר לו לבצע חיפוש ברכב שלך?

כי לפתוח בגאג' ולחפש שם דברים חוקיים או לא ... זה חיפוש ברכוש .. הוא צריך צו לזה, לא ?

בוודאי, כל מה ששוטר צריך זה חשד סביר שבעל הרכב או הנוהג בו ביצע איזושהי עבירה.

ולא תאמין מה שוטרים מוצאים, אנשים בבגאז', בקבוקי וודקה חצי מלאים מתחת לכסא הנהג...

אפילו סט מפואר של לומים, אלות, אבנים ומקלות (למשתתף המתמיד בקטטות :lol:), ולא נראה לי שהוא התכוון להקים אוהל בחיק הטבע עם זה.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

ועכשיו ברצינות, בכל המקרים בהם נתקלתי במפלט "משופר" הוא עשה ה מ ו ן רעש, עוד לא קרה לי שנתקלתי במפלט משופר שלא עושה יותר רעש מהמקובל (אני מניח שברכב זול ישנם שיפורים זולים).

לגבי שיפור אחיזה, לידיעתך ע"י שינוי מידות הצמיגים אתה ככל הנראה לא תשיג שיפור ניכר באחיזה.

רוצה שיפור באחיזה, תחליף את מערך הבולמים, מוט מיצב, שינויים במערך המתלים או הכי פשוט, תחליף צמיגים לצמיגים איכותיים יותר בעלי נתוני אחיזה משופרים.

אבל את כל האמור לא ניתן לראות בעין בלתי מזוינת והרי הם חסרים את אפקט ה"שופוני" ולכן אנשים מעדיפים להחליף מידת צמיגים ל- "ג'נט 18" (אגב, ביטוי של ערסים) בשביל השופוני ולאחר מכן לחפש צמיגים זולים (אך העיקר שהם עשו זאת למען האחיזה המשופרת..).

הגיע הזמן שתתעדכן קצת לגבי צמיגים.

אומנם שיפור מתלים כפי שתארת אכן משפר את האחיזה, אבל הרכבת צמיגים עם פרופיל נמוך יותר (מה שבא בדרך כלל בשילוב עם קוטר גדול יותר על מנת לשמר את ההיקף) משפר משמעותית את האחיזה - במיוחד במכוניות צנועות שבהם הצמיגים הסטנדרטיים הם בפרופיל 65-70 שמתעוותים בקלות בזמן עומסים צידיים.

ושוב להדגשה - השיפור באחיזה אינו בזכות הרוחב או הקוטר, אלא בזכות הקטנת הפרופיל.

דרך אגב, אני החלפתי את מידת הצמיגים באוטו שלי מ 215/60/15 ל 205/50/15 - כלומר הקטנתי את המידה על מנת לשפר את האחיזה ואת ההתנהגות. בישראל גם הקטנת המידה נחשבת לא חוקית, אז כל ההסברים על שינוי מידה שעלול לגרום לעומסים בלה בלה בלה זה בולשיט אחד גדול.

דוגמא נוספת: שינוי מידת צמיגים אשר תביא לבלאי מואץ במערכת היגוי, אשר יגרום לכשל במשולש/תפוח, איבוד שליטה על הרכב.. ושוב תאונה!

ועוד דרך אגב, גם בישראל פעם היה לי אוטו עם צמיגים במידה קטנה ממה שאושר לי ברשיון (175/60/14 במקום 175/65/14). ניסיתי פעם לעבור טסט בלי להחליף למידה החוקית כדי לראות אם זה יעבור. הכשילו אותי, אז החלפתי ג'נטים עם הברלינגו של השכן.

יש לי חדשות לכל המשפרים, נותנים דוחות גם על המצאות לדים ושאר ירקות שאינן שייכות לרכב בתחום התאורה

(ותודה לאל, לאט לאט התופעה המכוערת הנ"ל תעלם מהעולם כמו הקסנון).

ולי יש חדשות בשבילך. כבר היום מכוניות יוקרה מסויימות באות עם תאורת לד מקורית. תוך כמה שנים זה גם יהפוך למיינסטרים ותוך עשור (כשמחיר תאורת לדים יירד משמעותית) גם מכוניות עממיות יבואו מהיצרן עם תאורת לדים.

אה.. והקסנון לא נעלם מהעולם. הוא חי ובועט בהתקנה מקורית אצל יצרני רכב רבים, ובכל העולם הוא חי ובועט כשיפור אפטרמרקט - במדינות שבהם יש לשלטון יכולת לקבוע תקנים לחוקיות הציוד המיובא והמותקן, והסמכות למתקינים.

השלטון בישראל לא מסוגל לקבוע תקנים והסמכות לייבוא והתקנה של פנסי קסנון ולכן פשוט אסרו על כולם, יחד עם כל שיפור אחר.

מפגרים :mm_mad:

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

חביבי, אתה רוצה להשוות בין לד מקורי של אודי או מרצדס, לבין לד סיני מדילאקסטרים שמישהו הרכיב על מאזדה 3 בתוספת לסט ניקלים מזעזע ?

אתה רוצה להשוות קסנון מקורי של במוו, עם בלאסטרים שמיועדים למנורה, עם עדשות פנס שמיועדות לקסנון, לבין קסנון סיני מעפן שמסנוור את כל העוברים והשבים ?

האמן לי, אין לי שום בעיה עם שיפורים, אני אוהב לשפר ג'יפים, אני מבין צרכים של אנשים לשפר פרייבטים.

אבל מעולם לא ביצעתי ברכב שינוי שיפריע לאדם אחר.

וזה בסדר, אתה לא מחדש לי, אני חי בעולם הרכב, אז אני משתדל להיות מעודכן בחידושים

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

דרך אגב, אני החלפתי את מידת הצמיגים באוטו שלי מ 215/60/15 ל 205/50/15 - כלומר הקטנתי את המידה

ואיך אתה יודע מה מהירותך? הרי מד המהירות סופר את סיבובי הגלגל, אם אתה משנה את קוטרו - והיקפו - גם המהירות תהיה שונה מהנמדדת. מגדילי הצמיגים יסעו יותר מהר מכפי שמראה מד המהירות, והרי מתכון להבזק של גאטסו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אתה צודק אבל אל תצייר תמונה מוגזמת - במכוניות רבות מד מהירות לא מדויק גם כך עם סטיה של קרוב ל-10%.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
אתה צודק אבל אל תצייר תמונה מוגזמת - במכוניות רבות מד מהירות לא מדויק גם כך עם סטיה של קרוב ל-10%.

Croc, במקרה שלך - הקטנת הצמיגים במידות שציינתה, כבר נותנת סטייה של 8.3%. כלומר אם הספידומטר מראה 100 קמ"ש,

למעשה אתה נוסע במהירות 91.7 קמ"ש. תוסיף לזה עוד את הסטייה של 10% ובאמת כבר לא תדע את

המהירות האמיתית בה אתה נוסע. כמובן גם הקילומטרז' לא יהיה אמיתי.

פורסם

אור, על זה בדיוק מדבר ג'רמי, שאם היינו מדינה מתוקנת ומערבית באמת,

היו כאן תקנים לאיזה לדים מותר, ומה צריכים להיות איכותם ואופן התקנתם ברכב,

וכך גם לגבי קסנונים למיניהם. ובמדינות כאלה יש גם מי שיאכוף את זה, הן על

המשתמש הסופי, והן על חנויות האביזרים והמתקינים. אבל מה עושים כאן?

אומרים אסור וזהו, ובכך פותרים את כל "הבעיות" של התמודדות עם משפרים,

מוסיפי אביזרים וכד'.

פורסם
הגיע הזמן שתתעדכן קצת לגבי צמיגים.

אומנם שיפור מתלים כפי שתארת אכן משפר את האחיזה, אבל הרכבת צמיגים עם פרופיל נמוך יותר (מה שבא בדרך כלל בשילוב עם קוטר גדול יותר על מנת לשמר את ההיקף) משפר משמעותית את האחיזה - במיוחד במכוניות צנועות שבהם הצמיגים הסטנדרטיים הם בפרופיל 65-70 שמתעוותים בקלות בזמן עומסים צידיים.

ושוב להדגשה - השיפור באחיזה אינו בזכות הרוחב או הקוטר, אלא בזכות הקטנת הפרופיל.

בדיוק הפוך, הרוחב משפר את האחיזה. הקטנת הפרופיל משפר את הפידבק מההגה, על חשבון נוחות נסיעה ובמקרים קיצוניים גם על חשבון אחיזה. כן, כן, חתך נמוך קיצוני, משפיע לרעה, ולא בקצת אגב, על האחיזה.

האמן לי, אין לי שום בעיה עם שיפורים, אני אוהב לשפר ג'יפים, אני מבין צרכים של אנשים לשפר פרייבטים.

אבל מעולם לא ביצעתי ברכב שינוי שיפריע לאדם אחר.

וזה בסדר, אתה לא מחדש לי, אני חי בעולם הרכב, אז אני משתדל להיות מעודכן בחידושים

לא ביצעת שינוי שיפריע לאדם אחר?! מגן גחון התקנת? גריל קידמי התקנת? כננת \ וו גרירה התקנת? את הרכב הגבת? צמיגים מפלצתיים עם בלמים מקורים? כל אלה ביחד וגם בנפרד הופכים את הרכב לסכנת נפשות לך ובעיקר לשאר משתמשי הכביש. במקרה של תאונה, השיפורים שלך, יותר מסוכנים מכל לד \ קסננון \ פרוזקטור לחיפוש מטוסים ממלחמת העולם השניה שמישהו יכול להתקין על הרכב שלו.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
אור, על זה בדיוק מדבר ג'רמי, שאם היינו מדינה מתוקנת ומערבית באמת,

היו כאן תקנים לאיזה לדים מותר, ומה צריכים להיות איכותם ואופן התקנתם ברכב,

וכך גם לגבי קסנונים למיניהם. ובמדינות כאלה יש גם מי שיאכוף את זה, הן על

המשתמש הסופי, והן על חנויות האביזרים והמתקינים. אבל מה עושים כאן?

אומרים אסור וזהו, ובכך פותרים את כל "הבעיות" של התמודדות עם משפרים,

מוסיפי אביזרים וכד'.

תודה. בדיוק לזה התכוונתי.

ול Sperial בעניין מד המהירות - השוויתי עם GPS ומצאתי שעם הסטייה המקורית שהיתה לי, בנוסף לסטייה של הצמיגים הקטנים יותר, יש לי עכשיו סטייה של 20% במד המהירות. זה חישוב שדי קל לעשות בראש תוך שניה.

מותר 50? אני נוסע 60

מותר 70? אני נוסע 85

מותר 80? אני נוסע 95

מותר 100? אני נוסע 120

מותר 120? אני נוסע 145

מותר 130? אני נוסע 160

אוטובאן? כבר הגעתי ל 240 במכונית שלי שהיא מודל 84. רק אני יודע שזה באמת היה 200...

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לא ביצעת שינוי שיפריע לאדם אחר?! מגן גחון התקנת? גריל קידמי התקנת? כננת \ וו גרירה התקנת? את הרכב הגבת? צמיגים מפלצתיים עם בלמים מקורים? כל אלה ביחד וגם בנפרד הופכים את הרכב לסכנת נפשות לך ובעיקר לשאר משתמשי הכביש. במקרה של תאונה, השיפורים שלך, יותר מסוכנים מכל לד \ קסננון \ פרוזקטור לחיפוש מטוסים ממלחמת העולם השניה שמישהו יכול להתקין על הרכב שלו.

אתה חכמולוג, הא ?

אז בוא אני אספר לך ככה:

הג'יפ שלי משופר בצורה הבאה:

יש הגבהה, כזו המאושרת ע"י היצרן ובעלת תו תקן (כלומר, לא איזו חלטורה זולה מסריחה ומסוכנת)

אין כננת ופגוש (אבל יהיו, עם אישורים ממשרד התחבורה כמובן)

הצמיגים שלי במידה התואמת לרכב ומאושרת ע"י היצרן, שומדבר מפלצתי שאינו חוקי ואו מסוכן.

בלמים מקוריים, ג'אנטים מקוריים גם הם.

מגן גחון יש לרכב, איני רואה במה הדבר מפריע לשאר משתמשי הדרך.

אתה יודע מה ההבדל ביני לבין פותח השרשור או בינך או כל אחד אחר ?

שהרכב שלי חוקי למהדרין, ב100%, שוטר יכול לבוא ולשכב יומיים מתחת לרכב, הוא לא ימצא על מה להוריד את האוטו מהכביש

(אני פרפקציוניסט, אני מסדר כל דבר הכי קטן ברכב, כל רשרוש כל קלקול כל חלק סורר).

ולגבי "אם היה כאן תקן"

אפשר רק לאמר "אם היה כאן מסלול מירוצים" (עכשיו לכו חפשו דיון בנושא)

ובשורה התחתונה "אבל אין" (כמו בשיר של משינה), זו המדינה שאנחנו חיים בה, ולפי החוקים שלה אנחנו צריכים לפעול, גם אם זה לא נראה לנו בדיוק הכי נחמד.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
מבחינה חוקית מותר לו לבצע חיפוש ברכב שלך?

כי לפתוח בגאג' ולחפש שם דברים חוקיים או לא ... זה חיפוש ברכוש .. הוא צריך צו לזה, לא ?

האם יש חובה לפתוח מכסה מנוע בפני שוטר או בוחן? או שגם פה יש ספק סביר לפי רעש האגזוז שלך שאתה מסתיר את כח 17 מתחת למכסה המנוע שלך...

פורסם
אתה חכמולוג, הא ?

אז בוא אני אספר לך ככה:

הג'יפ שלי משופר בצורה הבאה:

יש הגבהה, כזו המאושרת ע"י היצרן ובעלת תו תקן (כלומר, לא איזו חלטורה זולה מסריחה ומסוכנת)

אין כננת ופגוש (אבל יהיו, עם אישורים ממשרד התחבורה כמובן)

הצמיגים שלי במידה התואמת לרכב ומאושרת ע"י היצרן, שומדבר מפלצתי שאינו חוקי ואו מסוכן.

בלמים מקוריים, ג'אנטים מקוריים גם הם.

מגן גחון יש לרכב, איני רואה במה הדבר מפריע לשאר משתמשי הדרך.

אתה יודע מה ההבדל ביני לבין פותח השרשור או בינך או כל אחד אחר ?

שהרכב שלי חוקי למהדרין, ב100%, שוטר יכול לבוא ולשכב יומיים מתחת לרכב, הוא לא ימצא על מה להוריד את האוטו מהכביש

(אני פרפקציוניסט, אני מסדר כל דבר הכי קטן ברכב, כל רשרוש כל קלקול כל חלק סורר).

ולגבי "אם היה כאן תקן"

אפשר רק לאמר "אם היה כאן מסלול מירוצים" (עכשיו לכו חפשו דיון בנושא)

ובשורה התחתונה "אבל אין" (כמו בשיר של משינה), זו המדינה שאנחנו חיים בה, ולפי החוקים שלה אנחנו צריכים לפעול, גם אם זה לא נראה לנו בדיוק הכי נחמד.

זה שאתה לא מבין עד כמה זה אבסורד זה פשוט עצוב, השיפורים שלך אולי חוקיים אבל מסכנים אחרים במיוחד במקרה של תאונה. ואילו השיפורים שלו הם איפשהו בין לא מסוכנים לאפילו משפרי ביטחות והם לא חוקיים.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תוכן חדש...