Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד כחודש ימים בדיוק אני טס עם חבר מהלימודים לחופשה בת שבוע בגרמניה.

עד עכשיו סגרנו טיסה(נחיתה בברלין חזרה ממינכן) ורכב מסיקסט בקטג" של Z4 או SLK או TT קבריולה(רק שלא ניפול על המרצדס:-)).

התכנון האופטימלי מבחינתנו הוא ברלין-נורברגרינג-סטלביו-מינכן.

כמה שאלות כלליות:

1.למיטב הבנתי הרינג נפתח בכל שנה בתקופה זו,האם התאריך הוא קבוע או שמשתנה משנה לשנה בהתאם לתנאי מזג האוויר?

2.הבנתי שבעונת החורף סטלביו-פס סגור(הכביש,לא הסקי) מישהו יודע מתי הוא נפתח?

3.האם יש דרך להפחית את ההשתתפות העצמית דרך השכרת רכב ברינג?

(על הקורסה OPC ועל הקליאו דורשים סדר גודל של 5000 ו-8000 יורו בהתאמה).

4.ב-SIXT מתקמצנים בלתת פרטים על הקטגוריה הגבוהה יותר מישהו יודע אם מדובר עם איזה מנוע מגיעה ה-6 וה-SL?

5.איזה עוד כבישים מעניינים יש באיזור גרמניה-שוויץ-מזרח צרפת?

*אגב לגבי סטלביו-לפני שנתיים באותה תקופה(סוף מרץ) טיילנו בדולומיטים(עם בראבו ט"ד) לא רחוק מסטלביו וכל הכבישים היו פתוחים מזג האוויר היה נפלא ולא היו בעיות.(רק שאז זה היה כמה חודשים ספורים לפני הפרק המדובר של טופ גיר ועוד לא הכרנו את הכביש).

בלי שום קשר אשמח לקבל המלצות לאטרקציות חלופיות באיזור(במידה והרינג וסטלביו סגורים)

turboy

פורסם

דבר ראשון תאריך קצת בעיתי

איתי ברינג לפני שנתיים בסוף מרץ ותפס אותי שלג

לגבי השכרת רכבים בSIXT אני השכרתי BMW M3 לשבוע יחד עם ביטוח מיוחד שאפשרי להוסיך אותו ב995 יורו

אודי TT קיבלתי פעם אחת ללא הקבלת ק"מ לשבוע ב 450 יורו כולל ביטוחים אבל זה היה ממש פוקס

אחזרתי אותה עם 5500 ק"מ יותר שקיבלתי אותה היה לה רק 2000 ק"מ

פורסם
דבר ראשון תאריך קצת בעיתי

איתי ברינג לפני שנתיים בסוף מרץ ותפס אותי שלג

לגבי השכרת רכבים בSIXT אני השכרתי BMW M3 לשבוע יחד עם ביטוח מיוחד שאפשרי להוסיך אותו ב995 יורו

אודי TT קיבלתי פעם אחת ללא הקבלת ק"מ לשבוע ב 450 יורו כולל ביטוחים אבל זה היה ממש פוקס

אחזרתי אותה עם 5500 ק"מ יותר שקיבלתי אותה היה לה רק 2000 ק"מ

M3 זה החלום שלנו הבעיה היא שמאז שששכרת אותה (לפני כמה חודשים) הם הורידו אותה מהאתר ככה שנראה לי שהם נפטרו מהמלאי (המצומצם) של ה-M3.

לגבי ה-TT האם מדובר בקבריו או קופה?

האם סדרה 6 מגיעה עם 6 טורי או V8?

turboy

פורסם

Oberalp pass ו San Bernardino Pass

מומלצים מאוד!

עברתי בשניהם בדרך ממינכן לאינטרלאקן (מקום מדהים, חייבים לבקר שם אם אתם בקטע של ספורט אתגרי).

הקטע המצחיק הוא שלסן ברנרדינו הגעתי בכלל בטעות כשמרוב התלהבות לקחתי את הפניה הלא נכונה דרומה במקום להמשיך מערבה לאובראלפ, אבל ככה הרווחתי את שניהם.

סה"כ משהו כמו 6 שעות של אטרף באלפים השוויצרים.

עוד פרטים כאן

פורסם

השנה הרינג יפתח רק לקראת אפריל.

לכן, תאלץ לשנות מקומות.

סע ל GRINDELWALD בשוויץ. מקום עם כבישים מדהימים. מעבר לזה, לך תקרא מה טופ גיר מצאו שם, יש שם שלל מקומות להיות בהם.

פורסם

SRACK אין מה לשנות מקומות(תסתכל מה רשמתי בהודעה הראשונה) לקראת אפריל זאת התקופה שאנחנו נהיה שם (24-17 למרץ)

באתר של הרינג רשום שהמסלול פתוח בתאריכים שאנחנו רוצים.

מה גם שהתקשרנו היום ל-RENT4RING ואמרו לנו שאין בעיה ושאפשר לשכור בתאריכים שמופיעים באתר של הרינג.

turboy

פורסם
סע ל GRINDELWALD בשוויץ. מקום עם כבישים מדהימים.

כן, ומחירים מדהימים עוד יותר... איך הגענו מגרמניה לשווייצריה, ומי בכלל יכול להרשות לעצמו דברים כאלה?

מילא האזור של אינטרלאקן, שם עוד יש מקומות שהם סתם "יקרים", אבל גרינדלוולד זה כבר בקטגוריה של האוליגרכים.

לא חסרים מקומות יפים באותה מידה, רחקוים פחות ועם תמחור סביר יותר (בכ"ז, צריך לאכול ואולי גם לישון איפשהו...)

לא חסרים גם מקורות מידע ופורומים רלוונטיים לשאלות כאלה.

פורסם
כן, ומחירים מדהימים עוד יותר... איך הגענו מגרמניה לשווייצריה, ומי בכלל יכול להרשות לעצמו דברים כאלה?

מילא האזור של אינטרלאקן, שם עוד יש מקומות שהם סתם "יקרים", אבל גרינדלוולד זה כבר בקטגוריה של האוליגרכים.

לא חסרים מקומות יפים באותה מידה, רחקוים פחות ועם תמחור סביר יותר (בכ"ז, צריך לאכול ואולי גם לישון איפשהו...)

לא חסרים גם מקורות מידע ופורומים רלוונטיים לשאלות כאלה.

לא כל כך הבנתי אותך, והאם אתה מדבר על סמך ניסיון עבר?

אני במשך ה5 שנים האחרונות, נוסע כל חצי שנה לגרינדלוולד - שוכר בSixt רכבים (A6,BMW 5, BMW 765 ,E Class) , והמחירים סבירים יחסית לתמורה,בנוסף אני רוצה לציין שב AVIS משכירים את הפנמרה . בנוגע לאזור אם כבר באינטרלאקן המלונות יקרים בהרבה מאלה שנמצאים בגרינדלוולד. לנושא הרכבים, כמו שנטען פה ענין של מזל, אין אפשרות להבטיח רכב מסוים אלא קטגוריה אך אתה יכול לעשות צעד מקדים ולבקש לשאול איזה רכבים הם מחזיקים בקטגוריה ותקבל רשימה מלאה מSIXT, רצוי שתתקשר למקום שממנו אתה מתכוון לקחת את הרכב ולא להתקשר לסניף בישראל מכיוון שאין להם שמץ של מושג על כל מה שנוגע לחו"ל.

אני רוצה לציין שהכבישים של Grindelwald מדהימים, אך אין יותר מדי מהם . כאמור בהתאם לעונה אניתן לעבור בכל הPassים שנמצאים בין ההרים כמו הסוסטן פאס , ופורקה פאס - שני אלה מאד מומלצים אך אך יש בגין נסיעה בהם אגרה מסוימת אם כי לא גבוהה מהזכור לי . אם אתה מחפש מלון טוב באזור Grindelwald אני מממליץ בחום על מלון Eiger של Family Heller . עוד דבר שתזכה לראות בעיירה המדהימה הזאת, זה את דגל ישראל ואת דגל ירושלים מתנוססים בכניסה עקב בנאדם פרו ישראלי, ציוני שמנהל את הסוכנות תיווך. לכל שאלה באזור אשמח לעזור, כמובן רק מה שאוכל מנסיוני הדל :)

n857004325_1348006_1831.jpg

פורסם
לא כל כך הבנתי אותך, והאם אתה מדבר על סמך ניסיון עבר?

בהחלט, פעם אחרונה לפני כשנה.

btw%20%2822%29.JPG

מבחינתי זאת חווייה חד פעמית שהייתי צריך לנסות, אבל אני לא רואה את עצמי חוזר לשם בשנים הקרובות.

עלויות החופשה באיזור הזה פשוט לא מצדיקות את ההשקעה. אחלה כבישים, אבל בצרפת ואיטליה ישנם מקומות לא פחות מעניינים,

שמציעים תמורה טובה יותר לכסף. מה שכן, בהחלט יש שם אווירה נעימה ואינטליגנטית, הודות לגרמנים, להולנדים ולפלמים שבאים

לנפוש שם באופן קבוע.

הביקור שלי שם היה בן כמה ימים, לכן יכול להיות שנוצר אצלי רושם לא נכון. אני נוטה להאמין לך לאור העובדה שאתה "קבוע" שם.

בכל אופן, לא נראה לי שפותח השרשור מכוון לאזור, ואני גם בספק עד כמה זה יהיה מעניין עבור חבר'ה צעירים.

פורסם

בחופשה (המשפחתית) האחרונה שלי, בקיץ האחרון, פתרתי את בעית העלויות השויצריות על ידי כך ששכרתי חדרים במלון ב-Weil-am Rhein שהיא פרבר של באזל, בצידו הגרמני של הגבול. המלון נמצא במרכז קניות במרחק פחות מ-100 מ' ממעבר הגבול לשויץ (וכקילומטר ממעבר לצרפת, אבל לא ניצלתי אותו). היתרון הוא מחירים גרמניים הן במלון, הן בסופרמרקט ענק שנמצא באותו מרכז קניות ואשר מושך אליו קונים מהצדדים הצרפתי ושויצרי של הגבול, והן בתחנות הדלק הסמוכות. החסרון הוא, כמובן, שלכל אתר בשוייץ יהיה עליך לנהוג שעה וחצי - שעתיים באוטובאהנים זרועי הגאטסו. המקום גם די קרוב ליער השחור שאולי תמצא עניין גם בו אבל כיון שאיני נוהג לצאת לחופשות נהיגה אני לא יכול לתת לך המלצות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אז ככה: המועד שבחרת לנסיעה מעט בעייתי. רוב האלפים עדיין שקועים עמוק בתרדמת החורף שלהם בסוף מרץ - במיוחד האיזורים הגבוהים יותר אליהם אתה בוודאי מכוון (סטלביו). אני טיילתי באיזור באוקטובר, ולכן לא אוכל לתת לך מידע מניסיון אישי על מזג האוויר בתקופה שאתה נוסע בה, אבל חשוב שתזכור דבר אחד: מזג האוויר באלפים אף פעם לא צפוי. יום אחד יכול להיות ככה, יום אחר יכול להיות אחרת. חורף אחד יכול להתחיל בדצמבר; חורף אחר יכול להתחיל בספטמבר.

לכן, הטיול באיזור האלפים הוא תמיד סוג של הימור. עליך לתכנן את המסלול כך שמזג האוויר ישפיע עליך כמה שפחות: תכנן מסלולים אלטרנטיביים ואטרקציות עבור מספר תרחישים של מזג אוויר; אל תסתבך בעליה לאיזורים גבוהים ומבודדים, אליהם יש גישה רק בכבישים שעלולים להסגר או פשוט להיות מלאים בשלג בלתי עביר.

אתה צריך לקחת גם בחשבון שגם אם טכנית הכביש פתוח ואפשר לנסוע בו, כלל לא בטוח שאתה תפיק הנאה מהנהיגה כזו. גם כשהכביש נקי לחלוטין משלג, הטמפרטורות הנמוכות והגשם התדיר יוצרים לעיתים קרובות מה שמכונה בפי שוכני המדינות הקרות "קרח שחור" - קרח ממים שהשחירו מלכלוך, ממש בצבע האספלט. גם נהיגה על שלג היא לא מתנה בכלל, וצריכה להתבצע באיטיות ובזהירות רבה - ואתה עוד מתכוון לשכור רכב עם הנעה אחורית...

על סטלביו אתה יכול לוותר. כאן יש דווקא שתי סיבות. הסיבה הראשונה והמרכזית היא שמזג האוויר פשוט לא יאפשר לך לבקר שם בתקופה הזו. סטלביו הוא אחד הפאסים הגבוהים באלפים והוא נפתח בין מאי ליוני בדרך כלל, אם זכרוני אינו מטעני (אם כי לעיתים יש שם שלג גם באוגוסט). תוכל לעקוב אחרי מצב השלג שם באמצעות אחת ממצלמות הרשת השימושיות שאפשר למצוא בקלות באינטרנט.

הסיבה השניה היא שלדעתי, לא כדאי לסטות מהמסלול כדי לבקר בסטלביו. בסך הכל, טופ גיר - כרגיל - הגזימו מעט כשתיארו את המקום כגן עדן לנהגים. הכביש צר מאוד, מלא בפניות היירפין הדוקות והאספלט לא משהו בכלל. היחידים שיכולים לנסוע בו מהר הם נהגי אופנועים ומשוגעים (או שניהם, כמובן :lol:), כך שסביר להניח שאתה תמצא את עצמך זוחל במהירות של 20 קמ"ש בפניות. את זה אתה יכול לעשות גם בחניה של הסופר. אז נכון, הנוף מהמם (ככה מספרים לפחות - כשאני הייתי שם, כל הפאס היה אפוף בערפל כבד שאפשר ראות של חמישה מטרים קדימה), אבל יש כל כך הרבה כבישים מדהימים באלפים שמאפשרים גם נוף עוצר נשימה וגם חווית נהיגה מהירה בהרבה, שאין לך טעם לסטות מהמסלול בשבילו.

הכביש השווה יותר שטופ גיר ביקרו בו הוא כביש 28, זה שיוצא מדאבוס ודרכו הם הגיעו לסטלביו (אתה, כאמור, כנראה שלא תוכל לעשות זאת - אבל תוכל להמשיך עליו עד איטליה). הכביש עצמו נהדר - רחב וסלול היטב, כצפוי מהשוויצרים - אבל הוא מהווה עורק תחבורה די מרכזי ובחודשים הנכונים ובסופי השבוע הוא יכול להיות די עמוס. אני נהגתי עליו בסוף השבוע ונאלצתי לחלוק אותו עם מאות שוויצרים שלא ממהרים לשום מקום :roll: בעונה שלך, סביר להניח שלא תהיה בעיה עם זה. עד כמה שידוע לי, חלק מכביש 28 פתוח כל השנה, אבל החלק המעניין יותר - פלואלה פאס - סגור בחורף ומוחלף על ידי רכבת מכוניות (בתשלום, כמובן. הרי זה שוויץ :wink:). מעניין, אבל לא מספיק. מקטע אחד של כביש 28, ברגע נדיר של שקט:

IMG_2321.jpg

אני יכול להמליץ על קטע כביש נוסף, אליו הגעתי בטעות לגמרי בפניה לא נכונה בכיכר. מדובר בכביש 27 המוביל לכיוון עיירת הנופש היוקרתית (וחברת הכימיקלים :lol:) סנט מוריץ. הכביש מתפצל מכביש 28 (שם נלקחה הפניה הלא נכונה) ועובר דרך גבעות מוריקות ואגמים מנצנצים וגם, לשם שינוי, ביחד עם שוויצרים שנוהגים מהר, כמו שניתן לראות בסרטון הבא מהטיול שלי. :-) חוויה מומלצת ביותר. אין לי מידע לגבי מדיניות הסגירה של הכביש בחורף.

T2HwFY2WpEs דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אני יכול גם להצטרף להמלצה לגבי סאן ברנרדינו פאס. הכביש עצמו צר מאוד ומלא בחלקים מסויימים בפניות היירפין הדוקות עם ראות אפסית, אבל הסלילה טובה והנהיגה מהנה בהחלט. העובדה שהכביש צר לא מאוד מפריעה, משום שמתחת להר שעליו מתפתל הכביש נסללה מנהרה (בתשלום, אם היה למישהו ספק) דרכה רוב האנשים השפויים נוסעים - כך שאפשר לנהוג בפאס הזה ולא לפגוש נפש חיה בכל הנסיעה (ואם כבר תפגשו מישהו, תהיו די בטוחים שהם באו לשם כדי להנות). בסיומו של הפאס - והמנהרה - נמצאת עיירה ציורית (ודי יקרה) בשם הלא מפתיע סאן ברנרדינו. הפאס הנ"ל סגור בחורף. אפשר - ואפילו רצוי מאוד - להמשיך דרומה ולסטות מכביש 13 החדש לכביש 13 הישן, לכיוון מסוצ'ו: כביש רחב יחסית עם ראות טובה והיעדר מוחלט של מכוניות והיירפינים שאפשר לקחת במהירויות מסמרות שיער. ככה נראה הפאס עצמו:

IMG_4255.JPG

אז לאן כן לנסוע? קראתי באינטרנט על דיווחים מקבילים לשלך לגבי מזג האוויר הטוב באיזור הדולומיטים בתקופה שאתה נוסע בה. אף אחד לא יכול לחתום לך שזה יקרה גם השנה: ערוך בדיקה מקיפה של טמפרטורות היסטוריות והיה מוכן לחזור לאוטוסטרדה האיטלקית במקרה של שלג. במקור כלל לא התכוונתי לכלול את הדולומיטים במסלול, ולכן כיווצתי אותם ליום אינטנסיבי אחד, שהיה ללא ספק אחד המוצלחים בטיול - ואני עוד ביקרתי רק בחלק מהכבישים והנופים המדהימים שיש לאיזור להציע. כאן תוכל למצוא את המסלול שאני עשיתי, שדוחס את הפאסים המומלצים ביותר על ידי אתר AlpineRoads (תדאג לבקר בו למידע נוסף על כל הכבישים והמלצות נוספות) לכדי יום קצר אחד. אני הייתי צריך להמשיך צפונה לאוסטריה, אבל אתה יכול להרחיב את הטיול הזה ליום גדוש אחד ועוד הרבה יותר. הנה דוגמה אחת, מראשו של Passo di Sella, ללא ספק אחד הכבישים המוצלחים בטיול שלי:

IMG_2321.jpg

הכבישים בגרמניה הם סיפור לפוסט אחר לחלוטין. אני אסיים עם סרטון מהכביש האהוב עלי בגרמניה :lol:

GTekpG4u8Ko דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

נ.ב. - אשמח גם להמליץ לך על מקומות אירוח ולינה אחרי שתספר לנו לאן בדיוק אתה מתכוון לנסוע.

• תוכן חדש...