Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב, יצא לי לנסוע השבוע בכביש 4 בקטע שבין ראשל"צ לאשדוד, חלק מהקטע ובמיוחד איזור מחלף יבנה הוא מוקד תאונות מהקשים בארץ, כל יום כמעט יש שם תאונה רצינית מאד - ואני שואל: איך ולמה?! מדובר על קטע כביש ישר, עם שני נתיבים לכל כיוון, שוליים רחבים - בקיצור, הכי סלחן שיש ועם זאת - כל יום מחדש מישהו מתרסק שם, האם יש למישהו הסבר?

שאלה נוספת שעולה לי כל פעם מחדש, למה לעזעזל לא סוללים גשרים במדינה הזאת? כל פעם - כביש שחור וחדש והגשרים? מישהו שכח\התאצל? אשמח להסבר.

דני.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

האיזור של יבנה מועד לתאונות, כי יש שם עבודות בכביש ורוב הנהגים שגם ככה הם נוסעים מהר כי הם בדרך מהירה לא ששים להאט.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

כי בנייה של גשר זה עסק יקר, ושר התחבורה מחלק את התקציב בצורה כזאת שכנראה לא משתלם לבנות גשרים.

קח לדוגמה את הרכבת , תאונות פקקים וסכנות מיותרות היו יכולות להימנע ואפשר למנוע , אם ישימו גשר מסכן בכל צומת מרכזית של פסי רכבת עם כביש קרי צומת כפר שמריהו הרצליה , אתמול פשוט כיביתי את המנוע וישבתי באוטו 10 דקות עד שהיא בכלל נזכרה להופיע , סליחה אבל הרכבת משלמת לי את הדלק שאני מחכה לה 10 דקות ? זה פשוט נראה לי ביזיון !

פורסם

יש הרבה מאד מפגשי כביש - מסילה עתיקי יומין שנבנו בתקופות שבהן עברה רכבת אחת בשעה והתנועה בכביש היתה דלילה הוספת גשר במקום כזה אינה עניין פשוט, במיוחד במקומות צפופים כיון שהגשר עצמו דורש שטח גדול לרמפות עליה וירידה, וגם חפירת מנהרה היא עניין סבוך ויקר. לכן, גם אם יש תהליך של בנית הפרדות מפלסיות, הוא איטי מאוד.

לגבי אזורים מרובי תאונות בכבישים הנראים לכאורה טובים - לא פעם יש בעיות בלתי נראות כגון אספלט באיכות לא מספקת, שיפועי צד שגויים (למשל - בקטע חדש לגמרי, ביציאה ממנהרות הכרמל לכיוון הצ'ק פוסט) או גורמי סינוור, הסטת תשומת הלב וכד'.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור אחד שנוסע ועובר את מחלף יבנה כל יום פעמיים בדרך לעבודה וחזור אני יכול להסביר את זה בצורה הכי פשוטה, מטומטם שנזכר מאוחר מידי שהוא צריך לעלות ליבנה\לא צריך ליבנה, חותך פס הפרדה רצוף וקורים אחד משלוש דברים:

40%-הוא נכנס במעקה הפרדה שנראה נמוך והוא שם לב אליו מאוחר מידי.

40%-נהג מאחוריו\מצידו שנוסע על 110-120 בקטע הנ''ל לא מוכן לברקס הפתאומי שהוא דפק ומעיף אותו לכל הרוחות לתוך המעקה או מעבר.

20%-הוא מצליח לעבור איכשהו אבל להתחמק מצרור קללות וציפצופים, או מניידת מתנ''א שבמקרה קלטה אותו חוצה פס הפרדה לבן ;-).

המלצה שלי?

עברו לשמאל בידיוק בהשתלבות של נהגים אחרים לכיוון יבנה, וסעו 80-90 ואל תסעו 120 רק בגלל שאפשר בלי בעיה לסוע 120 הכביש שם מטעה.

הרבה נהגים שם נותנים ברקס פתאומי כי הם נזכרו שהם צריכים לעלות ליבנה קרה לי פעמיים שכמעט נכנסתי בשמוק שנסע בשמאלי דפק ברקס חתך 4 נתיבים כולל פס הפרדה רצוף על הדרך ועלה ליבנה.

אגב מי שלא מכיר את הכביש בשעות היום יודע שחייב לסוע שם בשמאלי כדי להגיע לאנשהו, כי הימין פשוט זה שורה אחת ענקית של משאיות תובלה, סע אחריהם ותגיע ליעד שלך באיחור של שעה.

יום טוב,סעו בזהירות.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
ערב טוב, יצא לי לנסוע השבוע בכביש 4 בקטע שבין ראשל"צ לאשדוד, חלק מהקטע ובמיוחד איזור מחלף יבנה הוא מוקד תאונות מהקשים בארץ, כל יום כמעט יש שם תאונה רצינית מאד - ואני שואל: איך ולמה?!

אני לא יודע למה כולם עושים שם תאונות קשות, והאמת היא שאני עדיין לא בטוח במאת האחוזים מה היתה הסיבה שגרמה לי לרסק שם רכב לפני כמה שבועות. מה שבטוח, לפחות במקרה שלי - לתשתית הקלוקלת באזור היה חלק במקרה.

שבר ענן שעבר במקום יצר שלולית גדולה כמה מאות מטרים לפני מחלף יבנה. אני כבר נסעתי דרך שלולית או שניים, לא מתרגש במיוחד. כן, אין ממש היגוי, אין ממש בלמים, אבל היי, אפשר להמשיך ישר וזה כל מה שצריך לעשות על כביש 4. נהג אחר שנסע לידי לא ידע את זה, סטה אל הנתיב שלי, זרק אותי אל מעקה הבטיחות והשאר יכתב בספר דברי הפירוקיות.

לי אישית ברור שלנושא התשתית במקום יש חלק בדבר. בצרוף מקרים מעניין אתמול שוחחתי על הנושא עם אחד ממנהלי הפורום האחרים ולמרות שהעלאנו מספר השערות מעניינות, להסכמה לא הצלחנו להגיע.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יכול להוסיף גם עוד סיבה - אנשים לא מאפשרים לרכב שעולה מהמחלף לכביש 4 להשתלב בתנועה.

אם אתה נוסע מיבנה לאשדוד, נתיב ההאצה לא כל כך ארוך ולכן בד"כ הוא נגמר כשאתה רק ב-80 קמ"ש. הרכבים שנוסעים על כביש 4 נוסעים 100-120 ואין להם שום כוונה להאט או לעבור נתיב בשביל אף אחד.

באותה מידה, נגיד ונסעתי בשמאלי ואז ראיתי את השילוט של 1.5 קילומטר למחלף. אני מאותת ימינה ומחכה שמישהו יאפשר לי לעבור לנתיב הימני (שעמוס במשאיות כמו שציינו כבר, אבל לא רק). נראה לכם שמישהו באמת יאט טיפה כדי לפתוח לי אפשרות לעבור?

תרבות נהיגה ואדיבות כבר אמרנו?

פורסם

הכביש הזה יהפוך לכביש בעל 3 נתיבים לכל כיוון, וכבר רואים את העבודות באזור מחלף יבנה. החלק הראשון יורחב מאשדוד עד יבנה, ובהמשך עד לחולות.

פורסם

הרבה תשובות מעניינות, נקווה שהרחבת הכביש תציל כמה אנשים.

בקשר לגשרים - לא מתכונתי להקמה של גשרים חדשים אלא לעובדה שגשרים קיימים אינם נסללים מחדש, כלמר כל הכביש עובר ריבוד מחדש ואילו הגשרים - עם האספלט המקורי בן ה5-6-10 שנים.

ואם כבר הרחבות, איילון - מאיזור קוממיות ועד ההשתלבות עם כביש 1, יש שם מקום לנתיב שלישי בשני הכיוונים, ולמרות העומסים - מישהו מתקמצן על קצת צבע!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
בתור אחד שנוסע ועובר את מחלף יבנה כל יום פעמיים בדרך לעבודה וחזור אני יכול להסביר את זה בצורה הכי פשוטה, מטומטם שנזכר מאוחר מידי שהוא צריך לעלות ליבנה\לא צריך ליבנה, חותך פס הפרדה רצוף וקורים אחד משלוש דברים:

40%-הוא נכנס במעקה הפרדה שנראה נמוך והוא שם לב אליו מאוחר מידי.

40%-נהג מאחוריו\מצידו שנוסע על 110-120 בקטע הנ''ל לא מוכן לברקס הפתאומי שהוא דפק ומעיף אותו לכל הרוחות לתוך המעקה או מעבר.

20%-הוא מצליח לעבור איכשהו אבל להתחמק מצרור קללות וציפצופים, או מניידת מתנ''א שבמקרה קלטה אותו חוצה פס הפרדה לבן ;-).

גם אם יוסיפו 3 נתיבים זה לא יעזור , יש בארץ נהגים סתומים שפשוט מסכנים את הסביבה , הם נוסעים בשאנטי על השמאלי , ואז הם נוסעים 'לרוחב הכביש' ( והם חותכים 3 נתיבים וקו לבן ) , כדי לצאת ביציאה הקרובה

פורסם

כמו כן,

מדובר בכביש ראשי בעל נפח תנועה לא מועט, בטח ביחס לשני הנתיבים שבו. יחד עם זאת בדרך כלל הקטע לא פקוק (כמו הקטע מראשון צפונה) דבר שמאפשר נסיעה במהירות ללא פקקים (למעט בתאונות המדוברות).

אבל אני סבור שבאיילון למשל יש יותר תאונות!

• תוכן חדש...