Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5609 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד כמה שזכור לי לטורסן יש דיפרנציאל מרכזי והוא אכן 4X4 קבוע רק עם חלוקה משתנה, בניגוד להלדקס שמשלב גלגלים אחוריים לפי הצורך.

4MOTION של פולקסווגן היה עם טורסן.

פורסם

האלדקס אינו משלב גלגלים אחוריים לפי הצורך. במקרה ב-S3 הוא אכן משלב גלגלים אחוריים לפי הצורך, אך הוא מורכב גם בשלל מכוניות האחרות ומחלק מומנט לפי הצורך, כאשר החלוקה הרגילה היא לא 100%-0%. למשל אצלי (האלדקס) החלוקה המינימלית היא 90/10 ולפי הצורך מגיעה ל- 60/40. ב-VAG לא היה אף רכב עם דיפרנציאל מרכזי, רק מצמד ויסקוזי המדמה עבודה של דיפרנציאל מרכזי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

פורסם

למה אתה מתכוון כאשר אתה אומר?

והוא אכן 4X4 קבוע רק עם חלוקה משתנה

תחליט, או 4X4 קבוע (שזה 50/50) או חלוקה משתנה, שזה 100/0 ועד 60/40. אתה אומר דברים וסותר את עצמך באותו המשפט. אם הכוונה שלך ל"קבוע" היא יותר מ- 100/0, אז אתה טועה. "קבוע" הוא מושג רופף מאוד, מכיוון שמאז ומעולם השתמשו במושג הזה לרכב הנעה קבועה בעלת חלוקה 50/50 בין הצירים, אך היום גם משתמשים במושג לרכבים שהחלוקה שלהם עדינה יותר, לכיוון 90/10. ואתה בא ומכניס לפה את הדוגמה של S3 שהחלוקה שלה 100/0 ומלמבל לגמרי בין כל המושגים.

ההגדרה היותר נכונה ל-S3 היא הנעה קדמית עם העברה של מומנט לציר האחורי ע''י מצמד ויסקוזי, בדומה להרבה רכבים אחרים שפועלים באותה הצורה. לאומת זאת, הנעה כפולה קבועה יותר נכונה לרכב בעל חלוקה של 50/50, ויש גם הנופלים בין לבין, כמו שלי, שהחלוקה שלהם משתנה, אבל אף פעם לא 50/50 ואף פעם לא 100/0.

פורסם

תחליט, או 4X4 קבוע (שזה 50/50) או חלוקה משתנה,

"קבוע" אומר שאין מצב 2X4 לא שאין חלוקה משתנה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

BURZUM ידיד.

מי אמר ש4X4 קבוע חייב להיות 50/50?

מי אמר לך שבסובארו יש מצמד האלדקס ויסקוזי? במיוחד בדגמים אוטומטיים.

על סמל מה קבעת שלVAG לא היו ואין רכבים עם דיפרנציאל מרכזי?

בקיצור. יותר מדי דברים להתמודד איתם. אני פורש.

פורסם
BURZUM ידיד.

מי אמר ש4X4 קבוע חייב להיות 50/50?

תקרא יותר טוב! לא כתבתי בשום מקום ש-4X4 חייב להיות 50/50. התפיסה מאז ומעולם הייתה כי הנעה כפולה קבועה היא 50/50 כמו בג'יפים האמיתיים שבנו. מאז התפיסה והטכנולוגייה השתנתה, אבל המושג לא הוגדר מחדש. היום כל רכב שיש לו אפשרות ל-4 גלגלים (ויותר) להניע את הרכב שמים עליו תגית "הנעה כפולה" FULL TIME. בפועל יותר נכון להגדיר "הנעה כפולה חלקית" PART TIME, וזה בגלל השוני בטכנולוגיה! דיפרנציאל מכאני קלאסי מול מצמד ויסקוזי המדמה את פעולתו.

מי אמר לך שבסובארו יש מצמד האלדקס ויסקוזי?

מי אמר? אני לא מבין, לתת לך שמות? לך תעשה קצת שעורי בית.

במיוחד בדגמים אוטומטיים.

לא במיוחד, אלא בלבד בדגמים האוטומטיים.

HALDEX VISCO LIMITED SLIP

רואים שאתה לא מבין בכלל על מה אתה מתווכח, אבל ממשיך לשחק אותה.

בדגמים ידניים אטמוספרים או טורבו כולם אחד אחד דיפרנציאל מרכזי כמו בג'יפים. אין ולא היה רכב הדומה לזה ב-VAG

על סמל מה קבעת שלVAG לא היו ואין רכבים עם דיפרנציאל מרכזי?

כל מה שהזכרתי שזה QUATTRO, 4MOTION ו-SYNCRO כולם היו האלדקס או טורסן ללא דיפרנציאל.

אתה בכלל יודע להבדיל דיפרנציאל ממצמד ויסקוזי? אבל חייב להתווכח.

פורסם

טוב נו. אין לי כוח. בדגמים אוטומטיים של סובארו יש מצמד מנוהל אלקטרוני ולא ויסקוזי כמו בדגמים ידניים.

כמו כן לסובארו יש מערכת משלה. הם מעולם לא השתמשו בזאת של האלדקס למרות שגם בליבה של מערכת של סובארו יש מצמד ויסקוזי, אבל הרעיון שם שגלגלים אחוריים תמיד מחוברים בניגוד למערכת של האלדקס.

להלן רשימה של רכבים שמשתמשים בדיפרנציאל מרכזי של טורסן:

Torsen center differential

Alfa Romeo Q4s - with (Torsen T-3):

156 Crosswagon and Sportwagon

159

Brera, Spider

Audis with quattro - various iterations of Torsen, the T-3 starting from the 2007 B7 RS4

80 & 90

100 & 200

A4, S4, RS4

A5 & S5

A6, S6, RS6

A8, S8

Q5, Q7

Bentley Continental GT, Bentley Continental Flying Spur (2005) initially Torsen T-2, current have T-3

Chevrolet Trailblazer SS Torsen T-3

Lexus GX470, Toyota Land Cruiser Prado 120 Torsen T-3

Range Rover 3rd Gen. 2002–2009

Toyota 4Runner (only Limited V8 model & 2010 Limited V6 model) Torsen T-3 with lock

Toyota FJ Cruiser (only manual models) Torsen T-3 with lock

Toyota Hilux Surf Torsen T-3 with lock

Toyota Land Cruiser 200/2008/V8 Torsen T-3 with lock

Volkswagen Passenger Cars with 4motion:

Volkswagen Passat Torsen T-2 (B5.5 model, not latest B6 model with transverse engine)

Volkswagen Phaeton Torsen T-2

פורסם
מסלולים.

רק מסלולים.

מעניין, אני לא הייתי בוחר במסלולים, ובטח שלא הייתי ממליץ "רק" עליהם באופן כזה נחרץ מעל דפי הפורום. אבל אני אעשה טובה לפורום ולא אפרסם שום חברה כזאת או אחרת (אם כי יש לי דעה מגובשת לגבי החברות השונות).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הפורום אסיר תודה על הטובה שעשית לו...

אם יש לך דעה מנומקת, אתה יכול לכתוב אותה.

אם יש לך דעה מנומקת, שאתה לא רוצה לכתוב אותה, מה הטעם לכתוב שיש לך דעה מנומקת שאתה לא רוצה לכתוב אותה?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...