Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5608 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, רציתי לשאול, כאשר תוקפים סיבובים עם רכב בעל הנעה 4X4(לא ג'יפ), (כמובן במקום שלא מסכנים אנשים אחרים)

מומלץ להוריד למהלך נמוך ולהעביר את הסיבוב בסל"ד גבוהה עם גז חזק על מנת שמערכת הקוואטרו תייצר אחיזה מקסימלית?

או להיכנס עם סל"ד נמוך וללא גז בסיבוב?

אני יודע שבהנעה קידמית תוקפים סיבוב עם גז קבוע ולא חזק על מנת לא ליצור היגוי יתר

ובמערכת הנעה אחורית תופקים את הסיבוב עם גז חזק בשביל לא ליצור תת היגוי, אם אני טועה אשמח לקבל סדר בבלאגן.

תודה,:wink:

פורסם

הנעה קדמית גורמת לתת היגוי בכניסה אגרסיבית ו 4X4 גורם להיגוי יתר לממש קטן ומכניס אותך חזרה לנתיב בקלות. בהנעה קדמית ככל שתפתח יותר מצערת הרכב יכנס לתת היגוי גרוע יותר.

ב4X4 ככל שתפתח יותר מצערת בזמן החלקה אתה תחזיר את הרכב למסלול.

את האמת בחיים לא יצא לי לנהוג ב4X4 אך אני אומר זאת לפי ההיגיון, תקנו אותי אם אני טועה.

Seat Leon FR 2.0TSI

6speed manual

פורסם
כל שתפתח יותר מצערת בזמן החלקה אתה תחזיר את הרכב למסלול.
מכיווון שאתה מדבר על החלקה (כלומר אתה כבר בהיגוי יתר) גם בהנעה קדמית ברגע שתיתן הרבה גז עם כיון נכון של ההגה

תצא ממנה - העברת משקל לחלק האחורי המחליק וחידוש האחיזה.

כבר חודש בלי קיק דאונים - ככה מתמודדים עם מחירי הדלק:idea:

פורסם
שלום, רציתי לשאול, כאשר תוקפים סיבובים עם רכב בעל הנעה 4X4(לא ג'יפ), (כמובן במקום שלא מסכנים אנשים אחרים)

מומלץ להוריד למהלך נמוך ולהעביר את הסיבוב בסל"ד גבוהה עם גז חזק על מנת שמערכת הקוואטרו תייצר אחיזה מקסימלית?

אני יודע שבהנעה קידמית תוקפים סיבוב עם גז קבוע ולא חזק על מנת לא ליצור היגוי יתר

ובמערכת הנעה אחורית תופקים את הסיבוב עם גז חזק בשביל לא ליצור תת היגוי, אם אני טועה אשמח לקבל סדר בבלאגן.

סדר בבלאגן:

1. יותר גז עם הנעה קדמית יגרום לרוב לתת היגוי ולא להיגוי יתר.

2. יותר גז עם הנעה אחורית יגרום לתת היגוי או היגוי יתר, כתלות בגורמים נוספים (מצב הכביש, העברות משקל, פקודות היגוי וכדומה).

3. בנהיגה ספורטיבית לא נותנים גז לפני הסיבוב אלא אחרי. כלומר - בולמים לפני הסיבוב אם צריך, לוקחים את הסיבוב כמה שיותר ניטרלי כדי לא לאבד אחיזה (גז קבוע וכדומה) ומאיצים ביציאה ממנו.

4. בהנעה כפולה הפיזיקה נשארת בדיוק אותו הדבר, למעט העובדה שלרוב ניתן לתת יותר גז יותר מוקדם ביציאה מהסיבוב, כדי לרכב יכולות משיכה גבוהות יותר.

5. להנעה כפולה אין יותר אחיזה אבסולוטית מרכב עם הנעה אחורית או קדמית, זהו רק אופן העברת הכוח שמשתנה. לכן, אין קשר בין כמות הגז שאתה שם לבין האחיזה, ומערכת ה-4X4 לא תתפקד טוב יותר עם גז חזק.

6. חשוב לציין בהתייחס ל-1 עד 5 - נהיגה לא מלמדים בהתכתבות. אלו רק כללי אצבע ואם תרצה לנהוג בצורה ספורטיבית ובטוחה, בצע קורס נהיגה מתקדמת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
הנעה קדמית גורמת לתת היגוי בכניסה אגרסיבית ו 4X4 גורם להיגוי יתר לממש קטן ומכניס אותך חזרה לנתיב בקלות. בהנעה קדמית ככל שתפתח יותר מצערת הרכב יכנס לתת היגוי גרוע יותר.

ב4X4 ככל שתפתח יותר מצערת בזמן החלקה אתה תחזיר את הרכב למסלול.

את האמת בחיים לא יצא לי לנהוג ב4X4 אך אני אומר זאת לפי ההיגיון, תקנו אותי אם אני טועה.

אתה טועה.

דבר ראשון, הקוואטרו של אודי, כמעט בכל הדגמים, מתנהג בדיוק כמו הנעה קדמית. בחלקם (בדגמים בעלי מנועים רוחביים - A3, TT) הוא באמת הנעה קדמית, עם אפשרות להעביר כוח אחורה במידת הצורך. היתרון הוא, כמו שרוני אמר, הוא האפשרות להאיץ מוקדם יותר ביציאה מהסיבוב.

דבר שני, בכל רכב, לא משנה אם זו הנעה קדמית, אחורית, או כפולה, אתה רוצה להכנס לסיבוב עם גז קבוע, בלי גז בכלל, או בבלימה, ובטח לא בהאצה. זה נכון גם למכוניות בעלות הנעה כפולה אגרסיבית כמו מיצובישי איבו. הנעה כפולה כזו בסך הכל תעביר מספיק כוח אחורה בשביל שביצאה מהסיבוב המכונית תשאר ניטרלית או עם היגוי יתר ולא תכנס לתת היגוי. אבל שוב, זה קורה ביציאה מהסיבוב.

תודה,

המושגים שלך שגויים לגמרי. ממליץ לך על קורס נהיגה מתקדמת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

תודה רבה על התגובות, אני באמת כבר זמן מה רוצה לעשות קורס נהיגה מתקדמת, אשמח לקבל המלצה לקורס כזה באיזור השפלה עד המרכז.

פורסם

אתה טועה בהכל.

אני לא אכנס למה כן, כי אי אפשר ללמד הכל בהתכתבות.

בכל מקרה, מתי מאיצים משתנה מרכב לרכב וממצב למצב, ולא תלוי רק בהנעה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה טועה.

דבר ראשון, הקוואטרו של אודי, כמעט בכל הדגמים, מתנהג בדיוק כמו הנעה קדמית. בחלקם (בדגמים בעלי מנועים רוחביים - A3, TT) הוא באמת הנעה קדמית, עם אפשרות להעביר כוח אחורה במידת הצורך. היתרון הוא, כמו שרוני אמר, הוא האפשרות להאיץ מוקדם יותר ביציאה מהסיבוב.

דגמי האודי בעלי מנוע רוחבי צויידו במערכת שנקראה אלדקס למרות שהם נקראו קוואטרו.

מערכת זו, בניגוד למערכת ה 4X4 הקבועה שנקראה קוואטרו, היתה מערכת שהעבירה כוח לגלגלים האחוריים במינון לא קבוע, למעט בזינוק שאז היא פעלה כמו מערכת הנעה כפולה קבועה לכל דבר.

דגמי הקוואטרו הראשונים של אודי כויילו בדיוק כמו דגמי ההנעה הקדמית של אודי באותם שנים, למעט משיכה עדיפה בזינוק ואחיזת כביש גבוהה יותר, אבל בסך הכל הן היו מכוניות משעממות למדי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תודה על כל התגובות, אז הבנתי שלרכב 4X4 אין יתרון גדול על רכב רגיל באחיזה, אך לנהג במסלול עם פניות חדות לא יהיה יותר קל לבצע אותן עם רכב 4X4 מאשר רכב מקביל לו בדיוק רק בלי הנעה כפולה?

פורסם

יהיה לו קל יותר להאיץ החוצה מהסיבובים כשהם נפתחים. בבלימה לפני הסיבובים, בכניסה לסיבובים ובתוכם -- לא יהיה הבדל. רק בהאצה. רכב כפול הנעה לא נותן יותר אחיזה, אלא מאפשר לנצל אותה טוב יותר לצורך האצה, אין לו (כמעט) שום השפעה בהאטה ובפניות.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
רכב כפול הנעה לא נותן יותר אחיזה, אלא מאפשר לנצל אותה טוב יותר לצורך האצה, אין לו (כמעט) שום השפעה בהאטה ובפניות.

לא מדוייק.

לרב המכוניות שהיו להן גירסאות כפולות הנעה שיועדו לכביש, להבדיל מרכבים שההנעה הכפולה שלהם יועדה לשיפור העבירות, אחיזת הכביש היתה גבוהה יותר, ודגמי הקוואטרו של אודי הם דוגמא מצויינת.

פורסם
לא מדוייק.

לרב המכוניות שהיו להן גירסאות כפולות הנעה שיועדו לכביש, להבדיל מרכבים שההנעה הכפולה שלהם יועדה לשיפור העבירות, אחיזת הכביש היתה גבוהה יותר, ודגמי הקוואטרו של אודי הם דוגמא מצויינת.

ההבדל נובע מכיול השלדה ולאו דווקא מצורת ההנעה. אודי מכיילים לאחיזה מעל כל דבר אחר - רגש, פרוגרסיביות, נוחות וכו'.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

למכוניות אודי, באופן מסורתי, היתה חלוקת משקל גרועה למדי, כשרוב המשקל נמצא בחלק הקדמי, ולעיתים גם לפני הסרן הקדמי, בשל השימוש במנוע אורכי.

דגמי הקוואטרו הוסיפו משקל לחלקה האחורי של המכונית, ובנוסף, בשל ההנעה הכפולה הקבועה והמתמדת, האחיזה היתה גבוהה בהרבה.

פורסם
תודה רבה על התגובות, אני באמת כבר זמן מה רוצה לעשות קורס נהיגה מתקדמת, אשמח לקבל המלצה לקורס כזה באיזור השפלה עד המרכז.

מסלולים.

רק מסלולים.

פורסם
דגמי האודי בעלי מנוע רוחבי צויידו במערכת שנקראה אלדקס למרות שהם נקראו קוואטרו.

מערכת זו, בניגוד למערכת ה 4X4 הקבועה שנקראה קוואטרו

לא כל כך מבין מה אתה ואומר. שתי המערכות באאודי נקראו קוואטרו, אם זאת אלדקס ל-A3 S3 ו-TT כמו שציינת, או אם זה כל הדגמים האחרים שצויידו בטורסן. כל הרכבים של אאודי (האמת כל הרכבים של VAG) הן הנעה כפולה "חלקית" (PART TIME) בעלת מצמד ויסקוזי ואין אף רכב שיכול להקרא FULL TIME בגלל העדרות של דיפרנציאל מרכזי.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

• תוכן חדש...