Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5591 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל העוזרים,

בחודש אפריל אני טס עם אשתי לארה"ב, חוף מערבי, נחיתה בNY בנמל תעופה JF

המטרה היא לשכור רכב ולרדת לכיוון מיאמי בנסיעה כולל עצירות בנקודות מפתח בדרך ולטוס מפלורידה בחזרה לניו יורק ומשם הבית.

הטיול אמור להיות שלושה שבועות.

העזרה שאני צריך היא:

1) הייתי רוצה המלצות, היכן לעצור בדרך למיאמי, אתרים חשובים, אטרקציות, מסלולים, מלונות, מוטלים, איך להתארגן, איפה אני מוצא בית חבד לערב חג פסח וכל המלצה שמישהו יכול לתת לי

שאלה שניה:

כל הנסיעה תתבצע באמצעות רכב, איך להתכונן מבחינה ביטוחית? אשתי ואני ננהג במכונית, היא בת 27 ואני בן 29.

אנחנו נצטרך גם GPS, איזה חברה מומלצת וומהיכן כדאי לשכור את האוטו מהארץ או בארה"ב? כנ"ל לגבי מלונות.

שאלה שלישית: איזו מכונית הכי נוחה? התקציב מוגבל, חלום שלי הוא לשכור רנגלר לפחות בחלק מהזמן ואם זה אפשרי מבחינה תקציבית אז ברוב הזמן, אם לא אז לפחות להכניס רנגר בחלק מהטיול ואולי נסיעה על מוסטנג. (כמה אפשר לנהוג על 307????)

על איזה חברות הששכרה אתם ממליצים איך אני באמת יכול לשלב בין כמה סוגי רכב???

תודה לכל מי שיכול לעזור,

עתיר

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

אני ממליץ על מוסטנג במיוחד שאתם זוג אז יש מקום למזוודות

אוטו חזק, ובהחלט תיהיה חוויה לכם ליסוע עליו במיוחד בנסיעה ארוכה כזאת

האוטו אוכל דלק אבל בדוגרי ככה זה כל האמריקאיות...

HU: pioneer DEH8350SD. COM: FOCAL165VB. 6X9: MOREL TEMPO. AMP: HERTZ HE4. SUB: HERTZ ES300

פורסם

אני לא יכול לעזור לך מבחינת האטרקציות בחוף המזרחי (יש די והותר מידע על כך), אבל יכול לתת לך כמה טיפים כלליים לשכירת רכב בארה"ב.

לגבי ביטוחי הרכב השכור - לא מאוד מסובך. ראשית, מומלץ לבטח את הרכב על שני נהגים ולא אחד, גם אם רק אתה מתכנן לנהוג. אתה נוסע לתקופה לא קצרה, ורצוי מאוד שגם אשתך תוכל לנהוג ברכב במידה ויהיה צורך בביצוע נסיעה ארוכה במיוחד או באם לא תרגיש טוב.

שנית, באפשרותך לרכוש ביטול השתתפות עצמית במקרה של תאונה או פגיעה ברכב (CDW / LDW) בתוספת סכום מסויים ביום. המשמעות היא שאם תהיה מעורב בתאונה או שהרכב יפגע או יגנב בצורה כלשהי, לא תצטרך לשאת בהשתתפות העצמית על הנזק שנגרם - סכום אשר עשוי לנוע בין מאות לאלפי דולרים. לפעמים ביטול ההשתתפות העצמית לא מבטל את ההשתתפות העצמית לגמרי, אבל מקטין אותה מאוד. לרכוש או לא לרכוש ביטול השתתפות עצמית? החלטה שלך.

בנוגע לחברת ההשכרה, התשובה לא חד משמעית ותלויה בעיקר באופי הנסיעה שלך. שים לב שאתה מתכוון לבצע מה שנקרא one way rental, כלומר לוקח את הרכב בנקודה אחת ומחזיר אותו באחרת. כל החברות גובות על השכרה כזו תשלום נוסף ביחס למה שהיית משלם לו היית מחזיר את הרכב לסניף ב-JFK. כשאני ביצעתי השכרה חד-כיוונית בארה"ב, ההצעות שניתנו לי על ידי חברות בינלאומיות כמו אוויס, הרץ וסיקסט היו גבוהות משמעותית מהצעות של חברות המתמחות בשוק המקומי, ובראשן אלאמו (Alamo), שנתנה את ההצעה הטובה ביותר. אני ממליץ לך לערוך סקר שוק באתרים של החברות המובילות. אם יש לחברה אתר ישראלי, תקבל בו בדרך כלל (אך לא תמיד) הצעת מחיר נמוכה יותר מאשר באתר הבינלאומי, אך יתכן שלא כל האופציות למכוניות הניתנות להשכרה תוצגנה בפניך. בנוסף - בדוק גם באתר traveljigsaw.com, שמשווה מחירים בין כמה חברות השכרה.

מבחינת השירות, החברות די דומות זו לזו ואין הבדלים עצומים ביניהן. בנסיעה ארוכה שכזו, חשוב שתצמד לחברות גדולות הפרוסות ברחבי ארה"ב, ולא בחברות מקומיות שעשויות להתקשות להעניק לך סיוע במקרה של תקלה או אי שביעות רצון מהרכב. כל עוד מדובר על חברות מוכרות - לך על החברה שנותנת לך את ההצעה הנמוכה ביותר. בנושא ה-GPS - אתם נוסעים לתקופה לא קצרה ולכן חבל לשכור מכשיר ניווט מחברת ההשכרה. בסכום הסופי תוכל לרכוש מכשיר כזה וגם להשתמש בו אחרי הנסיעה. באתר DealExtreme תוכל למצוא שפע של מכשירי ניווט זולים עליהם ניתן להתקין תוכנות ניווט איכותיות.

אין שום סיבה שלא תשכור רכב מיוחד. עניין השכרת הרכב בארה"ב יחסית לא יקר (וההפרשים בין הקטגוריות לא עצומים), וכך גם הדלק - כך שאם מתחשק לך להתפנק קצת - לך על זה! :) אני לא ממליץ על שכירת מספר מכוניות, מפני שחברת ההשכרה תחייב אותך על החזרת הרכב בסניף אחר וזה יהפוך את העניין ליקר מאוד (מדובר על תשלום שיכול להגיע למאות דולרים). הרנגלר הוא בהחלט לא הבחירה האולטימטיבית לטיול שלך - בסה"כ מדובר ברכב שטח די ספרטני. אם אתה מעוניין בנהיגת שטח, הרבה יותר משתלם לך לצאת להשאיר את הרכב השכור מאחור ולצאת לטיול ג'יפים מקומי (או לשכור אחד בעצמך מחברה יעודית שתהיה זולה בהרבה מחברת השכרה קונבנציונלית, אך כנראה שתגביל את הנסועה היומית שלך).

כמעט בכל חברות ההשכרה יש לא מעט מוסטנגים - בדרך כלל כקטגוריית Fun נפרדת. עם זאת, באלאמו למשל ניתן לבחור את הרכב שלך בעצמך ואני בחרתי במוסטנג למרות שהזמנתי אימפאלה. כדאי לך ליצור קשר עם חברת ההשכרה כדי לברר בדיוק מה אתה תקבל - במיוחד אם אתה מעוניין ברכב ספציפי (מה שלא תמיד מתאפשר). מה שכן, כלל לא בטוח שרוב החברות תסכמנה להשכיר לך רכב מהקטגוריה הזו לנסיעה חד-כיוונית. שוב, כדאי לבדוק.

פורסם

תודה רבה על התשובות והתשובה המפורטת.

נכנסתי לאתר אלאמו, לא ראיתי שם מוסטנג או רנגלר.

ראיתי דרך שלמה SIXT מחירים יחסית מצחיקים, עליי לחשוש ממשהו?

בכל אופן אם אני סוגר את ההשכרה מהארץ, האם עליי ללכת פיזית לסגור "חוזה" בסוכנות בארץ או שפשוט אפשרי גם דרך האינטרנט?

אשמח לשמוע כל עזרה נוספת אחרת...

תודה,

עתיר

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

כמו שאמרתי, יתכן שבגלל אופי ההשכרה שלך באופן אוטומטי מוסתרות אופציות כמו המוסטנג. עדיף לך להתקשר לנציגות אלאמו בארץ ולברר.

אין לך סיבה לחשוש מ-Sixt, אבל חשוב שתקרא את האותיות הקטנות ותראה בדיוק מה המחיר כולל (למשל - לרוב מוסיפים את מחיר הביטוח רק בהצעה הסופית ולא במחירים של הרכב ליום. הביטוח יכול ליקר את הרכישה בכמה עשרות דולרים ליום). וכמובן שאין כל צורך לגשת לסוכנות כדי לחתום - אתה יכול להזמין בראש שקט דרך האינטרנט.

פורסם

מנסיון:

ממליץ להשכיר את הרכב דרך הסניף הישראלי, לפני כמה שנים אישתי ואני הזמנו מוסטנג פתוחה למשך שבועיים מhertz, המחיר שקיבלנו היה בסביבות ה$780 לשבועיים כולל טנק דלק חינם, כל הביטוחים, נהג נוסף והחזרה בסניף אחר (לקחנו בvegas והחזרנו בLA) זה אמנם היה עם הנחה מיוחדת אבל גם בלי ההנחה אם אני זוכר נכון זה היה בסביבות ה$900

זה לא השוס, כשהגענו לא כ"כ הייתי מרוצה מהמוסטנג (הרגישה לי קצת ספרטנית) אז שדרגנו ליגואר XK8 פתוחה.

אוטו מדהים שליווה אותנו במשך השבועיים. השדרוג היה בערך עוד $700 לכל התקופה.

גם זה לא השוס! השוס הוא שרכבים כ"כ יקרים מוגבלים בנסועה היומית שלהם לבערך 100 מיילים ביום, מכוון ושדרגנו שובר שהיה ללא הגבלות, עם כל הביטוחים, נהג נוסף וכו'... נשארו לנו כל ההטבות! זה היה מאוד משתלם כי נסענו על היגואר יותר מ2700 מיילים.

ממליץ להסתכל על hertz, יש להם רכבים "מעניינים", פשוט תזמינו מהארץ רכב "שלא יהיה אכפת לכם להתקע איתו" ותשדרגו שם לפי מה שיש פנוי.

הthread המקורי שלי מהטיול המדובר:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=92136

• תוכן חדש...