Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלת שאלה אז אני אענה לך, גם להיות במעמד הביניים איך שקוראים לזה עדיין יותר טוב להיות בישראל.

שוב פעם אני אומר, משפחה ממוצעת של 3 נפשות צריכה לשלם בשנה $14,400 לביטוח רפואי עוד לפני שמישהו הספיק להגיד אפצי'. תאר לך מה היה קורה אילו כל משפחה בארץ הייתה צריכה לשלם כזה דבר?

כמובן אני מדבר כאן על אנשים ממוצעים. לא מדבר על רופאים, מהנדסים או משהו בכיר. אנשים כמוך וכמוני שעובדים בכבוד במקצועות חופשיים. תאמין לי שיש עוד הרבה דברים לרשום עליהם שאנשים לא יודעים עליהם כאן אבל אני ממש לא רוצה להתחיל לחפור.

דרך אגב, תרשה לי לרשום עובדה שהרבה אולי לא ידעו. כולנו יודעים כאשר בישראל אנחנו קונים רכב חדש אנחנו משלמים מסים. הידעת שבארה"ב כל פעם שאתה קונה רכב אתה משלם מיסים שוב פעם? כמה? בין 7 ל 12 אחוזים משווי הרכב. תלוי מה גובה המס(SALE TAX) באותה מדינה. את המס אתה משלם כאשר אתה בא לרשום את הרכב על שמך במשרד הרישוי ולקבל מספר חדש. כמובן שהמוכר והקונה יכולים לומר שהרכב נמכר בפחות. אבל המדינה לא פראיירית כך שיש לה מחירונים משלה. הם לא מסתכלים בעין יפה כאשר מכונית נמכרת הרבה מתחת לשווי שלה.

זאת הייתה סתם עובדה קטנה למי שלא ידע.

תרשה לי להיות עוד יותר אגואיסט ממך.

אני חושב שאם החלטתי יום אחד לקרוא את "זן ואומנות אחזקת האופנוע" ולהגיע למצב שאני קורא, לומד, משנן ומצטט את הספר יומם ולילה אף אחד לא צריך לשלם לי בעבור כך. קל וחומר במצב כאשר אני סוגד לספר כל כך שאני לא יכול לעבוד ולפרנס את המשפחה שלי. (המבין יבין).

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם
בפעם האחרונה שעצרתי בתחנת דלק יצאתי מהרכב להסתכל מקרוב על המשאבה של הדיזל כשלא האמנתי שהמחיר שם היה מעל 13 שקלים (!)

...

תחבורה ציבורית היא פתרון נגד תדלוק רכב פרטי, אבל לא פותרת את הבעיה של עליית כל המחירים האחרים בגלל עלויות הובלה.

1. זה המחיר לפני הנחה. אחרי הנחה של ~7 ש"ח יוצא שהסולר קצת יותר זול מהבנזין. אף אחד לא קונה סולר במחיר "מחירון" כמו שלא קונים צמיגים במחיר "מחירון". תמיד בסביבות 50% הנחה.

2. לגבי הובלות וכו' - למובילים יש הסדר של החזרים על מס הבלו על הסולר. כך שלפחות המובילים החוקיים שמדווחים לשלטונות המס דיווחי אמת על הפעילות שלהם לא אמורים להיפגע, למיטב הבנתי.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

אם ככה, מה הקשר בין מס הבלו למחירי התחבורה הציבורית?

או שלחברות התח"צ אין הסדרים כאלה?

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם
הצעת החוק בעניין הבלו פופוליסטית ומטומטמת.

1. אין שום סיכוי שתעבור בגלל העלות התקציבית כיום.

2. בטווח הארוך לא כדאי לנו בכלל שהבלו יהיה באחוזים ממחיר הדלק. מס קבוע בשקלים לליטר הרבה יותר טוב כי:

א. הוא ממתן תנודות במחירי הנפט. כשהנפט מטפס ב8% הדלק אצלנו עולה רק ב4%, ולהיפך. אם הבלו יהיה פרופורציונלי למחיר הדלק נרגיש כל תנודה במחירי הנפט במלואה.

ב. הכיוון ארוך הטווח של מחירי הנפט הוא אך ורק כלפי מעלה. להצמיד את הבלו למחיר הנפט רק יגרום לו לעלות עוד ועוד באופן אוטומטי כל חודש בו הנפט מתייקר.

ואגב, יותם - מחיר הדלק בארץ ממש לא מטורף ביחס למדינות אחרות.

המחיר די דומה למחירים באירופה.

הכעס שלכם הוא על הדבר הלא נכון. מחירי דלק גבוהים זו מציאות שאין מה לעשות איתה.

מה שדפוק במדינה שלנו הוא היעדר תחבורה ציבורית נורמלית.

אין לי בעיה שהדלק יעלה גם 10 ש"ח לליטר אם תהיה תחבורה ציבורית שתביא אותי לעבודה באותו זמן כמו הרכב הפרטי. בכל המדינות הנורמליות זה קיים. אצלנו לא.

+1

נקודת הייחוס להשוואה צריכה להיות המדינות המפותחות באירופה, בעלות מערכות רווחה מתקדמות שם אכן מחירי הדלק (והמיסוי הישיר והעקיף) דומים למצב בישראל.

כמדיניות חברתית ראויה על המדינה לשאוף לצמצם ככל הניתן את הנסועה ברכב פרטי ולעודד את התחבורה הציבורית ולכן יש צדק בהטלת מיסוי גבוה על הדלק לציבור וסבסוד מחירו לתחבורה הציבורית.

מנגד עיוות נוסף שקיים בשוק הינו נוסעי הליסינג שלרוב אינם נדרשים לשלם בגין הוצאות הדלק דבר שללא ספק גורם לנסועה מיותרת ובזבזנית.

• תוכן חדש...