Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5611 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש פה כ"כ הרבה משתנים שונים, שאני לא ממש מצליח לראות ע"ס איזה תחזיות בטר-פלייס מעיזה להשקיע את מה שהיא משקיעה.

אני סתם אזרוק לכם תסריט הזוי, לתשובה יש עכשיו עתודות גז מפה עד להודעה חדשה, שלטענת סבר פלוצקר, אין לו כ"כ למי למכור אותו.

מספיק שהוא ינתב חלק ממנו לאיזה רעיון לרכבים (סתם לדוגמא,בא תחתום על חוזה ל3 שנים לבלוני גז ואנחנו מתקינים לך את המערכת ברכב על חשבוננו) ויוזיל משמעותית את מחירי הגז, מערך שיווק מוכן של תחנות תדלוק כבר יש לו ובטר פלייס יתחילו לספור זבובים בתחנות שלהם.

בקשר לבטר פלייס, כמאמר האמריקאים :

I'LL BELIVE IT WHEN I'LL SEE IT

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אני סתם אזרוק לכם תסריט הזוי, לתשובה יש עכשיו עתודות גז מפה עד להודעה חדשה, שלטענת סבר פלוצקר, אין לו כ"כ למי למכור אותו.

מספיק שהוא ינתב חלק ממנו לאיזה רעיון לרכבים (סתם לדוגמא,בא תחתום על חוזה ל3 שנים לבלוני גז ואנחנו מתקינים לך את המערכת ברכב על חשבוננו) ויוזיל משמעותית את מחירי הגז, מערך שיווק מוכן של תחנות תדלוק כבר יש לו ובטר פלייס יתחילו לספור זבובים בתחנות שלהם.

כלל וכלל לא הזוי

למי שלא יודע, הונדה התחילה לאחרונה לשווק סיוויק שעובדת על גז טבעי + תחנת תדלוק ביתית בקצב איטי

2009_Honda_Civic_NGV--DC.jpg

horsepower is an illusory mathematical equation; torque is real and the source of all good things in the universe

פורסם
יש פה כ"כ הרבה משתנים שונים, שאני לא ממש מצליח לראות ע"ס איזה תחזיות בטר-פלייס מעיזה להשקיע את מה שהיא משקיעה.

בקשר לבטר פלייס, כמאמר האמריקאים :

I'LL BELIVE IT WHEN I'LL SEE IT

זה ממש לא הזוי, דווקא נראה לי אחלה רעיון.

תציע את הרעיון לתשובה ואולי תזכה לאיזשהו מענק :).

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

המדינה ממש מתאמצת לעשות את הרכב החשמלי לא משתלם.

במדינות נאורות אם יש לך רכב משומש אתה יכול לקנות בכמה אלפי דולרים קיט הסבה לחשמלי הכולל מנוע חשמלי, מצברים ורכיבים למיניהם ולהטעין את הרכב בבית וכך גם להוריד עלויות באופן דרסטי (סנטים בודדים למייל) וגם לתרום לאיכות הסביבה.

כאן, מתעקשים -

א. לחייב אותנו לקנות רכב חשמלי חדש.

ב. לחייב אותנו לשלם סכום חודשי שעפ"י הכתבה בדה מרקר מעל 1000 ש"ח בחודש רק על החשמל. על פי הערכות זה יהיה הרבה יותר מ-1000 ש"ח.

ג. לחייב אותנו ברכבים עם מצבר מתחלף שיש לו חסרונות מבניים ולאסור עפ"י חוק (!!!) הטענה בייתית.

אני שואל מה לעזאזל קורה פה, למה מנסים לעזור לחברה פרטית אחת על חשבון כולנו?

דה-מרקר - מחירי בטר פלייס

כלכליסט - על מצברים מתחלפים

פורסם

אני לא חושב שזה בלוף אבל אי אפשר להבטיח ב 100 אחוז שזה לא יהיה פלופ.

(ואני לא מדבר על פוקר).

לדעתי זה הימור עם יחס סיכוי מול סיכון מעולה, מבחינה עסקית.

עולה מאות מליוני דולרים להרים את המיזם, עקב הצורך לפתח סוללה, רכב, תשתיות, תוכנה, אוטומציה, מוסכים, תוכניות שיווקיות, תמיכת לקוחות, פרסום, הטמעה הדרגתית באוכלוסיה, הפקת לקחים, מחזור, ותוך כדי תהליך גם שיפור כל האספקטים האלה עם הצטברות הלקחים. יקר וקשה.

מצד שני , אם בעוד 5 שנים שליש מהמכוניות בארץ יהיו שייכות למיזם, (כי יסתבר שיש מספיק נהגים שיתקלו במגבלות הטווח לעתים רחוקות מאוד והם יבחרו מרצונם ברכב החשמלי), אז יש פה שוק ענק של מיליארדים רבים.

נכון יש סיכון שבסוף המחיר שעולה להם הרכב החשמלי והסוללות והתפעול של התחנות יהיה כזה שמחיר החבילה לנהג יהיה יקר יותר מבנזין, או שווה בדיוק לבנזין אבל עם מגרעות של טווח. אם זה יקרה כנראה המיזם לא יצליח והכסף שהושקע ירד לטמיון. זה הסיכון של היזם והמשקיעים מישראל ומחו"ל ששמו מאות מליוני דולרים. אני בטוח שאף אחד פה לא שמח שיש מי שלקח על עצמו את הסיכון, רק אוהבים לשנוא את הטייקונים שירויחו "על חשבוננו" אם המיזם יצליח.

אני חושב שלהמר שכדאי לשבת על הגדר ולחכות שסוללות יעלו חצי אבל יתנו פי 2 זה סיכון הרבה יותר גדול. סוללות ליתיום נמצאות בשימוש די נפוץ כבר איזה 20 שנה ולא השתפרו כמעט.

לגבי המחיר שנשלם- ברור שאי אפשר יהיה לגבות כמה שרוצים על החשמל, או לחילופין על ק"מ נסיעה. פשוט כי עדיין יהיו מכוניות בנזין ואם אנשים יראו שלהחזיק רכב בנזין זה יותר זול הם יעשו זאת.

מבחינה טכנית :

גם את הסוללות שיש היום אפשר לטעון ברבע שעה. הסוללות האלה יודעות לתת 100 KW כדי להאיץ את הרכב ונראה שאפשר לדחוף לתוכן את אותו ההספק בזמן הטעינה. (אם הסוללה היא 25 KW , יקח רבע שעה לטעון).

הבעיה היא כמובן אורך החיים שלהן שיתקצר, ומדובר בבלאי מואץ לרכיב הכי יקר בסיפור אז לא כדאי.

לגבי מכוניות עם יותר סוללות ויותר טווח- המחיר שלהן יהיה פשוט מטורף (לפחות תהיה להם תאוצה הרבה יותר חזקה).

פורסם

160 ק"מ טווח נסיעה, זה המכסימום בתנאים אידאליים, ללא מזגן פועל ובנסיעה בינעירונית, במישור, במהירות שיוט סבירה וכל חריגה מזה תגרום מיידית לצריכת זרם חשמלי מוגברת ולקיצור טווח הנסיעה.

בברכה - רפי לין

אני חושב שמה שכתבת לא מדויק. אין יצרן שנותן הערכה על סמך נסיעה בינעירונית בלבד, אלא בד"כ נתון משולב.

אני מקוה שבטר פלייס נהגו בהגינות מינימלית ונתנו נתון שהוא משולב, אם כי ברור לי שהוא מושג בנסיעה רגועה ונינוחה וללא מזגן.

לדעתי, אפשר גם לקבל אפילו יותר מ 160 ק"מ ואפילו יותר מ 200, אבל זה יצריך נהיגה איטית במיוחד, למשל לכבות מזגן ולנסוע על 60-70 קמ"ש כל הדרך.

אגב, אני לא בטוח אם נהיגה בתוך העיר משפרת או פוגעת ב "צריכת החשמל".

ברכב בנזין, עצם העבודה שלו בניוטרל ברמזורים, ועצם זה שהוא צורך דלק כדי לסובב את עצמו פוגע בצריכת הדלק.

בהילוכים נמוכים (בתוך העיר) המנוע עושה הרבה יותר סיבובים לכל מטר נסיעה, ולכן האפקט הזה גרוע במיוחד ובסיכום מתקבלת צריכת דלק לא טובה בתוך העיר.

ברכב חשמלי אין את הבעיות האלו. עמידה במקום לא צורכת חשמל, אלא אם כן דולק מזגן או חימום (אין חימום בחינם כמו ברכב בנזין).

גם נסיעה איטית אינה גורמת לבזבוז. למנוע אין כמעט חיכוך, וחוצמזה הוא כל הזמן משולב בהילוך הסופי (כמו הילוך חמישי ברכב בנזין).

אז מה שבעיקר צורך חשמל בתוך העיר אלו ההאצות בין רמזור לרמזור. אבל במקום שהחשמל הזה יתבזבז כאשר מאיטים לקראת הרמזור הבא, ברכב החשמלי לחיצה על הבלם הופכת את המנוע לדינמו, כלומר הוא מפריע לגלגלים ומאיט את הרכב (מה שהנהג רצה) ומייצר חשמל שהולך לאגירה במצברים. החשמל הזה משמש להאצה חזרה כשהרמזור מתחלף לירוק.

לעומת זאת, נסיעה מחוץ לעיר יוצרת התנגדות אוויר חזקה, ולמנוע החשמלי אין שום טריק כדי להתגבר עליה. חייבים לייצר כל הזמן זרם חשמלי למנוע כדי שידחוף מול הרוח.

פורסם

נהג רגוע, יש עוד מספר בעיות הנדסיות לא פשוטות עם הטענה מהירה של מצברים מלבד קיצור החיים של הסוללה.

בעיות שעולות לי לראש בשעת ערב מאוחרת זו -

1. הטענה מהירה דורשת זרם רב מאוד, אבל שקעי כח ביתים מוגבלים בכמות הזרם שהם יכולים לתת. זה בהכרח מאריך את זמני הטעינה שלך, או מחייב את כולו להתקין שקע תלת-פאזי בחניה.

2. מה עושים עם כל החום שנפלט בזמן טעינת הסוללה? בין אם היא תקועה ברכב או אם היא בתחנת החלפת מצברים, צריך לקרר את האזור. זה עולה עוד כסף ודורש עוד אנרגיה.

3. שינויים דרסטיים בצריכת החשמל בעייתים מאוד מבחינת כושר הייצור של חברת החשמל. תחשוב מה יקרה בשעה 8 בבוקר כשחצי מדינה מגיעה לעבודה ומחברת במכה אחת את כל מכוניות הליסינג החשמליות לשקע. ביג באלגן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
נגיד ואכן בטר פלייס יצליחו למכור כ- 5000 מכוניות בשנה הראשונה. ונגיד שרק 1000 יחליטו שהם רוצים "לתדלק" בזמן שהם בעבודה. מה יקרה למשק החשמל בארץ, כאשר בקיץ אנחנו כבר על הקצה ואין רזרבות?

האם נראה אנשים שטוענים את המכונית במשך היום, אבל בעצם שום טעינה לא תתבצע? (כך טענו בחברת חשמל. טעינת מכוניות תהיה בעדיפות אחרונה) איך יחזור בעל המכונית הבייתה? בדחיפה? :shock:

קודם כל, רוב האנשים נוסעים בסך הכל 20 ק"מ לעבודה, מי יותר מי פחות. אז המצבר שלהם אמור להיות 80% - 85% מלא ונדרשים בסך הכל 3 קוט"ש למילוי המצבר. זה בערך מה שמזגן מרכזי בבית צורך בשעה (אגב עלות החשמל הזה רק 1.5 ש"ח).

לדעתי לקוח שיגלה שהוא טורח לחבר את הרכב לשקע ובעצם הרכב בכלל לא נטען הולך להיות מאוד עצבני.

כך שלדעתי, ובהנחה שכל המערכת ממוחשבת וכל פרמטר ניתן לשליטה, יתנו ללקוח בחירה מרצון:

או לקבל טעינה מיד כשהוא מתחבר, ובעוצמה מרבית כך שהרכב יהיה טעון כמה שיותר מהר.

או לקבל טעינה בעוצמה חלשה, שתיקבע על פי העומס על חברת החשמל באותו רגע, כך שיקח מספר שעות לטעון. שזה מספיק לרוב האנשים שחונים 8 שעות בעבודה או יותר.

אני מניח שהאפשרות הראשונה תעלה יותר כסף, מכיוון שרוצים ליצור מצב שכמה שפחות נהגים ישתמשו בה (בגלל העומס הגדול על רשת החשמל).

דמיין מצב שאתה מחנה את האוטו בעבודה, אבל צריך לצאת לנסיעה ארוכה בעוד חצי שעה ואתה חייב מצבר מלא.

אתה לוחץ כפתור (בתוך האוטו או על עמדת הטעינה) שמחייב את המערכת למלא את המצבר הכי מהר שאפשר ומחויב על כך בשקל או שניים מעבר לתשלום הקבוע שלך.

לדעתי הולכים להיות מסלולי חיוב כמו בחברות הסלולריות. למשל, אתה תשלם תשלום חודשי קבוע שכולל חבילה של משהו כמו:

2000 ק"מ נסיעה, החלפת מצברים בתחנות ללא שום הגבלה, ואפשרות לבצע 5 טעינות מהירות ללא תוספת חיוב.

אם תרצה לנסוע יותר ק"מ יהיה לך תעריף לכל ק"מ אקסטרה. אם תרצה יותר טעינות מהירות תשלם כל פעם עוד שקל-שניים.

יתכן ובהתחלה כשהתשתית עדיין לא פרוסה בכל הארץ, תהיה אפשרות גם לקבל רכב חילופי בנזין, ללא תוספת חיוב, ללקוחות שרוצים לעשות נסיעה ארוכה לאזורים בארץ שבהם אין תחנות החלפה (נגב ?). העיקר למנוע מצב שאנשים נמנעים מלעבור לרכב חשמלי רק בגלל ששלוש פעמים בשנה הם יוצאים לטיול לאילת.

בכל מקרה זה מה שאני חושב.

אגב לגבי עומס על רשת החשמל, יש רעיונות בעולם, למשוך חשמל מרכבים חשמליים שמחוברים לרשת דרך עמדות טעינה. לדוגמא נניח:

אם הגעת לעבודה ב 9 בבוקר, ב 11 המצבר שלך כבר מלא. ב 12 בצהריים מתחיל עומס גדול על רשת החשמל, ובמקום להתחיל הפסקות חשמל יזומות בארץ, מושכים מכל רכב חשמלי קצת חשמל. בשעה 3 בצהריים העומס יורד ואפשר להחזיר חשמל למכוניות ולמלא את המצברים חזרה. ב 5 אתה יוצא מהעבודה הביתה עם מצבר מלא.

אני מניח שגם אם זה ייושם, תדרש הסכמה של הנהג לכך, ותהיה לו האופציה למנוע את משיכת החשמל מהרכב שלו (למשל במקרים שבהם הוא רוצה את הרכב שיהיה כל הזמן מוכן עם מצבר מלא, כי הוא אמור לצאת לנסיעה בשעה לא ידועה).

תומר.ב

פורסם

גיליתי עכשיו שלפני מספר ימים פורסמה מחירי החבילות של בטר פלייס עבור השוק בדנמרק.

מחיר הרכב שם גבוה בכ 15% מאשר פלואנס בנזין. מכונית הבנזין היתה יכולה להיות הרבה יותר זולה, אם לא היה בדנמרק מס עצום (יותר גרוע מאצלנו) על מכוניות שאינן חשמליות.

לגבי הוצאות שוטפות- עלות חבילה של 20,000 ק"מ לשנה תהיה דומה לעלות הבנזין עבור מרחק דומה. (בדנמרק מחיר הבנזין כ 8 שקל לליטר).

בנושא הטווח:

בטר פלייס טוענת שבמבחן שבו מודדים צריכות דלק של רכבים (כל הרכבים עוברים את אותה הבדיקה שנקראת NEDC ) חושב לפלואנס החשמלית טווח של 185 ק"מ:

The car will offer Danish drivers a range of up to 185 kilometers, measured on the New European Driving Cycle (NEDC) with a fully charged battery

אז יש מצב שבנהיגה מציאותית יותר יגיעו ל 150-160 ק"מ.

פורסם

לדעתי הייתרון הגדול יתברר בליסינג מכיוון שהיום האוטו ימכר בזול (לא כולל סוללה) ולכן שווי השימוש יהיה נמוך משמעותית מזה של מכונית בנזין

פורסם
לא יודע בקשר לגימיק שיווקי אבל ללא ספק מדובר בקומבינה מונופוליסטית של איש שיווק+אייל הון+משרד האוצר!

מה היה לנו רע אם היינו רוכשים את הרכב אצל היבואן וטוענים אותו ממתח חשמלי בייתי?

היו פורשים גם במקומות העבודה שקעים רגילים ובא לציון גואל.

גם לי כל הסיפור הזה נראה מונופוליסטי ורמסני.

נותנים להם אישורים וקרקע להקים תחנות שיעבדו רק עם רכבים שלהם.

כל מתחרה שירצה לעשות שמהו דומה יידפק.

וגם מאשרים להם להקים עמדות טעינה בכל מיני מקומות וכו' וכו' ונראה כאילו זה לא עולה להם בכלל - גם אני רוצה להקים עמדות טעינה ולהרוויח עליהם - אפשר לקבל אישור בחינם?

או שנותנים רק למשפחת עופר?...

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

• תוכן חדש...