Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5595 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יום א' שבוע חדש, 05:00 בבוקר, הכבישים ריקים כמעט ממכוניות, ואני יוצאת בנהיגה מנהלתית לכיוון כבישי הצפון, קיבלתי משימה להסיע את אחותי הקטנה לגן בו היא עובדת.

גלגלצ ברדיו, האספלט עדיין לח מל הלילה, השמשה מפשירה אט אט מהאדים ורוח קרירה מנשבת לה בחוץ.

כביש 4 לצפון, רגע לפני שפונים לכביש החוף ניתן לראות את "שרידי הלילה", בליינים שחגגו עד השעות הקטנות של הלילה, ועכשיו ממהרים הביתה כדי לנסות ולצבור 1-2 שעות שינה לפני השבוע ויום העבודה החדש.

נתיב ימין, 100 קמ"ש תענוג, לא צריך לעקוף רכבים הדרך זורמת ופתוחה.

לקראת השעה 06:00 בבוקר השמש מתחילה לשלוח קרניים ראשונות מעבר לאופק, וזה זמן טוב לעצור במקום בטוח ולהנציח אותה מטפסת לאט לאט מעבר להר. (יש לנו ארץ מדהימה ואני אוהבת אותה).

אני ממשיכה בנהיגה ומצפינה, לקראת השעה 07:00 כבר ניתן לראות את הרכבים בנתיב הנגדי לכיוון דרום, כאשר מה שמאפיין אותם זו נסיעה איטית מאוד, עד מזדחלת וגודש תנועה שמצטבר לו על הכביש.

בשלב הזה מתחילות המחשבות של הדרך חזרה הביתה....

הגענו אל היעד בשלום, פרידה קצרה, וקדימה לאותם הכבישים אבל הפעם לכיוון דרום.

מתחילה נסיעה, כביש 75 צומת נהלל, כל הרכבים נעם בהילוך איטי, אך הנהגים שבתוך הרכב לעומת זאת נראים "בהילוך מהיר" ועצבנות של בוקר וחוסר נינוחות.

סוף סוף מסלול של 2 נתיבים לכיוון, אני בימין שומרת מרחק גדול מזה שלפניו כך חוסכת לי את הנסיעה המעצבנת של "גז ברקס", אבל מידי פעם נאלצת לבלום כאשר "כוכב" זה או אחר מגלה את המרווח, "וגונב" את מרווח הבטחון שלי כדי לנסות לקצר אץ הדרך , מה שממש לא מוביל אותו לשום מקום.

בדרך אני כבר רואה את "פגועי הבוקר", 2 רכבים על שול ימין, כן נחשתם נכון, הרכב הראשון מעוך בחלקו האחורי, והרכב השני בפרונט, אין נפגעים בנפש הנהגים מחוץ לרכבים מחליפים פרטים, סקרנים שחולפים במקום בולמים מביטים, וחלק אף מצלמים את הרכבים הפגועים תוך כדי נסיעה וכמעט גורמים לתאונה נוספת.

כמעט כל מי שנוהג בפקק עסוק, עסוק בדברים אחרים מנהיגה, זו מתאפרת, ההוא מתגלח, ואפילו נהג ברכב של חברת היי טק מוציא את סיכומי הישיבה וקורא עמודים שלמים לאורך ק"מ, כאשר המבט שלו עד הדפים שכמובן נמצאים על ההגה ולא על התנועה שלפניו ומסביב. (אני הספקתי לספור 5 "כמעטים" בהם הוא נעצר ס"מ בודדים לפני הרכב שלפניו).

ויש לנהגים האלו נהיגה אופינית, גז, גז, גז בליה פתאומית ס"מ לפני הרכב שלפניהם.

בנסיעה הזו הספקתי לראות עוד רבים כאלו שנוהגים בחוסר זהירות, וגם לצערם מכוניות על השוליים כשהנהגים מחליפים פרטים.

לא צריך להיות בוחן תנועה או חכם גדול ולהבין שחוסר ריכוז ועיסוק בדברים אחרים של הנהג הפוגע מאחור גרם, לפגיעה של הרכב שלפניו.

תאונות מיתרות שמבזבזות זמ יקר של אנשים, שמאים, שוטרים, תיקון הרכב ובזבוז ימי עבודה.

כשנוהגים נוהגים!!!

במקלחת מתגלחים/מתאפרים!!!

את סיכומי הישיבה מR היי טק תקרא בבית על הספה או מול שולחן העבודה ולא על ההגה של הרכב!!!

מסלול נסיעה למתקשים בדרכים מקישים ב GPS בחניה של הבית ולא על הכביש המהיר!!!

או ב 2 מילים כשנוהגים נוהגים!

נסיעה טובה ובטוחה לכולם.

ל'

זריחה.jpg

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

זה חדש לך?

לדעתי 90 אחוז מהנהגים כאן לא יודעים לנהוג.

הם אכן יודעים לסובב את ההגה, ללחוץ על הגז ועל הברקס אבל לא יותר מזה.

לא יודעים לשמור על הנתיב, לא יודעים לשמור על הקו בפניה וחסרי בטחון בנהיגה של מעל 80 קמ"ש.

אני נוהג המון ורוב הנהגים שאני נתקל בהם בדרכים הם בדיוק כאלו.

וזה לא אשמתם. פשוט אף אחד לא לימד אותם לנהוג.

פורסם

מי שמתגלח בזמן שהוא נוהג לא מבין מה דורשת נהיגה ולא מודע לסכנות ויש סיכויים גבוהים שיעשה תאונה. אתה קורה לאחד כזה מישהו שיודע לנהוג?

פורסם

פעם הערתי ברמזור לאדם מבוגר (שגם קרא משהו בנסיעה) על כך שהוא לא מרוכז בכביש ,הוא אמר לי "זה בסדר יש לי בקרת שיוט חכמה" ,דפק קיק ונעלם.

אני כבר מזמן ויתרתי על לחנך אנשים, אני נוסע בזהירות ומשתדל להגיע בשלום ,את ההנאה מנהיגה אני מקבל בזמנים אחרים ולא בנסיעות השבועיות שלו.

אני כמובן משתדל להיות הכי תרבותי שאפשר עם כולם ,שומר על הימין ובכביש חד-נתיבי אפילו יורד לשול כדי שיעקפו אותי מהירים ממני (היום בנהיגה מונעת גיליתי שזה חוקי ,לא רק למשאיות).

בקיצור אני נוהג רגוע ומייחל להגיע בשלום ,לצערי הגעתי למצב שאני כבר לא נהנה מהנהיגה היומיומית. אני מוצא את עצמי נהנה ממוסיקה או מתכניות מצחיקות ברדיו ,או אפילו משיח עם חבר לנסיעה ,אבל לא מהנהיגה,חבל.

ליטל יש לנו ארץ מדהימה ,בעיקר הצפון ,אין פעם שאני בצפון ואני לא עוצר להסתכל על הנופים ,מדהים!

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

גם אני עברתי היום ליs שתי גבירות שהחליפו פרטים לאחר תאונת "פרצוף תחת" בסיבוב של וינגייט-ארלוזורוב בחיפה. סה"כ שעה שבה התנועה במקום בד"כ זורמת אם כי לאט (יש בית ספר בסמוך), אבל קצת חוסר תשומת לב - וזהו. אישית ספגתי כך לפחות 6 פגיעות מאחור בשנים האחרונות, חלקן הסתימו בהדבקת חריץ בפגוש (600 ש"ח) אבל היו נזקים שהגיעו לכ-10,000 ש"ח במונחי 2003.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כמו שנכתב 90% מנהגי ישראל לא יודעים לנהוג על הכביש או כיצד נוהגים (מלשון התנהגות) בכביש, אנשים לא מרוכזים בכלל בנהיגה הם עושים הכל חוץ מלנהוג, כרוכב אופנוע אני גבוה קצת מעל לרכבים ורואה בדיוק מה עושים נהגים, מדברים בפלאפון ונוהגים עם יד אחת גם בכבישים מהירים במהירות תלת סיפרתית, אין שמירה על נתיבים, נהג רוצה לעבור נתיב הוא פשוט חותך לנתיב ושילכו לעזאזל כולם אני נדחף, בפקקי הכניסה לתל אביב המצב ממש מפחיד אנשים עובדים תוך כדי נהיגה בפקק, קוראים עיתונים ויש כאלה שתפסתי רואים סרט!!

אבל המחלה החמורה ביותר שפשטה בארץ היא המעבר באדום, בכל סבב רמזורים יש את העבריין התורן שגונב את האדום, אם פעם הנועזים היו גונבים את הכתום, היום כל נהג שני נכנס לצומת באדום מלא ופשוט צריך להמתין לכבודו שיפנה את הצומת.

ומשטרה?? הצחקתם הם עומדים עם לייזרים כדי לתפוס את הממהרים לעבודה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

ערב טוב לך(...) הגברת ל' :-)

לא חידשת לנו הרבה, הישראלי המצוי הוא לא אחד כזה שמייחס חשיבות מכרעת לנושא העירנות בכבישים, מבחינתו הוא על הכביש בעל כורחו רק בשביל להגיע ממקום למקום - ועדיף שזה יגזול ממנו כמה שפחות תשומת לב (כי יש לו עוד מלא דברים לעשות, הוא איש עסוק ולחוץ מאוד וחסרות לו עוד כמה שעות ביממה בשביל להשלים הכל).

לצערנו הרב, עד כמה שזה נשמע ממש רע (אבל זו המציאות), מספר הנפגעים וההרוגים במדינה שלנו (פר שנה) מתאונות דרכים הוא לא פחות מנס (במובן החיובי) בהתחשב בעובדות הקיימות (והנעות) על כבישי ארצנו. אולי זה רק אני שמסתכל על הנושא ב"משקפיים וורודים" אבל אם תיקחי כל אחד מאיתנו כאן בפורום ותשאלי אותו כל יום כמה פעמים הוא ניצל מתאונה היום, אני בטוח שלא תופתעי לאור הדברים שכתבת היום (ושוב, לא חידשת לנו כלום).... תכפילי את זה בכמות הנהגים בכבישים פר יום ותראי שהסטטיסטיקה לא כזו גרועה כמו שנוטים לצייר לנו אותה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

story of my life....

הבעיה מתחילה ומסתיימת מהמקום של לחשוב על עצמך ולרמוס את צרכי האחר.

הנהג הישראלי, פשוט לא יודע לנהוג, גם אחרי ותק של 10 שנים על הכביש. הנהיגה על כבישי הארץ היא פשוט שגויה וזה כולל את העניין שבמקום שרכב שמשתלב לכביש זורם יתן זכות קדימה וישתלב כשזה מתאפשר, אז הרכבים על הכביש הזורם צריכים לתת לו זכות כי הוא פשוט נכנס, עובר דרך מעבר נתיבים ללא כל ביקורת או איתות. איתות זה דבר חשוב. לא סתם קלישאה. כשאני רואה שרכב שמאותת ועובר נתיב, אני מתייחס אליו כנהג שנמצא איתנו על הכביש ומקושר למה שהולך פה, לעומת מי שלא מאותת, שאתייחס אליו כאל נהג שלא בקטע של הכביש עכשיו. זה ממשיך באי שמירת מרחק, העקיפות המיותרות בעליל שלא מעלות ולא מורידות, אך מסכנות ומלחיצות את כולם, וזאת על פני שמירה על נתיב ודבקות בו, וגם העניין ההזוי שקיים בקרב הנהג הישראלי שפשוט מאבד את הקווים תוך כדי פניה וחייב לגלוש לנתיב של הנהג השני. מניתי רק קמצוץ מכל הדרעק שקיים. צר לי ועצוב.

פורסם

הכל מתחיל ונגמר במורי הנהיגה שמלמדים איך לעבור טסט ולא איך לנהוג בדיוק כמו בחינוך שמלמדים מה שצריך לבגרות ולא באמת את החומר הלימודי המלא.

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם
הכל מתחיל ונגמר במורי הנהיגה שמלמדים איך לעבור טסט ולא איך לנהוג בדיוק כמו בחינוך שמלמדים מה שצריך לבגרות ולא באמת את החומר הלימודי המלא.

לא מסכים איתך.

הכל ומתחיל ונגמר ב...בית ! אל תאשים רק את מערכת החינוך (על שלל זרועותיה), החינוך האמיתי צומח מהבית - וממנו הלאה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מוכר עד עייפה, גם אני נוסע 5 פעמים בשבוע מנתניה-צומת פולג לכיוון דרום ויש ימים שאין תאונות ואין כלום,

אבל אנשים פשוט לא נוסעים, חולמים בהקיץ על הכביש, מזדחלים ב-30 קמ"ש, או נוסעים ואז לקראת כל עיקול

קליל ישר בולמים כי הם לא בטוחים בעצמם בבוקר.

את כתבת בדיוק את מה שאני ועוד הרבה אחרים רואים כל יום.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

כאשר ילד יושב ברכב ורואה איך הוריו עונים לטלפון בנהיגה או מקללים נהגים אחרים, הוא יגדל ויעשה את אותו הדבר.

אותי הכי מרתיח לראות הורים עם בוסטרים ברכב נוהגים כמו מפגרים ללא מתן תשומת לב לסביבתם.

haters will hate

פורסם

זו התנהגות שמושרשת אצל הנהגים כבר מגיל צעיר כמו שבנצי כתב.

אי אפשר להאשים גורם אחד ולהפנות אליו אצבע מאשימה.

ילד שגדל בבית ורואה את ההורים נוהגים בצורה כזו נותן לעצמו לגיטימציה לפעול באותה הדרך, מורה נהיגה שמלמד לתפעל את הרכב ולא מלמד נהיגה ותרבות נהיגה (זה לא שהוא לא רוצה, הוא לא יכל במגבלת הזמן הקצוב שיש לו להספיק את כל זה).

חוסר חינוך בבתי הספר(ברגע שמקצצים שעות לימוד, הכנסת שיעור בנושא זהירות בדרכים או שיעורי תאוריה הם רק בגדר חלום רחוק).

ענישה שאינה ,מרתיעה 500 ש"ח קנס בדרך כלל, או עונשים מגוחכים על ידי בתי המשפט, ומספר ניידות מאוד מצומצם על הכבישים מחוסר תקציב, מובילים לתצאות שאנו עדים להם.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני חייב לציין שלאחרונה עברתי שינוי התנהגותי, שאני מאוד מרוצה ממנו.

אני יוצא בזמן מהבית ומצליח לשמור על 100 קמ"ש בנתיב הימני לכל אורך הדרך.

כבר לא בא לי לעקוף ולא בא לי להיות "ראשון" בנתיב.

אני פשוט נשאר רגוע בנתיב הימני ונרגע לפני הלימודים (אין כמו לפתוח את יום הלימודים באווירה רגועה). דרך אגב, גיליתי שבנהיגה רגועה, אני נהנה יותר מהמוזיקה.

• תוכן חדש...