Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איזה מצב יותר חסכוני בדלק?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רכב היברידי מתוחכם כמובן דומם את מנוע הבנזין בכל מצב שזה מתאפשר ומתניע מחדש ללא התערבות כלל מצד הנהג. מאידך, אני מסכים שהתנעה מחדש ברכב היברידי היא דבר טבעי יותר הודות למצבר ולמנוע החשמלי.

צריכה בעמידה משתנה ממנוע למנוע, במנוע בנזין שמעתי נתון של ליטר ל-40 דקות (ליטר וחצי בשעה) בכל מקרה לא מדובר פה על צריכה נמוכה בעשרות אחוזים, אלא אחוזים בודדים.

יש גם בלאי למנוע, אבל מועט וגם ההתנעה קלה כשהכל תקין והמנוע כבר הגיע לטמפרטורת העבודה.

יוצא איפה שיש איזשהו זמן שממנו והלאה כדאי לדומם מנוע כשהרכב עומד. מדריכים שונים מדברים על 60 שניות שזה 1 דקה. אני מודה שלא חקרתי את הנושא בעצמי, גם אין לי כלים. אבל נתקלתי בכלל יותר מפעם! למשל פה

רכב דיזל צורך משמעותית פחות סולר בעמידה, ובו פרק הזמן המומלץ הוא הרבה יותר ארוך!

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אכן, הרבה תגובות שונות ומשונות בשרשור הזה...

אז ככה:

קודם כל, אם הרכב נוסע בעליה במהירות קבועה, אז הכוח שמוציא המנוע הוא (בערך) קבוע, ולא משנה באיזה הילוך. אם לא - הרכב היה מאיץ או מאיט. בגלל זה בהילוך גבוה יותר לוחצים יותר על הגז - כדי להוציא אותו הספק מהמנוע למרות הסיבובים האטיים יותר.

כמו שאמרו כבר, אם המנוע בטווח פעולה סביר (לא מתקרב לקו האדום) אז אין בלאי משמעותי ואין בעיה של קירור במהירויות של מעל 40 קמ"ש בערך.

רכב אוטומאטי צורך יותר דלק מסיבות שאינן קשורות לשאלה, באיזה הילוך עדיף להיות.

ולשאלה: בהכללה - עדיף הילוך גבוה יותר. לא תמיד. זה תלוי בעומס, במנוע (רגיל או מוגדש, דיזל או רגיל) ובמערכת הדלק (מאייד או הזרקה). רכב עם מנוע חדיש ומוגדש יעלה עליות בהילוך גבוה בלי שום בעיה. רכב ישן (לא דיזל) עם מאייד יתקשה יותר, ויתכן מאד שגם יבזבז יותר דלק.

כלל פשוט: אם המנוע לא מתאמץ מדי, כלומר לא צריך ללחוץ עד הסוף, אז אפשר להיות בהילוך גבוה יותר ומן הסתם זה עדיף. ההפרש לא יהיה עצום.

דני

פורסם
לפי ההיגיון שלך, אם אני נוסע בירידה תלולה על הילוך שלישי ו3500 סל"ד, אני מבזבז דלק כמו טנק ממוצע. נראה לי שהסדר שעשית לא מסודר במיוחד... :shock:

לא יודע איך הבנת את זה אבל בפשטות:

בירידה על הילוך שלישי וסל"ד של 3500, הרכב יצרך יותר דלק מאשר באותה ירידה על הילוך חמישי וסל"ד של 2250. כל זה בהנחה שאתה לוחץ על הגז, אם אתה לא לוחץ על הגז בכלל לא תהיה צריכת דלק כיוון שלרכבים מודרניים יש מערכת שכאשר הרכב נמצא בבלימת מנוע - הרכב לא צורך דלק בכלל (גם לא צריכת סרק)

קודם כל, אם הרכב נוסע בעליה במהירות קבועה, אז הכוח שמוציא המנוע הוא (בערך) קבוע, ולא משנה באיזה הילוך. אם לא - הרכב היה מאיץ או מאיט. בגלל זה בהילוך גבוה יותר לוחצים יותר על הגז - כדי להוציא אותו הספק מהמנוע למרות הסיבובים האטיים יותר.

הכוח (מומנט) או ההספק? זה דברים שונים לחלוטין ובאף אחד מהם מה שכתבת איינו נכון:

בסל"ד שונה ההספק יהיה גם שונה וכנראה שגם המומנט יהיה שונה. ברמת העיקרון בהילוך גבוה יותר תצטרך פחות סל"ד ופחות גז.

ככה שהעליה זהה ובהילוך שונה יהיה הספק שונה ומומנט שונה.

פורסם

אני חוזר ואומר: בעליה במהירות קבועה הכוח (הספק!) הוא קבוע, ובערך שווה בכל הילוך. אם לא - הרכב יאיץ או יאט.

לעובדה שהסל"ד שונה אין חשיבות רבה מפני שכמו שאמרה פותחת השרשור, בהילוך שונה לוחצים על הדוושה במידה שונה - כדי לשמור על מהירות קבועה. את זאת עושים על ידי שמירה על הספק קבוע מהמנוע.

יש הרבה בלבול בין הספק לפיתול (מומנט). חשוב לזכור שמה שמסיע את הרכב זה ההספק ולא הפיתול, או לפחות לא הפיתול כפי שהוא נמדד ביציאה מהמנוע, מפני שהמנוע אינו מסיע את הרכב (אלא הגלגלים), ובין המנוע לגלגלים יש תיבת הילוכים - וזה בדיוק הענין כאן.

דני

• תוכן חדש...