Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
למה העלו את הבלו על הדלק?

הסיבה פשוטה - זה המס הכי קל לגביה, ותוצאות גביתו נראים מיד ובדיעבד, לא צריך להמתין זמן רב.

אתו כנ"ל לגבי מס על סיגריות, וזה מה שתמיד נשאר מהתוכניות הכלכליות הגדולות והגרנדיוזיות.

גם בבחירות הבאות וגם באילו שאחריהן לא יקרה כלום; הישראלים מצביעים לרוב לאותה מפלגה שנים רבות, ןלעיתים רחוקות מיתקיימת כאן הצבעת מחאה אמיתית.

ועד שזה לא יקרה אנחנו נמשיך לשלם.

נכון מאד.

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
שלומי

יש החלטה אסטרטגית לפזר את האוכלוסייה מחוץ לגוש דן , המחירים לא ירדו אלא יעלו .

אני אספר לך סיפור קצר,

בדיוק היום הייתי צריך לשים פעמי מדירתה של סבתי אשר במרכז הארץ אל דירתי השכורה שנמצאת באמ-אמא של הפריפריה. פתחתי את המחשב הנייד שלי וגלשתי לאתר האינטרנט של רכבת ישראל. הרכבת הבאה לפריפריה יוצאת בעוד רבע שעה, אבל יקח לי לפחות חצי שעה להגיע לתחנה. הרכבת שאחריה יוצאת רק בעוד שעתיים. אז בדקתי את לוח הזמנים של האוטובוס. אההה, האוטובוס יוצא בדיוק חמש דקות אחרי הרכבת. איזה באסה שסבתא מכרה את המסוק לפני שנים. בסוף לקחתי את האוטו ונסעתי לפריפריה. מזל שזה מיכל שתדלקתי לפני שעלה המחיר, לפחות יכולתי להרשות לעצמי לתת בראש לדייהו אספרו בצבע בורדו.

זה יפה מאוד שהממשלה מחליטה שהיא רוצה לפזר את האוכלוסייה. יודע מה, אני אפילו מסכים עם ההחלטה. אבל אי אפשר לתת מקל לפני שנותנים גזר, ואי אפשר לפזר את האוכלוסיה לפריפרייה או להוריד אותה מהמכונית הפרטית לפני שיש תחבורה ציבורית יעילה. אחרי שתיהיה כאן תחבורה ציבורית ברמה נורמלית, מבחינתי שיעלו את מחיר הדלק גם לעשרה שקלים הליטר.

לחברי ממשלה - לעובדי הייטק עובדי ציבור זה לא מעניין הדלק, הם מקבלים גם רכב וגם דלק חינם וגם קורעים אותו על הכביש ומפוצצים את הכביש במכוניות. את הדתיים זה לא מעניין יש להם רכב אחד לאיזה 10 נפשות והם בקושי נוסעים לישיבה ולחזור. המתנחלים בשטחים מה אכפת להם הולכים ברגל כל היום ותוסיפו את כל האוכלי חינם של הצבא שיושבים ולא עושים ומקבלים פנסיה בגיל 40. הציבור הבינוני מי שלא מנהל או עובד בעבודה חזקק ונוסע עם הרכב הפרטי שלו נדפק הכי חזק.

ואוו, כזה גיבוב של קלישאות וסטיגמות לא קראתי כבר הרבה זמן.

מעניין כמה אנשי הייטק, אנשי קבע או חרדים אתה מכיר, שאתה כל כך בטוח בעצמך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
תוספת על מה? מעסיק משלם נסיעות של תחבורה ציבורית, לא של דלק ברכב הפרטי.

אני לא פועל ייצור...

נכון, לפי החוק המעסיק מחוייב לשלם נסיעות בתחבורה ציבורית.

כשאתה מגיע למשרות במעמד מסויים , אתה מקבל דברים שהם יותר טובים מהמינימום שהחוק נותן....

יש מקומות שנותנים סכום לפי חישוב ידוע פר ק"מ

יש מקומות שנותנים לך סכום FIXED במשכורת

יש אפילו מקומות שמרכיבים לך דלקן של החברה על הרכב הפרטי , זה עדיף לחברה מאשר להוסיף לך כסף למשכורת.

הכל תלוי בחשיבות העובד, כושר המיקוח שלו ומעמדו.

בכל מקרה זה לא פתרון לבעיית התייקרות הדלק , זה סתם משהו שזרקתי כדרך אגב.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

לא לשכוח שהרווח ממס הבלו גדל משמעותית גם בגלל עליית הנפט , ככל שהנפט עולה הרווח של המדינה מהמס עליו עולה בהתאם. ולמרות זאת המס עדיין ממשיך לעלות.

יש גם כאלו שמצאו שימוש טוב לעליית מחירי הדלק , תחנות הדלק של חברה מסוימת (לא נעשה פרסום) בחרו להוזיל את מחירי הדלק בתחנות שלהם מתחת ל-7 ש"ח (עד סוף החודש). הם מקבלים פרסום ואנחנו נמענים מהמחיר המופקע לעוד חודש.

קישור לכתבה המלאה

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/196/969.html

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם
שלום אייל

בוא נשאל אחרת ,אם הציבורית כן תהפוך ליעילה ממחר (תאורטית) ,לפי דעתך יחול שינוי דרסטי בהרגלי האוכלוסייה ?

לא יודע אם דרסטי זו המילה אבל בהחלט יכול שינוי.

מעטים האנשים שבאמת צריכים רכב כדי להגיע לעבודה ולחזור ממנה. מי שכן אלו לרוב אנשי שירות.

אם מחירי התחבורה הציבורית יסובסדו, האוטובוסים והרכבות יגיעו בתדירות גבוהה ולרוב המקומות והם יקבלו עדיפות על הכביש, אני מכיר עשרות רבות של אנשים ובתוכם אני שיעדיפו את השלווה והשקט הנפשי של נסיעה בתח"צ.

במשך תקופה ארוכה מאד העדפתי לנסוע באוטובוס לעבודה שלי מאחר והיה לי אוטובוס ממש מתחת לבית, רוב הדרך שלו היתה בנתיבי נת"צ , התדירות היתה מצויינת והתחנה הסופית היתה מול העבודה.

מה אני אגיד לך - זה היה תענוג. לשבת בנחת, לקרוא איזה ספר או עיתון או לשמוע מוסיקה או אפילו לנמנם בלי העצבים של הפקקים, של הברברים על הכביש וכל מה שמסביב. בהחלט הייתי מגיע רגוע לעבודה.

אבל אז בעוונותי החלפתי עבודה...

היום כדי להגיע למקום עבודתי אני צריך 3 אוטובוסים - ממוצע של שעתיים נסיעה בכל רחבי העיר. וברכב? בערך 25 דקות אם יש פקקים ו15 אם אין.

לצערי אני חייב רכב. באמת לצערי. וחבל.

לא לשכוח שהרווח ממס הבלו גדל משמעותית גם בגלל עליית הנפט , ככל שהנפט עולה הרווח של המדינה מהמס עליו עולה בהתאם. ולמרות זאת המס עדיין ממשיך לעלות.

ממש לא. הבלו הוא לא באחוזים אלא קבוע - בשקלים.

פורסם

הסתיימה שביתת עובדי הנמלים - יקבלו תוספת שכר של עד 11%

הסתיימה שביתת עובדי נמלי הים לאחר שמשרד האוצר וההסתדרות סיכמו כי העובדים יקבלו תוספת שכר בגובה של 6%-11%. העובדים פתחו בשביתה ביום שני בדרישה לקבל תוספות שכר ובמטרה להקטין את מעורבות הממשלה בניהול הנמלים.

ככה משיגים משהו במדינה שלנו.

פורסם

על ידי סחטנות וגרימה לנזקים בהיקף מיליארדים? במדינה נורמלית היו שולחים את הצבא לכבוש את הנמלים. בארץ מנהלים איתם משא ומתן.

פורסם

קסדה - יש

שחפ"צ - יש

וירדתי למקלט

הנה זה בא. מעלים את המיסים על הדלק - כי זה לגבות ממי שיש לו ולא מהשכבות החלשות. זה מס פרוגרסיבי מאוד, ונכון מאוד

7000ש"ח לחודש - מצבך לא רע ידידי אתה משתכר יותר מ כ60% מעמיתך השכירים.

ההכנסה הנוספת תבוא ברובה מציי רכב ששיכים לחברות חזקות,

מבעלי הכנסה גבוהה יחסית: אלו אם אוטו (להרבה אנשים פשוט אין) וככול שהרכב שלך גדול יותר (ויקר יותר) הוא כנראה צורך יותר דלק = תשלם יותר מיסים.

מאיפה אתם רוצים לקחת את הכסף - מע"מ על פירות וירקות, העלאת ביטוח לאומי קיצוץ בקצבאות ילדים (165 ש"ח לחודש למי שלא יודע לא מספיק למגבונים).

המדינה התחייבה להוציא כסף עבור נושאים מסויימים, גם אני לא מרוצה מרובם, אבל בלי קשר צריך לקחת את הכסף לצורך זה ממי שיש ולא ממי שאין ומס על הדלק עושה בדיוק את זה

ד"א התחבורה הציבורית בכל מקרה מאוד זולה בתוך גוש דן, ואוכלוסיות חלשות ממילא נהנות מהנחות בה

פורסם

לא מס פרוגרסיבי ולא נעליים. אתה מתעלם מהעובדה שרכב בארץ זה לא מוצר מותרות. העשיר והעני ישלמו בערך את אותו הסכום עבור X ק"מ, אבל מי שיפגע משמעותית מעליית המיסים על הדלק יהיו דווקא המעמדות הנמוכים שתלויים ברכב לפרנסתם ועבורם כל הוצאה נוספת משמעותית מאד. תחבורה ציבורית בדיחה ולא משמשת אלטרנטיבה אמיתית.

אני לא מכיר כל סעיף בתקציב המדינה. אני לא יושב בדיונים בממשלה. אני לא יודע מאיפה לקחת את הכסף, אבל אני כן יודע שהמדינה בוחרת באפשרות הכי קלה ונוחה עבורה.

פורסם

מאיפה אתם רוצים לקחת את הכסף - מע"מ על פירות וירקות, העלאת ביטוח לאומי קיצוץ בקצבאות ילדים (165 ש"ח לחודש למי שלא יודע לא מספיק למגבונים).

המדינה התחייבה להוציא כסף עבור נושאים מסויימים, גם אני לא מרוצה מרובם, אבל בלי קשר צריך לקחת את הכסף לצורך זה ממי שיש ולא ממי שאין ומס על הדלק עושה בדיוק את זה

לא רוצים לקחת מאף אחד, אנחנו רוצים להפסיק לתת למי שלא צריך.

אם יפסיקו לתחזק פה כל מיני פרזיטים, יפסיקו לתחזק פה 500 שרים בלי תיק, יפסיקו לבזבז כסף על תשתיות במקומות מיותרים אבל חזקים פוליטית, יפסיקו לשפוך טונות של כסף על "ביטחון" ועל סקטור ציבורי בזבזן ולא יעיל, אז אולי אז יהיה מספיק למה שבאמת צריך.

בינתיים, הרבה יותר קל לקחת עוד מהמעמד הבינוני במקום להפסיק לעשות את כל אלה אז זה מה שעושים.

פורסם
קסדה - יש

שחפ"צ - יש

וירדתי למקלט

הנה זה בא. מעלים את המיסים על הדלק - כי זה לגבות ממי שיש לו ולא מהשכבות החלשות. זה מס פרוגרסיבי מאוד, ונכון מאוד

7000ש"ח לחודש - מצבך לא רע ידידי אתה משתכר יותר מ כ60% מעמיתך השכירים.

ההכנסה הנוספת תבוא ברובה מציי רכב ששיכים לחברות חזקות,

מבעלי הכנסה גבוהה יחסית: אלו אם אוטו (להרבה אנשים פשוט אין) וככול שהרכב שלך גדול יותר (ויקר יותר) הוא כנראה צורך יותר דלק = תשלם יותר מיסים.

ד"א התחבורה הציבורית בכל מקרה מאוד זולה בתוך גוש דן, ואוכלוסיות חלשות ממילא נהנות מהנחות בה

אתה כל כך מנותק ממה שקורה פה, שאתה יכול בקלות להצטרף כ חבר ה 121 לחבורת המנותקים מירושלים.

מס הבלו הוא הכל חוץ ממס פרוגרסיבי. מס פרוגרסיבי עולה ככל שאתה בעל הכנסה גבוהה יותר.

הבלו נלקח מכולנו ובאותו שיעור בין אם אתה עני ובין אם אתה עשיר. זהו מס הכי לא צודק שיכול להיות. מה עם מעוטי היכולת הגרים בפריפריה וחייבים (כן, חייבים) להשתמש ברכב פרטי. האם זה עונשם שהם לא גרים במרכז ת"א?

מעבר לכך, אתה זורק באוויר כל מיני השערות לא מבוססות אודות תקציב המדינה והגרעון העתידי, מבלי לדעת כלל את הרכבם.

האם פעם למדת את נושא חוק ההסדרים המושחת, מתי הוא נולד, למה, ומי מנהל אותו? האם צריך לספר לך על גודל השחיתויות שמתגלים במדינה השכם וערב, ואין דין ואין דיין ? לפי תגובתך, אתה צריך לעשות שיעורי בית ומהר. ראשית תתחיל בלהפסיק להיות תמים. להזכיר לך את פרויקט מצלמות המהירות החדשות שיעלה מילארדים? ותאגידי המים והמנגנונים המנופחים שלהם (54 תאגידים במקום 7 ). ומה עם הפטור שקיבל נוחי דנקנר? הרשימה ארוכה כאורך הגלות. צריך רק לעיין פעם בדו"חות מבקר המדינה כדי להבין לאן הגיעה השחיתות במדינה.

השחיתות הזו שעולה מילארדים, היא על חשבון האזרח. אתה ואני.

מקבלי ההחלטות ופקידי האוצר סומכים בדיוק על אנשים כמוך. הם זורקים תירוצים ומטילים מיסים כאילו אין מחר, ואתה אפילו לא מפקפק במניעים שלהם.

תתעורר !

פורסם

מה עינין שמיטה בהר סיני -

תאגידי המים והמנגנונים המנופחים שלהם (54 תאגידים במקום 7 ). ומה עם הפטור שקיבל נוחי דנקנר? הרשימה ארוכה כאורך הגלות. צריך רק לעיין פעם בדו"חות מבקר המדינה כדי להבין לאן הגיעה השחיתות במדינה.

השחיתות הזו שעולה מילארדים, היא על חשבון האזרח. אתה ואני.

- זה נתון את זה לא יכולים לשנות ממשרד מנכ"ל משרד האוצר. (דרך אגב כל מה שרשום פה יש לו גם צד שני אבל זה לא המקום).

מה עם מעוטי היכולת הגרים בפריפריה וחייבים (כן, חייבים) להשתמש ברכב פרטי
- אני מכיר כמה "פריפריאלים" ללא אוטו. ועוד כמה שהקילומטראז השנתי שלהם נמוך מהממוצא בהרבה. לעומתם אני מכיר אנשים שנוסעים המון זמן וקילומטרים למרות שהם גרים במרכז.

לא רוצים לקחת מאף אחד, אנחנו רוצים להפסיק לתת למי שלא צריך.

אם יפסיקו לתחזק פה כל מיני פרזיטים, יפסיקו לתחזק פה 500 שרים בלי תיק, יפסיקו לבזבז כסף על תשתיות במקומות מיותרים אבל חזקים פוליטית, יפסיקו לשפוך טונות של כסף על "ביטחון" ועל סקטור ציבורי בזבזן ולא יעיל, אז אולי אז יהיה מספיק למה שבאמת צריך.

- מי מחליט מה צריך?

נחמד וטוב לתת לכולם ולא לקחת מאף אחד, רק שזה מוביל אותך על עברי פי פחת. משהוא צריך לשלם על החלטות הממשלה של כולנו - דמוקרטיה או לא דמוקרטיה

פורסם

בדמוקרטיה הזו שהזכרתת נבחרה ממשלה שבין השאר חרטה על דיגלה להוריד מיסים. האם אתה מרגיש שחשבון הבנק שלך גדול יותר מאז ?

ובכלל מעניין אותי, מתי תתעורר ? כשמחיר הדלק יהיה 10 שקלים, אולי 15 שקלים ?

האם גם אז תגיד שהמחיר מוצדק ? אם אתה חושב שהמחירים הללו דימיוניים, תחשוב שנית. שמעתי כבר כמה כלכלנים שמדברים במונחים האלה.

ואני חוזר על דברי הקודמים : תבדוק את נושא חוק ההסדרים, ואת דוחו"ת מבקר המדינה. כסף לא חסר ! אתה תמים ונוח לעבוד עליך, ועל זה בדיוק האוצר סומך. על התמימות ועל קהות החושים של הציבור הישראלי שלא מטריח את עצמו לקום מכורסה ולעשות מעשה כשהוא מרגיש שהגיעו מים עד נפש.

פורסם

נשיא התאחדות התעשיינים: "חולבים אתכם. צאו לרחובות"

אישור התקציב ועליות המחירים מוציאים את שרגא ברוש משלוותו: "זה אסון לציבור". בראיון מיוחד לעסקים הוא תוקף את כולם: "לממשלה יש בעיית אמינות ומנהיגות. נתניהו עסוק בכיבוי שריפות - ושר האוצר לא מכבד הסכמים". "הציבור מקבל הכל כגזירה משמיים. כמה הוא יכול להיות אדיש?"

http://www.nrg.co.il/online/16/ART2/197/452.html?hp=0&loc=111&tmp=4818

• תוכן חדש...