Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5588 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יותר ממה שאני מאמין במכוניות של 'בטר פלייס'

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם
יש פה משהוא שמאמין ברכבים מונעי מימן (בעירה פנימית)?

יש פה משהוא שיש לו את המערכת ברכב?

על איזה מערכת אתה מדבר?

הנעת מימן נמצאת רק בתור אב טיפוס אבל אין פריסה שלה ברחבי העולם.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם
Keyser

למה אתה מאמין בזה יש לך מערכת כזאת?

או שאתה סתם מקווה פשוט שזה יתפתח (כי זה כבר קיים)

לא, אין לי עדיין כזאת. למרות זאת, אני מאמין במנוע שכזה, מאחר והוא נראה לי יעיל יותר מזה החשמלי (בצורתו הנוכחית, בכ"א).

ובכלל, אוטו שפולט מים? זה גאוני!

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לרכב המימני אין שום סיכוי מסיבה פשוטה - ייצור המימן מצריך השקעה אנרגטית גדולה מאוד, למעשה ייצור מימן לצורך כמות נסועה מסויימת מצריך יותר דלק פחמימני מאשר נצרך לנסועה דומה במנוע קונבנצינואלי. כמוכן יש קשיים טכנולוגיים רבים מבחינת אחסון והפצת המימן ועלות תא הדלק (המשמש כמקור האנרגיה לרכב מימני) גבוהה מאוד.

הסיכוי היחיד למעבר לתדלוק במימן הוא כאשר יהיו מספיק מקורות אנרגיה מתחדשים לצורך ייצורו.

http://www.scientificamerican.com/article.cfm?id=can-hydrogen-replace-gas

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

פותח השירשור מדבר על ערכה שמתקינים במנוע וכביכול היא מייצרת גז מימן מאלקטרוליזה. מדובר בבולשיט גדול מאחר ולא ניתן ליצר מספיק גז בשביל להניע את המנוע, שלא נדבר על לנפח בלון אפילו.

אני מצטער בשביל מי שאפילו חושב לקנות את זה.

בנצי, אתה מדבר על טכנולוגיה של אספקת חשמל למנוע חשמלי באמצעות תא דלק שזה משהו אחר לגמרי (שקיים ועובד יפה מאוד אך לא נמצא אפילו קרוב ליצור המוני).

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

יש רכבי מימן בעולם אפילו סדרתיים (ב.מ.וו. הידרוג'ן 7) ואטובוסים באירופה.

בארץ עדין אין רכבים שמונעים במימן.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
מערכת שמשתמשת בחשמל של הרכב ליצור מימן ומזריקה אותו ישר למנוע

התוספת הזאת שכביכול חוסכת דלק - פירוק מים למימן צורך יותר אנרגייה מאשר המימן שמקבלים כתוצאה מזה. כניראה זה חוסך דלק רק לאנשים שמוכרים את הקיטים. חוסך, כי יש להם כסף לקנות יותר דלק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

הבעיה הגדולה ביותר כרגע כי איחסון המימן,

אך לדעתי זאת הדרך קדימה,מכמה סיבות,

1.מימון היסוד הנפוץ בטבע

2.המימן הרבה יותר יעיל מבטריה אשר צריכה טעינה באופן תמידי

3.שימוש במימן יצור 0 זיהום אויר באופן ישיר,ובתקווה שזיהום וצריכת אנרגיה מינימלית באופן עקיף

4.לא נהיה תלויים בנפט אשר מגיע בחלקו ממדינות חשוכות,בעלי משטרים (שדואגים שהמדינות הללו ישארו ככה),אשר שומרים את הרוויחים לעצמם ונותנים לבני העם הפשוטים,להרקב אל תוך אירגונים פניימים שונים בנהם תנועות איסלאם קיצוניות,אשר נותנות מענה של רווחה בתמורה לדת במקום המשטר המושחת.

וכמובן יש תמיד את הספקולציה שהמשטרים במדינות הנפט מעבירים כספיים באופן עקיף לאירגונים אלימים.

Porsche 944 turbo

פורסם

nimnim - אתה טועה בגדול - המימן נפוץ בטבע, אבל על פני כדור הארץ הוא אינו קיים בצורה המאפשרת להפיק ממנו אנרגיה. כדי להפיקו יש להשיקיע אנרגיה ממקורות אחרים, וכיון שבכל התהליכים יש הפסדי אנרגיה הרי שהאנרגיה הדרושה כדי לייצר את המימן צריכה להגיע ממקור כלשהו, וכיון מדובר או בדלק מאובן (כלומר - ייצור המימן יגרום זיהום יותר גדול מהזיהום שמימן יחסוך) או ממקורות גרעיניים (שמאוד לא באופנה, למרות יתרונותיהם הגדולים), או ממקורות מחדשים - שעדיין אינם בנמצא בהיקפים מספקים.

כל זאת לפני הקשיים הלוגיסטיים הנובעים מאחסנת ושינוע המימן הנוזלי.

יש בעיה נוספת עם מימן - צפיפות האנרגיה הנפחית של מימן היא שליש מזו של דלקים נוזליים, כלומר אם מיכל דלק פחמימני יספיק לך לנסיעת 300 ק"מ הרי שמיכל מימן בנפח זהה יספיק רק ל-100 ק"מ.

בקיצור - לא מכלכלת מימן נוושע. לפחות לא בטווח הנראה לעיין.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...