Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכבים ברשות הפלסטינית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתור אחד שגר ומשרת בשטחים, אני לא יכול שלא לתהות כיצד הם בדיוק מייבאים רכבים, ואיפה בדיוק מותר להם לנסוע איתם.

כמובן שכשאתה עומד ברחוב ועובר רכב פלסטינאי נוצץ וחדש (יש להם רומן מוזר עם היונדאי טוסון), ואתה שואל את החבר שלידך "תגיד מאיפה יש להם כסף לזה" הוא ישר מגיב "מה נראה לך גנבו ממנו", ולמרות היותי ימני אני מרגיש נגיעה קלה של גזענות בזה חח.

בכל מקרה, אשמח לדעת מספר דברים על הרכבים האלו, שכוללים ממרצדסים שנות ה70, עד אותה יונדאי טוסון 2011.

1. מאיפה המשלוחים של הרכבים מגיעים, הרי אין יציאה לים.

2. יש להם בכלל משרד תחבורה? איך כל העניין הזה עובד.

3. מה ההגבלות שיש לרכב עם לוחית זיהוי פלסטינאית בשטחים

4. האם בתור אזרח (יהודי) בשטחים אני אוכל לקנות רכב כזה (במידה והמס הוא לא 100% על רכב חדש כמו בישראל)

מי שרוצה להוסיף כל מידע שיוכל לעזור בנושא שלא שאלתי אני אשמח :)

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

רכב ישן שם עולה כמו רכב חדש

פועלים אצלנו במפעל סיפרו לי שסופר לנסר שווה קרוב ל40 אלף ש"ח .

סובארו DL (המכונה סובארו "פשע") שווה הרבה מאוד...

ואני לא צוחק.

פורסם

בכל מקרה, אשמח לדעת מספר דברים על הרכבים האלו, שכוללים ממרצדסים שנות ה70, עד אותה יונדאי טוסון 2011.

1. מאיפה המשלוחים של הרכבים מגיעים, הרי אין יציאה לים.

מוביליות מנמל אשדוד, מירדן ומכוניות שהיו ישראליות לשעבר.

2. יש להם בכלל משרד תחבורה? איך כל העניין הזה עובד.

יש להם את רשות הרישוי.

3. מה ההגבלות שיש לרכב עם לוחית זיהוי פלסטינאית בשטחים

לא להכנס ליישובים ישראליים.

4. האם בתור אזרח (יהודי) בשטחים אני אוכל לקנות רכב כזה (במידה והמס הוא לא 100% על רכב חדש כמו בישראל)

המיסוי ברש"פ יותר גבוה מהמיסוי בארץ, כמו כן רכב ישראלי שעובר לשטחים יורד ממציבת כלי הרכב בישראל ואי אפשר להחזיר אותו.

תשובות באדום, אגב באיזור תעשיה עטרות ניתן לראות הרבה סוחרי רכב שקונים רכבים ישראליים ומוכרים אותם לשטחים.

ואפילו יש להם סוכנות לייבוא אישי של רכבי יוקרה :shock:...זכור לי מהשירות שלי ליד מחסום א-ראם.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אני ליד ראמאללה ויוצא לי לראות פה הרבה רכבים מעניינים של פלסטיניים,בדרך כלל ככל שיש להם רכב יותר חזק ככה הסיכוי שתפגוש אותו בתוך עמוד תאורה אחרי כמה שעות....בחיים שלי לא ראיתי כמות כזו של תאונות דרכים על קטע כביש של פחות מ14ק״מ.קו הפרדה רצוף בגדר המלצה פה,מהירות ממוצעת של 180 קמ״ש כאילו שזה האוטובאן בגרמניה,בסיורי לילה אפשר לפגוש לא מעט נהגים צעירים שהם שיכורים ומסוממים...ושאנחנו מזמינים משטרה כחולה הם לא יכולים לעשות איתם שום דבר כי הם פלסטיניים אז פשוט משחררים אותם ונותנים להם לנהוג במצב שהם בקושי עומדים על הרגלים. 

פורסם

דווקא אני מכיר מהשירות שלי שהפלסטינאים מפחדים מהמשטרה הכחולה יותר מאשר מהשו"פים.

קרה לי מקרה בו עיכבתי נהג לבירור (בין הבדיקות הפח"עיות בדקתי גם רשיונות ותיאמות מול שלדה ברכבים חשודים ו/או שיש להם נטיה להעלם לבעלים הישראלים שלהם), בעקבות אי תאימות בין הרישיון לבין השלדה. הזמנתי משטרה למקום שתבדוק ותאשר לשחרר את הרכב והנהג. לאחר כמה דקות ניגש אלי הנהג וביקש ללכת להתפנות, השאיר את הפתחות אצלי ואת התעודה שלו והלך, וגם לא חזר עד בוא השוטרים. מסתבר שהנהג היה בשלילה והעדיף להמלט ולהשאיר את הרכב במקום. הרכב עמד שם עוד שעות ארוכות אחרי שהשוטרים עזבו.

פורסם

אני מדי פעם (למראות מחאות אשתי) מטייל בכביש חוצה שומרון ויורד לבקעת הירדן - ומדי פעם מצרף לתיירות אקסטרים זו גם אורחים מחו"ל. כמובן שהכביש מלא ברכבים פלסטינאים. לא היה טיול אחד שלא ראינו משטרה כחולה רושמת דו"חות לפלסטינאים. השוטרים מסתתרים בכל פעם בדיוק באותם האמבושים, ובכל זאת הפלסטינאים נתפסים. יש להם סימון הזהרה על משטרה בדיוק כמו ברוסיה: הבהוב פנסים. הרכבים הפלסטיניים ממול מזהירים גם אותי (למראות שראוים את המספר הצהוב). אולי חושבים שאני ערבי ישראלי, כי הרכב איננו טיפוסי למתנחלים. אופן הנהיגה שלהם איום ונורה. מדי פעם יוצא לי לבלום חרום ולברוח לשוליים כי מולי בנתיב שלי מישהו טס. כמות התאונות מחרידה. ואכן בשנה-שנתיים אחרונות יש להם רומן עם היודאי. IX35 וגם IX45 שלא נדמה משווק בישראל.

פורסם

מוזר לשמוע את מה שאתם מספרים,אצלנו הם פשוט שמים *** על שוטרים כחולים וגם ככה השוטרים לא מטפלים פה בשום דבר חוץ מאשר לחסום את הכביש שיש תאונות.

לא פעם ולא פעמיים היו פה פצועים ישראלים בגלל נהיגה פושעת של פלסטיניים ועדיין המשטרה מסרבת לטפל בזה.

בפעם הראשונה שראיתי איך משחררים נהג פלסטיני בן 20 שכל האוטו שלו מסריח מאלכוהול והוא מגמגם מרוב שהוא מסטול,נשארתי עם פה פעור.

לא ייאמן.

פורסם

אז עד כדי ככה יש הבדל במחירים, חשבתי שאולי שם דווקא יהיה יותר זול כי אין מיסוי על הרכב (או רשות רישוי בכלל)

חשבתי עוד לקנות איזה רכב פלסטינאי ו"לייבא" אותו לישראל

תודה על התשובות המפורטות

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם

לפי מה שאני יודע,אין שום בלתי אפשרי להעביר רכב ישראלי לרשות ולעשות לו מספר ירוק. הרכבים אצלהם הרבה יותר יקרים מאצלנו רכבים ישנים ועייפים נמכרים שמה בעשרות אלפים.

יש ברשות אנשים מאד מאד מאד מאד עשירים. בכפרים שלהם לא משלמים כלום,לא ארנונה ולא מיסים ורמת החיים שמה דיי בתחת.

התשתיות גרועות ברמות שאי אפשר לדמיין ורוב הנהגים חיים בלהלהנד עם אגזוזי לחץ ואימפרזה משוברת עם מתלה כביסה שעשה הסבה לספויילר.

פורסם

הערבים בשטחים אצלנו מפחדים רק ממגבניקים.

בכביש למקום מגוריי הם עוקפים בפסים לבנים,נוסעים חופשי הרבה מעבר למהירות המוגברת ועוד דברים באמת מפחידים.

פעם אחת ראיתי רכב ערבי(יותר נכון מונית ערבייה) עוקף ניידת בקו לבן במהירות של בערך 120 קמ"ש בכביש של 80 קמ"ש , כמובן שהניידת לא עשתה כלום ופשוט המשיכה לנסוע.

פורסם
חשבתי שאולי שם דווקא יהיה יותר זול

אולי לייבא רכב ברווח משם לא תצליח, אך בכל זאת אפשר לרמאות במידת מה את מדינת ישראל. הדלק ברשות הפלסטינית עולה פחות מחצי מאשר בארץ. יצא לי כמה פעמים לתדלק ביריחו בדרך לים המלח ולא היו שום בעיות ברכב. אך כמובן אם אי-פעם הדלק יהיה מהול - הסיכון ממש לא כדאי.

פורסם

יש פה ליד הבית שלי תחנת דלק, אבל היא של משאיות לפי מה שאני יודע (אבא של חבר בעל מיניבוס ומתדלק שם קבוע, בחצי מחיר)

אם אני לא טועה הפלסטינאים כאן ולמען האמת גם ליד הבסיס שלי מתדלקים בתחנת דלק של פז\דלק

השרשור הטוב ביותר בפורום

פורסם

ליד הכביש חוצה שומרון בערך 8 קם מזרחה מצומת תפוח ישנה תחנת דלק ישראלית ובה מתדלקים פלסטינאים. ההנחות שם בסביבות 50 אגורות ואני מכיר כמה אנשים שמתדלקים שם קבוע. במקום בו כביש 90 חוצה את יריחו ישנם כמה חנויות פלסטינאיים ובין היתר תחנת דלק. ושם זה אכן חצי מחיר. הישראלים מתדלקים שם בהמוניהם. אך אני בשלוש שנים אחרונות לאחר שעברתי לרכב חדש קצת חושש.

פורסם
יש להם סימון הזהרה על משטרה בדיוק כמו ברוסיה: הבהוב פנסים..

מה אתה רץ לי עד לרוסיה, זה סימן האזהרה המקובל גם על כבישי ישראל.

לא יצא לך אף פעם שמלא רכבים מהבהבים לך ואחרי כמה מאות מטרים שוטר מממל"ז?

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...